Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tjäreborgin oppaista

kerronpa sattumia

Noin vuosi sitten olimme ystävättären kanssa Bulgariassa.Kumpikaan meistä ei ole kovinkaan kielitaitoinen,pitää kertoa nyt aluksi.
Olemme jo ikä-ihmisiä ja emme kovinkaan paljon matkustelleet eli kaikki oli aika vierasta.
Matka oli Tjäreborgin kautta,mutta koska en löydä ko.sivulta palaute osastoa,niin kerronpa näistä sattumista,jos joku haluaa lukea.
eli siis varasimme Bulgariassa tutustumisreissun maaseudulle.Kysyimme oppaalta,että tulemmeko tuolle pysäkille odottamaan linja-autoa ja hän siihen,että joo.
Menimme pysäkille hyvissä ajoin ja odotimme,sitten jossakin vaiheessa huomasimme,että bussi ajoi ohitse.Soitin oppaalle ja hän sanoi,että olimme väärällä pysäkillä..No taksilla bussin perään,siihen meni minun reissua varten varaamani rahat.
Yöllä.kun tulimme (jkv.humalassa vielä kumpikin)maaseudulta pois,niin bussi ajoi hotellimme ohitse,olimme ainoat suomalaiset,jotka asuivat ko.hotelissa ja opas ei noteerannut hotelliamme mitenkään.
Ulkona oli pimeää,emmekä missään nimessä olisi erottaneet hotellia.
Parasta oli tämä,että meidät käskettiin ulos bussista ja sanottiin,että ottakaa taksi.Opas ie kysynyt,että onko rahaa ja sitä ei ollut.
Siellä seisoimme pimeässä,emme tienneet,missä olimme.Alkoi olla jo pakokauhu.Onneksi osasin sen verran englantia,että pystyimme yhdestä puotista kysymään,mihin päin pitää lähteä,että löytää ko.hotellin.
Matkaa hotelliin oli n.3 km.Onneksi molemmilla on jalat kunnossa.pelotti kyllä kävellä n.klo 1 siellä.
Mutta elävänä selvittiin,mutta ihmetyttää tämä oppaiden menettely.
He mm. tyhjennyttihän pöydän matkalijoista yhdessä illassa,kun vietimme sellaista porukkailtaa.
Suu auki melkein katsottiin,kun oppaat kahden kokoisena sanoivat pöydässä istuville,että voisitteko siirtyä muualla.Aika erikoista hommaa.
No ei pidä ihan moittia,.matka meni muuten ok,mutta jotenkin,kun katseli tulomatkalla kilpailevan firman oppaita,niin he tekivät hienoa työtä,olivat mm.saattamassa ja auttamassa matkailijoita tullissa.Tjäreborgin oppaat tulivat ulko-ovelle tullissa,mutta sitten saimme selvitä omin neuvoin.

11

1924

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korjausta

      Oppaat eivät missään tule tullin läpi, koska eivät ole matkalla minnekkään, eivätkä saa siis tulla ilman lippua.

      • perhe 122

        matkustimme viime vuonna kultahietikolle finnmatkoilla ja heillä oli minusta kentällä bulgarian päässä erityisen hyvä palvelu . lähtiessä neuvoivat tiskeille ja huomioivat yksilöinä yms. eli varmaan tarkottaa sitä että monestikaan ei oppaat tule edes ulkoovien sisäpuolille , mihin on vielä mahdollisuus . se toimi hyvin finnmatkoilla, muuta paikan päällä hieman tökki . lomamatkoilla albenassa oli loistavat oppaat .......


      • reiskasb
        perhe 122 kirjoitti:

        matkustimme viime vuonna kultahietikolle finnmatkoilla ja heillä oli minusta kentällä bulgarian päässä erityisen hyvä palvelu . lähtiessä neuvoivat tiskeille ja huomioivat yksilöinä yms. eli varmaan tarkottaa sitä että monestikaan ei oppaat tule edes ulkoovien sisäpuolille , mihin on vielä mahdollisuus . se toimi hyvin finnmatkoilla, muuta paikan päällä hieman tökki . lomamatkoilla albenassa oli loistavat oppaat .......

        olemme olleet 2 kertaa tjäreborgin matkalla bulgariassa, ja yhtään huomauttamista ei ole ollut. Oppaat ovat olleet aina palvelualttiita. Voisikohan jotain syytä olla omassa itsessä?


      • sopsp
        reiskasb kirjoitti:

        olemme olleet 2 kertaa tjäreborgin matkalla bulgariassa, ja yhtään huomauttamista ei ole ollut. Oppaat ovat olleet aina palvelualttiita. Voisikohan jotain syytä olla omassa itsessä?

        Viime kesänä ainakin meille sattui hyvä säkä oppaiden kanssa. Monen näköistä kommellusta kassien katoamisesta lähtien ja apua saatiin ja ystävällisiä olivat. Ei valittamista! Seuraavakin matka varattiin tjäreborilta


    • eivät halua Bulgariaan

      nämä sekunda oppaat joutuvat väkisin Bulgarian matkoille, koska hyvätasoiset oppaat eivät mistään hinnasta lähde Bulgariaan. On paljon parempia maita valittavana..

      • näinköhän

        ihan varmaa tietoa? Aika rankka väite. Oppaan toiveilla ei aina ole merkitystä siihen, mihin kohteeseen joutuu. Ei kai mikään firma laita kaikkia vähemmän päteviä oppaita samaan kohteeseen :)


    • matkustaja

      Pakko sanoa tähän, että en ole kovin yllättynyt kuulemastani... huonoimpiin opaspalveluihin olen törmännyt juuri Tjäreborgilla, mutta kohteenamme oli kylläkin Hurghada Egyptissä. Samanlaiseen välinpitämättömyyteen ja olan kohautteluun en ole aikaisemmin törmännyt missään päin maailmaa kenenkään muun matkanjärjestäjän taholta. Kokemusta eri matkatoimistoista kuitenkin jonkin verran on.

      No täytyy toivoa, että välinpitämättömät ja ammattitaidottomat oppaat ovat olleet huonoa tuuria, mitä on alkuperäisen kirjoittajan ja meidän kohdallemme sattunut... ja pärjäämme kyllä ilman oppaitakin maailmalla, mutta jos sellainen palvelu matkaamme kuuluu, niin toivoisi sitä satunnaisesti jotain apua ja neuvoja heiltä tarvittaessa saavansa.

    • sattuu =/

      Me olimme viime kesänä Bulgariassa Tjäreborgin matkalla eikä oppaista ole huonoa sanottavaa. Tänä kesänä lähdemme samaan paikkaan ja kahden matkatoimiston välillä vielä mietin (en osaa päättää kahden hienon hotellin välillä) ja toinen on ehdottomasti Tjäreborg.

      Ihmisiä on joka lähtöön ja näitä "töykeitä" varmasti löytyy joka firmasta joku....

      Jäätiin mekin aikoinaan Fritishresorin matkalle lähtiessä lentokentälle, kun matkatoimistolta saatiin väärät liput. Jouduttiin odottamaan 3vrk uutta lentoa Vantaalla. Ei valitettu vaikka kahden viikon matkasta 3vrk meni lentokentällä toisin kuin piti, lomalla etelän lämmössä.

    • Paljon matkustanut ei turha...

      Paljon matkustaneelle ja useiden matkanjärjestäjien matkoilla olleelle viimekesäinen Bulgarian visiitti Tjäreborgin järjestämänä oli totaalinen pohjanoteeraus!

      Yleensä liikun matkoilla paljon omikseni ja otan oamatoimisesti asioista selvää, mutta aina joskus tulee kysyttävää ja asioita, jotka hoidetaan matkaoppaiden välityksellä. Voi sitä välinpitämätöntä asennetta, asiantuntemuksen puutetta, kyseenalaista työmoraalia ja ylimielisyyttä, mitä kyseisen matkanjärjestäjän nuori, miespuolinen matkaopas välitti ja viestitti! Tietysti hän on vain yksi kyseisen matkanjärjestäjän lukuisista matkaoppaista, mutta jätti meidän matkaseurueemme jäsenille luotaantyöntävän vaikutuksen koko firmaa kohtaan. Onneksi muista matkanjärjestäjistä on pelkästään positiivisia kokemuksia. Tjäreborgin järjestämä matka oli meille taatusti ensimmäinen ja viimeinen. Jos ainoat, lomiin ym. sopivat matkat ovat ko. matkanjärjestäjän, kuten viime kesänä, jäämme ehdottomasti kotimaahan samoilemaan. Tyhmyys annetaan anteeksi, mutta ei huonoja käytöstapoja!

      • jo tullut

        joo ikää on mutta ei kielitaitoa yhtään ,mutta reissattu on. bukariassakin pari kertaa oppaista ei mitään tietoa en ole heitä tavannut kuin lentokentällä kun opastavat bussiin ja sit hotellin edessä vievät tiskille kertovat virkailialle ketä olemme toivottavat hyvää lomaa ja häipyvät. en valita.kaikki matkat on hyvin menny on syöty ja juotu hyvin retkiäkin tehty .eri ravintoloita kokeiltu joka päivä ja nautittu lomasta ,eli kyllä oma asenne ratkaisee paljon ,hyvällä käytöksellä ja hymyllä pärjää pitkälle . ei muuta kuin hyviä lomia kaikille


    • Raimo J

      Hei tytöt, Raimo Lahdesta lähettää kuumia terveisiä lanzaroten lämmöstä, otetaan Bulgaria uusiksi juhannuksena ja Leena, tuo Presidenttiä tällä kertaa,niin minä tuon Porin poikaa tukevan limpun.
      T: Raimo "syvähooninki" Järvinen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe