Ruokailuryhmän kunnostus?

ziippadiippadaa

Eli meillä olisi sellainen mäntynen 6 henkilön pöytä ja tuolit. Aika karmeessa kunnossa on. Onko kova homma hiota ja lakata tai petsata? Mitä ainetta siihen sitten voisi käyttää että siitä saisi tumman esim.pähkinän värisen? Vai tuleeko halvemmaksi heittää menemään ja ostaa uus.

2

734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saat siitä hienon

      yks vaihtoehto on että viet nuo lähimpään Ammattiopistoon laitettavaksi. Tekevät todella edullisesti ja yleensä todella hyvää jälkeä. Heillä on pelit ja vehkeet. Tosin tuossa voi mennä useita viikkoja, ku eivät ehdi välttämättä heti tekemään.

      Itse opiskelen amiksessa, ja vein pöytäni aluksi puupuolelle, ja näytin siä puupuolen-opettajalle. Se anto mulle työkalun millä raavin lakat pois (ettei hiomapaperi tukkeudu). Kun lakat oli irroitettu
      Opettaja näytti mulle miten leveä-nauhahiomakone toimii, ja sillä sitten hiosin hujauksessa pinnan tasaiseksi. sen jälkeen epäkeskohiomakoneella hiosin kyljet, ja yläjyrsimellä reunoihin alkuperäiset pyöristykset. Nämä ei maksanu mitään.
      Suraavaksi kannoin pöydän maalauspuolelle, ja näytin minkä värin haluan pintaan. Sieltä sanottiin että OK. n.10e maksaa aineet. Eli pintaan tuli tumma petsi, ja monta kerrosta jotain uretaanilakkaa, mikä todella kestävää.

      Ei tuo itsetehtynäkään mahdoton ole. Suosittelen hankkimaan kunnon hiomakoneen. Muista kaapia lakat pois ennen hiontaa. Pintaan ensin petsi. Esim pähkinä. ´Mitä useampi kerros niin sitä tummempi. Petsin kuivuttua lakkaat tuon kiiltävällä tai puolikiiltävällä lakalla. Lakkakerroksia kannattaa laittaa useita. 2-6

    • harrastaja1

      mäntyhän tarkoittaa useimmiten uudehkoa ja suhteellisen edullista ryhmää. Kuitenkin koska omasta työstä ei tarvits emaksaa niin vaivan lisäksi rahaa ei kamalasti kulu.

      Kun mietit sitä väriä niin kokeile nyt ennen puhtaaksi hiomista eri sävyjä. Mäntyhän on vaalea kun se on hiottu, mutta vuodessa alkaa keltainen lyödä läpi. Tietenkin johonkin alle mieluiten vaikka ei sieltä ole kaikkein tummimmillaan niin suuntaa näet.

      Toinen vaihtoehto on ottaa sävytetty lakka tai petsilakka joista valitaan oikea sävy kartan mukaan. Niissä on suojaa niin että se hidastaa ainakin kellastumista ja jopa estää sitä. Tasaisin väri on niillä helpoin saada, vaikka halvimpia ei ole, mutta..

      Niin j apelkkä petsaushan ei riitä se on vain värjäävä käsittely ja sen päälle on aina lakattava. Mahdollisimman himmea lakka joka vasta atarkoitustaan olematta tahmea antaa siisteimmän tuloksen. Kiiltävä kun näyttää jokaisen siveltimenvedon tarkkaan. Ja pensselissä ei kannata säästää. Pestyllä siveltimellä ei pinnasta saa kukaan kaunista. Ja mahdollisimman paksu ja tiheä suti on helpoin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe