Migreeni ja kalaöljy?!

Mitäs peliä tämä on

Tämä voi nyt kuulostaa oudolle, mutta onko kukaan muu huomannut kalaöljykapseleiden/kalaöljyn ja migreenin välillä syy-seuraus-yhteyttä? Aloitin kapseleiden syönnin jokin aika sitten, ja tuntuu, kuin migreenit olisivat tuplaantuneet. Kuvittelenko vain?

20

5638

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voisi olla

      Olen saanut olla vuoden ilman migreeniä, mutta olen kärsinyt 2 viime vkoa järkyttävästä päänsärystä, joka on mielestäni hieman erilainen verrattuna aikaisempiin migreenikohtauksiini (aiemmin oksentelua, näkö-, kuuloharjoja jne).

      Olen ajatellut päänsärkyjen johtuvan kovasta stressistä.. MUTTA Olen syönyt tasan 2 vkoa kalaöljykapseleita..voisikohan olla joku yhteys?

    • ja toisille ei

      Olen kuullut monelta että kalaöljy pahentaa heidän migreeniään.Itsellä se toimii hyvin, mutta ilmeisesti siinä on jokin sellainen ainesosa mikä laukaisee sinun migreenisi. Kaikillahan on niin yksillölistä se että mistä migreenin saa. Itse saan migreenin savunhajusta ja punaviinistä. Äitini taas saa suklaasta ja myskin tuoksusta. Kokeileppa magnesiumia se saattaa auttaa myös migreenin vähenemiseen.

    • glyserolia

      Kapseleissa on käytetty glyserolia, joka tekee päänsärkyä ja vatsavaivoja. Sitä on muuten myös buranassa ja buranan ohjeessa mainitaankin tästä asiasta. Nestemäisessä kalaöljyssä ei ole kapseliaineita, mitäköhän se sanoisi.

    • kaikkea...

      Minulla on tosi hankala migreeni ja kokeilin Omega-kalaöljykapseleita. Saan normaalistikin kalasta (varsinkin lohi) kovan kohtauksen.

      Kaksi viikkoa söin kapseleita ja migreeni paheni sietämättömäksi.
      Ne oli lopetettava ja syy/seuraus yhteys oli ilmeinen.
      Eivät sovi kaikille migreenikoille.

    • se on ?

      Aloitin kalaöljykapselit n 3vko siten ja olen saanut 2 pahaa kohtausta sen jälkeen !
      Nyt ne lentää huitsun nevadaan!
      Tässä justiin toivun yhdestä, aamun aloitus
      klo 5 pää vessanpöntössä......

    • netistä noukittua

      Lääkeinfo.fi:n sivuilla sanotaan näin (tosin ei kalaöljykapseleista, mutta aine on sama kuin kalaöljykapselissa ja kaiketi muissakin kapseleissa, siis glyseroli)
      "Kapselit sisältävät glyserolia, joka voi suurina annoksina aiheuttaa haittavaikutuksia. Glyseroli voi aiheuttaa päänsärkyä, mahakipuja ja ripulia."

      • surkea tapaus

        minunkin päänsärkyyn kalaöljykapseleissa.Aloitin pari viikkoa sitten ottamaan 2kapselia/vrk ja nyt on ollut reilun viikon outoa pääkipua.Vasemmalla puolella ohimossa ajoittaista kipua,tänään jatkuvanpaa.Tiistaipäivä meni kauheassa päänsäryssä,oksensin ja jouduin olemaan sängyssä.Aion lopettaa kokeilumielessä kaps.syönnin.Kiitos vinkistä.


    • Migreeniä !!

      Vihdoinkin löysin vahvistuksen epäilyksilleni. Olen yrittänyt etsiä tietoa migreenin ja kalaöljyn yhteydestä. Olen vain löytänyt valmistajien tietoa, että kalaöljy auttaisi migreeniin. Ensi käytin E-epaa ja kovat migreenit. Lopetin e-epat ja jossain vaiheessa migreenikin helpotti. Ajatelin että kuvittelen koko yhteyden. Nyt puolen vuoden jälkeen aloitin omega-3 kapselit ja sama juttu. Nyt uskon, että syy-yhteys on juuri tämä, koska näköjään muillakin samoja kokemuksia. Olisi hyvä jos tällaista tietoa löytyisi esim migreeniyhdistyksen sivuilta.

      • migreeniä

        Olen ehdottoman samaa mieltä, että on erikoista ettei migreenistä ja kalaölystä puhuta missään mitään muuta, kuin että "voi helpottaa". Itse olen huomoannut saman, eikä vain kalaölyissä, vaan myös esim kylmäpuristettu helokkiöljy tekee saman jutun...


      • vilkkuvalo
        migreeniä kirjoitti:

        Olen ehdottoman samaa mieltä, että on erikoista ettei migreenistä ja kalaölystä puhuta missään mitään muuta, kuin että "voi helpottaa". Itse olen huomoannut saman, eikä vain kalaölyissä, vaan myös esim kylmäpuristettu helokkiöljy tekee saman jutun...

        Ompa hyvä,että on muitakin. Tähän asti olen pitänyt itseäni luulotautisena. Olen useaan otteeseen kokeillut omegoja,koska niitä on niin kovasti kehuttu nimenomaan migreeninkin hoitoon.
        Joka kerta on täytynyt lopettaa oireiden pahennuttua. Saman tekee lohenkin syönti. Joten kyllä se omega on sen aiheuttaja. Samaten rytmihäiriöt pahenevat.Kaikki ei vaan sovi kaikille.


    • Koira mies

      Täällä yksi saman asian huomannut. Ostin pullosta otettavaa kalaöljyä ja johan alko päänsärky ja välistä herätti ihan yöllä. Koko pää ihan turtana. Nyt lenti pullo jontkaan. Samalla huomasin, että pienet kuivuudesta auenneet ihorikot alkoivat vuotaa verta. Eli joillekin aiheuttaa nuo kalaöljyt veren ohentumista, niin että hiusverisuonet alkaa tihkuu verta ja se aiheuttaa mikroskooppisia verisuonirikkoja. Ei hyvä.

    • vaimo vain

      Meillä myös ongelma koettu. Ympäripyöreitä päiviä duunia tekevä mieheni päätti joitakin vuosia sitten tehostaa niveltensä jaksamista kalaöljyllä. Valitsimme vapaakierron kapselit, joita mies söi jopa yhden postitus satsin, samalla ihmetellen ihan hirmusta takaraivopäänsärkyä.
      Viimein hän jätti kapselit ottamatta. Särkykin hävisi. Emme kuitenkaan laskeneet syy yhteyttä tähän. Vaihdoimme lysin kapseleihin, ja runsaan viikon käytön jälkeen tilanne sama. Hirmunen päänsärky! SAmoin vaikuttivat luantaistuotteen eepa ja trio kapselit. Taukoa on pidetty ja taas kokeiltu. Nyt on ymmärrettävä jättää tuote käyttämättä.

      Itselläni varma mikreenikohtaus hankitaan tonnikalalla. Edellisen päivän tonnikalat kostautuu seuraavan päivän oksennuksesta helpottavaan hirmuseen mikreeniiin.

    • Jaksetaan

      Vähän vanha viestiketju, mutta pakko kommentoida. Löysin tämän ketjun etsiessäni tietoa migreenin ja kalaöljyn yhteydestä netistä. Olen huomannut, että omega-kapseleiden käytön yhteydessä migreenini ovat lisääntyneet. Olen itselläni huomannut selvän yhteyden kapselien käytön ja migreenin välillä. Löytyisipä tutkittua tietoa asiasta.

      • mkitbf

        Löysin myös tämän ketjun etsiessä syytä pääkipuun ja sahalaita oireisiin.En enää keksi muuta yhteyttä kun kalaöljy.Olen ennenkin huomannut,että saan siitä jatkuvan pääkipun,joka on erilainen kuin normisti.


    • Nimetönmerkki

      Vanha aihe, mutta itse olen huomannut, että kaikki öljyt lisäävät minulla nimenomaan hormonaalista migreeniä, samoin D-vitamiini. Eli ovulaatioon ja kuukautisiin liittyvät migreenit lisääntyvät ja pahenevat dramaattisesti.

      Aluksi yhteys kävi selväksi helokkiöljyn kanssa, sitten kalaöljyn. Sen sijaan esim. rasvaisen lohen syönti ei aiheuta mitään ongelmia, tosin eihän sitä päivittäin syödäkään. Yllätyksekseni myös vahvat D-vitamiinipillerit, joissa ei siis öljyä ollut, aiheuttivat samanlaisia oireita. Outo juttu.

      No, syön öljyni jatkossa siis kalana ja otan D-vitamiinini lähinnä auringosta ja D-vitaminoiduista tuotteista. Eli näillä mennään jatkossa.

    • Minähh

      Sama täällä. D vitamiinit ja kalaöljy, niistä tulee järkyttävät migreenit.

    • E-epat

      Kannattaa purasta kapselit ja sylkeä kuorilot pois, niin glyserolit ei pääse vaikuttamaan. Tosin, jos pelkkä kalaöljykin aiheuttaa päänsärkyä, niin sitten ei tietenkään auta.

    • FHM

      Migreeni on kehityksen mukanaan tuoma sairaus. Usein puhutaan, että migreeni on geeneissä, mutta totuus on se, että kaikkien geenit ei kestä sitä synteettistä kuormaa, minkä kehitys on rahantarpeessaan luonut. Kun ihminen irtautui luonnosta, niin siitä on maksettava myös hintaa. Jos migreeni laukeaa jopa hajusta, juustosta tai auringon valosta niin ei tunnu ihan normaalilta. On kuitenkin helpompi syyttää viallista ihmistä kuin ihmistä vioittavaa kehitystä.

      Jos kärsitte migreenistä aloittakaa pitkä projekti kohtauksen laukaisevien tekijöiden löytämiseksi. Se voi kestää, mutta lopulta vähentää kohtausten määrää ja tarvetta popsia lääkkeitä sekä parantaa mukavasti elämänlaatua. Itse olen kärsinyt kohtauksista kouluiästä asti, mutta myöhempien perhtymisten vuoksi olen kyennyt sitä hallitsemaan ilman lääkkeitä.

    • Anonyymi

      Jep selvä yhteys löytyi täälläkin. Pari päivää kerkesin popsia ennenkuin tajusin yhteyden kapseleiden kanssa. Nestemäisestä öljystä ei päänsärkyä ole tullut. Varmaan glyseroli syypää. Lähti kiellettyjen listalle fosfaatin, aspartaamin ja natriumglutamaantin seuraksi.

    • Anonyymi

      Minulla tulee migreeni kypsennetystä lohesta, satavarmasti savustetusta, mutta kumma kyllä ei graavilohesta!!! Mutta paistetusta kuhasta ei. Migreenejä 1-3 viikossa. Nyt jätän kalaöljykapselit pois, täytyypä katsoa onko ubikinoni- ja tyrniöljykapseleissa glyserolia. Kuvittelin että D- vitamiini vähentäisi migreeneitä...sekin täytyy nyt miettiä uusiksi. En nimittäin ole käyttänyt vitaminoituja tuotteita. Aurinko on nyt aika vähissä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      523
      2654
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1777
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      57
      1089
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    Aihe