AMMATTINA KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄ

ile hki

Monta kertaa täällä kirjoitetaan kiinteistönvälittäjistä ja harvoin mitään positiivista sanottavaa on ollut alan työntekijöistä.

Monikaan ei varmaan tiedä sitä että kiinteistönvälitysala on äärimmäisen rankkaa ja pahin vihollinen on ajan puute tässä ammatissa.

Välittäjän on oltava lähes koko ajan jokaisena viikonpäivänä valmiina palvelemaan asiakkaita rippumatta kellonajasta.

Jos lasketaan tuntipalkkaa tällä alalla niin se varmaan jää alle sairaanhoitajan tuntipalkan.

Toisinaan tulee hyvä kuukausi mutta myös on kuukausia jolloin ei tule palkkaa ollenkaan vaan pelkkiä kuluja jos on oma auto käytössä. Eri asia jos työskentelee yrityksessä jossa on auto käytössä ja pieni pohjapalkka (lue=muutama sata euro).

Välittäjä joutuu lähes joka sunntai töihin ja pitkään iltaan työskentelemään. Lomaa ei voi pitää putkeen esim. 4-5 viikkoa koska palkkaa ei silloin kerry ja juuri kun välittäjä on lomalla niin silloin asiakkat soittaa. Puhelinta ei voi pitää suljettuna koska välittäjällä on koko ajan joitain asioita kesken ja ne pitää hoitaa vaikka lomalla puhelimitse ja joskus joutuu kesken loman lähtemään töihin.

Kiinteistönvälittäjän pahin ongelma on juuri ajankäyttö.

Usein myös kirjoitetaan siitä että alalle pääsee ilman minkäänlaista peruskoulutusta. Totta se on koska tällä alalla ei ole ammattikoulua jossa opiskellaan muutama vuosi ja sitten lähdetään työnhakuun.

Kiinteistönvälitystyö opettaa itse itseään, sitä ei voi oppia missään kurssilla tai koulutuksessa.

LKV-tutkinnon voi toki suorittaa jos on tarpeeksi nokkela mutta käytönnön työ on se ainoa mikä parhaiten opettaa ja auttaa menestymään tässä työssä.

Parhaiten tällä alalla menestyvät ihmiset ovat niitä jotka tulevat toimeen kaikentyyppisten ihmisten kanssa sekä osaavat ammatin vaatiman lainsäädännön.

Tässä ammatissa kestää 1-2 vuotta ennenkuin saa luotua ns. asiakasverkoston jonka kautta menestystä alkaa tulemaan.

Kukaan tälle alalle tuleva ei ensimmäisenä vuotena rikastu vaan tämä työ on pitkäjänteistä myyntityötä ja asiakkaiden kanssa olemista jossa välittäjä joutuu kohtaamaan ihmisten ongelmia ja perhesuhteiden erilaisia tilanteita.

On paljon myyntineuvottelijoita kiinteistönvälitystoimistoissa jotka ovat työskennelleet vuosikausia jopa 10-15 vuotta eivätkä ole vielä suorittaneet LKV-tutkintoa.

Tämä LKV-tutkinto ei todellakaan ole helppo suorittaa ja vaikka siinä saa käyttää lakikirjaa apuna niin se on vaan apuväline jonka avulla ei pelkästään koetta läpäise. Kysymykset ovat sen verran vaikeita että siksi vain n. 20-25 % läpäisee tutkinnon.

Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä joka todella osaa työnsä on semmoinen jolla on kokemusta laajasti varsinkin kiinteistönkaupoista (myös määrälat) sekä perikuntien omistamien kohteiden myymisestä ja kaupoista joissa vaaditaan maistraatin lupaa sekä uudiskohteiden myymisestä.

Näin laajan kokemuksen saamisen tarvitaan useiden vuosien työskentely enkä tarkoita tässä tapauksessa muutamaa vuotta.

Varsinkin uudiskohteinen myyminen vaatii työskentelyä isossa kiinteistönvälitysyrityksessa.

Miksi sitten alalle tullaan?

Alan vaihtuvuus on melkoisen suuri (30-35%) koska monet luulevat että työ on helppoa toimistotyötä ja sunnuntaina myydään asunnot pois.

Ensinnäkin asunnon saaminen myyntiin on jo aloittejalle melkoinen haaste. Toki sitkeys alalla palkitaan 1-2 vuoden päästä kun tulee työhön rutiinia ja osaa myyntityön ja lainsäädännön. Alku on aina vaikea tässä työssä ja onneksi työkaverit usein auttaa uutta työntekijää pääsemään alkuun muuten olisi vaikeata omin avuin selviytyä alkukuukausista.

Juuri tämä ensimmäinen vuosi on vaikea ja monet lopettavat juuri 12-16 kuukauden päästä työsuhteen aloittamisesta.

Itse työ on suurimmaksi osaksi ihmisten kanssa olemista ja kuuntelemista. Ne jotka alalla pysyvät, tykkäävät työskennellä ihmisten parissa ja palvella heitä. Samalla työssä oppii lainsäädäntöä myöskin muuta lainsäädäntöä kuin mitä ammatissa tarvitaan.

Eli ne jotka täällä välittäjiä mollaavat, menkää töihin alalla niin tiedätte mitä se on. Helpommalla pääsee autokauppiaana tai huoltoaseman kassana mutta kiinteistönvälityksen työssä on se hyvä puoli että yksikään päivä ei ole samanlainen ja jokainen kauppa on erilainen ja tässä ammatissa ei ehdi tylsistyä ja on mahdollisuus päästä hyville palkoille jos vaan jaksaa puurtaa kuukaudesta toiseen.

t. ile LKV

16

6958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • johon kalikka kolahtaa

      Missä ammattissa pääsee "harjoitteleen" toisen omaisuudella? Lakia pitäisi säätää uudestaan siten että ensin tutkinto ja sitten työharjoittelu.
      Antaisitko Ile ja muut välittäjät autosi (max 40000eeroa) korjattavaksi henkilölle joka haluaa autonasentajaksi?

      • LKV

        kuinka monta salkunhoitajaa on sijoitusyhtiöissä ja pankeissa suoraan koulunpenkiltä? Ja salkun arvo voi olla miljoonia. Tuskin hekään ihan itsenäisesti töitään aloittavat, vaan siinä on kokenut kädestäpitäjä, niinkuin on kiinteistönvälityksessäkin. Tosiasia on, että vain välittämällä asuntoja sinusta voi tulla ammattitaitoinen välittäjä. Heti, kun välitysoppilaitos on mahdollista perustaa, se varmasti perustetaan. Perustyö aloitetaan siitäkin huolimatta kentältä.


      • peruskoulusta
        LKV kirjoitti:

        kuinka monta salkunhoitajaa on sijoitusyhtiöissä ja pankeissa suoraan koulunpenkiltä? Ja salkun arvo voi olla miljoonia. Tuskin hekään ihan itsenäisesti töitään aloittavat, vaan siinä on kokenut kädestäpitäjä, niinkuin on kiinteistönvälityksessäkin. Tosiasia on, että vain välittämällä asuntoja sinusta voi tulla ammattitaitoinen välittäjä. Heti, kun välitysoppilaitos on mahdollista perustaa, se varmasti perustetaan. Perustyö aloitetaan siitäkin huolimatta kentältä.

        mutta kerro kuinka monta on mennyt ilman ammatillista pohjakoulutusta esim pankkiin töihin sijoitusneuvojaksi. On tainut kaverit puhella sulle näytöllä mukavia. Seuraan päivittäin välittäjien työskentelyä ja voin todeta että ilo ostaa....


    • elkoovee

      niin saman rahan saa vähemmällä ajalla ja reklamaatiot vähenee, kun voi tehdä huolellisemmin.

    • zxombie

      Kato tuolta välityspalkkiovertailusta kenelle kandee mennä töihin. Siellä kaikki välitysyritykset listassa ja taitaapa olla ne palkkiotkin..


      http://www.asuntojenmyynti.fi/Asunnon-myynti.php

    • Ajankulua

      Kokeileha työtäs autokauppiaana. Ei sen kummenpaa ole. Ja ammatinvalinta... se on valinta kysymys. Autokauppiaana en ole koskaan voinut asiakkaalle sanoa, etten voi ottaa edes tarjoustasi vastaa, niin kuin minulle sanottiin tänään Vaasan Habitassa. (90,5% pyyntihinnasta).

      • Kukahan tämä Vaasan Habitan täydellisesti töpännyt välittäjä on ? Tunnen joitakin hemmoja ja misuja sieltä.

        Välittäjän on otettava kaikki tarjoukset vastaan kirjalliesti ja esiteltävä ne myyjälle, joka päättää joko hyväksyä, tehdä vastatarjouksen tai hylätä tarjouksen.

        [email protected]


    • Petetty111111

      No voi hellanlstas sentään kun on palikat nyt sekaisin.
      Tietääkseni ketään ei ole pakotettu kiinteistövälittäjäksi vaan ovat aivan omasta tahdostaan siellä töissä.Sinne mennessä pitäisi olla pelisäännöt jo selvillä.
      Ei oikein iske tulta nyt tuo aloitusvalitus.
      Minulla kävi vielä Kiinteistömaailman kanssa sellainen tuuri että tuli välittäjäksi se kierompi malli välittäjästä joka ei osannutkaan näitä paperipuolen asioita ollenkaan vaan teki töppäyksen joka maksoi minulle paljon riihikuivaa rahaa.
      Miksi hitossa minun pitäisi nostaa tällaisia öykkäreitä ja suorastaan huijareita millekkään jalustalle.Tässä tapauksessa välittäjä otti palkkansa toimeksiantajan kustannukselle joten eikähän lopeteta se välittäjien paapominen.
      Kysynkin lopuksi että kuka osaa nimetä rehellisen välittäjän?
      Ei ainakaan se tapio jkoa minulle teki oharit.

      • Jokaisessa ammatissa on rehellisiä ja huijari-ihmisiä. Toisaalta mielenkiintoinen kysymys: Kuka huijaa enemmän asiakas välittäjää vai välittäjä asiakasta ?

        Petetty111111, jos huijaus on todistettavissa, ota yhteyttä aluehallintovirastoon, joka laittaa lusmuilet välitysliikkeet/välittäjät kuriin alta aikayksikön.

        Kiinteistömaailma luulee suuren kokonsa vuoksi voivansa tehdä mitä tahansa.

        [email protected]


    • Johan oli vuodatus. Oletkohan ile oikeassa ammatissa ? Parhaimman palvelun saa asunnon myynnissä nämä tittelit omaavilta välitysalan ammattilaisilta, joilla on elämän kokemusta ja yrittäjätausta:myyntineuvottelija, myyntiedustaja, kiinteistöedustaja. Heillä ei ole painolastinaan lkv-titteliä, joka opastaa vain osittain kiinteistönvälistyslainsäädäntöä, mutta ei myyntitekniikkaa.

      Kiertänyt muutakin kuin tahkoa.

      [email protected]

    • No näimpä tuli luettua monenlaisia kommentteka välittäjistä. Ite oon ollut alalla 2008 vuodesta ja syksyn eli laman aikaan tulin hommiin. Olen nähnyt nousuja ja laskuja ja kaikkihan on aikalailla kytköksissä suomen talouteen ja talousnäkymiin. Asuntoja siis osakkeita ja kiinteistöjä sekä upeita asiakkaita on tullut hoidettua ihan ok määrä ja ainakin tänäkin päivänä voin kävellä rauhallisin mielin katuja pitkin ja jouluna jotkut asiakkaat muistaakin ja se toimii myös molemmin päin. Tällä alalla on tietyt lainsäädännöt ja tarkka pitää olla, mutta mikään tutkinto olkoon se LKV , Ked, Kiat jne näitä kuvan alle läntättyjä lukemisella saatuja riittää..nykyään on vielä ylempi lkv tai jotain muita meriiittejä. On tullut itelläkin lueskeltua erilaisia kirjoja ja tutkintojakin on tullut, mutta kyllä tässä hommassa on se asiakas joka päättää kenet se päästää kynnyksen yli ja kenen kanssa aletaan tekemään töitä. Asiakslähtöinen palvelu, asiakkaasta välittäminen, asiantuntemus niin ja kyllä se vain näin menee, että se kokemus ja valmis asiakaspiiri ostajat, sijoittajat) Ala on oikeasti vaikea, mutta tällä alalla pärjää kun on tietämystä, pitkäjännitteisyyttä, joviaalia käyttäytymistä asiakkaiden kanssa, toisen saappapista katsomista ja ennen kaikkea sitä että oot kontaktissa asiakkaaseen aina vaikka mitään ei tapahtuisikaan myynnin aikana. Tää on niin tiimi peliä toimeksiantajan kanssa. Sitte se perus asia. Älä lupaa kuuta taivaalta ku hinnoittelet ja sen toivossa luulet että saat toimarin. Ole rehelline ja älä IKINÄ myy itteäs halvalla vaan myy osaamista ja siksi pyydät oikean palkkion. Helppoheikkejä tälläalalla piisaa pilvin pimein ja ne on juuri niitä jotka kävivät "kokeilemassa"alaa. Nämä tyypit useasti pilaavat meidän ammattilaisten maineen.

    • Anonyymi

      Itse olin kiinteistönvälittäjänä muutamia vuosia ja lopetin koska välityspalkkiot ovat pienentyneet vuosi vuodelta.

      Erillaiset kilpailutus sivustot ovat iskeneet lähes joka alalle. Parhaimpana esimerkkinä on varmasti nettiauto.com ja vertaa.fi joiden kautta ostajien on helppo vertailla tuotteiden hintoja.

      Asuntokaupassa on myös useita kilpailutussivustoja, jotka pienentävät välittäjien saamia palkkioita.

      Asuntokaupan alan kilpaitussivustoja:
      www.kilpailuttaja24.fi
      www.hintanakertaja.fi
      www.neliöhinta.com
      www.asuntokauppa.fi

      Ilman edellä mainittuja kilpailutussivustoja tekisin työtä varmasti vieläkin. Kuluttajien kannalta varmasti hyvä asia. Toiset voitta ja toiset häviävät kehityksen myötä.

    • Anonyymi

      Usein moititaan as.välittäjää, mutta tässä yksi epärehellinen välittäjän temppu.
      Olen eläkeläinen. As. väĺuþäjä tuli tutustumaan kohteeseen.
      Kerrostalohuoneisto.
      Sovittiin välityspalkkio ja myyntihinta. Myynti käteinen enkä anna kohteelle takuita.
      Välitjä soittaa ja on löytänyt ostajan.
      kauppakirja oli valmiina, mutta se ei ollut sovitun mukainen.. 1v.
      Takuu piti antaa 5v. Vanhoilla päivilläni sain selville, että välittäjä huijasi. Laillinen takuu on 2v. Välittäjä väitti vaikka takuuta ei kirjata, se on 5v.
      välittäjä pakotti allekirjoittamaan kauppakirjan.
      Välittäjä oli Op-Koti välittäjä

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Toi Bo juttu on kauheeta, mut totta. Kaveri oli siellä duunissa.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3473
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1389
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1183
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      175
      1110
    Aihe