Tuoreille tuplamammoille

Tia71

Tässäpä olisi ketju meille tuoreille tuplamammoille! Olisi kiva vaihtaa arkeen liittyviä kokemuksia, tuntoja elikkäs saada vertaistukea teiltä muilta kaksosten äideiltä. Itseltäni löytyy 6,5 kuukautta vanhat kaksoset( tyttö ja poika). Kirjoitettaisiinko ensin pieni esittely itsestämme ja kaksosista.
Minä olen 35-vuotias. Kaksosten ja mieheni lisäksi perheeseemme kuuluu mieheni poika 16 v.ja kissa 13v. Asumme pääkaupunkideudulla. Arki sujuu tällä hetkellä suht koht mukavasti. Vaavit ovat iloisia ja nauravaisia vesseleitä. Joka päivä saa kyllä hyvät naurut, kun katselee heidän touhujaan. Lapsilla on selkeä rytmi päivässä. Meillä menee jo 5 kiinteää ateriaa päivässä. Lapsukaiset nukkuvat 3 - 4 päiväunet päivässä kestoltaan 50 min. - 2h. Mielestäni aika paljon. Yöt tyttö temppuilee. Hän ei syö kuin kerran, mutta heräilee muuten ja tuttia joutuu käydä laittamassa useamman kerran yössä. Baby Björn rintareput on tällä hetkellä kovassa käytössä. Lapset ovat aikamoisia sylivauvoja. Lattialla lapset viihtyvät vain hetkisen ilman viihdytystä. Lattialla ollessaan vaavit liikkuvat kierimällä ja jonkin verran ryömimällä. Tyttö eteenpäin ja poika peruuttamalla. Onko teidän kaksosilla selkeä luonne-ero ja jos on tyttö ja poika, niin miten ilmenee? Meillä on tyttö voimakkaampi luonne ja poika rauhallisempi. Tästähän tuli kamala romaani. Kirjoitelkaahan muutkin:)

8

1717

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Thyme

      Eli tässäpä tätä:

      Meidän uusioperhe: Isi 39 v, äiti 34 v ja sitten ne lapset.. Eli mun aiemmasta liitosta tyttö 11 v, pojat 10, 8 ja 6 v sekä sitten nykyliitosta tänään 8 kk täyttävät tuplat. Tyttö ja poika. Asumme Tampereen naapurikunnassa omakotitalossa ja minä olen vielä äitiyslomalla jonkin aikaa ja sitten jään hoitovapaalle.

      Tupla-arki on ollut työntäyteistä, aika kuluu ihan siivillä. Aamuisin heräävät yleensä tuossa 8-9 maissa. Syövät aamupalan ja ennen päikkyjä sitten lämpimän ruoan. Päikyt nukutaan pääsääntöisesti ulkona vaunuissa, kestoltaan 3-4 tuntia. Niillä unilla mennäänkin sitten loppupäivä ja yöunille käyvät tuossa 21.30-22. Kiinteitä syödään joka aterialla ja maidot toki päälle. Samassa rytmissä menevät pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. Poika nukkuu ja syö enemmän kun varsin tempperamenttisetn luonteen omaava neiti. Yöllä ei kumpikaan syö, mutta neidille saa joskus kymmenenkin kertaa laitella tutua suuhun kun kitisee ja huutaakin välillä aika lahjakkaasti.

      Ovat tosi kovia ryömimään ja lähes konttaavatkin. Poika osaa istua itsekseen pitkiäkin aikoja, neiti pysyy pystyssä hetken. Nyt ovat aloittaneet pystyyn nousemisen eli kun sopivasti saavat kiinni, niin polvilleen nousevat ja poika on muutaman kerran noussut jo seisomaankin. Löytävät lattialta sujuvasti kaiken ja suuhunhan ne murut sun muut sitten tiensä löytävät. Imuri on jo huonekalujen veroisesti koko ajan näkyvillä ja käytössä. Ovat ihan hyväntuulisia ja iloisia vaaveleita. Tosi hyvin viihtyvät toistensa seurassa ja välillä nauraa kikattavat keskenään ihan hirmusti!:) Vaatekaapin peili on molemmille suuri ihmetys ja sen se on näköinenkin. Pieniä sormen ja suun jälkiä alareuna täynnä. Suurta huvia on myös kiivetä toisen päälle, tiedä sitten mistä tuo johtuu. Pojalla vaan on tuota tukkaa niin paljon, että usein painimatsit päättyvät huutoon kun neiti tarraa tukasta kiinni rystyset valkoisina. Toistensa sukkia ja housuja tykkäävät myös repiä ja monesti neiti tulee nurkan takaa ilman housuja ja sukkia kun pikkuveikka on jäänyt niiden kanssa painimaan muualle... Ja monen monta muuta huvia löytyy, joka päivä keksitään jotain uutta.

      Täytyy sanoa, että varmaan elämäni parhaimmat naurut olen saanut kaksosten touhuja seuratessa. Ovat kyllä sellaisia persoonia ja kun kaikki jutut tulevat tuplana, niin siinä sitä on muulla perheellä ollut naurussa pitelemistä!:)

      Sellaista on meidän tupla-arki, kirjoitelkaahan muutkin. On aina hauska lukea muidenkin kokemuksia.

    • Tia72

      Tosi ihanaa, että innostuit kirjoittamaan arjestanne Thyme! Huomasin, että aloituksessani tuli pieni kömmähdys nimimerkin kohdalla:) Vanhensin itseäni vuodella:) Tuntuu uskomattomalta, että huomenna pienokaiseni ovat jo 7 kk:tta. Uskomattoman äkkiä aika on hurahtanut!! Olimme tänään neuvolassa. Uusia mittoja saatiin pojalle 7300g, 67cm ja tytölle 7250g, 66,6 cm. Pieniä sirpukoita ovat, mutta niin ovat vanhempansakin (minä huikeat 150cm ja mieheni 170cm) elikkäs ei lapsistakaan varmaan mitään koripalloilijoita kehity:) Meillä poika ryömi tänään ensimmäistä kertaa kunnolla eteenpäin:) Jes! Tyttö on vielä peruutusvaihde päällä. Hauska on kyllä seurata noiden kahden vesselin leikkejä. Nyt viime aikoina heille on muodostunut aivan "oma kieli", jolla toisilleen toimittelevat. Meillä myöskin hymyilevät ja naureskelevat toisilleen sekä siskon/veljen jalka/käsi maistuu erittäin hyvältä:)

    • Tia72

      Aika hurjalta tuntuu, että lapsoset ovat jo 8:n kuukautta! Oltiin tänään lääkärineuvolassa. Kummatkin saivat samat mitat elikkäs painoivat 7600g ja pituutta 67cm. Painoa oli tullut vaan n. 300g ja pituutta ei ollut tullut pojalle yhtään ja tytölle 0,4cm. Kontrolliin jouduttiin. Ensi kuussa, jos pituutta ei ole tullut tarpeeksi, niin lapset joutuvat tutkimuksiin. Onko kellään muulla kokemusta tällaisesta pituuskasvun hidastumisesta?

      Muuten lapsukaiset ovat kovia menijöitä, juttelijoita ja ilopillereitä. He liikkuvat ryömien. Poika painattaa edellä ja tyttö perässä. Konttausasenossa ovat heiluneet jo 1,5 kuukautta. Saas nähdä konttaavatko ollenkaan... Tällä hetkellä in on ovien ja kaappien avaaminen, toistensa päälle kiipeäminen, lehtien repiminen.... Poika oppi viime viikolla jonkinlaiseen istuma-asentoon menemisen ja tyttö osaa sanoa äiti ja tyttö. Voi kun muutkin laittaisivat kuulumisiaan:)

      • Thyme

        Heipsan taas!

        Meillä ikää nyt 9,5 kk ja huh huijaa tätä menoa... Molemmat konttaavat hurjaa kyytiä ja kiipeävät seisomaan joka paikassa. Itse asiassa neiti on nyt viime päivinä muutaman kerran seisoskellut ilman tukeakin. Tällä vauhdilla 1-vuotissynttärit vietetään kävellen.

        Kaapit ja laatikot auotaan ja kaikki menee suuhun. Murut, pölypallot, maton reunat ym. Repivät tapetinkin tässä yhtenä päivänä seinästä. Pistorasiat kiinnostavat ja johdot tietty. Onneksi isukki on sähköalan ammattilaisena vaihtanut turvapistorasiat joka puolelle missä pikku pirpanat viilettävät.

        Nukkuvat ulkona vielä muutaman tunnin päikyt ja niillä sitten pärjäilevät koko päivän. Yöunet ovat tuollaista 10 tunnin luokkaa. Yleensä nukkuvat ihan levollisesti, joskus on sitten jotain vatsanväännettä tms. ja silloin yöllä vähän kitistään.

        Hampaita on herralla 4 ja neidillä 2. Kökköruoat menevät ihan heittämällä alas, ei siis enää yökkimistä ja kakomista... Tuttipulloista juodaan vielä maito, nokkamukejakin on kyllä tarjottu, mutta leikkimiseksi menee vielä toistaiseksi. Pääsääntöisesti syövät itsetehtyä ruokaa: lihasoseita ja puuroa. Hedelmäsoseet ostan kaupasta, paitsi banskua joskus ihan sellaisenaan. Toki muutaman purkin pidän aina valmistakin ruokaa ja puuroa kotona, jos laiskuus tai väsy iskee... Tykkäävät kalvaa kurkkua, porkkanaa ym. josta sopivia suikaleita saa. Ja täytyy tunnustaa, että kaikki pullat ym. herkut maistuisivat myös. Niistä saadaan ihan kunnon mekkala aikaan, kun on pakko kuitenkin rajoittaa tuon ryhmän naposteltavia. Poika on täysin kaikkiruokainen, ei ole ronklannut mistään. Neiti on sitten hiukan nirsompi, ei kuitenkaan pahasti.

        Mittoja ei olekaan nyt kuukauteen katsottu, mutta 8,5 kk:n iässä neiti oli 69,5 cm ja 8,5 kg sekä herra 74,5 cm ja 9,1 kg. Poika kasvaa ihan normaaleilla käyrillä ja neiti hieman keskiarvon alapuolella. Tasaisesti kuitenkin, joten ei huolta sen suhteen.

        Mölöttävät omaa kieltään, mutta jotain äitin tapaista sanaa tapailevat kyllä ahkeraan. Ja neiti kyllä myös ei-sanaa viljelee aika ajoin.

        Pääsääntöisesti leikkivät ihan sovussa, mutta ovat kyllä oppineet viemään leluja toistensa käsistä. Silloin iskee toiselle suuremman luokan harmitus, joka kuuluu varmasti!:) Molemmat rakastavat televisiota, kotiteatteria ym. teknisiä vehkeitä jokseenkin paljon ja niitä sitten painelevat päälle, säätelevät miten sattuu nappuloita ja nippeleitä heti kun silmä välttää.

        Oikein ovat hyväntuulisia ja iloisia persoonia. Äitiä ilahduttaa erityisesti herran suloinen tapa antaa suukko äitille! Suu auki ja kieli pihalla, melkein kun koiranpentu. Mutta niin suloinen...

        Kevättä kaikille tuplaperheille!:)


    • Rouge76

      Heipä hei Tia72 ja Thyme - ja miksei kaikki muutkin tuplamammat!

      Olen 3 kk vanhojen kaksospoitsujen äippä. Asumme miehen kanssa Pirkanmaalla, ja perheen miesvaltaisuutta tasapainottaa miehen tyttö, 5-vuotias pikkuneiti.

      Olipa kiva lukea isompien tuplien touhuista! Ajatella, että teidän pikkuveitikat jo liikkuvat ja puhuvat sanoilla. Meidän pojat ovat löytäneet nyrkkinsä ja nyt molemmat tapittavat omaansa...ja välillä toisen, joskus myös isin ;)...siniset silmät selällään. Värikkäät lelut ja iloiset ilmeet innostavat vilkkaaseen jokelteluun. Innostuessa molempien pikkukehot sätkyvät aika tavalla...

      Kyllä jo meidän pojista huomaa persoonien eroja; toinen nauttii silminnähden liikkeen katsomisesta ja reagoi hyvin spontaanisti ja innostuneesti näkemäänsä. Toinen taas on rauhallisempi hymypoika.

      Meidän pikkuiset syövät vielä pelkästään maitoa. Nälkä tulee noin 4 tunnin välein, mutta yön aikana he heräävät pääsääntöisesti vain kerran.

      Tuossa neljän kuukauden tietämillä olisi tarkoitus alkaa maistella vähän muutakin. Olisi mukava kuulla teiltä tuplamammoilta kokemuksia: miten kiinteiden ruokien aloittaminen sujui? Nuoret herrat painavat tällä hetkellä noin 6,3 ja 5,6 kiloa ja pituutta molemmilla on reilut 60 senttiä.

      Kirjoitelkaahan :), tuplien touhuista on mukava lukea!

      • Thyme

        No heipsan vaan sinnekkin!:)

        Kiva kun kirjoittelit, mustakin on mukava lukea toisten kuulumisia. Joka päivä ainakin täällä tapahtuu jotain uutta vauvojen suhteen...

        Muistan tuo nyrkkivaiheen meilläkin. Neiti oli meillä huomattavasti kiinnostuneempi omista käsistään, varsinkin sormistaan. Ja myös toisten. Yhä edelleen nyplää äitinkin sormia sopivan hetken tullen. Joka tapauksessa siitä se hahmottaminen alkaa...

        Meillä aloteltiin kiinteät 3 kk:n iässä. Perunaa ja porkkanaa ensin. Niillä mentiin melko pitkään ja vähitellen otettiin mukaan maissia, kukkakaalia ym. Viikkoa ennen 5 kk:n etappia otettiin lihat mukaan ja hyvin on maistunut, varsinkin pojalle. Toki kaiken ohella marjojakin maisteltiin, hedelmiä ehkä maltillisemmin koska isukki on lähes kaikille niille allerginen. Mutta toistaiseksi ei ole vauvoille mitään tullut, tosin omenaa ja sitrushedelmiä ei ole juurikaan vieläkään kokeiltu. Muuten ovat kyllä kelpuuttaneet melkein kaiken, erityisesti nuori herra hyväksyy kaiken. Jopa raa'an sipulin...

        Ensi viikolla olisi tarkoitus aloittaa hiljalleen kokeilemaan "normaaleja" maitotuotteita, happamia sellaisia ensiksi. Isommillekin muksuille olen 10 kk:n etapilla aloittanut viilillä ja jogurtilla.

        Nyt täytyy tylysti lopettaa ennen kun kunnolla alkuun pääsee, muuten lähtee verhot ikkunasta...

        Palataan taas paremmalla ajalla!:)


      • Tia72

        Tervetuloa minunkin puolestani kirjoittelemaan:) Kiva saada lisää kirjoittelijoita!!!Meillä oli hieman takkuista tuo kiinteiden aloittelu! Aloitettiin jo 3 kuukauden iässä, koska lapset syntyivät keskosina. Muistaakseni aloitettiin maissivellillä, siihen ei innostunut lapset eikä äitikään. Sitten siirryttiin mustikkakiisseliin ja bataattiin, koska ne ovat vatsaystävällisiä. Ne upposivat jo paremmin. Sen muistan, että kiinetiden aloittelu oli työlästä ja jotenkin rankkaa taistella kahden pienen kanssa:) No kokemukset ovat kaikilla erilaisia, meillä näin ja sulla voi sujua jouhevammin etkä koe sitä yhtä työlääksi ja raskaaksi! Mä olen alusta alkaen tehnyt itse suolaiset ja antanut makeat (hedelmät,marjat) kaupan purkista. Mä en muuten ikinä oppinut syöttämään kiinteitä sitterissä. Aluksi syötin sylissä ja 6 kk lähtien syöttötuolissa. Tulipahan vaan mieleen tuommoinen asia. Joko teillä pojat harjoittelevat kääntyilyä?


    • Tia 72

      Hei! Oltiin eilen ylimääräisellä neuvolakäynnillä, koska 8 kk neuvolassa pituutta ei ollut tullut kummallekkaan yhtään. Nyt onneksi tilanne oli toinen:) Tyttö oli kasvanut 3cm 5 viikossa ja poika 2cm. Neidon tuoreimmat mitat on nyt 70 cm, 7,9 kg ja jätkän 69 cm, 7825g. Sisko oli mennyt kasvussa ohi:) Meillä on ollut ihan hirveä hulina viimeiset kaksi viikkoa. Hulinan on aiheuttanut se, että lapsukaiset oppivat seisomaan tukea vasten. Nyt he sitten nousevat joka paikassa seisomaan. Kummatkin osaavat jo onneksi laskeutua aika hyvin. Aluksi kaatumisia tapahtui tiukasta vahtimisesta huolimatta. Hommasinkin sellaiset pehmokypärät. No niitä eivät suostu päässään pitämään! Poika on konttaillut jo parin viikon ajan ja tyttö aloitti konttaamisen eilen. Hän menee jo pieniä pätkiä konttien. Ollaan oltu jo pari kertaa hiekkalaatikolla leikkimässä taloyhtiön pihassa. Nyt pitäis rohkaistua lähtemään leikkimään avoimen päiväkodin pihalle, kun tulee kuivempaa ja lämpimämpää. Oletteko rohkeita liikkujia kaksostenne kanssa? Musta tuntuu, että mä olen kamalan arka, vaikka syytä ei olisi, koska lapset jo isoja ja kiltin luontoisia. Kirjoitelkaahan kuulumisianne, niitä on tosi mukava lueskella!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3852
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      119
      1514
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      272
      1358
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1319
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1204
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1111
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1078
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1061
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      57
      1001
    Aihe