Entäs ne sukset

-juha-

Olen lähdössä ensi kertaa alpeille (Meribeliin) maaliskuun alussa. Kannattaako vuokrata sukset ja ostaa Hissiliput Sunskiin kautta? (Omat sukset olisi kuitenkin tutut).
-juha-

2

633

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      Hyvä Juha, olet oikea hiihtäjä kun kerran Alpeille suuntaat ( ja tämän loman jälkeen ajattelet jo seuraavaa etkä suostu meidä nyppylöissä kuin näyttäytymään ). Jos et ole aivan ammattilainen sama varmaan millä alas tykität kunhan tulet miehekkäästi vedet silmissä ilman laseja yli 100km/t yhtäsoittoa vaikkapa 3km ! Se on elämää suurempaa vaikka vanhoilla sinisillä lättäreillä alas suuntaisit !
      Ps. Muista pitää järkivauhtia yllä että pääset ehjänä alas illanrientoihin

    • JannaS

      Itse tykkään laskea omilla suksillani, mutta ei niissä vuokraamokamoissa mitään vikaa ole. Ehkä päätös kannattaa tehdä sen perusteella miten kiintynyt olet omiin suksiisi. Jos omasi ovat nyt vain jotkut, mitkä on sopivasti saanut, vuokraa sukset, on paljon helpompaa niin. Jos taas omasi ovat huolella testattu ja nimenomaisesti valittu, ota omat mukaan.

      Lomalennoilla suksien kuljetuksesta peritään 50€/menopaluu, reittilennolla sukset sisältyvät sallittuun 20kg per nenä. Reittilennolla sukset siis karsivat muuta mukaan otettavaa kamaa. Mutta iha hyvin saat kaiken tarvitsemasi mukaan ja mahtumaan siihen 20kg:oon, ei sinne Alpeille kuitenkaan kauheasti skimbakamojen lisäksi tavaraa tarvita.

      Hissilippu on saman hintainen kävi sen ostamassa itse tai otti sitten Aurinkomatkojen kautta. Aurinkomatkat ei siis ota mitään siitä välistä. Esimmäisenä vuonna otimme hissiliput Aurinkomatkojen kautta, sen jälkeen olemme käyneet ostamassa itse. Se vain tuntuu jotenkin kätevämmältä niin. Mutulla sanoisin, että suurin osa ottaa liput Aurinkomatkojen kautta, mutta aina matkalla on ollut myös meidän lisäksemme joku, joka hakee liput itse.

      Tämäkin on siis ehkäpä makuasia. Jos kielitaito ei ole kovin hyvä, kannattaa ehkä antaa oppaan ostaa liput, että saa varmasti oikean. Paikallisten kielitaito ei välttämättä aina ole aivan paras mahdollinen. Meillä ei tosi koskaan ole ollut mitään ongelmia tai hankaluuksia selittää millaiset liput haluamme, aina on saatu helposti juuri oikeat vaikka joskus on käytetty apuna myös kalenteria ja elekieltä.

      Hienoa, että olet uskaltautunut Alpeille laskemaan, maisemat ovat upeita, rinteet ihanan pitkiä verrattuna kotisuomen rinteisiin ja keli on monesti paljon miellyttävämpi. Pisin rinne, jonka olen itse laskenut oli 17km. Sitä oli nannaa tulla alas! =)

      Kannattaa kuitenkin muistaa, että vuoristossa voi olla myös hyvin äärimmäisiä kelejä ja keli voi muuttua aivan hetkessä. Kannattaa siis seurata hissiasemilla olevia sääennusteita ja uskoa varoituksia. Meribelissä en ole ollut, mutta olen kuullut siitä hyvää. Joten ei muuta kuin oikein loistavaa reissua!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe