Moottoripyörällä Norjaan...

jammuh

Eli reittivinkkejä mitä kannattas käydä kattoo..

13

14674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • norjankävijä

      tässäpä olisi eräs ehdotus pohjois-norjaa koskien:
      kilpisjärvi-rovikosken putous(muutama km rajalta tien vieressä)-skibotn-tromsa(kannattaa käydä vaikka vain mutka, hieno kaupunki)-nordkjosbotn-bardu(bardufoss näkemisen arvoinen valjastettu koski, kanjoni)-siitä sitten vaan serpentiiniä alas merenrantaan. tästä ehdottaisin kääntymään oikealle lofoottien/harstadin suuntaan, matkalla tjelsundin hieno silta, harstad hieno kaupunki josta voi suunnata vaikka å i lofotenille tms. tai sitten käännyt em. risteyksestä vasemmalle narvikin suuntaan. yksi näkemisen arvoinen tienpätkä on narvik-riksgränsen(ruotsi), hyvä tie ja hienot,erikoiset maisemat, todella korkealla, olikohan ruotsin maanteiden korkein kohta ko. välill'ä.

      siinä olisi yksi matkaehdotus, aikaa tuo vaatii ehkä noin 5päivää jos ei halua koko aikaa istua pyörän selässä. suosittelen leirintäalueista(mikäli teltalla) harstadin leirintäaluetta, hienolla paikalla, edullinen, siisti ja toimiva.

    • seuraavanlainen

      Karingasniemn kautta Nordkappiin ja siitä sitten Altaan. Siitä joko Kautokeinon, Enontekiön ja Kilpisjärven kautta Skibotniin ja siitä sitten Narvikin kautta Lofooteille. Lofootit kannataa aja aläpeensä Å:ta myöten. Lofootelta sitten pääsee alutalla Skutsvikiinniin ei tarvii kiertää uudestaan Narvikin kautta. Skutsvikistä Bodö ja siitä Trondheiin asti.

      Toinen mahdollisuus olisi vaikka Altasta suoraan Skibotniin mutta matka Altasta Kautokeinoon on upeaa maisemaa.


      http://www.supertravelnet.com/maps/index.php?country=229_0_4&language=26

      Tuota klikkailemalla voit saada ideoita.

    • autolla siellä käynyt
    • niin mene etelä tai keski N...
      • ja pikkasen

    • Topias

      Dokkareita luettu ja tuubia katsottu... Norjaan nyt kesällä. Kysymys ja aihe on varmaankin jo kyllästymiseen saakka koluttu. Siitä huolimatta, niin onkos tää Trollstigen & Geiranger & Sognevuono & Lysebotn & Dalen kaiken kerrotun väärti??? Ajoimme aikoinaan ns. perse edellä puuhun eli soomen jälkeen hyökkäsimme neljänäkesänä keski-europeen... nyt vois kahtoa jotain lähempää. Kesäkuunalussa ja mikä sää... auts. Ideoita & kokemuksia? Kait homma kaikkialla ok, jos aurinko paistaa ja lämmintä riittää.... luulen vaan ettei ko.aikaan aiotussa paikassa, vai???

      • Syherölle

        On, jos maisemat kiinnostaa.
        Toki turisteille on nyt rakennettu turistikeskuksiakin elokuvineen jne.

        Trollstigen ja -veggen ihan ok, mutta vastaavaa löytyy muualtakin ja haastavampaa kapeampaa uraa. Näköalat ylhäältä on vähän sattumanvaraista eli kuinka pilvistä ja sateista sattuu olemaan, korkeilla paikoilla kun sataa todennäköisemmin useammin kun meri on lähellä.

        Museoitakin esim. Oslo ja Trondheim useita, Rjukan/Wemork, Odda vesivoimalaitosmuseo, kaupunkien erilaiset museot, vanhat rakennukset Bergen ja Trondheim jne. mikä sitten kiinnostaakaan.


    • Topias

      Norjaa sanotaan matkailun erikoismaaksi.... hmmm.. en oikein tiiä. Ainakaan netistä ei löydy matkamajoituksia kovinkaan helposti. Toisin, kun keski-ja et.europe. En ole kovinkaan luottavainen ko. suhteen. Kuulemma matkanvarrella on se tarvittava kaikki............ heh... Ai, nii.... täähän olikin Öljymaa jossa kesällä bensa 98 maksaa sen 2e litra. Helmikuu 2012 on 1,98e litra. Eikä ravintolaan, eikä liharuokaa, eikä viinakauppan, jne. Aika hiton merkillinen matkailumaa...vai?

      • Trollstigen!

        Kyllä Norja matkailumaasta käy ainakin kesäaikaan.
        Kukaan ei varmaan ole sitä väittänyt halvaksi...
        Kesäaikaan erilaisia leirintämajoituksia on runsaasti ja Hotelleitakin löytyy ainakin etelämpää, missä on myös parhaat näköalat ja mutkatiet motoristeille.
        Etelämpänä tarkoitan Stavangerin ja Molden väliin jääviä vuonoalueita ja siitä sisämaahan päin olevaa vuoristoa ja jäätiköitä.

        Budjettimatkailijatkin pärjää, kun majoittuu jänghällä ja ottaa ruoat Ruotsin puolelta, normimatkaajalle ei polttoaineen hieman kotomaata korkeammalla hinnalla ole suurta merkitystä.


      • GraniteChief
        Trollstigen! kirjoitti:

        Kyllä Norja matkailumaasta käy ainakin kesäaikaan.
        Kukaan ei varmaan ole sitä väittänyt halvaksi...
        Kesäaikaan erilaisia leirintämajoituksia on runsaasti ja Hotelleitakin löytyy ainakin etelämpää, missä on myös parhaat näköalat ja mutkatiet motoristeille.
        Etelämpänä tarkoitan Stavangerin ja Molden väliin jääviä vuonoalueita ja siitä sisämaahan päin olevaa vuoristoa ja jäätiköitä.

        Budjettimatkailijatkin pärjää, kun majoittuu jänghällä ja ottaa ruoat Ruotsin puolelta, normimatkaajalle ei polttoaineen hieman kotomaata korkeammalla hinnalla ole suurta merkitystä.

        Valuuttakurssikin menossa väärän suuntaan, joten kalliimpaa kuin viime vuonna.

        Ainoat suuhun laitettavat, jotka budjettimatkailija raaski ostaa olivat paistopisteiden pullat ja limppari. Ne taisivat olla jopa halvempia kuin Suomessa.


    • Onkos kellään ehdotuksia mistä suomen puolelta kannattaa tuonne norjan puolelle suunnata? moottoripyörillä siis ollaan menossa etelästä länsi-suomea pitkin kohti pohjois-norjaa.
      ekaa kertaa tuonne suuntaamassa että kaikkia vinkkejä olis kiva tietää mitä huomioida siellä liikkuessa. pyörinä toimii 1000cc katupärrät.
      hyviä majotuspaikkojakin voi ehdotella ja ilmeisesti tuo harstad on hyvä kun monella foorumilla sitä kehuttu. tarkoituksena siis telttailla, ajella rennosti ja katella maisemia =)
      ajokokemusta on aika paljon suomesta pärrällä reissaamisesta sekä euroopasta autolla joten tervettä järkeäkin löytyy ja ainahan tuolta reissuista on elossa selvitty.

    • Etelämmäksi!

      "Mistä suomen puolelta kannattaa tuonne norjan puolelle suunnata": Jos et asu pohjoisessa niin Turusta Tukholmaan lautalla...
      Jos moottoripyöräily vaihtelevilla teillä on se juttu ja maisemat, eikä esim. kalastus, niin ehdottomasti etelämpään!
      Parhaat maisemat ja näköalat sekä serpentiinitiet ovat Stvangerin (Lysefjord) ja Kristinasundin välissä sekä siinä välissä vuono ja vuoristoalueet (sisämaahan päin).
      Toki myös Trondheimin nähtävyydet kannattaa käydä katsomassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe