Hyviä dekkari kirjailijoita?

aloitteleva lukija

Heissan! Olisiko kellään tiedossa hyviä suomalaisia dekkari kirjailijoita? Ja tosiaan suomalaisia kaipaisin saavat olla myös jännitys kirjailijoita.. kiitos

22

6844

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaan

      Seppo Jokinen

    • Jännittäjä

      siinä ainakin kaksi suosittelemisen arvoista, ole hyvä!

    • leena fani

      Leena Lehtolainen.. Tapani Bagge... JArkko Sipilä...Tuuli Rannikko....Jaana Airaksinen-....oi voi onhan näitä..kunhan luet löydät sinulle mieleisen kirjailijan:D

    • on ehtaa kamaa

      Tässä tulee toinen ääni Seppo Jokiselle, mielestäni tällä hetkellä komisario Koskinen Sorin poliisipiiristä Tampereelta on ykkönen.
      Hauska ja humoristinen, viihdyttävä, uskottava poliisityön kuvaus samoin kuin hahmot ovat uskottavia ja heitä on kirjava joukko.
      Toki muitakin hyviä suomalaisia on, Reijo Mäki, Vexi Korhonen ym.

      Lisäksi hyviä pohjoismaalaisia löytyy tukuttain, heistä taas naiset syystä tai toisesta vetävät pitemmän korren. Karin Fossum, Åsa Larsson nyt äkkiä tulee mieleen.
      Mankelin Wallander puolustuu miehistä kunniaa.

      • Loskis

        menettelee, kun mestari on tauolla. Jaa kukako? Joensuu Harjunpäineen on mielestäni kotimaan ehdoton huippu ja muut tulee enemmän tai vähemmän perässä. Hännänhuippuna Sariola.


      • hännänhuippu?
        Loskis kirjoitti:

        menettelee, kun mestari on tauolla. Jaa kukako? Joensuu Harjunpäineen on mielestäni kotimaan ehdoton huippu ja muut tulee enemmän tai vähemmän perässä. Hännänhuippuna Sariola.

        Entäs rouva Sariola? Tai siis Ritva Sarkola? Rautaa.


    • Goodwin

      Reijo Mäki, Seppo Jokinen, Harri Nykänen - Suomesta.
      Ellmore Leonard (jenkki), Henning Mankell (Ruotsi).

      Noista voit aloittaa.
      Nykäsen Raidit ja Mäen Varekset myös elokuvina. Jokisen komisario Koskinen hyvä hahmo, josta toivottavasti joku päivä ilmestyy myös raina.
      Kaksi viimeksimainittua ulkomaista todellisia maailman tähtidekkaristeja, joiden romaaneja filmattu pirusti - mielestäni Mankell ehkä kaikkien aikojen paras.
      Kunnon vakoilujuttuja: Len Deighton, John LeCarre
      (molemmat melko raskaita, mutta todella jännitäviä) ja myös lukuisina leffoina - ja tietenkin sitten melkein nobelisti Graham Greene!
      Inhimillinen tekijä on must! Panaman räätäli - hienosti corny stoori.

    • jännitys kirjailijoita

      dekkari kirjailijoita

    • Paljon lukeva

      Minusta Leena Lehtolainen ja Outi Pakkanen ovat tosi hyviä, myös Pirkko Arhippa, hänet löysin vasta äskettäin. Paikkakuntani kirjastosta ei vain löydy Arhipan vanhimpia teoksia,minne lie joutunut 70- luvun kirjat sieltä, poistomyyty jo ehkä.

      • tarukki

        Eija Jansson, Ritva Kokkola


    • sipe8

      ari paulow

    • Mauri, Esa ja Tuula Sariola on lyömätön yhdistelmä.
      Erityisesti Tuula, "Esko Laukko", jonka haamukirjoittajana aloitti Mauri ja lopetti Sarkola.

      • Sariola-fani

        Esko Laukko oli Mauri sariolan (1924-1985) pseudonyymi, Tuula Sariola ei ole kirjoittanut yhtään riviä kokonaisesta kirjasta puhumattakaan!


      • Sariola-fani kirjoitti:

        Esko Laukko oli Mauri sariolan (1924-1985) pseudonyymi, Tuula Sariola ei ole kirjoittanut yhtään riviä kokonaisesta kirjasta puhumattakaan!

        Ongelmia luetun ymmärtämisen kanssa?

        Luepa nyt oikein tarkkaan ja ajatuksella mitä kirjoitin viestissäni 28.1.2012 klo 14.10. Jos ei viikossa selviä, ilmoita, niin selitän sinulle mitä "haamukirjoittaja" tarkoittaan


    • Lue näitä!

      Matti Remeksen on luettavia, ei siis mitään huippukikkailua, mutta helppolukuisia ja viihdyttäviä. Ei siis Ilkka vaan Matti.

      • p8ynrv

        Minulle ihan uusi tuttavuus tuo Matti Remes.

        Mutta toinen Matti, sukuaan Rönkä on tuttu tämän lisäksi uutisten päällikkötoimittajuudesta.


    • Sariola is best ever

      Kyllä hattulalaislähtöinen Mauri S a r i o l a (1924-1985) on edelleenkin ylittämättömän hyvä dekkarikirjailija. Aikanaan hän oli kaikkein suosituin ja luetuin, eikä yksikään päässyt lähellekään häntä mitattiinpa sitä millä mittarilla tahansa. Yrittäjiä kyllä oli vaikka kuinka paljon!

      S a r i o l a n viehätys perustuu hänen kauniiseen kielenkäyttöönsä ja aina hänen kirjoissaan olivat arvot kohdallaan, paha sai useimmiten palkkansa! Lisäksi hänen kirjansa ovat aidosti jännittäviä ja samalla hyvin uskottavia: hän sijoitti vauhdikkaat seikkailunsa kotoiseen ympäristöön, vaikka välistä toki matkustettiin maailmallakin. Kun otat S a r i o l a n kirjan käteesi, et sitä helposti malta laskea kädestäsi, ennenkuin se on luettu!

    • Dekkari on pop

      Sariolalle lisää ääniä täältä.
      Olen lukenut hänen kirjojaan aika monta, kun luen yl. kirjoja ns. kirjailija kerrallaan. Sariolan elävän kuvauksen ohella nautintoa tuo selkeä tarina, jossa ei esiinny liikaa hahmoja, joilla ei loppujen lopuksi ole tarinan kannalta merkitystä.
      Tähän astisista suosikkini on Revontulet eivät kerro (1957), joka sijoittuu Lapin perukoille antaen aivan ihastuttavaa ajan kuvaa tuon ajan meiningistä. Suosittelen.

      Muita vuosikymmenten taakse sijoittuvia hyviä tarinankertojia ovat mielestäni Liisa Nevalainen (etenkin Musta sinfonia), Eeva Tenhunen sekä Pirkko Arhippa, joka tosin ajoittain syyllistyy juonellisesti turhien koukeroiden / henkilöiden vaikeaselkoiseen kasvattamiseen.

    • Minäkö se oon...

      Ei Suomesta löydy kunnon dekkari kirjailijoita ja se on valitettava totuus. Tämä on pienoinen ihme, kun Ruotsista ja Norjasta löytyy kansainvälisen tason dekkaristeja! Myös Islannissa on yksi todell hyvä.Mutta mielestäni parhaat tulevat vanhasta kunnon Englannista.

    • Toivakka librist

      Ei pidä olla niin jyrkkä, vaan kannattaa lukea Max Mannerin Vapauttaja ja miettiä uudestaan, löytyykö niitä vai ei. Menee vaivatta ruotsalaisten ja norjalaisten sakkiin. Toimivat sekä uskottavat henkilöhahmot, oivaltavaa dialogia ja erityishuomio juonen rakentelusta, joka on muutenkin Manner-kirjojen suola. Kehittynyt valtavin harppauksin esikoisestaan. Hyvinkin yksi kotimaisista, joka kirjoittaa nykyisin skandi-dekkaristien tasolla. Uutta jo odotellaan.

    • Novelman
    • Peksu11

      Johanna Tuomola

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      69
      4938
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1846
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe