Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Paras levy?

Dust to Dust

Elikkäs mikä on teidän mielestänne paras Sonatan albumi? Viisi kappaletta niitä on tässä ajan mittaan kertynyt ja kaikki kyllä oikein loistavia.

Minusta paras on silti uusin levy, Unia. Bändi todella tarvitsi jo uudistusta, muuten olisi alkanut liikaa toistaa samantyylisiä biisejä. Uudella levyllä kaikki biisit ovat loistavia :) Toki muutkin levyt ovat hyviä ja jokaiselta albumilta löytyy aina pari suosikkia. Mutta kaikista vanhoista biiseistä en kuitenkaan pidä. Sonatan fanina olen pian 6 vuotta ollut :) Aivan loistava bändi.

12

2249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mielibidee

      Unia on ehdoton ykkönen, kirkkaasti. Tosin en kovasti välitä Under Your Treestä enkä Good Enough...-biisistä. Ne on jotenkin tylsiä, mutta annettakoon anteeksi, koska Tonyn ääni niissä on taas niin jumalainen.

      Muutenkin mielestäni levyt menevät paremmuusjärjestyksessä käänteisesti, eli siis järjestyksessä uusin paras, vanhin häviten paras :)

      Jokaisella levyllä on loistavia biisejä, muhun ei koskaan ole kolahtaneet kuitenkaan nämä maailmanlaajuisesti legendaariset biisit kuten San Sebastian, 8th Commandment. Eli noi ravi-biisit on mielestäni sitä vähiten parasta antia itselleni.

      Mä en vaan vieläkään tajua, mikseivät vedä The Viceä livenä, nooh ehkä jo kesällä...

      • Mielibidee

        Ähh mitä mä olen kirjoittanut. Eli kyllä Unia on ykkönen ja RN kakkonen. Kolmanneksi paras on Silence ja ehkä WG ja Ecliptica sitten jaetulla neljännellä sijalla.


    • se ykkönen

      Unia todellakin Sonatan paras levy.
      Toisena saattas olla Silence.

      • on kyllä

        huonoin levyistä! Paras on The End Of This Chapter.


    • sonatafani 91

      Olen pitännyt kaikista levyistä mut kyl tää tuleva levy on loistava mitä olen ennakkoon kuullut.Tony Kakoon laulu on toiminnut joka levyllä.Ja näkyyhän se myös siinä että jokainen sonatan levy on myynyt yli kultarajan.

    • Peacemaker

      Paras on ehdottomasti Silence, itse tutustuin Sonata Arcticaan tämän levyn kauttaa ja levyltä löytyy suosikki kappaleeni San Sebastian.

      Muut levyt eivät jää kyllä kauaksi taakse, mutta Silence uppoaa parhaiten.
      Jos järjestetään levyt niin se menisi jotenkin näin:

      1. Silence
      2. Reckoning Night
      3. Winterheart's Guild
      4. Unia
      5. Ecliptica

      Ja sitten tämä uusi The Days of Grays pujahtaa jonnekkin 2 tai 3 sijoille, mutta vielä sitä on vaikea arvioida koska on vain pieniä pätkiä biiseistä kuullut. :)

    • 44v

      Mielestäni kaikki vanhemmat sonatan levyt ovat omalla tavallaan hyviä, mutta tämä uusin tuotos on jotenkin järkyttävää kuunneltavaa! Onhan siinä pari ´hittibiisiä´, mutta loput kappaleet ovat jotain ihme lurituksia joissa ei ole päätä eikä häntää...aivan kauheita! Levyn avausraitakin (intron jälkeen) on jotain aivan muuta kuin hittibiisi. Yleensähän albumin eka kappale on hitti juuri siksi että kuuntelija saadaan innostumaan. Tässä levyssä se ei tosiaankaan ole sitä...no, seuraava (3) menee jo jotenkin ,mutta sitten alkaa taas outo luritus....kaamea levy! Sävellykset on syvältä...jos saa sanoa!!?

      • Mielibidee

        Joo, kyllähän siinä niin kävi, että Unian voittaja sitten tähänkin maailmaan putkahti eli The Days Of Grays. Täydellinen levy, ei skipattavia biisejä. Unia jäi pikkumillin taakse.


      • Sonata for life
        Mielibidee kirjoitti:

        Joo, kyllähän siinä niin kävi, että Unian voittaja sitten tähänkin maailmaan putkahti eli The Days Of Grays. Täydellinen levy, ei skipattavia biisejä. Unia jäi pikkumillin taakse.

        mahdotonhan noita levyjä on laittaa järjestykseen ku on sen verran omanlaisiaan... The days of grays oli kyllä alkuun hieman erikoista kuunneltavaa aivan kuten Uniakin silloin joskus. Taustat tuntui jotenkin tekaistuilta ja konemaisilta, mutta muutaman kuuntelu kerran jälkeen ei voi olla toteamatta että kyllä se Kakko vielä osaa hommansa! Uskomattoman hienoa sävellystyötä=) miellyttää kyllä korvaa...! Kannattaisi vaan varoa ettei tule liikaa koruiltua yhdessä kappaleessa... Mutta täytyy sanoa ettei levyä missään nimessä pidä tuomita ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen!! Useamman kerran jälkeen kuulostaa jo aivan erilaiselta.. musiikkia vaativalle korvalle=)


    • sonata on paras!!!

      paras on ehottomasti the days of grays... se on just sitä mitä haluan niiltä kuultavan.


      1.the days of grays
      2.unia
      3 silence
      4. RN
      5.winterheart´s guild

      ecliptica on niin klassinen levy et sitä ei voi arvostella!!! kaikki kappaleet on huippia paitsi se eka jonka nimeä enn kirjota...

    • Winterheart

      1. Winterhearth's Guild
      2. Silence
      3. Unia
      4. Reckoning Night
      5. The Days of Grays
      6. Ecliptica
      7. Stones Grow Her Name
      8. Pariah's Child
      9. The Ninth Hour

    • Thepowerofone

      1. Silence
      2. Unia
      3. The Days Of Grays
      4. Winterheart's Guild
      5. Reckoning Night
      6. Pariah's Child
      7. Ecliptica
      8. The Ninth Hour
      9. Stones Grow Her Name

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe