Malesian hintatasosta

aasiaan

Nyt kun tuo sää asia tuli hitusen selvemmäksi, olisi kiva tietää yleisestä hintatasosta Malesiassa. Mitä esim. maksaa paikallisbussi KL:ssa, tai vaikka lounas perustasoisessa lounasravintolassa? T-paidat? Laukut?Kengät? jne...minkä verran kannattaa varata päiväbudjetiksi? Tai mikä on vähin millä tulee toimeen...aamiainen, lounas ja illallinen pari bussi matkaa ja vaikka jossakin maksullisessa museossa piipahtaminen? :)

2

2444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tukem

      Busseilla en ole täällä kulkenut, mutta monorail junalla ja tavallisella junalla matkustaminen maksaa 1,7 myr. lounas maksaa 6-20 myr riippuen paikasta. mcdonald`S bicmac ateria maksaa esim 8,5myr. t-paidat 10-30myr. laukut 20-50myr. kengät ovat todella edullisia 5-15 euroa. 20-50euroa päivässä riittää riippuen kuinka paljon shoppailee :)

    • tukem tuossa kertoilee ansiokkaasti yksityiskohtaisia hintatietoja, joten jos mää yritän kuvata asiaa vähän yleisemmällä tasolla. Ja se kyllä mulle paremmin sopiikin, kun en oikeen semmonen soppailija oo.

      Jos aluksi sanos että esimerkiksi tarjoilijan tilipussi KLlässä vois olla suunnilleen samansuuruinen kuin kolleegansa täällä. Merkittävä ero on siinä että siellä se on MYRejä ja täällä EURoja. Kuvaiskos toi jotain?

      Kuala Lumpur kaupunkina on jo varsin vilkas suurkaupunki lähemmä kolomella miljoonalla asukkaallaan ja kasvaa ja kehittyy valtavaa vauhtia. Hintataso siellä, kuten suurkaupungeissa ylheensäkkin vaihtelee todella laajasti. Esimerkiksi toi ruokapuoli on suunnilleen niin että nälkä pysyy loitolla parilla eurolla päivässä, jos syo katukeittiöissä ja pienissä paikallisissa kuppiloissa (Suosittelen lämpimästi omasta puolestani). Mutta satanenkin saattaa käydä kevyeksi viinipullon ja parin konjakin keralla nautitusta pihvistä. Ruokailupaikkana Jalan Alor on varsinainen aarre. Löytyy kaikkea heinäsirkkojen, sammakoiden ja Norjalaisen lohen väliltä. Safkaa on tarjolla ympäri vuorokauden. Kun Kuppiloiden pitäjät Jalan Alorilla kasailevat pöytiä pois neljänseutuun aamuyöstä, niin Hawkerit pukkailee aamupalakärryjä asemiin jo kuudensilmässä.

      Määkään en bussilla oo pelkästään kaupunkialueella ajellut, pitempiä matkoja kylläkin. Mulla on sellanen käsitys että parempi ratkaisu on käyttää jotain niistä raideliikenteen vaihtoehdoista. Ovat nopeita, siistejä ja edullisia, kuten tukem tosa jo sanoikin. Ehkä kantsis vähän tutustua tähän reittikarttaan:

      http://www.monorail.com.my/network2005.htm

      Taksikin tieten pelaa, mutta siinä kantsii huomioida pari seikkaa:
      Kaupungin keskusta on oikeestaan kokoajan meleko ruuhkainen, niinettä lyhyemmän matkan käveleekin nopeammin, kuin autolla. Matkan hinta kannattaa sopia kuskin kanssa etukäteen (mittari niillä enimmäkseen on rikki). Vielä parempi vaihtoehto on ostaa taksilippu TEXI COUNTERilta, joita on useimpien nähtävyyspaikkojen läheisyydessä. Myös monet hotellit myyvät samanlaisia lippuja.

      Soppailun kans on paljolti sama juttu kuin ton syömisenkin kans. China Townin alue ja varsinkin Petalling Street myy kaikenlaista krääsää, pirattikamaa ja heikkolaatuista vaatetta. Hintapyynnöt ihanmitäsattuu ja huiske ihan hirmunen. Ydinkeskustassa taas on suuria ja vieläsuurempia ostoskeskuksia. Sieltä löytyy jo laadukaampaakin tavaraa ja varsin kohtuulliseen hintaan. Vähän etenpänä keskustasta olis sit sellanen paikallisten suosima iso ostoskeskus kuin Mid Valley Megamall:

      http://www.midvalley.com.my/

      Yks tuttava kertoili että hänen Eurooppalaiset asiakkaansa ostelevat monasti semmosta ihan huipputason merkkikamaa jotka, vaikka ovatkin Eurooppalaista alkuperää, ovat siellä varsin edullisesti hinnoiteltuja. Ite en asiaa sentarkemmin tiä. Viimetalvena ostin Mendozan matkalaukun ja sen hinta oli reilu kolmannes täkäläisestä.
      Ja ihan yleisesti hinta ja laatu seurailee aika tarkoin toisiaan.

      Toivottavasti tää antaa lisävalaistusta:
      perapappa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe