Mun taisto ei tee pesää?!

kummaa touhuu

Mul asuu taistelukala seka-akvaariossa ja täällä netissä lukee että ne tekee jotai kuplapesiä, mutta ei mun taisto oo vielä koskaan tehny sitä pesää ja se on ollu mulla jo monta kuukautta! Siinä akvaariossa ei oo kovaa virtausta ja se taistis on selkeesti uros, mut sillä ei oo naaraita. Tekeekö ne pesiä vaan sillo ku on naaraita?

7

930

  Vastaukset

  • Paljonko lämpötila on akvaariossa?
   Taist pitäää lämpimästä.

   Mitä muuta kalaa ja kuinka monta niitä akvaariostasi löytyy?
   Kuinka iso akvaariosi onkaan?

   • Se akva on jotai 60 litraa ja sit siellä on taiston lisäksi jotain "matokaloja", ne on mun veljen ja niitä on noin kuus. Se akva on meidän eka yhtenen, mut vanhemmat auttaa meitä sen kans


   • kummaa touhuu kirjoitti:

    Se akva on jotai 60 litraa ja sit siellä on taiston lisäksi jotain "matokaloja", ne on mun veljen ja niitä on noin kuus. Se akva on meidän eka yhtenen, mut vanhemmat auttaa meitä sen kans

    tietääks kukaan??


  • Itsellänikin on ollut muutama taitoukko yksinään akvaariossa enkä ole huomannut niiden tekevän kuplapesiä vaikka olosuhteet ovat olleet suotuisat. Joillakin taas kuulostavat myös nämä sinkkuyksilöt tekevän pesiä omaksi ilokseen.

   Ei siis itään hätää luultavasti.

  • Onko sulla semmoista pintaan asti ulottuvaa köynnöskasvia tai/ja kelluvaa kasvia, jonka lehtivarret pysyy paikallaan pinnalla? JOs siellä ei ole paikkaa mihin tehdä, niin ei se voi puhallella: kuplat karkaa vaan minne sattuu.

   Jos sulla ei oo, niin tässä ainakin semmoisia kasveja:
   Köynnöstäviä: karttulehti, konnanputki, vedensuosikki.
   Kelluskasveista:pistia, riccia.
   Kun pinnalla on semmoinen virtaamaton kasvipaikka, niin luulisin että taistosi alkaa kuplapesää puhaltelemaan.

  • Olen ymmärtänyt että taistelukala tekee kuplan ainoastaan silloin kun se on paritellut jolloin se tekee kuplapesän johon se kerää mätimunat ja pitää ne siellä.

   • Taistelukalauros tekee kuplapesiä myös sinkkuna, jos viihtyy altaassaan, on terve ja olosuhteet hyvät ja häiriöttömät. Itselläni ties monesko taistoherra nyt, on jo lähes 2-vuotias eli taistoksi vanhus, mutta yhä vain pesiä rakentaa. Pesät ovat käyneet aina vain suuremmiksi. Sääli että on ukkelilta ihan turhaa touhua, morsianta kun ei ole eikä tule. Mutta mielenkiintoista seurattavaa tuo pesänrakennus on :)


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • THL: Epidemia lähellä kiihtymisvaihetta

   THL: Suomen tauti­tilanteesta huonoja uutisia – epidemia lähellä kiihtymis­vaihetta https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006638469.html "STM ja THL arvioivat tuoretta koronavirustilannetta. THL:n ylilääkäri Taneli Puumalaisen mukaan epidemiatilanne on Suomessa lähellä kiihtymisvaihetta. Ilmaantuvuusluku on noussut alkukesän 0,2:sta 10,1:een." Kepun Lintilän hallituserouhkailulla lievennetyt matkustusrajoitukset olivat paha virhe.

   91
  • Sinnittelen "kaveriavioliitossa"

   Kuinka moni elelee liitossa jossa ei ole suudelmia eikä halauksia ja erotiikkakin on 'kortilla' ? Kohta olen ollut 20 vuotta tällaisessa liitossa ja siihen vielä päälle muutama vuosi seurustelua. En edes saa hyvänyönsuukkoa. Miehen mielestä sekin on 'turha muodollisuus'. Olihan nämä piirteet nähtävissä jo seurusteluaikana, mutta sitten kävi ns. vanhanaikaisesti, tulin raskaaksi. Ja tässä sitä nyt sitten ollaan. Kyllä tällaisessa sisar-veli tai ns. toveriavioliitossa oleminen hiertää. Rakastajaa en ole ottanut. Olen yrittänyt vaan 'sinnitellä'. Surullista on se, että tämä on minulle toinen kerta, kun näin käy. Olin 1990- luvulla avoliitossa jonkun vuoden, ja siinä oli sama homma. Siitä suhteesta sentään 'tajusin' erota. Voihan tietysti muitakin olla tällaisessa liitossa. Jollekin tämä vaikka voi olla ihan ok. Ei kylläkään minulle. Kyllä minä tästä kärsin. Ikää on jo 50 ja pari vuotta päälle, joten kaipa se vaan on hyväksyttävä, että elämä alkaa vaan ns. olla eletty tässä suhteessa. Miten te muut olette toimineet tällaisessa tilanteessa/ kestäneet sitä ? En enää itse jaksa tehdä mitään eroottisia aloitteitakaan. Seksikin on tylsää jyystämistä', mikä ei oikein jaksa 'innostaa'. Läheisyys ja lämpö vaan puuttuu.

   234
  • Martinan salainen lemmenloma

   Ruotsalainen miljonääri ja viettivät lomaa Dubaissa.

   111

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Missä aloitus Martinan uudesta miehestä?

   Ruotsalainen miljonääri ja viettivät lomaa Dubaissa.
   110
   7078
  2. THL: Suomen tautitilanteesta huonoja uutisia - epidemia lähellä kiihtymisvaihetta - Kiitos Lintilä!

   THL: Suomen tauti­tilanteesta huonoja uutisia – epidemia lähellä kiihtymis­vaihetta https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006638469.html "STM ja THL arvio
   Maailman menoa
   90
   2701
  3. Martinan uus äijä, turkkilainen miljonääri

   Joka asuu nyt Ruotsissa. 7 pvää. Aivan holtitonta toi meno. Ei kestä olla ilman äijää, ei kestä arkea, ei kestä olla pienten lastensa kanssa, tääkin
   140
   1653