Moottoripyörällä Norjaan...

jammuh

Eli reittivinkkejä mitä kannattas käydä kattoo..

13

14395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • norjankävijä

      tässäpä olisi eräs ehdotus pohjois-norjaa koskien:
      kilpisjärvi-rovikosken putous(muutama km rajalta tien vieressä)-skibotn-tromsa(kannattaa käydä vaikka vain mutka, hieno kaupunki)-nordkjosbotn-bardu(bardufoss näkemisen arvoinen valjastettu koski, kanjoni)-siitä sitten vaan serpentiiniä alas merenrantaan. tästä ehdottaisin kääntymään oikealle lofoottien/harstadin suuntaan, matkalla tjelsundin hieno silta, harstad hieno kaupunki josta voi suunnata vaikka å i lofotenille tms. tai sitten käännyt em. risteyksestä vasemmalle narvikin suuntaan. yksi näkemisen arvoinen tienpätkä on narvik-riksgränsen(ruotsi), hyvä tie ja hienot,erikoiset maisemat, todella korkealla, olikohan ruotsin maanteiden korkein kohta ko. välill'ä.

      siinä olisi yksi matkaehdotus, aikaa tuo vaatii ehkä noin 5päivää jos ei halua koko aikaa istua pyörän selässä. suosittelen leirintäalueista(mikäli teltalla) harstadin leirintäaluetta, hienolla paikalla, edullinen, siisti ja toimiva.

    • seuraavanlainen

      Karingasniemn kautta Nordkappiin ja siitä sitten Altaan. Siitä joko Kautokeinon, Enontekiön ja Kilpisjärven kautta Skibotniin ja siitä sitten Narvikin kautta Lofooteille. Lofootit kannataa aja aläpeensä Å:ta myöten. Lofootelta sitten pääsee alutalla Skutsvikiinniin ei tarvii kiertää uudestaan Narvikin kautta. Skutsvikistä Bodö ja siitä Trondheiin asti.

      Toinen mahdollisuus olisi vaikka Altasta suoraan Skibotniin mutta matka Altasta Kautokeinoon on upeaa maisemaa.


      http://www.supertravelnet.com/maps/index.php?country=229_0_4&language=26

      Tuota klikkailemalla voit saada ideoita.

    • autolla siellä käynyt
    • niin mene etelä tai keski N...
      • ja pikkasen

    • Topias

      Dokkareita luettu ja tuubia katsottu... Norjaan nyt kesällä. Kysymys ja aihe on varmaankin jo kyllästymiseen saakka koluttu. Siitä huolimatta, niin onkos tää Trollstigen & Geiranger & Sognevuono & Lysebotn & Dalen kaiken kerrotun väärti??? Ajoimme aikoinaan ns. perse edellä puuhun eli soomen jälkeen hyökkäsimme neljänäkesänä keski-europeen... nyt vois kahtoa jotain lähempää. Kesäkuunalussa ja mikä sää... auts. Ideoita & kokemuksia? Kait homma kaikkialla ok, jos aurinko paistaa ja lämmintä riittää.... luulen vaan ettei ko.aikaan aiotussa paikassa, vai???

      • Syherölle

        On, jos maisemat kiinnostaa.
        Toki turisteille on nyt rakennettu turistikeskuksiakin elokuvineen jne.

        Trollstigen ja -veggen ihan ok, mutta vastaavaa löytyy muualtakin ja haastavampaa kapeampaa uraa. Näköalat ylhäältä on vähän sattumanvaraista eli kuinka pilvistä ja sateista sattuu olemaan, korkeilla paikoilla kun sataa todennäköisemmin useammin kun meri on lähellä.

        Museoitakin esim. Oslo ja Trondheim useita, Rjukan/Wemork, Odda vesivoimalaitosmuseo, kaupunkien erilaiset museot, vanhat rakennukset Bergen ja Trondheim jne. mikä sitten kiinnostaakaan.


    • Topias

      Norjaa sanotaan matkailun erikoismaaksi.... hmmm.. en oikein tiiä. Ainakaan netistä ei löydy matkamajoituksia kovinkaan helposti. Toisin, kun keski-ja et.europe. En ole kovinkaan luottavainen ko. suhteen. Kuulemma matkanvarrella on se tarvittava kaikki............ heh... Ai, nii.... täähän olikin Öljymaa jossa kesällä bensa 98 maksaa sen 2e litra. Helmikuu 2012 on 1,98e litra. Eikä ravintolaan, eikä liharuokaa, eikä viinakauppan, jne. Aika hiton merkillinen matkailumaa...vai?

      • Trollstigen!

        Kyllä Norja matkailumaasta käy ainakin kesäaikaan.
        Kukaan ei varmaan ole sitä väittänyt halvaksi...
        Kesäaikaan erilaisia leirintämajoituksia on runsaasti ja Hotelleitakin löytyy ainakin etelämpää, missä on myös parhaat näköalat ja mutkatiet motoristeille.
        Etelämpänä tarkoitan Stavangerin ja Molden väliin jääviä vuonoalueita ja siitä sisämaahan päin olevaa vuoristoa ja jäätiköitä.

        Budjettimatkailijatkin pärjää, kun majoittuu jänghällä ja ottaa ruoat Ruotsin puolelta, normimatkaajalle ei polttoaineen hieman kotomaata korkeammalla hinnalla ole suurta merkitystä.


      • GraniteChief
        Trollstigen! kirjoitti:

        Kyllä Norja matkailumaasta käy ainakin kesäaikaan.
        Kukaan ei varmaan ole sitä väittänyt halvaksi...
        Kesäaikaan erilaisia leirintämajoituksia on runsaasti ja Hotelleitakin löytyy ainakin etelämpää, missä on myös parhaat näköalat ja mutkatiet motoristeille.
        Etelämpänä tarkoitan Stavangerin ja Molden väliin jääviä vuonoalueita ja siitä sisämaahan päin olevaa vuoristoa ja jäätiköitä.

        Budjettimatkailijatkin pärjää, kun majoittuu jänghällä ja ottaa ruoat Ruotsin puolelta, normimatkaajalle ei polttoaineen hieman kotomaata korkeammalla hinnalla ole suurta merkitystä.

        Valuuttakurssikin menossa väärän suuntaan, joten kalliimpaa kuin viime vuonna.

        Ainoat suuhun laitettavat, jotka budjettimatkailija raaski ostaa olivat paistopisteiden pullat ja limppari. Ne taisivat olla jopa halvempia kuin Suomessa.


    • Onkos kellään ehdotuksia mistä suomen puolelta kannattaa tuonne norjan puolelle suunnata? moottoripyörillä siis ollaan menossa etelästä länsi-suomea pitkin kohti pohjois-norjaa.
      ekaa kertaa tuonne suuntaamassa että kaikkia vinkkejä olis kiva tietää mitä huomioida siellä liikkuessa. pyörinä toimii 1000cc katupärrät.
      hyviä majotuspaikkojakin voi ehdotella ja ilmeisesti tuo harstad on hyvä kun monella foorumilla sitä kehuttu. tarkoituksena siis telttailla, ajella rennosti ja katella maisemia =)
      ajokokemusta on aika paljon suomesta pärrällä reissaamisesta sekä euroopasta autolla joten tervettä järkeäkin löytyy ja ainahan tuolta reissuista on elossa selvitty.

    • Etelämmäksi!

      "Mistä suomen puolelta kannattaa tuonne norjan puolelle suunnata": Jos et asu pohjoisessa niin Turusta Tukholmaan lautalla...
      Jos moottoripyöräily vaihtelevilla teillä on se juttu ja maisemat, eikä esim. kalastus, niin ehdottomasti etelämpään!
      Parhaat maisemat ja näköalat sekä serpentiinitiet ovat Stvangerin (Lysefjord) ja Kristinasundin välissä sekä siinä välissä vuono ja vuoristoalueet (sisämaahan päin).
      Toki myös Trondheimin nähtävyydet kannattaa käydä katsomassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe