Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

viljat

talvi-tuuli

voiko olla alleginen ihan kaikille viljoille, siis vehnän, ohran, kauran, rukiin lisäksi myös riisille, maissille, tattarille ja hirssille?

vai voiko joku sairaus aiheuttaa väsymystä ja ripulia viljojen syönnin jälkeen? siis joku muu kuin keliakia.

3

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmg

      Teoreettisesti katsottuna ehkä voisi olla. Mutta käytännöllisesti hyvin epätodennäköistä että kaikille noille.

      Nyt kun luin mitä kirjoitit tuli mieleen sellaista että jokin ruoansulatus heikkous voisi vaikuttaa tuollaista ripulointia ja väsyä. Sellainen on mahdollista, että jos ihminen on ns. alisuolainen niin hänen ruoansulatuksensa ei kykene kunnolla sulattaa komplekseja hiilihydraatteja, kuten viljoja, eikä myöskään proteiinia. Tällöin voisi luonnollinen seuraus olla ripulointi ja väsymys. Tällaisessa tapauksessa alisuolaisuus korjaantuisi helpoimmiten kun ihminen rupeaa syömään riittävästi suolaa, mieluiten puhdistamattoman atlantinmerisuolan muodossa. Se on parasta suolaa ihmiselle, terveellinen luonnon tuote.

    • voi tietenkin

      Ei se, että riisiä, tattaria, hirssiä ja maissia suositaan yleensä vilja-allergisten ruoka-ohjeissa tee niistä yhtään vähemmän allergisia. Voi siis olla ihan kaikillekin allerginen. Lähipiirissä lapsi, jolle kävi vain riisi ja senkin sillä varauksella, että sai käyttää niin kauan, kun ei oireita tule.

    • *Kiki*

      ..allerginen vaikka mille!
      Itselläni on nyt allergiasaneeraus käynnissä ja yritän salapoliisina selvittää, että mistä nämä oireet johtuvat.. Eilen aamulla oli kaikki hyvin, ei mitään oireita, mutta tänä aamuna puoli naamaa näppylöissä, haavoilla, kirveltää ja kutisee..aivan punainen naama ja kädet ihottumilla!:( Mietin tässä kovin mitä eilen söin sellasta mitä en yleensä syö ja uskon oireiteni tulevan vehnästä/rukiista.. Nyt koitan olla ilman niitä ja katsoa mitä tuleman pitää..

      Jos olet allerginen viljoille, niin ne voivat aiheuttaa myös vatsaoireita, kuten myös hermostollisia oireita esim väsymystä..itselläni sama asia. Lisäksi jos on ärtynyt paksusuoli, niin viljat, etenkin ruis, saattaa aiheuttaa ilmaa, ripulia, väsymystä yms..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe