Vanha Monopoli pelilauta

SörkanSälli

Onko kellään tietoa kuvan Monopoli pelistä.

http://koti.welho.com/rkallio2/OldMonopoly.jpg

Kyseinen pelilauta on tullut eräästä kuolinpesästä aikanaan ja valitettavasti pelin kaikki muut tarpeet puuttuu. Pelilauta on kaiketi jonkin verran vanha. Jos joku tietää jotain kyseisestä Monopolipelistä, ottaisin mielelläni vastaan tietoja (mitä vuodelta ja kenen valmistajan jne) ja mahdollisesti kuvia kyseiseen pelilautaan liittyvista rahoista, korteista, nappuloista ja laatikosta. Itse olen yrittänyt etsiä netistä, mutta tuloksetta.

2

1523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • e-s

      Heippa!
      Kovasti tosiaan tuo lauta näyttäs äkkiseltään tutulta. Meiltä kotoa löytyis tuollainen tai ainakin lähellä tuota oleva. Se on mun isän vanha ja joskus 50-luvulla ostetu, olisiko alku-keskivaiheilla, koska isä on v. -43 syntynyt. Peliin kuuluu meillä pyöreet puunapit, jotka on tummia väreiltään ja niissä on keskellä pieniä kaiverrettuja ympyröitä. Rahat ovat yhden nollan suurempia kuin minun pelissä (70-luvun lopulta) eli pienin on mun pelissä kymppi ja isoin 10 000, tässä vanhassa vastaavat siten 100 ja 100 000. Nostettavat kortit on muistaatseni vaalean punainen ja vihreä, mikä nyt ennen vanhaan on ollut. Muistaakseni niillä on joku vaalea laatikko. Pelin olen viimeksi nähnyt kauan aikaa sitten ja se on yli 700km päässä, joten en voi tarkistaakkaan onko kyseessä samanlainen lauta. Pääpiirteissään se kyllä on. Kun seuraavan kerran menin kotona käymään, voin yrittää tonkia pelin ja katsoa onko sama kysymyksessä. Jos vain muistan kaiken hässäkän keskellä.

    • Monopolisti

      Pelasin juuri Monopolipelin, joka näytti aivan tuolta. Yllä oleva kuvaus on hyvä. Kyseisen pelin ohjekirjassa oli mainittu vuosi 1944, tulkittiin se painovuodeksi. Painopaikka oli Helsinki. En muista painajaa tai tekijää, mutta nimi oli kai H:lla alkava ja ruotsalaisenoloinen, ja viittasi kirja/paperikauppaan tai -painoon. Yhdellä lehtisellä mainostettiin Eläintarhanajoja ja (tulevaa) Korsupeliä. Säännöt vaikuttivat samoilta kuin nykyään, samoin Yhteismaa- ja Sattuma-laput, mitä nyt sääntövihkosessa oli ehkä pari sanaa vanhahtavia.

      Kaikki nappulat ovat puisia. Kiinnostavaa on se, että lauta ei lähimainkaan mahdu pelilaatikkoon, joka on ainakin puolta pienempi kannen pinta-alaltaan.

      Kuriositeettina: Kauppatorin omistustodistuksessa on painovirhe, joka vaatii maksamaan 400 000 markkaa vuokrana (tarkoitettu varmaan 100 000).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe