Ajomatkat ja suosittelemasi paikat Floridassa

"Vihreä" matkaaja

Mieheni haluaa ajella paljon 10pv reissullamme.
Miltä kuulostaa: 2-3 yötä Miamissa, 1-2 Key West, 2-3 Orlando ja loput Miamissa..
Kaksi aikuista lähdössä, mieheni jenkkifriikki, esim autot ja minä rakastan lämpöä ja shoppailua=)

5

1429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • floridian

      Mikäli mahdollista suosittelen vähintään kahta viikkoa, mutta 10 päivässäkin ehtii jos aikatauluttaa ja organisoi matkansa hyvin.

      Jos ajattelet 3 päivää Orlandossa, suosittelen vähentämään tuosta päivän ja käymällä sen sijaan St. Petersburg- Tampa-alueella, mielummin vaikka päivä Orlandossa, kaksi Tampan alueella, mielestäni mielenkiintoisempi ja tarjoaa aitoa etelää, vieraanvaraisempia ihmisiä, rannat ja aktiviteetteja. Harkitkaa sitä siis Orlandon Disney Worldin sijaan.

      Kun Miamin lisäksi kannattaa katsastaa Palm Beach ja Fort Lauderdale.

    • jospa minäkin...

      Ajoreittinne vaikuttaa kahdelle aikuiselle ihan kivalta. Minäkin suosittelisin ajamaan keskiseen Floridaan länsirannikon kautta. Mieheni tykästyi Tampan lähellä olevasta Classic Corvettes -museosta ja Orlandon lähellä on Kissimmeen Old Town huvittelualue, jonne kerääntyy viikonloppuisin juuri noita kyseisiä jenkkikaaroja. Viimosen päälle biitsi-fiilinkiä löytyy taas Cocoa Beachin (n. tunti Orlandosta - itärannikolla) Ron Jon Surf Shopista, joka on jonkinlainen rantaelämälle pyhitetty mekka.

      Omat "must"-shoppailukohteet ovat Belzin outletit Orlandossa ja Sawgrass Milss Mall Fort Lauderdalessa - niitä ilman ei voi Floridassa käydä :)

    • Nitakas

      Jenkkiautofanille on paljon tapahtumia. Esim. Fort Lauderdalessa joka viikko cruising, helmikuussa swap ja huutokauppa Websterissä ja Zephyrhillsissä, helmi-maaliskuun vaihteessa Ford/Mustang kisat Orlandossa, jossa myös viikottainen kisa. Kissimmeen Old Townissa viikonloppuisin cruising. Unohtamatta Daytona BikeWeekiä maaliskuun alussa (paljon upeita autoja myös) sekä Gainesvillen kiihdytyskisoja :D

      Tässä on tietysti se kurjuus, että autoharrastajan kanssa reissatessa ohjelmisto tulee liiankin täyteen..

    • juuri sieltä tulin

      Jos vaimosi tykkää shoppailusta, niin paras paikka siihen on Lauderdalen Sawgrass Mills, siitä ei shoppailupaikka parane. Amerikan suurin outletmyymäläkeskus. Siellä on myös ruokapaikkoja ym saman katon alla ja halpaa! Suosittelen Key Westistä tullessa ajamaan Orlandoon meksikonlahden puolta, vaikka kiertääkin, siellä voi tutustua suoalueeseen alligaattoreineen ja suurinumeroisilla teillä matkanteko on yllättävän miellyttävää. Siis kehoittaisin poikkeamaan esim Naplesissa, joka on Amerikan rikkaimpia kaupunkeja tai sen pohjoispuolessa Ringlingin museossa tai edisonin ja Henry Fordin museossa (vanhoja autoja muutama mm)museossa jos siitä tykkää. Miami ei ole paras ehkä rantapaikka, esim Palm Beach parempi, ehkä kalliimpia hotellit rannalla.

      Tottakai menette juuri sinne, mikä teitä huvittaa, nämä vain ehdotuksiksi. Key Westissä käytiin, mutta ei se ranta minusta mitenkään erikoinen ollut. Naplesin ranta ihana, uin mm delfiinien lähellä ihan vain rannalla ollessani huomasin ne ja menin veteen. Tosin Meksikonlahden puolella vesi kylmempää. Siesta Keyn rantaa meinostetaan maailman valkoisimpana hiekkarantana, mutta pidän sitä ylimainostuksena, samanlaisia rantoja, parempiakin olen nähnyt esi Sansibarilla.

      Ihanaa matkaa!

    • se juuri palannut

      että Key Westiin meno on melko hidasta nopeusrajoituksen vuoksi ja mainostavat tosi vaarallisena tienä (paljon kuolonuhreja). Yhtään kolaria ei matkalla kylläkään nähty eikä pelottanut, mutta hidasta oli. Me olimme neljä viikkoa, joten kymmenen päivän ajaksi suunnitelmanne tuntuu aika lailla autossa istumiselta. Mutta jos siitä tykkää niin turnpikelle vain, ehkä sitten ehtii paitsi Key Westiin menee vain kaista suuntaansa suurimman osan, niin ettei siinä juuri ohitella, kun liikennettä piisaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4853
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4613
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      621
      4220
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3197
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2721
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2223
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      223
      2196
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      348
      2168
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1807
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe