Miksi rypsiöljy

ei ole niin

hyvä ruuanlaitossa kuin oliiviöljy.Onko voi paras rasva esim.paistettaessa.

35

11901

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parempaa

      Kyllä kylmäpuristettu rypsiöljy on vähintäänkin yhtä hyvää kuin oliiviöljy. Rypsin rasvakoostumus on parempi kuin oliivin ja rypsiä saa kotimaasta, vieläpä luomunakin. Paistamiseen voi käyttää voi öljy seosta ja pelkkää öljyäkin jos ei ihan karrelle paista. Tärkeintä on siis paistamisessa maltti palaneena ruoka on epäterveellistä.

      • VHH-peikko

        Onko mielestäsi esim tr. Tolonen väärässä kun puhuun monityydyttymättömien rasvojen haitallisuudesta, lähinnä niiden hapettumisesta?


      • on parasta paistettaessa
        VHH-peikko kirjoitti:

        Onko mielestäsi esim tr. Tolonen väärässä kun puhuun monityydyttymättömien rasvojen haitallisuudesta, lähinnä niiden hapettumisesta?

        hyvä vhh-peikko, vaikutat asiantuntijalta joten kerro mikä on totuus.Olen haparoivia ensi askeleitani ottava karpinalku joten keräilen näitä perustietoja.


      • Rasvat!
        on parasta paistettaessa kirjoitti:

        hyvä vhh-peikko, vaikutat asiantuntijalta joten kerro mikä on totuus.Olen haparoivia ensi askeleitani ottava karpinalku joten keräilen näitä perustietoja.

        Turvallisimmat rasvat paistamiseen ovat kylmäpuristettu kookosöljy ja oikea voi!! Salaattiin sopii sitten esim. kylmäpuristettu oliiviöljy!


      • VHH-peikko
        Rasvat! kirjoitti:

        Turvallisimmat rasvat paistamiseen ovat kylmäpuristettu kookosöljy ja oikea voi!! Salaattiin sopii sitten esim. kylmäpuristettu oliiviöljy!

        tavallista ja edullista oliiviöljyä, niin sitä voi myös kayttää paistamiseen. Valintaan yleensä vaikuttaa maku, eikä lämmönkestävyyttäkään pidä unohtaa.


      • Jorma!
        VHH-peikko kirjoitti:

        tavallista ja edullista oliiviöljyä, niin sitä voi myös kayttää paistamiseen. Valintaan yleensä vaikuttaa maku, eikä lämmönkestävyyttäkään pidä unohtaa.

        On kaksi syytä miksi oliivi-öljyä ei tule käyttää paistamiseen: toinen on se että sen ns. savuamispiste on alhainen eli paistettaessa syntyy haitallisia aineita mistä seuraa syöpäriski, toinen syy on se että oliivi-öljy sisältää vähemmän monityydyttyneitä rasvahappoja kuin kasvisöljyt keskimäärin eli se on vähemmän terveellistä kuin esim. rypsiöljy tai auringonkukkaöljy.

        Oliivi-öljyä vain markkinoidaan tehokkaasti koska siitä on ylituotantoa. EU käyttää miljoonia euroja tukiin ja mainoksiin jotta välimeren maiden oliiviöljyn ylituotanto saadaan kulutettua.

        Markkinointia on nyt suunattu juuri Pohjois-Eurooppaan. On aika järkyttävää että Tanskassa EU palkkasi mainostoimiston edistämään oliivi-öljyn myyntiä ja mainonassa käytettiin rapsiöljyllä tehtyä tutkimustulosta kasvisöljyjen terveellisyydestä. Kampanian seurauksena Tanskaliset vähensivät kotimaisen rapsiöljyn käyttöä ja siirtyivät epäterveelisempään oliivi-öljyyn!

        On hyvin hämmästyttävää kuinka monet suomalisetkin kokit suosii oliivi-öljyä Ranskalisen ja Itallialisen keittiöperinteen vuoksi.

        Oliivi-öljy kuuluu Välimerenmaiden ruokakultuuriin ja se on ok! Sen sijaan meillä Suomessa on omat paremmat rypsiöljymme ja voimme, käytetään niitä!


      • VHH-peikko
        Jorma! kirjoitti:

        On kaksi syytä miksi oliivi-öljyä ei tule käyttää paistamiseen: toinen on se että sen ns. savuamispiste on alhainen eli paistettaessa syntyy haitallisia aineita mistä seuraa syöpäriski, toinen syy on se että oliivi-öljy sisältää vähemmän monityydyttyneitä rasvahappoja kuin kasvisöljyt keskimäärin eli se on vähemmän terveellistä kuin esim. rypsiöljy tai auringonkukkaöljy.

        Oliivi-öljyä vain markkinoidaan tehokkaasti koska siitä on ylituotantoa. EU käyttää miljoonia euroja tukiin ja mainoksiin jotta välimeren maiden oliiviöljyn ylituotanto saadaan kulutettua.

        Markkinointia on nyt suunattu juuri Pohjois-Eurooppaan. On aika järkyttävää että Tanskassa EU palkkasi mainostoimiston edistämään oliivi-öljyn myyntiä ja mainonassa käytettiin rapsiöljyllä tehtyä tutkimustulosta kasvisöljyjen terveellisyydestä. Kampanian seurauksena Tanskaliset vähensivät kotimaisen rapsiöljyn käyttöä ja siirtyivät epäterveelisempään oliivi-öljyyn!

        On hyvin hämmästyttävää kuinka monet suomalisetkin kokit suosii oliivi-öljyä Ranskalisen ja Itallialisen keittiöperinteen vuoksi.

        Oliivi-öljy kuuluu Välimerenmaiden ruokakultuuriin ja se on ok! Sen sijaan meillä Suomessa on omat paremmat rypsiöljymme ja voimme, käytetään niitä!

        Oliiviöljy sisältää vähemmän herkästi hapettuvia monityydyttyneitä ja juuri siksi se on parempi vaihtoehto kuin monet muut kasviöljyt.


      • Nimetön
        VHH-peikko kirjoitti:

        Onko mielestäsi esim tr. Tolonen väärässä kun puhuun monityydyttymättömien rasvojen haitallisuudesta, lähinnä niiden hapettumisesta?

        ...jos noin on kirjoittanut. rasvoja on tyydyttyneitä, tyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä. näistä monityydyttymättömät ovat terveellisimpiä. toki ominaisuudet voivat muuttua kuumennettaessa.

        oliiviöljy, varsinkaan neitsytöljy (extra virgin) ei sovellu paistamiseen.

        auringonkukkaöljy on hyvä kuten rypsiöljykin.


      • Tallari
        VHH-peikko kirjoitti:

        Oliiviöljy sisältää vähemmän herkästi hapettuvia monityydyttyneitä ja juuri siksi se on parempi vaihtoehto kuin monet muut kasviöljyt.

        Oliiviöljy saattaa lisätä turhaan syöpäriskiä, kun paistettaessa saattaa syntyä PAH-yhdisteitä öljyn kärventyessä liikaa.

        Suosittelen rypsiöljyä, ehdottomasti.


      • Nimetön kirjoitti:

        ...jos noin on kirjoittanut. rasvoja on tyydyttyneitä, tyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä. näistä monityydyttymättömät ovat terveellisimpiä. toki ominaisuudet voivat muuttua kuumennettaessa.

        oliiviöljy, varsinkaan neitsytöljy (extra virgin) ei sovellu paistamiseen.

        auringonkukkaöljy on hyvä kuten rypsiöljykin.

        soveltuu erinomaisesti paistamiseen, koska oliiviöljyn omega-9-rasva estää koleterolia hapettumasta. Oliiviöljyssä on muita kasviöljyjä vähemmän monityydytettyjä rasvoja ja vain aavistus omegarasvoja. Rypsiöljyn omega 6/3 suhde on 2/1. Rypsiöljyä voi käyttää salaatin kastikkeena mutta ei kuumentaa, koska silloin rasvat hapettuvat.

        Kookosöljy sitten on varsinainen terveystuote ja kestää hyvin kuumuutta.


      • VHH-peikko
        Tallari kirjoitti:

        Oliiviöljy saattaa lisätä turhaan syöpäriskiä, kun paistettaessa saattaa syntyä PAH-yhdisteitä öljyn kärventyessä liikaa.

        Suosittelen rypsiöljyä, ehdottomasti.

        Se on kokin vika jos ei osaa ruokaaa valmistaa polttamatta sitä pohjaan.
        Johan tuossa jo aikaisemmin kirjoitin että lämpötilat pitää ottaa huomioon, et tainut huomata.

        Rypsiöljy sisältää edelleen liikaa omega 6:sta, joten sitä ei kannata suosia.


      • VHH-peikko
        Nimetön kirjoitti:

        ...jos noin on kirjoittanut. rasvoja on tyydyttyneitä, tyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä. näistä monityydyttymättömät ovat terveellisimpiä. toki ominaisuudet voivat muuttua kuumennettaessa.

        oliiviöljy, varsinkaan neitsytöljy (extra virgin) ei sovellu paistamiseen.

        auringonkukkaöljy on hyvä kuten rypsiöljykin.

        kuin sinuun.


      • oikea kokki ja
        kj.mattila kirjoitti:

        soveltuu erinomaisesti paistamiseen, koska oliiviöljyn omega-9-rasva estää koleterolia hapettumasta. Oliiviöljyssä on muita kasviöljyjä vähemmän monityydytettyjä rasvoja ja vain aavistus omegarasvoja. Rypsiöljyn omega 6/3 suhde on 2/1. Rypsiöljyä voi käyttää salaatin kastikkeena mutta ei kuumentaa, koska silloin rasvat hapettuvat.

        Kookosöljy sitten on varsinainen terveystuote ja kestää hyvin kuumuutta.

        kulinaristi tietää, että kun paistetaan kuumalla, niin neitsytoliiviöljy alkaa helposti maistumaan kitkerälle. Harjoittelehan siis lisää ruoanlaittoa.


      • paistamiseen
        kj.mattila kirjoitti:

        soveltuu erinomaisesti paistamiseen, koska oliiviöljyn omega-9-rasva estää koleterolia hapettumasta. Oliiviöljyssä on muita kasviöljyjä vähemmän monityydytettyjä rasvoja ja vain aavistus omegarasvoja. Rypsiöljyn omega 6/3 suhde on 2/1. Rypsiöljyä voi käyttää salaatin kastikkeena mutta ei kuumentaa, koska silloin rasvat hapettuvat.

        Kookosöljy sitten on varsinainen terveystuote ja kestää hyvin kuumuutta.

        http://www.virgino.fi/virgino_ruoanlaitossa

        että sinä voit olla tyhmä mies.

        Oliiviöljyä ei suositella paistamiseen.


      • Nimetön
        VHH-peikko kirjoitti:

        kuin sinuun.

        Onkin todella luotettava auktoriteetti.

        Onnea valitsemallasi tiellä.


      • Nimetön
        VHH-peikko kirjoitti:

        Oliiviöljy sisältää vähemmän herkästi hapettuvia monityydyttyneitä ja juuri siksi se on parempi vaihtoehto kuin monet muut kasviöljyt.

        Aiemmin puhuit monityydyttämättömistä, nyt monityydyttyneistä - ja kyseisten rasvahappojen epäterveellisyydestä.

        lainaus:
        "Onko mielestäsi esim tr. Tolonen väärässä kun puhuun MONITYYDYTTÄMÄTTÖMIEN rasvojen haitallisuudesta, lähinnä niiden hapettumisesta?"

        lainaus:
        "Oliiviöljy sisältää vähemmän herkästi hapettuvia MONITYYDYTTYNEITÄ ja juuri siksi se on parempi vaihtoehto kuin monet muut kasviöljyt."

        Koeta päättää, kumpaa tarkoitat.

        Arvostele vasta sitten.

        Monityydyttyneitä rasvahappoja ei ole olemassakaan. On vai tyydyttyneitä, tyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä.


      • VHH-peikko
        Nimetön kirjoitti:

        Onkin todella luotettava auktoriteetti.

        Onnea valitsemallasi tiellä.

        Paljon parempi.

        Mutta onnea todellakin valitsemaalasi tiellä, vaikka tuskin edes tajuat mitä se tässä tapauksessa tarkoittaa. :(


      • VHH-peikko
        Nimetön kirjoitti:

        Aiemmin puhuit monityydyttämättömistä, nyt monityydyttyneistä - ja kyseisten rasvahappojen epäterveellisyydestä.

        lainaus:
        "Onko mielestäsi esim tr. Tolonen väärässä kun puhuun MONITYYDYTTÄMÄTTÖMIEN rasvojen haitallisuudesta, lähinnä niiden hapettumisesta?"

        lainaus:
        "Oliiviöljy sisältää vähemmän herkästi hapettuvia MONITYYDYTTYNEITÄ ja juuri siksi se on parempi vaihtoehto kuin monet muut kasviöljyt."

        Koeta päättää, kumpaa tarkoitat.

        Arvostele vasta sitten.

        Monityydyttyneitä rasvahappoja ei ole olemassakaan. On vai tyydyttyneitä, tyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä.

        Jos muuta tekemistä ei keksi, niin sitten pitää puuttua kirotusvihreeeseen.

        No pääasia on jälleen se että itse asia oli oikea, siitähän ei virhettä löytynyt. Kiitos että korjasit tuon kirotusvihreen.


      • Nimetön
        VHH-peikko kirjoitti:

        Paljon parempi.

        Mutta onnea todellakin valitsemaalasi tiellä, vaikka tuskin edes tajuat mitä se tässä tapauksessa tarkoittaa. :(

        Menehän VHH-peikko vähän itseesi.

        Ei ole lainkaan yhdentekevää puhuuko tyydyttyneistä vai tyydyttymättömistä rasvahapoista, jos täällä kerran on tarve päteä.

        Minulle on edelleen epäselvää, mitä legendaarinen herra Tolonen on sanonut, koska itse tarjoat kahta eri vaihtoehtoa: puhut sekä tyydyttyneistä että tyydyttymättömistä rasvahapoista ja molempien taipumuksesta hapettua.

        Mieti seuraavan kerran mitä kirjoitat. Oikein ajatuksen kanssa. Kirjoitusvirheestähän tässä ei ole kysymys vaan ajatuksen katkeamisesta.

        Ihmettelen myös, miksi otit henkilökohtaisesti ap kommenttini Tolosesta? En sanonut, että sinä olet väärässä, vaan että: "Tolonen on väärässä jos näin sanoo." Syytä ei tarvitse kertoa, kuten tähän viestiin ei tarvitse vastata.


      • VHH-peikko
        Nimetön kirjoitti:

        Menehän VHH-peikko vähän itseesi.

        Ei ole lainkaan yhdentekevää puhuuko tyydyttyneistä vai tyydyttymättömistä rasvahapoista, jos täällä kerran on tarve päteä.

        Minulle on edelleen epäselvää, mitä legendaarinen herra Tolonen on sanonut, koska itse tarjoat kahta eri vaihtoehtoa: puhut sekä tyydyttyneistä että tyydyttymättömistä rasvahapoista ja molempien taipumuksesta hapettua.

        Mieti seuraavan kerran mitä kirjoitat. Oikein ajatuksen kanssa. Kirjoitusvirheestähän tässä ei ole kysymys vaan ajatuksen katkeamisesta.

        Ihmettelen myös, miksi otit henkilökohtaisesti ap kommenttini Tolosesta? En sanonut, että sinä olet väärässä, vaan että: "Tolonen on väärässä jos näin sanoo." Syytä ei tarvitse kertoa, kuten tähän viestiin ei tarvitse vastata.

        Nyt meni vähän ohi, missä olen puhunut tyydyttyneistä rasvoista?


      • jatkoa edelliseen
        VHH-peikko kirjoitti:

        Nyt meni vähän ohi, missä olen puhunut tyydyttyneistä rasvoista?

        Tässäpä lainaukset:

        Perusteluita kiitos
        Kirjoittanut: VHH-peikko 19.1.2008 klo 20.56

        Onko mielestäsi esim tr. Tolonen väärässä kun puhuun monityydyttymättömien rasvojen haitallisuudesta, lähinnä niiden hapettumisesta?

        Juuri niin
        Kirjoittanut: VHH-peikko 23.1.2008 klo 16.44

        Oliiviöljy sisältää vähemmän herkästi hapettuvia monityydyttyneitä ja juuri siksi se on parempi vaihtoehto kuin monet muut kasviöljyt.

        Ensimmäisessä monityydyttymätön on haitallinen, toisessa (moni)tyydyttynyt on haitallinen. Tavallaan olet oikeassa, molemmat ovat haitallisia. Toinen on vain haitallisempi. Kuitenkin rasvahapot ovat elintärkeitä.

        Luepa oikein tarkkaan mitä olet kirjoittanut. Ja kerro sitten, mitä se Tolonen on tästä asiasta sanonut. Vasta sitten voin todeta, että Tolonen on (ehkä) oikeassa.

        Lapsellista, että lukutaidottomalle on osoitettava se, missä tämä on ollut 'väärässä'. Sinä VHH-peikko et minulle ole enää missään asiassa oikeassa.


      • VHH-peikko
        jatkoa edelliseen kirjoitti:

        Tässäpä lainaukset:

        Perusteluita kiitos
        Kirjoittanut: VHH-peikko 19.1.2008 klo 20.56

        Onko mielestäsi esim tr. Tolonen väärässä kun puhuun monityydyttymättömien rasvojen haitallisuudesta, lähinnä niiden hapettumisesta?

        Juuri niin
        Kirjoittanut: VHH-peikko 23.1.2008 klo 16.44

        Oliiviöljy sisältää vähemmän herkästi hapettuvia monityydyttyneitä ja juuri siksi se on parempi vaihtoehto kuin monet muut kasviöljyt.

        Ensimmäisessä monityydyttymätön on haitallinen, toisessa (moni)tyydyttynyt on haitallinen. Tavallaan olet oikeassa, molemmat ovat haitallisia. Toinen on vain haitallisempi. Kuitenkin rasvahapot ovat elintärkeitä.

        Luepa oikein tarkkaan mitä olet kirjoittanut. Ja kerro sitten, mitä se Tolonen on tästä asiasta sanonut. Vasta sitten voin todeta, että Tolonen on (ehkä) oikeassa.

        Lapsellista, että lukutaidottomalle on osoitettava se, missä tämä on ollut 'väärässä'. Sinä VHH-peikko et minulle ole enää missään asiassa oikeassa.

        Johan tuolla kirjoitin että siinä on ollut kirjoitusvirhe. Luulisi sen ymmärtävän että jos kirjoittaa ensin monityydyttymättömistä niin niistä on silloin kyse myöhemminkin.

        Jos ymmärryksen taso on todellakin tuolla tasolla ja ainut syy kirjoittamiseen on haastaa riitaa olemattomista, niin onnea todellakin valitsemallasi tiellä. Käyttäisit raukka edes tunnistettavaa nimimerkkiä että näkisimme missä kaikissa viestiketjuissa olet haastamassa riitaa.


      • jatkoa edelliseen
        VHH-peikko kirjoitti:

        Johan tuolla kirjoitin että siinä on ollut kirjoitusvirhe. Luulisi sen ymmärtävän että jos kirjoittaa ensin monityydyttymättömistä niin niistä on silloin kyse myöhemminkin.

        Jos ymmärryksen taso on todellakin tuolla tasolla ja ainut syy kirjoittamiseen on haastaa riitaa olemattomista, niin onnea todellakin valitsemallasi tiellä. Käyttäisit raukka edes tunnistettavaa nimimerkkiä että näkisimme missä kaikissa viestiketjuissa olet haastamassa riitaa.

        Luotan enemmän Toloseen...
        Kirjoittanut: VHH-peikko 25.1.2008 klo 17.39

        ...kuin sinuun.

        Otinpa lainaukseksi vielä oman viestisi ensimmäiseen postaukseeni tällä palstalla - joka postaus ei omasta mielestäni kovin vihamielinen ollut.

        Ja ei se kuule niin selvää ole.

        Nyt siis monityydyttymättömät rasvahapot ovat mielestäsi niitä haitallisia? Olenko oikeassa? Saisinko jo selkeän vastauksen?

        Jos vastaisit suoraan, niin tässä ei tarvitsisi haastaa riitaa. Haen siis vastausta siihen, että kumman tarkoitat olevan haitallisen. Jos on sattunut 'kirjoitusvirhe' mistä minä sen voin tietää, missä viestissä se on sattunut?

        Mielestäsi asiasta eri mieltä oleminen (ja selkeän vastauksen hakeminen) on ilmeisesti riidan haastamista.

        Omet viestisi ovat olleet alusta asti niin vihamielisiä, että toisen raukaksi haukkuminen on todella ala-arvoista. Lainaus:

        Perusteluita kiitos
        Kirjoittanut: VHH-peikko 19.1.2008 klo 20.56

        Onko mielestäsi esim tr. Tolonen väärässä kun puhuun monityydyttymättömien rasvojen haitallisuudesta, lähinnä niiden hapettumisesta?

        Tämän viestin sävy ei kovin peruspositiivinen ole, vaan enemmänkin 'vittuako tänne kirjoittelet, kun et kerran mistään mitään tiedä' -tyylinen. Vaadit muilta perusteluja, mutta itse et halua kertoa, mitä edes tarkoitat! Saati anna viitettä Tolosen tutkimukseen.


      • VHH-peikko
        jatkoa edelliseen kirjoitti:

        Luotan enemmän Toloseen...
        Kirjoittanut: VHH-peikko 25.1.2008 klo 17.39

        ...kuin sinuun.

        Otinpa lainaukseksi vielä oman viestisi ensimmäiseen postaukseeni tällä palstalla - joka postaus ei omasta mielestäni kovin vihamielinen ollut.

        Ja ei se kuule niin selvää ole.

        Nyt siis monityydyttymättömät rasvahapot ovat mielestäsi niitä haitallisia? Olenko oikeassa? Saisinko jo selkeän vastauksen?

        Jos vastaisit suoraan, niin tässä ei tarvitsisi haastaa riitaa. Haen siis vastausta siihen, että kumman tarkoitat olevan haitallisen. Jos on sattunut 'kirjoitusvirhe' mistä minä sen voin tietää, missä viestissä se on sattunut?

        Mielestäsi asiasta eri mieltä oleminen (ja selkeän vastauksen hakeminen) on ilmeisesti riidan haastamista.

        Omet viestisi ovat olleet alusta asti niin vihamielisiä, että toisen raukaksi haukkuminen on todella ala-arvoista. Lainaus:

        Perusteluita kiitos
        Kirjoittanut: VHH-peikko 19.1.2008 klo 20.56

        Onko mielestäsi esim tr. Tolonen väärässä kun puhuun monityydyttymättömien rasvojen haitallisuudesta, lähinnä niiden hapettumisesta?

        Tämän viestin sävy ei kovin peruspositiivinen ole, vaan enemmänkin 'vittuako tänne kirjoittelet, kun et kerran mistään mitään tiedä' -tyylinen. Vaadit muilta perusteluja, mutta itse et halua kertoa, mitä edes tarkoitat! Saati anna viitettä Tolosen tutkimukseen.

        enää tämän yksinkertaisemmin sanoa:
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000001634&posting=22000000032122582

        Millaisia muuten on monityydyttyneet rasvat?


      • jatkoa edelliseen

      • VHH-peikko
        jatkoa edelliseen kirjoitti:

        Sinähän niistä monityydyttyneistä aluksi puhuit, joten selittämisvelvollisuus on sinulla.

        Se lähde vielä jäi mainitsematta.

        Menepä nyt haastamaan riitaa jonkun muun kanssa.

        Kun et parempaa keksi niin haastat riitaa kirjoitusvirheestä.

        Palataan asiaan jos sinulla sellaista joskus sattuu olemaan.


      • Terveellinen Suomi
        VHH-peikko kirjoitti:

        Kun et parempaa keksi niin haastat riitaa kirjoitusvirheestä.

        Palataan asiaan jos sinulla sellaista joskus sattuu olemaan.

        V*ttu mikä Apina tää VHH-Tolonen.

        Omia juttuja se täällä vaan myy.
        Joko on ternimaidolla ostettu purjevene?


      • Tomppakoo
        Jorma! kirjoitti:

        On kaksi syytä miksi oliivi-öljyä ei tule käyttää paistamiseen: toinen on se että sen ns. savuamispiste on alhainen eli paistettaessa syntyy haitallisia aineita mistä seuraa syöpäriski, toinen syy on se että oliivi-öljy sisältää vähemmän monityydyttyneitä rasvahappoja kuin kasvisöljyt keskimäärin eli se on vähemmän terveellistä kuin esim. rypsiöljy tai auringonkukkaöljy.

        Oliivi-öljyä vain markkinoidaan tehokkaasti koska siitä on ylituotantoa. EU käyttää miljoonia euroja tukiin ja mainoksiin jotta välimeren maiden oliiviöljyn ylituotanto saadaan kulutettua.

        Markkinointia on nyt suunattu juuri Pohjois-Eurooppaan. On aika järkyttävää että Tanskassa EU palkkasi mainostoimiston edistämään oliivi-öljyn myyntiä ja mainonassa käytettiin rapsiöljyllä tehtyä tutkimustulosta kasvisöljyjen terveellisyydestä. Kampanian seurauksena Tanskaliset vähensivät kotimaisen rapsiöljyn käyttöä ja siirtyivät epäterveelisempään oliivi-öljyyn!

        On hyvin hämmästyttävää kuinka monet suomalisetkin kokit suosii oliivi-öljyä Ranskalisen ja Itallialisen keittiöperinteen vuoksi.

        Oliivi-öljy kuuluu Välimerenmaiden ruokakultuuriin ja se on ok! Sen sijaan meillä Suomessa on omat paremmat rypsiöljymme ja voimme, käytetään niitä!

        Eihän se nyt ihan noin mene:)
        http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=99

        Rypsiöljy sopii erinomaisesti traktorin polttoaineeksi!


      • lukenut
        Jorma! kirjoitti:

        On kaksi syytä miksi oliivi-öljyä ei tule käyttää paistamiseen: toinen on se että sen ns. savuamispiste on alhainen eli paistettaessa syntyy haitallisia aineita mistä seuraa syöpäriski, toinen syy on se että oliivi-öljy sisältää vähemmän monityydyttyneitä rasvahappoja kuin kasvisöljyt keskimäärin eli se on vähemmän terveellistä kuin esim. rypsiöljy tai auringonkukkaöljy.

        Oliivi-öljyä vain markkinoidaan tehokkaasti koska siitä on ylituotantoa. EU käyttää miljoonia euroja tukiin ja mainoksiin jotta välimeren maiden oliiviöljyn ylituotanto saadaan kulutettua.

        Markkinointia on nyt suunattu juuri Pohjois-Eurooppaan. On aika järkyttävää että Tanskassa EU palkkasi mainostoimiston edistämään oliivi-öljyn myyntiä ja mainonassa käytettiin rapsiöljyllä tehtyä tutkimustulosta kasvisöljyjen terveellisyydestä. Kampanian seurauksena Tanskaliset vähensivät kotimaisen rapsiöljyn käyttöä ja siirtyivät epäterveelisempään oliivi-öljyyn!

        On hyvin hämmästyttävää kuinka monet suomalisetkin kokit suosii oliivi-öljyä Ranskalisen ja Itallialisen keittiöperinteen vuoksi.

        Oliivi-öljy kuuluu Välimerenmaiden ruokakultuuriin ja se on ok! Sen sijaan meillä Suomessa on omat paremmat rypsiöljymme ja voimme, käytetään niitä!

        oletko aivan tosissasi,mistä olet saanut tietosi.oliiviöljyssä on paras rasvahappokoostumus.päinvastoin rypsiöljyä mainostetaan hyvänä kotimaisena.kuka mainostaa elintarviketeollisuus oman edun tavoittelijat.rypsiöljy kohottaa kolestrolia oma kokemus.!


    • Eräsmies!

      Kyllä fakta on niin että rypsiöljy sopii paremmin paistamiseen kuin oliiviöljy. Tutustuppa alan kirjallisuuteen!

      Lisäksi rypsiöljy on parempaa, oliiviöljy maistuu vielä jopa omituiselle!

    • voi huoletta

      käyttää. Öljyissä pätee usein sama kuin viineissä: Jos teet italialaista ruokaa, käytä oliiviöljyä, jos taas suomalaista, niin rypsiöljy sopii paremmin. Tuntemani kokit joskus sekoittavat voita ja oliivi- tai rypsiöljyä. Molemmat ovat terveellisiä öljyjä, rypsissä on kait enemmän omegoja.

      Itse paistan kaikenlaisissa rasvoissa, paitsi margariinissa. Kasvikset paistan mieluummin öljyissä kuin voissa, koska niistä tulee siten omaan makuuni parempia ja kasvisten maku pääsee mielestäni paremmin oikeuksiinsa. Voissa tulee joskus paistettua sieniä yms. Olen melko karppi, mutta myös kasvissyöjä ja en halua suosia kovin paljoa eläinkunnan tuotteita.

      • minä päätän mitä pistän suu...

        yleensä syödä ollenkaan paistettua ruokaa?
        Paistettu ruoka on maksalle myrkkyä!
        Kun ruoka on paistettu teflonpannussa on se vielä vaarallisempaa, teflon on hermokaasu.

        Itse käytän kylmäpuristettua rypsiöljyä, sitä saa jopa suoraan tuottajalta 1, 5, ja 10 litran astiossa.
        Kaikista öljyistä saa ihan tutkittua tietoa netistäkin, ei tarvitse silloin kiistellä kuka tietää ja kuka ei?
        Itse voi kuitenkin tehdä valintoja terveellisten ja vähemmän terveellisten ruokien välillä.


    • näiden

      öljyjen ravintoarvoissa ei ole kuin pieniä eroja. Paistamiseen en todellakaan suosittele kylmäpuristettuja oliiviöljyjä, eivät kestä lämpöä niin hyvin kuin kylmäpuristetut rypsiöljyt.

      Muuten asia on mausta kiinni, itse käytän oliiviöljyä salaattikastikkeisiin ja vastaaviin, en koskaan paistamiseen, maku muuttuu helposti kitkeräksi toisin kuin rypsiöljyllä tätä ei tapahdu - ja tosiaan rypsi kestää muutenkin lämpöä paremmin.

    • Voita sen olla pitää

      "Yleinen käsitys kovien ja pehmeiden rasvojen suhteesta on se, että kovia rasvoja tulisi ruokavaliossa välttää ja pehmeitä suosia. Filosofian maisteri Saska Tuomasjukan väitöstutkimuksen mukaan näin ei välttämättä ole. Koehenkilöiden veren rasvapitoisuus oli alempi, kun he olivat nauttineet aterialla kovia eli tyydyttyneitä rasvoja kuin jos he olivat nauttineet vaikkapa oliiviöljyä. "

      • Nimimerkki

        Viestistäsi ja nimimerkistäsi saa sellaisen kuvan, että Saskan tutkimus todistaa voin olevan terveellisin rasvavaihtoehto. Tämä antaa hyvin yksipuolisen kuvan tutkimuksen indikaatioista.

        Asiasta kiinnostuneiden kannattaa lukea artikkeli aiheesta Turun Sanomista saadakseen edes hieman kiihkottomamman kuvan tutkimustuloksista (http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2007-04-20,104:2:453315,1:0:0:0:0:0:) .

        Lainauksia:
        "Sen sijaan voin käytön lisäämistä Saska Tuomasjukka ei suosittele."
        "Jos ruoka sisältää runsaasti tyydyttynyttä rasvaa, on tärkeää nauttia myös monityydyttymättömiä kasviöljyjä, kuten rypsiä tai vaikka camelinaa. Tällöin rasva ei päädy keskivartaloon vaan se poltetaan energiaksi."

        Rasvasodassa ihmisiä kustaan surutta silmään kertomalla osatotuuksia. Näin sinänsä moitteettomia tieteellisiä tuloksia voidaan käyttää hyväksi omissa mainoksissa ja annetaan tuloksista täysin harhaanjohtava kuva. Kannattaa aina suhtautua varauksella, vaikka mainokset kuinka rummuttaisivat tieteellistä todistusta. Rasvatiedottamisessa ja terveystuotteissa yleensä pätee sama nyrkkisääntö kuin 'entisen ämmän pierussa'.

        Rasvoista kannattaa lukea Wikipediasta niin ei ole niin helposti tuottajien tai vähälahjaisten vietävissä. Ainakin englannin kielellä löytyy mainiota informaatiota.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      113
      2943
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      23
      2369
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      2006
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1368
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      1057
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1044
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    Aihe