Kauppakorkeakoulun taso Hesassa?

M0n1ka89

Kirjottelen tässä ylioppilaaksi ja kauppakorkeakoulu on tähtäimessä. Meinaan pyrkiä Hesaan mutta kuinka vaikea sinne on todellisuudessa päästä? Meinaan kun mulla kuitenkin on vain noin 2 ja puoli kuukautta aikaa lukea kokeeseen ja tiedän että jotkut aloittaa jo ennen joulua lukemisen koska kirjat ilmestyy niin aikaisin. Pitäiskö suoraan lykätä hakemista seuraavaan vuoteen? Valmennuskurssille en aio mennä, kamalaa rahastusta! Lukeminen ja motivaatio on ihan 10 että tahtoa ja halua löytyy. Onko kukaan muu päässyt sisään ekalla Hesaan? Asiallisia vastauksia pyydetään, kiitos jo etukäteen!

4

715

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sfdffdasfdadsf

      Itse pääsin sisään ekalla, tosin kävin valmennuskurssin. Kurssista on eniten etua motivaation saralla, ja toisaalta näkee millä tasolla on muihin nähden. Kyllä monet pääsevät sisään ekalla ja vielä ilman valmennuskurssiakin... Ei ne kirjat sisällä kuitenkaan mitään avaruustiedettä. Jos sulla ei muita pläänejä loppukevääksi ole, kannattaa ilman muuta hakea.

    • Nimetön

      Mäkin haen kauppakorkeakouluun, mutta en ole päättäny vielä haenko Turkuun vai Hesaan. Ja mietin myöskin et ehdinkö lukea ku jotkut aloittaa jo tammikuus, mut Turus ainakin moni sano et ei ne lukenu ku jotain vähän yli kuukauden ja 8h päiväs. Riippuu tietty ihmisestä.

    • Njuta av livet

      Kolme vuotta sitten olin samassa tilanteessa kuin M0n1ka89. Jälkikäteen kun mietin tilannetta, stressasin ihan turhaan. Käytettävissä oleva aika ei ratkaise tilannetta sisäänpääsyssä vaan hakija itse omalla panostuksellaan. Osa koulukavereistani on hakenut useamman kerran, kunnes opinahjon portit aukesivat. Monelle riittää yksi hakukerta. Kaikki on kiinni omasta motivaatiosta ja panostuksesta.

      Kukaan ei voi määritellä mikä lukumäärä vaaditaan sisäänpääsyyn, koska kaikki hakijat ovat heterogeenisiä. Jotkut asiat vain aukeavat nopeammin kuin toisilla. 2,5 kk on aivan riittävä aika lukea pääsykoekirjat. Se, että joku sanoo käyttäneensä pääsykokeeseen valmistautumiseen 6 kuukautta voi olla aivan hatusta revittyä. Tuskin kukaan kuuden kuukauden ajan lukee joka päivä kahdeksaa tuntia.

      Turun ja Helsingin kauppakorkean välillä on erittäin pieni piste-ero pääsykoepisteissä. Ero taas muihin kauppatieteellisiin verrattuna edellä mainittuihin on jo merkittävä. Älä hae Turkuun tai Helsinkiin jos et tee sitä tosissaan. Se on ainut suositus sinulle minulta.

      Eroja opetuksen tasossa eri yliopistojen välillä mielestäni löytyy. En ala mollaamaan joitain yliopistoja erikseen, mutta jos kauppatieteet kiinnostavat, suosittelen Helsingin tai Turun kauppakorkeakoulua. Näissä kouluissa ainakin opiskelijoilta vaaditaan useiden kurssien kohdalla paljon.

      Lykkyä pääsykokeeseen. Haet sitten mihin tahansa ja mille vain tieteen tai ammatin alalle.

      p.s. Monesti asiat vaikuttavat vaikeammilta kuin mitä ne todellisuudessa ovat.

      • kauppatieteet.fi excel listat

        katso kauppatieteet.fi osoitteesta listat, paljonko pisteitä vaadittiin mihinkin kouluun. Joensuu, Kuopio, Oulu; pitäisi onnistua sisäänpääsy vaikka lukisi vain 2-3 kirjaa hyvin. Sen sijaan Helsinki, Turku, Vaasa, Lappeenranta; pitäisi osata 4-5 kirjaa hyvin..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1945
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1423
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe