Tuhatvuotinen valtakunta

Muistan kun VL:änä, en oisi saanut laittaa tämmöistä käsitystäni tänne. Sehän oisi puhujien tehtävä, kuulema. Nyt minulla onkin täysi vapaus siihen, ihan hengellisen pappeuden perusteella.

Laitan tähän Raamatullisen ja myös luterilaisen ilmestyskirjaselitykseni, jota oon toki ammantanut luterilaisista opetuksista.

Ilmestyskirjan 20. luku



1.jae:” ja minä näin tulevan taivaasta alas enkelin, jolla oli syvyyden avain ja suuret kahleet kädessään”.

= Kuka on tämä enkeli, jolla on syvyyden avain ja suuret kahleet kädessään? Henkilöstä ei ole mitään epäselvyyttä, koska kukaan ei niitä hänelle anna, vaan hänellä on ne. Sanotaanhan Jeesuksesta: ”Herra jota te etsitte, ja liiton enkeli jota te halajatte”(Mal. 3:1). Edelleen avainten sanotaan olevan Jeesuksella (Ilm. 1: 18). Tämän avaintenvallan hän jätti opetuslapsilleen, ja siis meille myös: ”joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksiannetut; joiden te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt” (Joh. 20:23).

2.jae:” Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi.” =Evankeliumi on se, joka päästää ihmisiä perkeleen vallasta. Sen sai aikaan Jeesuksen ristintyö

(2. Kor.5:19), josta myös tämä ” tuhatvuotinen valtakunta”sai alkunsa.

3.jae:” Ja heitti hänet syvyyteen ja sulki ja lukitsi sen sinetillä hänen jälkeensä, ettei hän enempi kansoja villitsisi, siihen asti kun ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet; sen jälkeen hänen pitää päästettämän irti vähäksi aikaa& =Siis: silloin kun Kristus surmattiin tuotiin ikuinen vanhurskaus:” seitsemänkymmentä viikkoa on säädetty sinun kansallesi ja pyhälle kaupungillesi; ja silloin luopumus päättyy, synti sinetillä lukitaan, ja profeetta sinetillä vahvistetaan, ja kaikkein pyhin voidellaan”(Dan. 9:24).Mitä taas tulee Ilm. 20: 3:n mainitsemaan symboliseen tuhanteen vuoteen ja ”vähään aikaan” ,
niin hallitsemme kirjaimellisesti aina, Ilm. 1: 9, ja iankaikkisesti Jeesuksen kanssa Ilm. 22:5. Selvää siis on, että Ilm.20: 3:n mainitsemat tuhat vuotta ja vähä aika muodostavat koko uudenliiton ajan. Se alkoi silloin, kun evankeliumin saarna lähti liikkeelle ihmiskunnan keskuuteen. Koska kristillistä oppia ja kirkon perustusta vastaan hyökätään yleisesti, voimme sanoa myös ”vähää aikaa” nyt elävämme. Sillä kun opetuslapset kysyivät Jeesukselta: ”Mikä on sinun tulemuksesi ja maailman ja maailman lopun merkki?” ,Jeesus vastasi: ”katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä” (Mat.23:4).Kuten myös sanotaan, Matt. 24:24: ”sillä vääriä Kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että Eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin”. Jumala itse lähettää lähettää väkevän eksytyksen (siis päästää käärmeen irti), Koska he eivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen voidakseen pelastua (2.Tes.2:9-12) . Rakkaus totuuteen ilmene siis lopunajan luopumuksena : ”Niin seisokaa siis, veljet, lujina ja pitäkää kiinni niistä opetuksista, joita olette oppineet joko meidän puheestamme tai kirjeestämme”(2.Tes.2:15).

4.jae:” Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he elivät ja hallitsivat (biblia) Kristuksen kanssa tuhannen vuotta”.
=Johannes näki taivaassa siis sieluja, joiden ruumiit oli teloitettu. Uskovaisten ruumiit Jeesus on luvannut herättää vasta viimmeisenä päivänä (Joh.6:40 ;11:24).Samaan aikaan herätetään myös
epäuskoisten ruumiit (Joh.5:28-29;Ilm.1:7;Apt.24:15;Dan.12:2;Mat.16:27;12:41).
Jeesuksella on kaikki valta taivaassa ja maan päällä (Matt.28:18). Uskovat sielut hallitsevat taivaassa, so. Tekevät sitä, mitä Kristus tekee (Ilm.3:11;6:9-11;1.Kor.6:2-3).Sekä uskovat hallitsevat maan päällä (Room.5:17;Ilm.1:9;1.Piet.2:9).- Mitä taas tulee pedon merkkiin, sitä kumartavat kaikki, joiden nimi ei ole elämän kirjassa maailman perustamisesta alkaen (Ilm.13:8).
Joskus kuviteltu merkki pedosta on ollut: sairasvakuutuskortti, pankkikortti, rannenauha ja viimeisinä hullutuksina mikrosiru ja EU-raha. (Näin kiliastinen tuhatvuotisoppi on luonut toivottomuutta pedon merkillä.) Sanalla sanoen pedon merkki on järkeisoppi ja teko oppi. Kaikki,
jotka asettavat järkensä röyhkeästi raamatun yläpuolelle tai luottavat omiin töihin, ottavat merkin otsaansa tai oikeaan käteensä (Kol.2:8).Aivan kuten Jumalan kansa ilm.7-luvussa merkittiin sinetillä sen osoittamiseksi, että heistä oli tullut Jumalan omaisuutta, niin nämä ihmiset kuuluvat pedolle.

5. jae.” Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennen kuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet.
Tämä on ensimmäinen ylösnousemus”. Epäuskoiset ovat vaivassa ”tuonelassa”. Heidänkin ruumiit siis herätetään viimeisenä päivänä. He eivät ole osallisia ensimmäisestä ylösnousemuksesta. Heillä On osanaan toinen kuolema eli tulinen järvi (Ilm.20:14).

6. jae.” Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei ole toisella kuolemalla valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan tuhannen vuotta”. Kun olemme uskomassa, olemme siis autuaita ja pyhiä ja osallisia ensimmäisestä ylösnousemuksesta, eli Kristuksen ylösnousemuksesta. ”Sillä jos me olemme yhteenkasvaneita hänen kanssaan yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa” (Room.6:3,5).
”Jeesus sanoi hänelle: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut”(Joh.11:25).Kuten myös tuhlaajapoika palasi hengellisessä mielessä armoon:” Sillä minun poikani oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja jälleen löytynyt”(Luuk.15:24).Luther sanookin: ”On varmaa, että meidän, jos tahdomme viimmeisenä päivänä nousta ruumiillisesti autuuteen, on sitä ennen täällä maan päällä noustava ylös hengellisesti”. Olemme myöskin pappeja ja hallitsemme myös maan päällä (1.Piet. 2:9; Ilm.1:9).

7. jae. ”Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan”.= Tämä on Jumalan toimintaa; koska ihmiset ovat mielistyneet vääryyteen, eivätkä usko totuuteen(2.Tes.2: 11-12). Se ilmenee siis suurena luopumuksena(Mat.24:24)

8. jae.” Ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka”= Saatana lähtee villitsemään kansoja taisteluun. Googia ja Maagogia ovat Hesekielin profetioissa Jumalan kansan suuria vihollisia. Esim. ateistit ja kommunistit ovat osa tätä saatanallista joukkoa, joissa perkele vaikuttaa, järjestäen ja saadakseen aikaan seurakunnan tuhon. Kuitenkin evankeliumin kahle yhä sitoo vihollista, niin ettei se voi vallata Jumalan valittuja.

9. jae. ”Ja he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin ja sen rakastetun kaupungin. Mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät”= Kansat nousevat maan tasangolle yleismaailmallisesti ,saartavat pyhien leirin, seurakunnan eli hengellisen siionin ja Jerusalemin joka on ylhäällä(Gal.4:26).Pyhien leiri ja rakastettu kaupunki on seurakunta. Kuten Paavali sanoo, meidän vihollisemme ei ole liha ja veri, vaan pahuuden henkiolennot taivaan avaruuksissa, so. Hengellinen pahuus. Kristuksen paluu tekee tästä lopun (2.Tes.2:8;Hes.38:22;39:36).

10. jae. ”Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt ja päivät, aina ja iankaikkisesti”= Kaikki Kristuksen viholliset joutuvat elävinä ruumiin ja sielun puolesta helvettiin, jossa heitä vaivataan (Jumala rankaisee) lakkaamatta ja katkeamatta, yöt ja päivät, aina ja iankaikkisesti. Jumalan vanhurskas viha on vastustajien itselleen hyvin ansaitsemaa.

11. jae.” Ja minä näin suuren, valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt”= Johannes näki Kristuksen tuomioistuimen(Mt,25:31,2.Kor. 5:10): ”meidän kaikkien on ilmestyttävä Kristuksen tuomioistuimen eteen”. Koska siinä on sekä hyvät että pahat, ei voi olla kysymyksessä mikään muu, kuin Kristuksen tuomio. Kun Kristus istuu kirkkautensa valtaistuimella, taivas ja maa katoavat hänen kasvojensa kirkkautta. Sitten tulee maailman loppu, uusi luominen, uusi taivas ja maa, josta sitten Ilm.21 luvussa enemmän kerrotaan.

12. jae,” Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, kukin tekojensa mukaan”.= Kaikki kuolleet ovat siis läsnä suuret ja pienet lapsetkin: ”niin on kuolema tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet” (Room.5:12). Jeesus itse sanoo enkelien erottavan pahat vanhurskaista (Mt.13:49). Kuningas asettaa valittunsa, lampaat oikealle ja vuohet(epäuskoiset ja itse hurskaat) vasemmalle puolelleen, tuomion julistamisen edellä(Mt.25:32-33). Jumalan lasta ei tuomita lain, vaan evankeliumin mukaan, joka pyyhkii syntimme pois anteeksiantamuksella.

13. jae,” Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja kuolema ja tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan”. Evankeliumeissa Johannes on sanonut, että kaikki ne, jotka haudoissa ovat, tulevat esiin tuomionpäivänä(Joh.5:29). Mereen hukkuneet nousevat kuolleista ja tuonela ja kuolema antaa kuolleensa, ja ovat mukana tuomiolla. Vaikka uskovatkin ovat mukana tuomiolla, heitä ei tuomita(Joh.5:24). Tuomio tekojensa mukaan, ketään viattomaksi ja autuaaksi. Parannuksen armo, on siis epäuskoiselle välttämätön: ”Jolla ei ole Kristuksen Henkeä, ei ole hänen omansa” (room.8:9).

14. jae. ”Ja kuolema ja tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi.
= Tuonelassa ja kuolemassa olleet ihmiset, joutuvat siis ruumiineen ja sieluineen tuliseen järveen, tämän viimeisen vihollisen, toisen kuoleman vangeiksi, joka on iankaikkinen ero Jumalasta. 15. jae” Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen”.= Elämänkirja on todellisuudessa itse Kristus, ja joka häneen uskoo, Hänen nimensä on varmasti elämänkirjaan kirjoitettu. Kukaan ei tule autuuden osallisuuteen ilman Kristusta ja ilman armonvälineitä, jonkin pelkän absoluuttisen valinnan nojalla. Joka täällä ajassa tulee uskoon ja ainakin täältä lähtiessään pysyy siinä, on Jumalan armon valitsemuksessa kirjoitettu elämänkirjaan. Ne jotka vain ajaksi uskovat, mutta sitten lankeavat pysyvästi pois uskosta, eivät ole valittuja. Eikä heidän nimeään tuomionpäivänä löydetä elämänkirjasta, he joutuvat iankaikkiseen vaivaan omasta syystään. Lopuksi: Epäuskoisilla ihmisillä samoin kuin lihallisilla juutalaisilla, ei ole enään tämän elämän jälkeen toista mahdollisuutta, vaan tulinen järvi on ikuinen, eikä kadotuksesta voi päästä pois.



Miksi kiliasmi ei voi olla totta?


Raamattu sanoo: -” Mutta sinä päivänä, jona Loot lähti Sodomasta, satoi tulta ja tulikiveä taivaasta, ja se hukutti heidät kaikki, samoin käy sinä päivänä, jona ihmisen Poika ilmestyy”(Luuk.17:29-30). Siis: kiliastinen tuhatvuotisoppi, joka odottaa ennen tuomionpäivää maan päälle tulevaa valtakuntaa, on raamatun vastainen ja vaarallinen. Kiliasmin mukaan saisimme varoituksia ainakin tuhat vuotta. Silloin ei tarvitsisi huolehtia tuomionpäivästä lainkaan. Tämä on täysin vastoin Herramme Jeesuksen sanoja: ”niin olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee” Luuk.(12:40).
”Vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen pojan tulemus oleva”(Matt.24:37).
Siis: kun Jeesus tulee, silloin tulee välittömästi viimeinen tuomio ( Matt.25:31-32;Joh.5:28-29). Kiliasmi opettaa, että vielä tapahtuu kaksi Kristuksen tulemista: toinen tulemus pystyttämään tuhatvuotista valtakuntaa, kolmas tulemus toimittamaan yleistä maailman tuomiota. Raamattu sitä vastoin opettaa, että Kristus tulee enää kerran ja noutamaan omansa autuuteen(Hebr.9:28).
-” Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa: ´katso täällä se on´, tahi;´ tuolla´
;sillä katso, Jumalan valtakunta on teidän keskellänne ” (Luuk.17:20:21). Siis: kuitenkin kiliastit odottavat näkyvää loistokasta rauhanvaltakuntaa ja panee toivonsa maanpäälliseen. On tarkoin huomioitava, että Paavali kuitenkin panee toivonsa yhdyskuntaamme, joka on taivaassa. Sieltä odotamme Vapahtajaa, joka on muuttava ruumiimme kirkkautensa ruumiin kaltaiseksi. (Fil.3:20:21). – ” Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu”(Mat.24:14). Siis huomaa: ”loppu”.
Monet panevat toivonsa tuhatvuotiseen rauhankauteen, kuitenkin ”monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan” (Apt.14:22).
Jeesus sanoo:” Minä menen valmistamaan teille sijaa? Ja vaikka minä menen valmistamaan teille
sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen”(Joh.14:2-3).
Sanalla sanoen, Raamattu ei opeta tuhatvuotisoppia, vaan varoittaa siitä.
_________________

39

1476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kempelainen

      tuhatvuotiseen valakuntaan, jonka tarkoitus on valmistaa iankaikkista rauhaa.

      • hirvas

        ei uskota Jumalan sanaan, niin silloin ollaan ihmisjärjen päätelmissä ja harhaopissa.
        Raamattu ei erehdy, mutta sen tulkitsijat kyllä.


      • eiköhän se

        kaikkinainen rauha ole lopulta taivaassa.


      • hirvas kirjoitti:

        ei uskota Jumalan sanaan, niin silloin ollaan ihmisjärjen päätelmissä ja harhaopissa.
        Raamattu ei erehdy, mutta sen tulkitsijat kyllä.

        missä on menty vikaan?


      • ettei susta ole
        weha kirjoitti:

        missä on menty vikaan?

        puhujaksi :) Eikä sanan selittäjäksi, Sullä ei ole Hengen ilmoitusta noista asioista.

        Yrität astua liian suuriin saappaisiin,jos meinaat Ilmestyskirjan selittäjäksi :)

        Tuli taas todistettua,että puhujaksi on kova hinku mutta siihen tarvitaan muutakin kuin kova halu.

        Alustuksia ja muita sananselityksiä ei oikein omilla valtuuksilla ole oikein harrastaa.

        14 Rakkaat ystävät! Kun te tätä kaikkea odotatte, pyrkikää siihen, että Herra aikanaan voisi havaita teidät puhtaiksi ja moitteettomiksi ja teillä olisi rauha. [1. Kor. 1:7,8; Fil. 1:10; 1. Tess. 3:13]
        15 Ja pitäkää sitä pelastuksenanne, että Herra on kärsivällinen. Näinhän myös rakas veljemme Paavali on hänelle annetun viisauden mukaisesti teille kirjoittanut. [Room. 2:4]
        16 Samaa hän sanoo kaikissa kirjeissään, joissa puhuu näistä asioista. Niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, mitä tietämättömät ja haihattelevat ihmiset omaksi tuhokseen vääristelevät niin kuin kaikkia muitakin pyhiä kirjoituksia.
        17 Kun siis te, rakkaat ystävät, olette ennalta selvillä tästä kaikesta, niin olkaa varuillanne. Älkää antako jumalattomien johtaa itseänne harhaan, niin että putoatte omalta varmalta pohjaltanne. [Mark. 13:23]
        18 Kasvakaa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänelle kunnia nyt ja iankaikkisuuden päivään asti. Aamen.

        Matt. 22:29
           
        Jeesus vastasi heille: "Te kuljette eksyksissä, koska ette tunne pyhiä kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.

        Mark. 12:24
           
        Jeesus vastasi heille: "Te kuljette eksyksissä, ja mistä syystä? Koska ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.


      • mutten oo koskaa
        ettei susta ole kirjoitti:

        puhujaksi :) Eikä sanan selittäjäksi, Sullä ei ole Hengen ilmoitusta noista asioista.

        Yrität astua liian suuriin saappaisiin,jos meinaat Ilmestyskirjan selittäjäksi :)

        Tuli taas todistettua,että puhujaksi on kova hinku mutta siihen tarvitaan muutakin kuin kova halu.

        Alustuksia ja muita sananselityksiä ei oikein omilla valtuuksilla ole oikein harrastaa.

        14 Rakkaat ystävät! Kun te tätä kaikkea odotatte, pyrkikää siihen, että Herra aikanaan voisi havaita teidät puhtaiksi ja moitteettomiksi ja teillä olisi rauha. [1. Kor. 1:7,8; Fil. 1:10; 1. Tess. 3:13]
        15 Ja pitäkää sitä pelastuksenanne, että Herra on kärsivällinen. Näinhän myös rakas veljemme Paavali on hänelle annetun viisauden mukaisesti teille kirjoittanut. [Room. 2:4]
        16 Samaa hän sanoo kaikissa kirjeissään, joissa puhuu näistä asioista. Niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, mitä tietämättömät ja haihattelevat ihmiset omaksi tuhokseen vääristelevät niin kuin kaikkia muitakin pyhiä kirjoituksia.
        17 Kun siis te, rakkaat ystävät, olette ennalta selvillä tästä kaikesta, niin olkaa varuillanne. Älkää antako jumalattomien johtaa itseänne harhaan, niin että putoatte omalta varmalta pohjaltanne. [Mark. 13:23]
        18 Kasvakaa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänelle kunnia nyt ja iankaikkisuuden päivään asti. Aamen.

        Matt. 22:29
           
        Jeesus vastasi heille: "Te kuljette eksyksissä, koska ette tunne pyhiä kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.

        Mark. 12:24
           
        Jeesus vastasi heille: "Te kuljette eksyksissä, ja mistä syystä? Koska ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.

        puhujaksi pyrkinytkään....mitä sulla oli esittää puolustuksesksi Raamatusta?


      • ettei susta ole kirjoitti:

        puhujaksi :) Eikä sanan selittäjäksi, Sullä ei ole Hengen ilmoitusta noista asioista.

        Yrität astua liian suuriin saappaisiin,jos meinaat Ilmestyskirjan selittäjäksi :)

        Tuli taas todistettua,että puhujaksi on kova hinku mutta siihen tarvitaan muutakin kuin kova halu.

        Alustuksia ja muita sananselityksiä ei oikein omilla valtuuksilla ole oikein harrastaa.

        14 Rakkaat ystävät! Kun te tätä kaikkea odotatte, pyrkikää siihen, että Herra aikanaan voisi havaita teidät puhtaiksi ja moitteettomiksi ja teillä olisi rauha. [1. Kor. 1:7,8; Fil. 1:10; 1. Tess. 3:13]
        15 Ja pitäkää sitä pelastuksenanne, että Herra on kärsivällinen. Näinhän myös rakas veljemme Paavali on hänelle annetun viisauden mukaisesti teille kirjoittanut. [Room. 2:4]
        16 Samaa hän sanoo kaikissa kirjeissään, joissa puhuu näistä asioista. Niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, mitä tietämättömät ja haihattelevat ihmiset omaksi tuhokseen vääristelevät niin kuin kaikkia muitakin pyhiä kirjoituksia.
        17 Kun siis te, rakkaat ystävät, olette ennalta selvillä tästä kaikesta, niin olkaa varuillanne. Älkää antako jumalattomien johtaa itseänne harhaan, niin että putoatte omalta varmalta pohjaltanne. [Mark. 13:23]
        18 Kasvakaa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänelle kunnia nyt ja iankaikkisuuden päivään asti. Aamen.

        Matt. 22:29
           
        Jeesus vastasi heille: "Te kuljette eksyksissä, koska ette tunne pyhiä kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.

        Mark. 12:24
           
        Jeesus vastasi heille: "Te kuljette eksyksissä, ja mistä syystä? Koska ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.

        kyllä riittää joka lähtöön ja opettavat kuka mitäkin. Heihin ei useinkaan kannata luottaa..


      • hirvas
        weha kirjoitti:

        missä on menty vikaan?

        ettei uskota Jumalan pyhään sanaan. kaiken maailman selittäjiä kyllä löytyy.

        Mitä kirjoittaa 2.Pietari 3:1-7

        1 Tämä on jo toinen kirje, jonka minä kirjoitan teille, rakkaani, ja näissä molemmissa minä muistuttamalla herätän teidän puhdasta mieltänne,
        2 että muistaisitte niitä sanoja, joita pyhät profeetat ennen ovat puhuneet, ja Herran ja Vapahtajan käskyä, jonka te apostoleiltanne olette saaneet.
        3 Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan
        4 ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta."
        5 Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
        6 ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen.
        7 Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.

        Jeesuksen tulessa jumalattomat hävitetään, Kristuksessa kuolleet herätetään ja elossa olevat saavat hengellisen ruumiin ja temmataan ylös.

        1000 vuotinen Jumalan valtakunta alkaa ja sen kuningas on Jeesus.

        1.KOR.15:20-26

        20 Mutta nytpä Kristus on noussut kuolleista, esikoisena kuoloon nukkuneista.
        21 Sillä koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin on myöskin kuolleitten ylösnousemus tullut ihmisen kautta.
        22 Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa,
        23 mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan;
        24 sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.
        25 Sillä hänen pitää hallitseman "siihen asti, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle".
        26 Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.


        ILM 20:4-15

        4 Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.
        5 Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus.
        6 Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta.
        7 Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan,
        8 ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka.
        9 Ja he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin ja sen rakastetun kaupungin. Mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät.
        10 Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli-ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.
        11 Ja minä näin suuren, valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt.
        12 Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan.
        13 Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.
        14 Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi.
        15 Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.

        Tuossa on järjestys mitä tapahtuu.


      • hirvas kirjoitti:

        ettei uskota Jumalan pyhään sanaan. kaiken maailman selittäjiä kyllä löytyy.

        Mitä kirjoittaa 2.Pietari 3:1-7

        1 Tämä on jo toinen kirje, jonka minä kirjoitan teille, rakkaani, ja näissä molemmissa minä muistuttamalla herätän teidän puhdasta mieltänne,
        2 että muistaisitte niitä sanoja, joita pyhät profeetat ennen ovat puhuneet, ja Herran ja Vapahtajan käskyä, jonka te apostoleiltanne olette saaneet.
        3 Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan
        4 ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta."
        5 Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
        6 ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen.
        7 Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.

        Jeesuksen tulessa jumalattomat hävitetään, Kristuksessa kuolleet herätetään ja elossa olevat saavat hengellisen ruumiin ja temmataan ylös.

        1000 vuotinen Jumalan valtakunta alkaa ja sen kuningas on Jeesus.

        1.KOR.15:20-26

        20 Mutta nytpä Kristus on noussut kuolleista, esikoisena kuoloon nukkuneista.
        21 Sillä koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin on myöskin kuolleitten ylösnousemus tullut ihmisen kautta.
        22 Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa,
        23 mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan;
        24 sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.
        25 Sillä hänen pitää hallitseman "siihen asti, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle".
        26 Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.


        ILM 20:4-15

        4 Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.
        5 Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus.
        6 Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta.
        7 Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan,
        8 ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka.
        9 Ja he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin ja sen rakastetun kaupungin. Mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät.
        10 Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli-ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.
        11 Ja minä näin suuren, valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt.
        12 Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan.
        13 Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.
        14 Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi.
        15 Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.

        Tuossa on järjestys mitä tapahtuu.

        puhuta tuhatvuotisesta valtakunnasta hölkkäsen pöläystä. Tuossa alustuksessa oli kyllä asit kerrottu, ihan Raamattua käyttäen.


    • vaan aikakausi

      Yhtä soppaa koko ilmestyskirja. Ilmestyskirjasta riittää selityksiä joka lähtöön. Olen lukenut monenlaista selityksiä, enkä menisi valalle yhdestäkään.
      Vanhoillislestadiolaiset nyt osaa selittää koko raamatun ja syykin on selvä.
      Kaikki asiat, ilmestyskirjakin, selitetään jumalan valtakunnaksi ja jumalan lapsiksi.
      Luettiin mikä raamatunpaikka hyvänsä, niin aina puhuja selittää sen näin: Tämä tarkoittaa jumalan valtakuntaa, joka on maan päällä ja jossa asuu jumalan lapset ja jotka saarnaa syntejä anteeksi pyhän hengen voimalla ja valtuutuksella.
      Jos ei käy seuroissa, ei pysy jumalan pyhän hengen vaikutuksessa.
      Siksipä minua kyllästyttää kuunnella seurapuheita.
      Tuhatvuotinen valtakunta on lähinnä Jehovan Todistajien tulkintaa. Heidän mukaansa oikeat uskovaiset tulevat asustamaan täällä maapallolla tuhat vuotta ja se on ihanaa aikaa. Silloin ei kuolla, eikä saastuteta ympäristöä.
      En tiedä, miten he sitten hoitaa jätevesien puhdistuksen, sillä kaiketi he kakkia osaavat.

      Tuhatvuotinen aikakausi voi olla mitä tahansa.
      Kuka osaa sanoa, elämmekö nyt tätä aikakautta tai valtakuntaa, vai onko se jo eletty vai vasta edessäpäin.
      En halua kuulla sitä samaa selitystä, että usko sinä vain syntisi anteeksi, niin sulle taivas aukenee. Itse asiassa minua on alkanut jo ärsyttää tuo sama toitotus joka paikassa ja joka saarnan yhteydessä.
      Olen turhaan koettanut kuunnella Ilmestyskirjan selityksiä seurapuheista. Ei puhujat älyä Ilmestyskirjasta mitään. Ei he uskalla alkaa mitään selittämään. Pyhä kaupunki, uusi jerusalem on tietysti heidän mukaansa jumalan lasten joukko, mikäpäs muukaan. Puhujan ei tarvitse osata mitään, sen kun puhua pälpättää vaan niitä samoja fraaseja päivästä päivään ja vuodesta vuoteen. Joskus on puhuja kuitenkin suvareissa kehaissut, että tämä valkoinen teltta ja ihmismassa sen ympärillä, on uusi jerusalem, joka laskeutui taivaasta suomen maan kamaralle.

      • ilmestyskirjaa selitetään muun Raamatun selkeiden paikkojen kanssa. Hurmahenki lähtee ilmestyksen kimppuun ja selittää sitä järjellään. On muistettava, että ilmestyskirja on kuvakieltä...

        Ilm.1:19. "Kirjoita siis, mitä olet nähnyt ja mikä nyt on ja mitä tämän jälkeen on tapahtuva".


      • ymmärtämätöin
        weha kirjoitti:

        ilmestyskirjaa selitetään muun Raamatun selkeiden paikkojen kanssa. Hurmahenki lähtee ilmestyksen kimppuun ja selittää sitä järjellään. On muistettava, että ilmestyskirja on kuvakieltä...

        Ilm.1:19. "Kirjoita siis, mitä olet nähnyt ja mikä nyt on ja mitä tämän jälkeen on tapahtuva".

        Kuvakieltä nimenomaan on koko raamattu alusta loppuun, maailman luominenkin.
        Mutta lestadiolaisuudessahan jotkin kuvakielet ja vertaukset otetaan kirjaimellisesti tosiksi, niinkuin esim.helvetin kuvaukset, rikas mies ja lasarus, jne.
        Miten jotkut vertaukset voidaan ottaa kirjaimellisesti ja jotkut eivät.
        Kun raamattu puhuu uudesta maasta ja taivaasta, niin mielellään selitetään, ettei ne tarkoita kirjaimellisesti sitä, että tänne tulisi uusi maapallo ja uusi avaruus eli taivas.

        Jehovan uskonto tukeutuu oikein mielellään uuteen maapalloon, jossa on mukavaa lekotella rantahietikolla ja ruoka kasvaa valmiina puissa ja pensaissa.
        Otappa siitä selvää, mikä on totta ja mikä ei.
        Miksikähän raamatun kirjoittajat puhuvat koko ajan arvoituksilla, samoin Jeesus. Siksiköhän, että me saadaan nyt täällä kiistellä kovasti siitä, onko ehkäisy syntiä, vai ei.
        Kun puhutaan esim. ruumiin ylösnousemuksesta, niin se kaiketi mielletään kirjaimellisesti todeksi.
        Eri asia on sitten, miten se muka voisi olla mahdollista. Uusi luomushan sieltä nousee, ei vanha. Miten sitten tunnemme toisemme, jos haudasta ei nouse se vanha ruppananaama, joka kuoli 89 vuotiaana.
        Minkä ikäisenä luulet haudoista nousevien olevan, jos heidän sanotaan nousevan uutena vartena, koska sanoohan sanakin, ettet kylvä sitä vartta, joka on nouseva.
        Kun sinä nouset haudasta, niin oletko 10 vuotiaan näköinen, vai 18 vuotiaan uljaan nuorukaisen vai sen näköinen, minkälainen olet tällä hetkellä tai kuolemasi hetkellä. Nouseeko siis haudasta sotarintamalla konekiväärien luotien puhkoma ruhjottu ruumis vai ehjä. Olihan jeesuksellakin naulan jäljet käsissään, eikö siis muillakin.Onko ylösnousseilla tupakan mustuttamat keuhkot.
        Siinäpä pohtimista kerrakseen.
        Ei nämä kyllä pohtimalla selviä suuntaan eikä toiseen, vai mitä.
        Elikkä Ilmestyskirjassa riittää tulkittavaa. Vai pitäiskö tehdä niinkuin lestadiolainen saarnamies, ettei meidän tarvitse ymmärtää muuta kuin uskoa omat synnit anteeksi ja kaikki muu tutkiminen ja ymmärtäminen on turhaa.


      • ymmärtämätöin kirjoitti:

        Kuvakieltä nimenomaan on koko raamattu alusta loppuun, maailman luominenkin.
        Mutta lestadiolaisuudessahan jotkin kuvakielet ja vertaukset otetaan kirjaimellisesti tosiksi, niinkuin esim.helvetin kuvaukset, rikas mies ja lasarus, jne.
        Miten jotkut vertaukset voidaan ottaa kirjaimellisesti ja jotkut eivät.
        Kun raamattu puhuu uudesta maasta ja taivaasta, niin mielellään selitetään, ettei ne tarkoita kirjaimellisesti sitä, että tänne tulisi uusi maapallo ja uusi avaruus eli taivas.

        Jehovan uskonto tukeutuu oikein mielellään uuteen maapalloon, jossa on mukavaa lekotella rantahietikolla ja ruoka kasvaa valmiina puissa ja pensaissa.
        Otappa siitä selvää, mikä on totta ja mikä ei.
        Miksikähän raamatun kirjoittajat puhuvat koko ajan arvoituksilla, samoin Jeesus. Siksiköhän, että me saadaan nyt täällä kiistellä kovasti siitä, onko ehkäisy syntiä, vai ei.
        Kun puhutaan esim. ruumiin ylösnousemuksesta, niin se kaiketi mielletään kirjaimellisesti todeksi.
        Eri asia on sitten, miten se muka voisi olla mahdollista. Uusi luomushan sieltä nousee, ei vanha. Miten sitten tunnemme toisemme, jos haudasta ei nouse se vanha ruppananaama, joka kuoli 89 vuotiaana.
        Minkä ikäisenä luulet haudoista nousevien olevan, jos heidän sanotaan nousevan uutena vartena, koska sanoohan sanakin, ettet kylvä sitä vartta, joka on nouseva.
        Kun sinä nouset haudasta, niin oletko 10 vuotiaan näköinen, vai 18 vuotiaan uljaan nuorukaisen vai sen näköinen, minkälainen olet tällä hetkellä tai kuolemasi hetkellä. Nouseeko siis haudasta sotarintamalla konekiväärien luotien puhkoma ruhjottu ruumis vai ehjä. Olihan jeesuksellakin naulan jäljet käsissään, eikö siis muillakin.Onko ylösnousseilla tupakan mustuttamat keuhkot.
        Siinäpä pohtimista kerrakseen.
        Ei nämä kyllä pohtimalla selviä suuntaan eikä toiseen, vai mitä.
        Elikkä Ilmestyskirjassa riittää tulkittavaa. Vai pitäiskö tehdä niinkuin lestadiolainen saarnamies, ettei meidän tarvitse ymmärtää muuta kuin uskoa omat synnit anteeksi ja kaikki muu tutkiminen ja ymmärtäminen on turhaa.

        on ihan Raamatullinen ja myös luterilainen...


    • Muutens

      ..ylösnousemuksesta osallisista eli niistä, jotka ovat eläviä Kristuksessa, etteivät he enää mene naimisiin eivätkä kuole(toinen kuolema). (Mm. Luuk.20:35.. Ja Mark. ja Matt. evankeliumeissa myös kohdassa "kysymys ylösnousemuksesta"). Tällä ei tarkoiteta ruumiin ylösnousemusta haudasta, koska silloinhan kaikki olisisvat osallisia ylösnousemuksesta, vaan Hnegen ylösnousua. Se on sama kuin uudestisyntyminen.

      Saddukeuksillekin Jeesus sanoo, että he ovat pahasti eksyksissä,koska eivät tunne kirjoituksia ja Jumalan voimaa eli Kristuksen evankeliumia. Kristus-ihmiset, kuten esim. Paavali ja Jeesus ovat voittaneet kuoleman.


      "Kysymys (kirjattu: 4.11.2007 15:14)
      Mitä tarkoittaa Uudessa Testamentissa parissa kohtaa "ylosnousemuksesta osa/osallinen"(esim. Luuk.20:35, Ilm.20:6)? Ovatko he jotain vihittyjä ja valittuja? Viittaako se mystiseen Kristukseen ihmisessä.
      Nimim. kysyjä

      Vastaus
      Nämä kohdat raamatussa täydentävät toisiaan. Meillä tavallisilla ihmisillä on kaksi kuolemaa. Kuolemme pois tästä fyysisestä maailmasta tuonelaan ja tuonelassa puhdistuttuamme saamme jälleen kuolla tuonelasta ylös taivasmaailmaan. Autuaita ne, jotka kuolevat jo täällä eläissään pois kuoleman alaisesta itsessään ja pääsevät suoraan nousemaan ylös taivaisiin, tarvitsematta kuolla kuollessaan. Sitä sanotaan ylösnousemukseksi."(Ruusu-Ristin sivuilta)

      • Puhuin osasta, eli ollaan Osallisia Kristuksesta ja hänen ylösnousemuksestaan, uskon ja kasteen kautta. Ei niin, että ruumiillinen ylösnousemus olisi vielä tapahtunut.
        Esim.

        3. Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?...
        5. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,


    • harvoille

      .."Raamattu oli alunperin kirjoitettu vihityille, siis sellaisille, jotka olivat heränneet näkemään ja tuntemaan jumalallisen hengen läsnäolon kaikkialla sekä tiesivät ja olivat vakuuttuneet siitä, että se asusti heissä itsessään. Siitä syystä he eivät kaivanneet mitään muita näkyviä todisteita tuon olemuksen tuntemista varten.

      Mutta kun raamattu joutui yleiseksi omaisuudeksi ja avain sen pyhiin salaisuuksiin vihkimättömien, epäpyhien joukossa hävisi, silloin heidät valtasi tietämättömyys ja siitä johtui se sokaistuminen, jonka seurauksena kuollut kirjain tuli hengen tuntemisen sijaan, ja tämän johdosta syntyivät päinvastaiset, väärät raamatun tulkinnat, jotka — niin kuin tiedetään — ovat vieneet ihmiskunnan mitä suurimpiin eksytyksiin.

      Sen tähden vielä tänäänkin näemme, että — huolimatta kaikesta niin kutsutusta uskonnollisesta opetuksesta — "uskonnolta" puuttuu kuitenkin sen älyllinen tulkinta. Tämän seurauksena on usein se, että uskonto muuttuu haaveiluksi ja taikauskoksi." (Lainaus netistä)

      • tarkoitettu kaikille hänen omilleen.


    • Laitanpa tämänkin Raamatullisen, mutta myös luterilaisen näkemykseni tähän.

      Pedon merkki



      Tarkatkaamme kohtaa pedon merkistä. Ilmestyskirjan 13:8, kertoo, että kaikki joiden nimi ei ole elämänkirjassa, hamasta maailman perustamisesta, kumartavat petoa. Pedon kumartaminen ja palvominen, onkin sen merkin ottamista. Tämän osoittaa todeksi myös jakeet 16-17: …”ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin tai heillä ei ole lupa ostaa eikä myidä. Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat ja köyhät, sekä vapaat, että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa”: Siis huomaa tarkoin, kumartaminen saa ottamaan pedon merkin. Aivan samoin kuin luvussa-7, Jumalan kansa merkittiin sinetillä, sen osoittamiseksi, että he olivat Jumalan omaisuutta. Otsa on myöskin vanhassa testamentissa järjen ja ylpeyden sekä röyhkeyden vertauskuva, kuten meilläkin. On sanonta, että jollakulla on otsaa väittää jotakin. Se joka asettaa järkensä röyhkeästi Raamatun yläpuolelle ja röyhkeästi ajaa omaa etuaan, ottaa otsaansa pedon merkin. Vastaavasti ”oikea käsi”, on vanhantestamentin kielenkäytössä se, jolla tehdään töitä ja suuria tekoja. Se, joka luottaa omiin töihinsä ja suorituksiinsa Jumalan armon ja Kristuksen ansion sijasta, ottaa oikeaan käteensä pedon merkin. Paavikunta perustuu järjen ja ihmisviisauden herruuteen, sekä töitten vanhurskauden, oman ansiollisuuden tavoitteluun. Sama henki on kaikilla nimikristityillä, kaikessa nimellisessä kirkollisuudessa, kuten myös lahkoissa, jotka ovat täynnä hurskaaseen kaapuun puettua rationalismia ja lain ja evankeliumin sekoittamiseen perustuvaa itsevanhurskauden ja oman pyhyyden tavoittelua.



      Monissa kommunisti maissa, nuorilta ihmisiltä kielletään korkeampi koulutus tai pääsy ammatteihin, elleivät ole liittyneet kommunisti järjestöihin. Vastaavissa maissa ihmisen täytyy osoittaa Jumalan kielteiselle hallitukselle uskollisuutta julkisesti: Tämä pedon merkki antaa heille oikeuden käydä kauppaa ja osallistua taloudelliseen toimintaan. Myös monissa pakanauskonto maissa, voidaan tappaa, jos ei käänny palvomaan epäjumalia. Suomessa tämä ilmenee siinä, ettei kansankirkossa saa julistaa enää puhdasta evankeliumia, so. koko totuutta. Oikeat opettajat ahdistetaan nurkkaan ts. kielletään puhuminen, ja toiset mukautuvat ”viran” takia. Tämä on tietyllä tavalla ”ostamista ja myymistä” evankeliumia. Olkaamme huoletta ”pedon merkki” vouhottajista, sillä Jeesus sanoo itse: ”Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin pelätkää häntä, joka voi sekä sielun, että ruumiin hukuttaa helvettiin” (Matt.10:28).

      • Raamattu.

        Kristuksen toinen tulemus on seurakunnan autuaallinen toivo, evankeliumin valtava huippukohta. Vapahtajan tulemus on oleva kirjaimellinen, henkilökohtainen, näkyvä ja maailmanlaajuinen. Hänen tullessaan takaisin vanhurskaat kuolleet herätetään ja yhdessä elossa olevien vanhurskaiden kanssa heidät kirkastetaan ja otetaan taivaaseen, mutta jumalattomat kuolevat. Useimpien profeetallisten ennustussarjojen lähes täydellinen täyttymys samoin kuin maailman nykyinen tila osoittavat, että Kristuksen tulemus on lähellä. Tuon tapahtuman aikaa ei ole ilmoitettu, ja siksi meitä kehotetaan olemaan aina valmiina. (Tit. 2:13; Hepr. 9:28; Joh. 14:1-3; Ap.t. 1:9-11; Matt. 24:14; Ilm. 1:7; Matt. 24:43,44; 1.Tess. 4:13-18; 1.Kor. 15:51-54; 2.Tess. 1:7-10; 2:8; Ilm. 14:14-20; 19:11-21; Matt. 24; Mark. 13; Luuk. 21; 2.Tim. 3:1-5; 1.Tess. 5:1-6.)

        Kuolema ja ylösnousemus

        Synnin palkka on kuolema. Mutta Jumala, joka yksin on kuolematon, suo ikuisen elämän lunastetuilleen. Siihen asti kuolema merkitsee kaikille ihmisille tiedottomuuden tilaa. Kun Kristus, meidän elämämme, ilmestyy, ylösnousseet samoin kuin hänen tullessaan elossa olevat vanhurskaat kirkastetaan ja temmataan Herraansa vastaan. Toinen eli jumalattomien ylösnousemus tapahtuu tuhat vuotta myöhemmin. (Room. 6:23; 1.Tim. 6:15,16; Saarn. 9:5,6; Ps. 146:3,4; Joh. 11:11-14; Kol. 3:4; 1.Kor. 15:51-54; 1.Tess. 4:13-17; Joh. 5:25,28,29; Ilm. 20:1-10.)

        Tuhatvuotiskausi ja synnin loppu

        Tuhatvuotiskausi on Kristuksen ja hänen pyhiensä hallitusaikaa taivaassa ensimmäisen ja toisen ylösnousemuksen välillä. Tuona aikana jumalattomat kuolleet tuomitaan; maapallo on oleva silloin täydellisen hävityksen tilassa ilman ainuttakaan elävää ihmistä, Saatanan ja hänen enkeleittensä asuttamana. Tuhatvuotiskauden päättyessä Kristus laskeutuu pyhiensä ja Pyhän Kaupungin kanssa taivaasta maan päälle. Silloin herätetään jumalattomat kuolleet, jotka Saatanan ja hänen enkeleittensä kanssa piirittävät kaupungin; mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät sekä puhdistaa maan. Siten koko maailmankaikkeus vapautetaan synnistä ja syntisistä ainaiseksi. (Ilm. 20; 1.Kor. 6:2,3; Jer. 4:23-26; Ilm. 21:1-5; Mal. 4:1; Hes. 28:18,19.)


      • Raamattu. kirjoitti:

        Kristuksen toinen tulemus on seurakunnan autuaallinen toivo, evankeliumin valtava huippukohta. Vapahtajan tulemus on oleva kirjaimellinen, henkilökohtainen, näkyvä ja maailmanlaajuinen. Hänen tullessaan takaisin vanhurskaat kuolleet herätetään ja yhdessä elossa olevien vanhurskaiden kanssa heidät kirkastetaan ja otetaan taivaaseen, mutta jumalattomat kuolevat. Useimpien profeetallisten ennustussarjojen lähes täydellinen täyttymys samoin kuin maailman nykyinen tila osoittavat, että Kristuksen tulemus on lähellä. Tuon tapahtuman aikaa ei ole ilmoitettu, ja siksi meitä kehotetaan olemaan aina valmiina. (Tit. 2:13; Hepr. 9:28; Joh. 14:1-3; Ap.t. 1:9-11; Matt. 24:14; Ilm. 1:7; Matt. 24:43,44; 1.Tess. 4:13-18; 1.Kor. 15:51-54; 2.Tess. 1:7-10; 2:8; Ilm. 14:14-20; 19:11-21; Matt. 24; Mark. 13; Luuk. 21; 2.Tim. 3:1-5; 1.Tess. 5:1-6.)

        Kuolema ja ylösnousemus

        Synnin palkka on kuolema. Mutta Jumala, joka yksin on kuolematon, suo ikuisen elämän lunastetuilleen. Siihen asti kuolema merkitsee kaikille ihmisille tiedottomuuden tilaa. Kun Kristus, meidän elämämme, ilmestyy, ylösnousseet samoin kuin hänen tullessaan elossa olevat vanhurskaat kirkastetaan ja temmataan Herraansa vastaan. Toinen eli jumalattomien ylösnousemus tapahtuu tuhat vuotta myöhemmin. (Room. 6:23; 1.Tim. 6:15,16; Saarn. 9:5,6; Ps. 146:3,4; Joh. 11:11-14; Kol. 3:4; 1.Kor. 15:51-54; 1.Tess. 4:13-17; Joh. 5:25,28,29; Ilm. 20:1-10.)

        Tuhatvuotiskausi ja synnin loppu

        Tuhatvuotiskausi on Kristuksen ja hänen pyhiensä hallitusaikaa taivaassa ensimmäisen ja toisen ylösnousemuksen välillä. Tuona aikana jumalattomat kuolleet tuomitaan; maapallo on oleva silloin täydellisen hävityksen tilassa ilman ainuttakaan elävää ihmistä, Saatanan ja hänen enkeleittensä asuttamana. Tuhatvuotiskauden päättyessä Kristus laskeutuu pyhiensä ja Pyhän Kaupungin kanssa taivaasta maan päälle. Silloin herätetään jumalattomat kuolleet, jotka Saatanan ja hänen enkeleittensä kanssa piirittävät kaupungin; mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät sekä puhdistaa maan. Siten koko maailmankaikkeus vapautetaan synnistä ja syntisistä ainaiseksi. (Ilm. 20; 1.Kor. 6:2,3; Jer. 4:23-26; Ilm. 21:1-5; Mal. 4:1; Hes. 28:18,19.)

        Jotain ajatuksia

        Ilm.13:8.” Ja kaikki maan päällä asuvaiset kumartavat sitä, jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta.”

        Elämän kirjasta puhutaan muuallakin esim. (1lm.20:12), jolla ei tarkoiteta varmastikkaan mitään materiaallista kirjaa, vaan Kristuksen jumallalista kaikkitietävyyttä, jolla hän on tuntenut armosta valitut jo ennen maailman perustamista.

        Paavali sanoo vääristä opettajista, että nämä julistavat riivaajien oppeja (1.Tim.4:1). Johanneksen kielellä he puhuisvat kuin lohikäärme (13:11). Näinstä mielestäni Rooman paavi on yksi pahin (2.Tes.2:2). Peto siis tekee myös vääriä ihmeitä (2.Tes.2; Matt.24:24).

        14. Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.

        Siis joka noihin menee mukaan, sillä on aivan varmasti pedon merkki


      • Raamattu. kirjoitti:

        Kristuksen toinen tulemus on seurakunnan autuaallinen toivo, evankeliumin valtava huippukohta. Vapahtajan tulemus on oleva kirjaimellinen, henkilökohtainen, näkyvä ja maailmanlaajuinen. Hänen tullessaan takaisin vanhurskaat kuolleet herätetään ja yhdessä elossa olevien vanhurskaiden kanssa heidät kirkastetaan ja otetaan taivaaseen, mutta jumalattomat kuolevat. Useimpien profeetallisten ennustussarjojen lähes täydellinen täyttymys samoin kuin maailman nykyinen tila osoittavat, että Kristuksen tulemus on lähellä. Tuon tapahtuman aikaa ei ole ilmoitettu, ja siksi meitä kehotetaan olemaan aina valmiina. (Tit. 2:13; Hepr. 9:28; Joh. 14:1-3; Ap.t. 1:9-11; Matt. 24:14; Ilm. 1:7; Matt. 24:43,44; 1.Tess. 4:13-18; 1.Kor. 15:51-54; 2.Tess. 1:7-10; 2:8; Ilm. 14:14-20; 19:11-21; Matt. 24; Mark. 13; Luuk. 21; 2.Tim. 3:1-5; 1.Tess. 5:1-6.)

        Kuolema ja ylösnousemus

        Synnin palkka on kuolema. Mutta Jumala, joka yksin on kuolematon, suo ikuisen elämän lunastetuilleen. Siihen asti kuolema merkitsee kaikille ihmisille tiedottomuuden tilaa. Kun Kristus, meidän elämämme, ilmestyy, ylösnousseet samoin kuin hänen tullessaan elossa olevat vanhurskaat kirkastetaan ja temmataan Herraansa vastaan. Toinen eli jumalattomien ylösnousemus tapahtuu tuhat vuotta myöhemmin. (Room. 6:23; 1.Tim. 6:15,16; Saarn. 9:5,6; Ps. 146:3,4; Joh. 11:11-14; Kol. 3:4; 1.Kor. 15:51-54; 1.Tess. 4:13-17; Joh. 5:25,28,29; Ilm. 20:1-10.)

        Tuhatvuotiskausi ja synnin loppu

        Tuhatvuotiskausi on Kristuksen ja hänen pyhiensä hallitusaikaa taivaassa ensimmäisen ja toisen ylösnousemuksen välillä. Tuona aikana jumalattomat kuolleet tuomitaan; maapallo on oleva silloin täydellisen hävityksen tilassa ilman ainuttakaan elävää ihmistä, Saatanan ja hänen enkeleittensä asuttamana. Tuhatvuotiskauden päättyessä Kristus laskeutuu pyhiensä ja Pyhän Kaupungin kanssa taivaasta maan päälle. Silloin herätetään jumalattomat kuolleet, jotka Saatanan ja hänen enkeleittensä kanssa piirittävät kaupungin; mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät sekä puhdistaa maan. Siten koko maailmankaikkeus vapautetaan synnistä ja syntisistä ainaiseksi. (Ilm. 20; 1.Kor. 6:2,3; Jer. 4:23-26; Ilm. 21:1-5; Mal. 4:1; Hes. 28:18,19.)

        Missä sanotaan, että ihmisillä olisi tiedoton tila? Jo nyt uskossa kuolleet hallitsevat yhdessä Kristuksen kanssa "taivaassa/tuonelassa", so. tekevät sitä mitä Kristuskin tekee.

        Jeesuksella on kaikki valta taivaassa ja maan päällä (Matt.28:18). Uskovat sielut hallitsevat taivaassa, so. Tekevät sitä, mitä Kristus tekee (Ilm.3:11;6:9-11;1.Kor.6:2-3).Sekä uskovat hallitsevat maan päällä (Room.5:17;Ilm.1:9;1.Piet.2:9).

        Raamatun mukaan tapahtuu "yhtäaikaa" hänen omiensa Ja Jumalattomien ylösnousemus:

        Joh.5:28. "Älkää ihmetelkö tätä, sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä
        29. ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen".

        Nuo antamasi Raamatun kohdat eivät opeta toisin.


    • Kiliastinen tuhatvuotisoppi



      Onko oikein odottaa maailmanaikojen lopulla tulevaa tuhatvuotista valtakuntaa? Jossa tapahtuisi mm. lihallista Israelia koskeva yleinen kääntymys.

      Eräs tämän opin ”baptisti” edustaja kirjoittaa: Tulevaisuuden opin ero on paljon perusteellisempi kun luullaan. Jos vain lukee Room.11, niin saa selville, ettei Jumala ole hyljännyt kansaansa Israelia”.



      Katsokaamme mitä Roomalaiskirjeen 11. luku, kertoo Israelista. Ensiksi jakeessa 25, puhutaan pakanoista ja juutalaisista rinnakkain: ”Israelia on osaksi kohdannut paatumus- Hamaan siihen asti kunnes pakanoiden luku on täyteen tullut”. Paatumus ei siis ole koko Israelia kohdannut, vaan osaa, joskin hyvin suurta osaa (Room.9:27). Tämä paatumus vallitsee siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on tullut sisälle, siis maailmanloppuun asti. Sen jälkeen kun pakanain luku on tullut täyteen, ei kukaan pelastu. Sitten Room.11: 26, sanotaan: ”ja niin kaikki Israel on pelastuva”. On siis kysymys Hengellisestä Israelista: ”mutta ei niin, että Jumalan sana olisi harhaan mennyt… se on: eivät ne, jotka lihan puolesta ovat lapsia, ole Jumalan lapsia, vaan lupauksen lapset”(Room.9).

      Ne jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia (Gal.37). Tämä on siis todella ymmärrettävä niin ettei ”Jumalan sana olisi harhaan mennyt”. Kysymyksessä on siis Hengellinen Israel.



      Edelleen tämä ”baptisti” jatkaa: ” Jumala on luvannut Aabrahamille: maan, kansan, ja siunauksia” (1.Moos.12:1-3; myös luku 15 jne.). Hän solmi iankaikkisen liiton Aabrahamin kanssa… riippumatta mitä Israel tekee…niin tulee täyttymään 1000 vuotisessa valtakunnassa täällä maan päällä kirjaimellisesti”. Toteaisin ensin, että nämä Raamatun paikat eivät puhu 1000 vuotisesta valtakunnasta ”hölyn pölyä”. Erehdys on luulla, että vanhantestamentin ennustukset koskisivat maallista rauhaa. Ne puhuvat Hengellisestä rauhasta ja siitä, kun evankeliumi lähti apostolien toimesta kaikkeen maailmaan. Apostolithan olivat juutalaisia. Kysymys ei ole jostakin vielä tulevasta ajasta, vaan uudentestamentin ajasta, jota apostolit sanovat ”viimeiseksi ajaksi” (esim.1.Joh.2:18).Emmehän hallitse vain Ilm.20:1, mainitsemaa ”symbolista” 1000 vuotta Jeesuksen kanssa, vaan kirjaimellisesti aina, Ilm.1:9 ja iankaikkisesti.



      Vielä hän paljastaa sanoo: ”Ilmestyskirje on suurinta osaa, ymmärrettävä kirjaimellisesti”. Mielestäni on hurmahenkistä ”rynnätä” suoraan ilmestysten kimppuun ja kehitellä niistä omalla järjellään, oma oppi. Valitettavasti tämä näyttäisi olevan vallalla oleva käsitys. ei tulisi tulkita Ilmestyskirjalla muuta Raamattua, vaan selvillä Raamatunkohdilla Ilmestyskirjaa. Ilmestyskirja ei saa mennä ristiin Raamatun (selkeiden) paikkojen kanssa!. Lisäksi Ilmestyskirja on kuvakieltä: Tämän osoittaa jo sana ”Ilmestys”. ”Kirjoita kirjaan mitä näet”(Ilm.1:11). Esim. ”kahleet”(Ilm.20:1), jolla perkele sidotaan on evankeliumi. Millään muulla kun perkelettä ei voi sitoa. Kun Kristus ristillä surmattiin tuotiin ikuinen vanhurskaus (Hebr.10:14): Tämän avainten vallan Jeesus antoi myös meille uskoville: ” joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksiannetut; joiden te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt” (Joh.20:23).Edelleen: ”Kuinka kukaan voi tunkeutua väkevän taloon ja ryöstää hänen tavaroitansa, ellei hän ensin sido sitä väkevää? Vasta sitten hän ryöstää tyhjäksi hänen talonsa”(Matt.12:29).

      • sinäkin

        Miksi massapostaat näitä samoja viestejäsi eri foorumeille ja kopioit saamiasi vastauksia ristiin esittäen niitä omina mielipiteinäsi????


      • koko juttu

        Eikö tuo ole aivan turhaa huulten höpinää? Kiliasmi on kautta aikojen ollut kiistanalaisena asiana ja aina siihen selityksen on joku löytävinään. Ja kun siinä ei ole viisaatkaan tulleet hullua hurskaammaksi, miksi siis tällaisten mitään ymmärtämättömien maallikkojen pitäisi siitä jotakin löytää.

        Ilmestyskirjan selittäminen taitaa olla ihmiselle mahdoton puuha, joten pitää tyytyä vain siihen, mikä on selvästi ilmoitettu: Kristus on jo sovittanut maailman synnit ristillä. Ei ole syytä tulla toista kertaa paremmin sitomaan perkelettä, kun sen kerran on jo sitonut omalla kuolemallaan.

        Ei pidä taitamattomien turmella vanhurskautusoppia, sillä pelastus on yksin uskosta, ilman näkemistä.


      • sinäkin kirjoitti:

        Miksi massapostaat näitä samoja viestejäsi eri foorumeille ja kopioit saamiasi vastauksia ristiin esittäen niitä omina mielipiteinäsi????

        Käyn kahdella palstalla keskusteluja tästä ja kirjoitukset ovat omiani. Tosin Raamatullisesta opista ammennettuja.


      • koko juttu kirjoitti:

        Eikö tuo ole aivan turhaa huulten höpinää? Kiliasmi on kautta aikojen ollut kiistanalaisena asiana ja aina siihen selityksen on joku löytävinään. Ja kun siinä ei ole viisaatkaan tulleet hullua hurskaammaksi, miksi siis tällaisten mitään ymmärtämättömien maallikkojen pitäisi siitä jotakin löytää.

        Ilmestyskirjan selittäminen taitaa olla ihmiselle mahdoton puuha, joten pitää tyytyä vain siihen, mikä on selvästi ilmoitettu: Kristus on jo sovittanut maailman synnit ristillä. Ei ole syytä tulla toista kertaa paremmin sitomaan perkelettä, kun sen kerran on jo sitonut omalla kuolemallaan.

        Ei pidä taitamattomien turmella vanhurskautusoppia, sillä pelastus on yksin uskosta, ilman näkemistä.

        Ei minusta! Nää on ihan Raamatullista ja luterilaista opetusta.


      • Raamattua omien
        weha kirjoitti:

        Ei minusta! Nää on ihan Raamatullista ja luterilaista opetusta.

        mielipiteittesi mukaisesti,ja usko nyt hyvällä,että sinusta ei ole Raamatun selittäjäksi.

        Tuo on ihan omavanhurskaan ihmisen touhua. Luulet itsestäsi suurempia kuin todellisuudessa sulla ei ole taitoa eikä ymmärrystä.

        Suurilla luuloilla itestäsi olet varustettu!


      • Raamattua omien kirjoitti:

        mielipiteittesi mukaisesti,ja usko nyt hyvällä,että sinusta ei ole Raamatun selittäjäksi.

        Tuo on ihan omavanhurskaan ihmisen touhua. Luulet itsestäsi suurempia kuin todellisuudessa sulla ei ole taitoa eikä ymmärrystä.

        Suurilla luuloilla itestäsi olet varustettu!

        arvoisa nimmari Pekka töpöhäntä.


    • Hengellinen israel


      Olen ymmärtänyt, että uudessaliitossa on olemassa hengellinen israel, johon kuuluvat kaikki uskovaiset: ”Mutta te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, OMAISUUSKANSA, julistaaksenne sen jaloja tekoja, joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa; te, jotka ette ennen olleet kansa, mutta nyt olette Jumalan kansa, jotka ennen , ette olleet armahdetut, mutta nyt olette armahdetut” (1Piet.2:9-10). Edelleen: ”Se on: eivät ne, jotka lihan puolesta ovat lapsia, ole Jumalan lapsia, vaan lupauksen lapset, ne luetaan siemeneksi” (Room.9:8). Vielä sanotaan: ”Mutta jos te olette Kristuksen omat, niin te olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan” (Gal.3:29)

      Raamattu opettaa, että kun viimeinen pakana kääntyy, yksikään ihminen ei sen jälkeen tule uskoon, vaan tulee loppu: ” Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu”(Mat.24:14). Siis huomaa: ”loppu”. ”Sillä minä en tahdo, veljet –ettette olisi oman viisautenne varassa- pitää teitä tietämättöminä tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus – hamaan siihen asti kuin pakanain luku on sisälle tullut (täyteen tullut, ja niin kaikki israel on pelastuva” (Room.11:25-26). On siis kysymys hengellisen israelin pelastumisesta. Sen tähden on käsitettävä sanat ”KAIKKI ISRAEL”, niiden täydessä merkityksessä, nimittäin koko hengellistä Israelia koskeviksi. Vielä kun sanotaan: ”Jumalan valtakunta ei tule nähtävällä tavalla, vaan on sisällisesti teissä” (Luuk.17:20-21).

      ”Ne, jotka opettavat koko lihallisen Israelin kääntymystä, ovat yleensä myös tuhatvuotisopin kannalla. He ajattelevat, että Israelin kääntymyksen jälkeen juutalaiset tekevät lähetystyötä menestyksellisesti pakanain keskuudessa ja silloin vallitsisi erityinen rauhan aikakausi. Tähän he etsivät tukea jostakin Vanhan Testamentin ennustuksista. Erehdys on siinä, että nuo ennustukset eivät puhu maallisesta, vaan hengellisestä rauhasta ja siitä, kun evankeliumi lähti apostolien toimesta kaikkeen maailmaan. Apostolithan olivat juutalaisia. Kysymys ei ole jostain vielä tulevasta ajasta, vaan Uuden Testamentin ajasta, jota apostolit sanoivat "viimeiseksi ajaksi" (esim. 1. Joh. 2:18). Juutalaiset eivät voisi luullun kansallisen kääntymyksensä jälkeen tehdä lähetystyötä menestyksellisesti, koska juutalaisten paatumus kestää siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on tullut sisälle. Lähetystyö olisi sen jälkeen turhaa ja toivotonta, mistä mielestäni näkyy, mihin ristiriitoihin joudutaan, kun ei pysytä selvässä Jumalan sanassa” .

      • koko juttu

        Oppi tuhatvuotisesta valtakunnasta vie kokonaan pohjan pois lähetystyöltä. Miten voi saarnata pakanoille parannusta, jos perkele on kuitenkin vielä tuleva taistelemaan Jumalan sanaa vastaan?

        Eikö vain se enkeli, joka maan päälle lähetettiin, ollutkin Jeesus Kristus? Ja hän voitti perkeleen vallat ja sovitti maailman itsensä kanssa.

        Tuosta "sisällisesti teissä"- kohdasta. Mitä mieltä olet lainauksesta joka on sinun entiseltä palstaltasi:

        Sisäisesti teissä" menettelee käännöksenä, jos 'te' ajatellaan ihmisjoukoksi eikä yksilöiksi. Jeesushan puhuu fariseuksille, mutta asiayhteyden perusteella kuulijoina on myös uskovaisia opetuslapsia. Jos Jeesus siis käyttää sanaa 'sisäisesti', hän tarkoittaa sanoa: teissä eli tämän kuulijakunnan keskellä eli tämän kuulijakunnan sisällä on Jumalan valtakunta.

        Jeesus ei halua sanoa, että Jumalan valtakunta olisi sisäisesti kaikissa ihmisissä (myös epäuskoisissa) ja löydettävissä ihmisten sisältä. Päin vastoin, hän toteaa syvältä ihmisen sisimmästä löytyvän vain pimeyttä."

        Jeesus ei halua sanoa---vai haluaako?


      • hirvas
        koko juttu kirjoitti:

        Oppi tuhatvuotisesta valtakunnasta vie kokonaan pohjan pois lähetystyöltä. Miten voi saarnata pakanoille parannusta, jos perkele on kuitenkin vielä tuleva taistelemaan Jumalan sanaa vastaan?

        Eikö vain se enkeli, joka maan päälle lähetettiin, ollutkin Jeesus Kristus? Ja hän voitti perkeleen vallat ja sovitti maailman itsensä kanssa.

        Tuosta "sisällisesti teissä"- kohdasta. Mitä mieltä olet lainauksesta joka on sinun entiseltä palstaltasi:

        Sisäisesti teissä" menettelee käännöksenä, jos 'te' ajatellaan ihmisjoukoksi eikä yksilöiksi. Jeesushan puhuu fariseuksille, mutta asiayhteyden perusteella kuulijoina on myös uskovaisia opetuslapsia. Jos Jeesus siis käyttää sanaa 'sisäisesti', hän tarkoittaa sanoa: teissä eli tämän kuulijakunnan keskellä eli tämän kuulijakunnan sisällä on Jumalan valtakunta.

        Jeesus ei halua sanoa, että Jumalan valtakunta olisi sisäisesti kaikissa ihmisissä (myös epäuskoisissa) ja löydettävissä ihmisten sisältä. Päin vastoin, hän toteaa syvältä ihmisen sisimmästä löytyvän vain pimeyttä."

        Jeesus ei halua sanoa---vai haluaako?

        Jeesuksen käskyyn perustuvaa evankeliumia saarnataan kaikille kansoille pelastukseksi, ja sitten tulee loppu. Eli maailman loppu, ja vasta senjälkeen alkaa tuhavuotinen valtakunta hallita Jeesuksen Kristuksen kuninkuudessa.

        Ja toiseksi, saatana on jo heitetty maan päälle tekemään tuhojaan, mutta hänen aikansa on lyhyt.


      • hirvas kirjoitti:

        Jeesuksen käskyyn perustuvaa evankeliumia saarnataan kaikille kansoille pelastukseksi, ja sitten tulee loppu. Eli maailman loppu, ja vasta senjälkeen alkaa tuhavuotinen valtakunta hallita Jeesuksen Kristuksen kuninkuudessa.

        Ja toiseksi, saatana on jo heitetty maan päälle tekemään tuhojaan, mutta hänen aikansa on lyhyt.

        Raamattu sanoo: "Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika..." (1.JOh.2:18)


        Pitääkö Jeesusken tulla tekemään jotakin paremmin mitä hän on ristillä tehnyt? Raamattu ei opeta mitään uutta uutta aikaa, jossa voisi tehdä parannuksen tai touhata jotain muuta.


      • koko juttu kirjoitti:

        Oppi tuhatvuotisesta valtakunnasta vie kokonaan pohjan pois lähetystyöltä. Miten voi saarnata pakanoille parannusta, jos perkele on kuitenkin vielä tuleva taistelemaan Jumalan sanaa vastaan?

        Eikö vain se enkeli, joka maan päälle lähetettiin, ollutkin Jeesus Kristus? Ja hän voitti perkeleen vallat ja sovitti maailman itsensä kanssa.

        Tuosta "sisällisesti teissä"- kohdasta. Mitä mieltä olet lainauksesta joka on sinun entiseltä palstaltasi:

        Sisäisesti teissä" menettelee käännöksenä, jos 'te' ajatellaan ihmisjoukoksi eikä yksilöiksi. Jeesushan puhuu fariseuksille, mutta asiayhteyden perusteella kuulijoina on myös uskovaisia opetuslapsia. Jos Jeesus siis käyttää sanaa 'sisäisesti', hän tarkoittaa sanoa: teissä eli tämän kuulijakunnan keskellä eli tämän kuulijakunnan sisällä on Jumalan valtakunta.

        Jeesus ei halua sanoa, että Jumalan valtakunta olisi sisäisesti kaikissa ihmisissä (myös epäuskoisissa) ja löydettävissä ihmisten sisältä. Päin vastoin, hän toteaa syvältä ihmisen sisimmästä löytyvän vain pimeyttä."

        Jeesus ei halua sanoa---vai haluaako?

        jos sillä tarkoitetaan uskovaisia, mikä ettei, mutta Jumalan kansan Raamattu kääntää:

        Luuk.17:21. eikä voida sanoa: 'Täällä se on', tai: 'Tuolla'. Jumalan valtakunta on näet sisällisesti teissä ja teidän keskellänne"*.


      • koko juttu
        weha kirjoitti:

        jos sillä tarkoitetaan uskovaisia, mikä ettei, mutta Jumalan kansan Raamattu kääntää:

        Luuk.17:21. eikä voida sanoa: 'Täällä se on', tai: 'Tuolla'. Jumalan valtakunta on näet sisällisesti teissä ja teidän keskellänne"*.

        Ei yhtään kiva keskustella kanssasi, koska samat asiat mitä esität, saa googlettamalla esiin alkuperäisinä. Onko soveliasta siis keskustella pelkästään lainaamalla muiden ajatuksia?

        Googlettakaapa tuhatvuotinen valtakunta ja verratkaa sieltä avautuvia artikkeleita tässä avauksessa esitettyihin ajatuksiin. Jos lainaa, pitää lähde mainita. Minusta ei riitä, että sanoo tekstinsä pohjautuvan luterilaiseen opetukseen ja Raamattuun, jos koko teksti on muiden tuottamaa. Vai mitä mieltä? Jos olen väärässä, sheriffi poistakoon kiireesti viestini.


      • koko juttu kirjoitti:

        Ei yhtään kiva keskustella kanssasi, koska samat asiat mitä esität, saa googlettamalla esiin alkuperäisinä. Onko soveliasta siis keskustella pelkästään lainaamalla muiden ajatuksia?

        Googlettakaapa tuhatvuotinen valtakunta ja verratkaa sieltä avautuvia artikkeleita tässä avauksessa esitettyihin ajatuksiin. Jos lainaa, pitää lähde mainita. Minusta ei riitä, että sanoo tekstinsä pohjautuvan luterilaiseen opetukseen ja Raamattuun, jos koko teksti on muiden tuottamaa. Vai mitä mieltä? Jos olen väärässä, sheriffi poistakoon kiireesti viestini.

        ne on monasti on mukana esim. Lutherin ajatuksia, mutta niinhän kaikki seurakunnan paimenetkin tekevät. Esim. lestadiolaisuudessa, mitä seurakunta opettaa. Ei siellä kukaan eritavalla opeta. On tuo ilmestyskirjaselitykseni eräässä lehdessäkin.


      • koko juttu kirjoitti:

        Ei yhtään kiva keskustella kanssasi, koska samat asiat mitä esität, saa googlettamalla esiin alkuperäisinä. Onko soveliasta siis keskustella pelkästään lainaamalla muiden ajatuksia?

        Googlettakaapa tuhatvuotinen valtakunta ja verratkaa sieltä avautuvia artikkeleita tässä avauksessa esitettyihin ajatuksiin. Jos lainaa, pitää lähde mainita. Minusta ei riitä, että sanoo tekstinsä pohjautuvan luterilaiseen opetukseen ja Raamattuun, jos koko teksti on muiden tuottamaa. Vai mitä mieltä? Jos olen väärässä, sheriffi poistakoon kiireesti viestini.

        mun ilmestyskirjaselityksellä, siis sen synnyllä ei oo mitään tekemistä niiden kanssa. Se on ollut jo vuonna 2000, eräässä lehdessä. Mut mitä sinä nimettömänä parjaat?


      • koko juttu
        weha kirjoitti:

        mun ilmestyskirjaselityksellä, siis sen synnyllä ei oo mitään tekemistä niiden kanssa. Se on ollut jo vuonna 2000, eräässä lehdessä. Mut mitä sinä nimettömänä parjaat?

        En minä parjaa, en suinkaan. Ja olen koko ajan kirjoittanut sinulle nikillä koko juttu. Oikeaa nimeä et kai vaatine?

        Sinänsä kiinnostava aihe on tuhatvuotinen valtakunta, mutta mielenkiinto keskusteluun sammuu sillä hetkellä, kun vastaukseksi saa vain otteita netissä olevista teksteistä. Et suinkaan sinä ole mihinkään lehteen omanasi tarjoillut vastaavanlaista?


      • ilmestyskirjaselitys
        koko juttu kirjoitti:

        En minä parjaa, en suinkaan. Ja olen koko ajan kirjoittanut sinulle nikillä koko juttu. Oikeaa nimeä et kai vaatine?

        Sinänsä kiinnostava aihe on tuhatvuotinen valtakunta, mutta mielenkiinto keskusteluun sammuu sillä hetkellä, kun vastaukseksi saa vain otteita netissä olevista teksteistä. Et suinkaan sinä ole mihinkään lehteen omanasi tarjoillut vastaavanlaista?

        on jo "luterilaisessa" n.1. 2000


      • kirjoituksesi
        ilmestyskirjaselitys kirjoitti:

        on jo "luterilaisessa" n.1. 2000

        Millä hakusanalla voi googlettaa että kirjoituksesi löytyy?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      206
      4974
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      292
      3085
    3. 134
      1797
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1647
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1451
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1223
    7. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      76
      1173
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1129
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1128
    Aihe