Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Defa vuotaa

SaJo

Onko kenelläkään muulla vastaavaa kokemusta defan letkulämmittimestä, on niin sanottu pyörivä malli, itselläni ainakin vuotaa nestettä alle, aina, kun lohkolämmitintä käytetään, ajossa ei vuoda. Aiheutti syksyllä kannetiiviste vaurion,kun ei huomattu ajoissa, että on vuotanut allensa, auto on nyt 4vuotta vanha ajettu 30 000 km,ketuttaa. Jos tuo vuoto on yleistä, niin usko defa lämmittimiin on heikoilla, tuollaista vuotoa ei saisi tulla missään tapauksessa.Taidan siirtyä Calixin lämmittimeen, Ja tuntuu että Defan sisätilalämmittimien kestoikäkin on heikko, parivuotta ja lämmppäri.

11

4824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asentaja..

      En kyllä ole tavannut pyörivää letkulämmitintä. Mahtaa olla aivan uusi tuote.
      Olen kyllä tavannut vuotavia sähkötoimisia vesipumppuja.

    • asennus

      Pyörivästä letkulämmittimestä en ole kuullut, toki sen voi asentaa eri asentoihin, ennen kuin kiristää letkuliittimet.

      Letkulämmittimen asennuksessa voi mokata kiristämällä liikaa tai liian vähän letkunkiristimiä ja jos asentaa vanhaan niin letkun sisäpinnan epäpuhtaudet ja letkujen jäykkyys/kovettuminen haittaavat.

      Tuli Defan sisätilanlämmitinkin hankittua (sellainen ohut), mutta asentamatta vielä, kun vanha 22v. vanha modernum on pelittänyt hyvin.

      • asentajat ja neuvontajat

        Kysyjä tarkoittaa "pyörivällä" Defan 700-sarjan lämmittimiä jotka jo muutaman vuoden olleet markkinoilla. Pieniä ja lämppärinletkuihin asennettavia. Pistoke osa pyörii ja letkulähdöt L-muodossa. Kyseistä lämmitintä EI SAA asentaa mihin tahansa asentoon, vaan juuri niinkuin Defan ohje sen antaa asentaa. Väärä asento, letkut mutkalla, letkut väärästä suunnasta aiheuttavat vuotoa tai vastuksen palamisen. Siellähän ne laatikossa oikeat asennusohjeet ja merkki/mallikohtaisesti. Eri autoissa kun letkut tulevat hieman eri kohdista ja korkeuksilta.

        Paree kun viette ihan oikeaan korjaamoon asennettavaksi, ja sellaiseen joka paljon Defoja asntanut. Silloin homma toimii ja ei tartte ihmetellä miksei lämpene tai vuotaa.


    • ällistynyt

      Ruostuiko jo siis puhki kun vuotaa?

      Jos ei ruostunut puhki mieleen tulee asennusvirhe,kun asennetaan letkujen väliin tulee asennusvirhe ensimmäisenä mieleen.Asentajan tulee tarkastaa tiiviys...

      • pitää vaihtaa

        o-rengas, aika yleinen vika . Defa on hyvä lämmitin, vähemmän vaurioita muin Galix.Neste vuotaa pahemmin kylmässä moottorissa.


    • Anonyymi

      On vuotanut useamman vuoden, nyt (19.4.2019) sain vaihdettua uuden o-renkaan. Ei ole juurikaan vuotanut kun ei käytä letkulämmitintä, mutta kovalla pakkasella vuotanut eniten. Lämpötilaero saa raot isommaksi ja vuoto myös.
      Vanha o-rengas näytti puristuneen kasaan, joten vuoto alkoi olla suurta.

      • Anonyymi

        Paska keksintö Norjasta, webastolla saa paikat lämpööseksi hetkees!


    • Anonyymi

      Itselläkin tiputti defan letkulämmitin nestettä, otin kesällä auki ja yritin moottorisilikonilla tiivistää uudelleen, mutta taas näyttää vuotavan kun jonkin aikaa taas lämmitystä ilmojen kylmennyttyä käyttänyt... Eipä sitten auta kun mennä taas nesteen lisäyspolitiikalla kuten viimetalvikin. Aika hanurista moinen keksintö kyllä, uusi tiivistekään ei auta koska järkeilyni mukaan käytön myötä eri tahtiin lämpenevä vastusosa laajenee ulkokuorta nopeammin/enemmän ja ajan myötä "venyttää" sitä kuorta niin, ettei enää tiivisteet tiivistä.

      • Anonyymi

        Yleensä riittää kun kiristää liitoksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleensä riittää kun kiristää liitoksen.

        Tai jopa vaihtaa ylikiristetyn letkuklemmarin uuteen. Jos ei ole tottumuksen tuomaa tuntemusta ja haluaa opetella tekemään itse virheensä, ettei tarvitse toisten virheistä kärsiä, niin halpa tapa kokeilla on ostaa esim Bilteman 2kpl klemmaripussi ja kiristää toinen klemmari yli, eli pilalle, niin oppiin rannemomenttiavaimen käytön näissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai jopa vaihtaa ylikiristetyn letkuklemmarin uuteen. Jos ei ole tottumuksen tuomaa tuntemusta ja haluaa opetella tekemään itse virheensä, ettei tarvitse toisten virheistä kärsiä, niin halpa tapa kokeilla on ostaa esim Bilteman 2kpl klemmaripussi ja kiristää toinen klemmari yli, eli pilalle, niin oppiin rannemomenttiavaimen käytön näissä.

        Mitä yrität sönköttää? Vastus elementti on lämmittimessä sokalla kiinni ja tiivistys on o-renkaalla. Tiivisterengas vaihtamalla lämmittimen saa taas pitämään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe