Päihdehuolto turhaa

Fakta Tieto

Kun katselee päihdehuollon asiakkaita, niin eipä niiden hoito tuota tulosta. Välittömästi jokainen alkaa juomaan heti hoidon jälkeen. Yleensä päihdehuoltoon ja kuntoutuskeskuksiin tullaan laittamaan itsensä kuntoon, jotta saadaan taas juoda.. ja sen jälken ollaan vielä pillerikoukussa. Kannattaako tälläisten kaikenmaailman holistiloiden ylläpito..jos joku haluaa juoda...juokoon vaikka hautaan saakka. Eikö jokainen ole vastuussa itsestään ja omista valinnoista

14

2131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajattelisit vähän.

      Varmaankin moni lipsuu hoitojen jälkeen. Viinaan tai narkkaamiseen, tapauksesta riippuen. Mutta eivät kaikki, kyllä osa parantuukin. Tilastoja en tiedä enkä netistäkään nopeasti löytänyt.

      Asiassa sellainenkin puoli, että hoito parantaa potilaan elämän laatua, narkkareilla ja puleillakin oikeus siihen. Monet viettävät kohtalaisen normaalia elämää lukuunottamatta liiallista päihteiden käyttöä, käyvät töissä, kasvatelevat lapsiaan jne. Hoito on kannattavaa siis perheidenkin takia.

      Jokainen on toki vastuussa itsestään. Ikuisuuskysymys, miksi yhteiskunnan pitää hoitaa itsensä rikkoneita urheilijoita tai autokolarin uhreja jos kolari on sattunut omasta syystään?

      • päihderiippuvuuksiin

        Johan se on rotillakin todettu, että hyvissä, normaaleissa oloissa elävää rottaa ei päihteet kiinnosta. Sitten kun joudutaan tutkijoiden ahtaisiin ja virikkeettömiin häkkeihin, alkaa se heroiinin, kokaiinin, amfetamiinin, nikotiinin (mitä vain tarjotaan) nauttiminen - ihan itsemurhaksihan se pienten viattomien rottien narkkaaminen sitten lopulta menee epäterveessä ympäristössä. Sama pätee ihmisiin. Yhteiskunnan pahoinvointi on osasyy yksilöiden päihteidenkäyttöön, se jo riittää syyksi päihdehuoltoon.


      • Raitis Alkkis
        päihderiippuvuuksiin kirjoitti:

        Johan se on rotillakin todettu, että hyvissä, normaaleissa oloissa elävää rottaa ei päihteet kiinnosta. Sitten kun joudutaan tutkijoiden ahtaisiin ja virikkeettömiin häkkeihin, alkaa se heroiinin, kokaiinin, amfetamiinin, nikotiinin (mitä vain tarjotaan) nauttiminen - ihan itsemurhaksihan se pienten viattomien rottien narkkaaminen sitten lopulta menee epäterveessä ympäristössä. Sama pätee ihmisiin. Yhteiskunnan pahoinvointi on osasyy yksilöiden päihteidenkäyttöön, se jo riittää syyksi päihdehuoltoon.

        Fakta Tieto kirjoitti hienosti tämän päivän suomalaisesta päihdehuollosta. En usko että siinä on mitään järkeä käydä varikolla ”vaihtamassa renkaat ja takas baanalle”.
        Asia ei vaan ole niin yksioikoinen:
        1)   Alkoholismi-sairauteen kuuluu oman sairauden kieltäminen. Siksi päihdehuollon asiakas ei ehkä aina haluakaan muuta kuin juoda. Päihdehuollon ammattityöntekijöinä on koulun tai kurssin käyneitä ”täysiä Ääliöitä” (anteeksi nyt vaan). Jotta voisi olla HYVÄ PÄIHDETERAPEUTTI on omattava sairausmekanismin kaikki vaiheet. Tämä tarkoittaa että ainut oikea ammattilainen on alkoholisti, täysin raitistunut alkoholisti. Suomessa ei ole tarjolla minkäänlaista koulutusta tähän. Ainut kertaluonteinen koulutustilaisuus järjestettiin HAMI:ssa Lapualla 2007 (toteuttajana Minnesota-hoito Oy).

        Koska maassamme toimii kolmella eri omistajapohjalla olevia A-klinikoita ja siellä ammattihenkilökunnan koulutus on, mutta ei omalta alalta (sairauskäsitys, alkoholismi, kuivahuikka, läheisriippuvaisuus, sairauden kulku ja eteneminen, geenit, alttius AA askeleet jne jne) he eivät osaa omaa työtään. Kun tekee päihdetyöntekijänä omaa työtään eikä saa omasta työstä nautittavia tuloksia aikaan, on aika vaihtaa ammattia tai edes työpaikkaa. Turhauttavaa työtä eikä kukaan tunnu tietävän kuinka päihdetyötä tehtäisiin paremmin.

        Onneksi asia alkoholismi-sairauden hoidossa ei ole ihan näin synkkä.
        Söderling on kirjoittanbut erinomaisen kirjan jossa seikkaperäisesti kerrotaan kaikki edellä kuvattu tietous. Suomen päihdehuollossa ongelma on vain siinä että alalle hakeutuu (juovasta) päihdeperheestä läheisriippuvuutta sairastavia nuoria tyttöjä. Hyvä että ovet päihdeperheestä, parempi olisi jos olisivat raittiista perheestä, jossa perheenjäsenet ovat saaneet riittävän hoidon mahdollisine viikon läheisriippuvuuteen ja vanhojen asioiden sekä sairauden ikävien seurausten käsittelemiseen läheiskohtaamisen.

        Tällaista ei ole tarjolla yhdelläkään suomalaisella päihde”klinikalla”. Parhaimpia raitistumistuloksia on saatu AA:sta kehitellyllä ns. Minnesota-mallilla (72% maailmanlaajuisesti).

        Kun tarkastellaan tuloksia kuntien ostamista palveluista, emsimmäiseksi tarjottava terveyskeskus: a) vain joka neljäs lääkäri puhuu asiakkaalleen VAIKKA selsiä merkkejä suurkulutuksesta eli tässä tapauksessa alkoholismista olisi esillä Valitut palat 6/2004?. B) asiakas ohjataan monopolisoituneeseen A-klinikan palveluihin joita kunnat ostavat. Omasta kokemuksesta en saanut mitään apua käydessäni A-klinikalla. Itse lupasin itselleni juoda vain joka toinen päivä. Eihän sellainen onnistu eikä työntekijä millään tavalla puuttunut asiaan. (A-klinikalla mahtaa olla aivan kauheeta olla töissä, kun kukaan ei koskaa saa mitään aikaiseksi. Ei oman työn hedelmiä). A-klinikan johtana, päihdeprofessori Lasse Murto on TV-haastatteluissa useaan kertaan (myös radiossa) kertonut että A-klinikoilla ei ole HOITOTAVOITETTA. Eli tämä tarkoittaa sitä, että tyypillisimmässä hoitopaikassa (60000! / 70000 asiakasta/vuosi) ei ole tarkoituskaan saada mitään aikaiseksi. Mutta miksi meillä A-klinikalla tehdään työtä sellaisella työotteella, jos tarkoituskin on antaa päihdeperheiden nauttia helvetistään. Ken on päihdeperheessä elänyt, tuntee varmasti että helvetti on vielä kiltti sana.

        Lääkärit, psykologit, psykiatrit, perhe/pariterapeutit tarjoavat yksilöhoitoja. Jos joku heistä olisi menestynyt, hänestä aivan varmasti olisi tehty TV-haastattelu. Itse tiedän että lääkäreiden koulutus on .. sitä ei ole. Alkoholismia ei siellä käsitellä. (Tai vain toksikologisesta näkökulmasta viikko).Muiden ed. mainittujen ammattilaisten olisi syytä tietää millainen sairaus alkoholismi on! Mutta näin ei ole. Yksikään ryhmä näistä ei kokonaisuudessaan tiedä/varoita lääkkeistä. Kansankielellä tämä tarkoittaa sitä jos kaljankittaaja ei enää joistaan kaljaa, vaan vaihtaisi viinaan. Eli hoitotapahtumassa keskustellaan kaikesta muusta kuin siitä miksi päihdehoidossa ollaan. Säästä, harrastuksista, ressaavasta työstä?? Juoduista alkoholimääristä. jne. Mutta ei sairaudesta ja kuinka se vaikuttaa. (Koska Suomessa ei ole ainuttakaan päihdealan opetuspaikkaa). Kaikki hyviä toipumistuloksia saavat hoitopaikat ovat hankkineet koulutuksen itse. OPH ei valvo sosionomien, sairaanhoitajien, lääkäreiden yms opetuksen laatua. Kuka vaan voi puhua ja opettaa. Suomen lääkärit eivät käytännössä hyväksy niin pientä totuutta kuin että alkoholismi on sairaus. Siksi meillä on pohjoismaiden suurimmat kuolleisuusluvut, toimimaton opetus, STAKESn hankkeissa ei osata edes puhua oikeilla sanoilla saatikka että puhuttais oikeista asioista. Joukko naispuolisia yrittää tehdä jotain kasvavalle mielenterveys- ja päihdeongelmalle. Hassuinta on se että KAIKKI TIETO ON SUOMESSA. Se ei vaan löydy STAKESISTA, Ei STM:stä, ei Yliopistoista tai ammattikorkeakouluista, ei löydy raittiusjärjestöistä eikä päihdealan yhdistyksistä eikä edes lähihoitajan opinto-opasta lukemalla. Nimittäin jos se löytyisi,l sellaista menetelmää käytettäisiin.
        Ulkomainen tutkimus antaa sijoitetulle päihde€urolle 1,90-1,95€ takaisin. Eli jo rahallisesti päihdehoito kannattaa. Mutta ei Suomessa, jossa ei saa hoitoa vaikka päihdelaki 41/1986 niin sanookin (3§, 4§ ja 7§). Suomessa tätä lakia kuntien sosiaalityöntekijät ja klinikat lukevat juuri päihvastoin. Juuri näillä pykälillä vedotaan siihen että asiakas ei tarvitse hoitoa. Lakia luetaan niin kuin alan työntekijä itse haluaa. Lähes kaikissa suomen kaupungeissa siis rikotaan tätä päihdelakia. Ei tunneta sairautta nimeltä alkoholismi (tai narkkari, sekakäyttäjä tai läheisriippuvainen) eikä siihen silloin osata antaa lain määräämää RIITTÄVÄÄ HOITOA ALKOHOLISTILLE JA HÄNEN LÄHEISILLEEN.

        Hyvän hoidon vastustajia Suomessa on
        2)   Lääkärit ja lääkäri-instituutit. He antava huumeiksi luokiteltavia lääkkeitä päihdeongelmasta eroon haluavalle asiakkaalleen. Näin meillä on pohjoismaiden SUURIN SUBUTEX-ongelma. Poliisin mukaan Suomessa on kaupunkeja joissa ei ole huumeongelmaa ollenkaan, mutta on Subutex-ONGELMA. Vaikka ”lääkettä” on nykyisin muokattu niin että sillä ei enää ”kiksejä” saisikaan, on jo eettisesti väärin tarjota potilaalle sellaista hoitoa, josta hänen riippuvuutensa vain lisääntyy ja kovenee. Näin suomalainen keskivertolääkäri tekee. PAMeja raittiuteen!?!? (Ei toimi). Suomen lääkäriliitolla ei ole julistusta että alkoholismi olisi sairaus (2008). WHO on määritellyt alkoholismin sairaudeksi jo vuonna 1952. Lähde löytyy KTL:stä hankalasti (ei netin kautta siis). Mitä on alkoholismi?? Mitä on raittius?? Mitä on sairaus?? Kovia kysymyksiä lääkäreille. Valitettavasti. Näin ei missään nimessä pitäisi olla. Miksi me maksamme 6000-10000€/kk lääkärille, joka käytännössä varastaa kaikkien verotuloista jopa 15 % sairastuttamalla koko yhteiskunnan!? Eikö lääkäreiden saamattomuus sairauksien hoidossa ole täysin järjetöntä?
        3)   Terveyskeskukset. Heillä koulutuksesta huolimatta ei ole tietoa kuinka alkoholismia hoidetaan raittiiksi asti ja he mukisematta, kyseenalaistamatta laittavat hoidokin sinne kaikkein huonointa hoitoa antavaan ostopalvelukuntoutuslaitokseen. Se voi olla taustaltaan uskonnollinen (tai vain asuntola), jolloin on helppo laittaa alkoholisti vuosikausiksi halpaan päivähoitohintaan hoitoon 50€/pv. Pitkän päälle tämä on kallein hoitotapa kaikille paitsi alkoholistille. Kun jäät alton alle ja luusi on poikki, soita pappi avuksesi rukoilemaan kanssasi. ”Se auttaa”. Kyllä päihdehoitoon tarvitaan ammattilainen. Tosin Jokainen kadulla vastaantuleva on omasta mielestään ammattilainen. Kumma vaikka heillä ei ole kokemusta alalta eikä heillä ole omakohtaista toipumiskokemusta sekäkäyttösairaudestaan, joka, kiitos suolamaisten lääkärien, on nykyisin se yleisin profiili.
        4)   Oikeuslaitos on määrännyt että asiakas ei saa valita itse hoitopaikkaansa. Näin ollen lakimiehet ovat vetäneet maton suomalaisten jalkojen alta. Valistuneet kansalaiset eivät voi millään keinoin saattaa päihdehuoltoamme paremmalle tolalle omilla valinnoillaan. Kiitos Korkeimman Oikeuden.   


        ”Eikö jokainen ole vastuussa itsestään ja omista valinnoista”
        Oletko sinä vastuussa omista sairauksistasi, allergioistasi tai vilustumisista viirusperäiseen flunssaan? Eli arvoisa Fakta Tieto, edellinen lause varmaan auttaa sinua ymmärtämään, että kansalainen ei voi olla täysin vastuussa itsestään ja valinnoistaan. Eli suomalainen ei ole vastuussa itsestään. Jos siihen edes yksi pystyisi, hän voisi kertoa meille kaikille, kuinka en saakaan syöpää, laktoori-intoleranssia enkä geliakia. Mutta näiden sairauksien kanssa voi oppia elämään niin, että ne eivät haittaa hänen eikä hänen läheistenkään elämää. Alkoholismia (sekakäyttäjät, lääkeriippuvaiset ja huumeetriippuvaiset) ja läheisriippuvuutta osataan hoitaa mutta ei virallisessa suomalaisessa terveydenhuollossa.

        Lähes 10% suomalaisista on alttius periä alkoholismigeeni ja alttius juoda, joten tämä ongelma koskettaa lähes joka viidettä työssäkäyvää perhettä (n. 400000 alkoholistia). II-tyypin rappioalkoholisteja on vain n. 12000. Sillä rahalla jolla ei yhteisöt ja hankkeet heitä hoitaisivat, saisi pullon viinaa jokaiselle joka päivä. Suuri rahamäärä ilman tuloksia. Tuloksi saadaan maailmalla reilusti yli 50% hoitotuloksella, mutta suomessa suurin vastustaja tällaiselle sairaudenhoidolle käytännössä on KELA. KELA ei anna (eli säädösten tekijälääkärit) tehdä tarvittavalla resurssilla alkoholistien hoitoa. Se vaatii n. 6kk pohjaksi ja 1v seurannan. Suomessa ei ole ainuttakaan tällaista hoitopaikkaa. Puliukot saa haista, osa heistä saattaisi haluta ihan oikeesti hoitoon. Hoitona annetaan riittämätöntä sosiaalialan kuntoutusta, ei sairauden (alkoholismin) hoitoa. On siis iso ero hoidetaanko alkoholisteja vai alkoholismia! Kumpaa sinä kannatat? Perusteluina pitää aina olla käytännön näyttö raitistumistuloksista. Alle 50% ei oo mitään!

        A-klinikoiden hoitotavoitetta ei siis ole eikä näinmuidoin hoitotuloksiakaan. Siis 0%
        Suomen lääkärivetoisin päihdehoitopaikka JSS (Järvenpään Sosiaalisairaala) pääsee tutkimuksen mukaan 2%. Toki Antti Holopainen puhuu aivan oikein, että kunnilta ei saa tarpeeksi rahaa riittävään päihdehoitoon, mutta laittaisitko sinä valtion laittomia tukia nauttivalle, hoitotuloksi saamattomalle lisää rahaa?

        Kalliolan Klinikat pääsevät 14% ulkopuolisella tutkimuksella. Sekään ei ole paljoa, ja tiedän että tätä kirjoitusta ei olisi, jos hoitona olisi ollut sairauskäsityksestä piittamatonta päihdealan ammattiporukkaa. Raadollista.

        Eri uskonnolliset yhteisöt tarjoavat päihdehoitoa. Vaikka uskolla on suuri merkitys toipumisessa, on varsin irvokasta, että uskonnolla yritetään raitistaa. Eihän laktoosi-intoleranssikaan poistu rukouksilla?! On oltava tarkkana uskon ja uskonnon kysymyksissä! Näitä ei Suomessa osata (paitsi kahdessa paikassa).

        ”Tilastoja en tiedä enkä netistäkään nopeasti löytänyt.” Kirjoitti ajattelisit vähän.

        On totta että päihdehoitotuloksia ei yleensä löydä netistä. Ne ovat niin arka aihe kun pääsääntöisesti päihdehoitopaikoilla ei välttämättä edes seurata asiakkaidensa tuloksia. Näin on tilanne aivan liian monella hoitopaikalla. Alle 50% on huono hoitotulos.

        ”Asiassa sellainenkin puoli, että hoito parantaa potilaan elämän laatua, narkkareilla ja puleillakin oikeus siihen.” Kirjoitti ajattelisit vähän.
        Aivan oikein. Nimenomaan oman elämän laadun parantaminen on se avainsana, miksi päihdehoitoa ylipäätään tehdään. Mutta alkoholismi on niin salakavala ja kokonaisvaltainen sairaus, että se ottaa heti tilanteen haltuun kun vähääkään altaa sen viedä. Siksi AINUT TAVOITE voi olla täysraittius. Se kuulostaa alkuun kauhealta, mutta hoidon tehtävänä on motivoida alkoholisti siihen. Kuinka voit motivoida JOS ITSEKIN JUOT? Et mitenkään. Siksi yhdestäkään suomalaisesta lääkäristä ei ole huippupäihdeterapeutiksi huippuraitistumistuloksin. Sillä en tiedä yhtäkään sellaista ja todennäköisyyslaskenta on puolellani tässä väitteessä: Suurimpia päihteiden käyttäjiä on muun muassa lääkärit, lakimiehet, insinöörit, yrittäjät jne valkokaulustyöläiset. Toisen hommissa on vaikea kusettaa. Rokulipäivät tulee ilmi. Lääkärit voivat kirjoittaa nappeja itse itselleen tai pyytää kollegalta.

        Narkkareilla on oikeus hoitoon. Sellaista ei vaan ole Suomessa (käytännössä).

        ”Yhteiskunta osasyyllinen
        Kirjoittanut: päihderiippuvuuksiin 28.1.2008 klo 03.58
        Johan se on rotillakin todettu, että hyvissä, normaaleissa oloissa elävää rottaa ei päihteet kiinnosta.”

        Yhteiskunta ei ole syyllinen siihen että vain osa maalta kaupunkiin muuttaneista sairastuu alkoholismiin. Miksi vain osa. Miksi ei kaikki maalta kaupunkiin muuttavat sairastu. Nimimerkille päihderiippuvaivuuksiin antaisin vinkkinä lukea Lauri Kesoa, Lars Söderlingiä ja esim. Minnesota-mallista hoitopaikkaa www.avominne.fi ja www.minnesota-hoito.fi vertaillen http://www.kalliola.fi/fi/paihdetyo/nurmijarven klinikka ja www.myllyhoito.fi. Myllyhoidolla ei ole varsinaista alkoholistien hoitoa, mutta siellä on muutamia aiheeseen liittyviä rinnakkaisohjelmia kuten CRAFT, Kuntomylly tai selväpää-systeemi

        (Mistä näistä saat parhaimman tiedon? Vertaa sitten ulkomaisia esim. USAn entisten presidenttien hoitolaitoksia tai www.hazelden.org ja uskoisin että seuraavalla kerralla mietit kolmeen kertaan ennen kuin kirjoitat ankkoja. Rottatutkimus kertoo parhaiten sen, kuinka nopeasti meidän geenimme (valitettavasti) muuttuvat ympäristön (siis juomaa pakottamisen) seurauksena. Se ei selitä aineksia hyvään ja toimivaan hoitokäytäntöön yhtään mitään.

        Alkoholismi on sellainen sairaus, että se aiheuttaa lukuisia muita sairauksia ja se (sairaus) vallitsee yhteiskunnassamme ja kodeissamme aivan liikaa aiheuttaen lievästi sanottuna murhetta ja valtavia kustannuksia jokaisella elämän osa-alueellä. Joulumyynti on VAIN 1 mirjardi €uroa. Sivukulutkin alkoholismissa on moninkertaiset.

        Hyvin monet menestyneet ovat itse alkoholisteja. Ei alkoholistien parhaimmistoa voisi sanoa olevan esim. Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe 2008. Hän oli syvästi huolissaan Jokelan-koulutapahtumista. Meillä on KUUSI (6) jokelaa joka päivä. Eipä tuu KELA, Presidentti, sairaanhoitopiiirit, koulutuslaitos, OPH, STM, STAKES yhdistykset, RAY jne mukaan muuttamaan tämä meidän aivan liian kallista sairaanhoitokäytäntöä. Meillä lääkärit saavat antaa ”tappavan” pillerin asiakkaalleen , ja kertoa itselleen että noin taas saatin yksi työ tehtyä. Kun ministeri kuolee (eduskunnassa on huippumäärä päihdeperheistä olevia) niin kukaan ei tee mitään. Apua on tarjolla, mutta Oy Suomi Ab ei halua ottaa sitä vastaan.

        Se tarkoittaisi alkoholiohjelmien ja osan mielenterveysohjemien lopettamisen. Matti Vanhasen toinen hallitus ei antaisi nykyisten alkoholiohjelmien jatkua, tai siellä henkilöstö muuttuisi sellaiseksi, joilla itsellä on näyttää tuloksia ja itsellä on toipumiskokemus. Milli sinne tai tänne ei oo Suomelle iso raha, mutta Suomelle olisi todella ISO ASIA jos se milli menisi sellaisten yhteisöjen käyttöön, jotka saisivat suunnitella päihdealan opetuksen ja hoitokäytänteet totuudelle, eli ainut ohjaava tekijä on itse sairaus. Ei se mitä joku korkeasti koulutettu luulee. Ja se säästäisi parhaimmillaan yli 10 % sinunkin palkkapussista. ISO ASIA

        TEHYn lakko on vain alkosoittoa sille, että kuntien on valittava ketä hoidetaan ja ketä ei. Kun alkoholismin hoitamattomuus maksaa niin paljon kunnille psykiatrisissa hoitolaitoksissa. Siellä ei osata erottaa alkoholismia muista sairauksista, ja aina alkoholismin hoito pitää olla Ykkösjuttu. Käytännön hedelmiä kun pääsee näkemään, niin tää on selvä asia. Voi kun psykilogit ym. se oppis. Jäis resursseja heille hoitaa niitä oikeita asiakkaita.


      • tuloksen laskenta sitten
        Raitis Alkkis kirjoitti:

        Fakta Tieto kirjoitti hienosti tämän päivän suomalaisesta päihdehuollosta. En usko että siinä on mitään järkeä käydä varikolla ”vaihtamassa renkaat ja takas baanalle”.
        Asia ei vaan ole niin yksioikoinen:
        1)   Alkoholismi-sairauteen kuuluu oman sairauden kieltäminen. Siksi päihdehuollon asiakas ei ehkä aina haluakaan muuta kuin juoda. Päihdehuollon ammattityöntekijöinä on koulun tai kurssin käyneitä ”täysiä Ääliöitä” (anteeksi nyt vaan). Jotta voisi olla HYVÄ PÄIHDETERAPEUTTI on omattava sairausmekanismin kaikki vaiheet. Tämä tarkoittaa että ainut oikea ammattilainen on alkoholisti, täysin raitistunut alkoholisti. Suomessa ei ole tarjolla minkäänlaista koulutusta tähän. Ainut kertaluonteinen koulutustilaisuus järjestettiin HAMI:ssa Lapualla 2007 (toteuttajana Minnesota-hoito Oy).

        Koska maassamme toimii kolmella eri omistajapohjalla olevia A-klinikoita ja siellä ammattihenkilökunnan koulutus on, mutta ei omalta alalta (sairauskäsitys, alkoholismi, kuivahuikka, läheisriippuvaisuus, sairauden kulku ja eteneminen, geenit, alttius AA askeleet jne jne) he eivät osaa omaa työtään. Kun tekee päihdetyöntekijänä omaa työtään eikä saa omasta työstä nautittavia tuloksia aikaan, on aika vaihtaa ammattia tai edes työpaikkaa. Turhauttavaa työtä eikä kukaan tunnu tietävän kuinka päihdetyötä tehtäisiin paremmin.

        Onneksi asia alkoholismi-sairauden hoidossa ei ole ihan näin synkkä.
        Söderling on kirjoittanbut erinomaisen kirjan jossa seikkaperäisesti kerrotaan kaikki edellä kuvattu tietous. Suomen päihdehuollossa ongelma on vain siinä että alalle hakeutuu (juovasta) päihdeperheestä läheisriippuvuutta sairastavia nuoria tyttöjä. Hyvä että ovet päihdeperheestä, parempi olisi jos olisivat raittiista perheestä, jossa perheenjäsenet ovat saaneet riittävän hoidon mahdollisine viikon läheisriippuvuuteen ja vanhojen asioiden sekä sairauden ikävien seurausten käsittelemiseen läheiskohtaamisen.

        Tällaista ei ole tarjolla yhdelläkään suomalaisella päihde”klinikalla”. Parhaimpia raitistumistuloksia on saatu AA:sta kehitellyllä ns. Minnesota-mallilla (72% maailmanlaajuisesti).

        Kun tarkastellaan tuloksia kuntien ostamista palveluista, emsimmäiseksi tarjottava terveyskeskus: a) vain joka neljäs lääkäri puhuu asiakkaalleen VAIKKA selsiä merkkejä suurkulutuksesta eli tässä tapauksessa alkoholismista olisi esillä Valitut palat 6/2004?. B) asiakas ohjataan monopolisoituneeseen A-klinikan palveluihin joita kunnat ostavat. Omasta kokemuksesta en saanut mitään apua käydessäni A-klinikalla. Itse lupasin itselleni juoda vain joka toinen päivä. Eihän sellainen onnistu eikä työntekijä millään tavalla puuttunut asiaan. (A-klinikalla mahtaa olla aivan kauheeta olla töissä, kun kukaan ei koskaa saa mitään aikaiseksi. Ei oman työn hedelmiä). A-klinikan johtana, päihdeprofessori Lasse Murto on TV-haastatteluissa useaan kertaan (myös radiossa) kertonut että A-klinikoilla ei ole HOITOTAVOITETTA. Eli tämä tarkoittaa sitä, että tyypillisimmässä hoitopaikassa (60000! / 70000 asiakasta/vuosi) ei ole tarkoituskaan saada mitään aikaiseksi. Mutta miksi meillä A-klinikalla tehdään työtä sellaisella työotteella, jos tarkoituskin on antaa päihdeperheiden nauttia helvetistään. Ken on päihdeperheessä elänyt, tuntee varmasti että helvetti on vielä kiltti sana.

        Lääkärit, psykologit, psykiatrit, perhe/pariterapeutit tarjoavat yksilöhoitoja. Jos joku heistä olisi menestynyt, hänestä aivan varmasti olisi tehty TV-haastattelu. Itse tiedän että lääkäreiden koulutus on .. sitä ei ole. Alkoholismia ei siellä käsitellä. (Tai vain toksikologisesta näkökulmasta viikko).Muiden ed. mainittujen ammattilaisten olisi syytä tietää millainen sairaus alkoholismi on! Mutta näin ei ole. Yksikään ryhmä näistä ei kokonaisuudessaan tiedä/varoita lääkkeistä. Kansankielellä tämä tarkoittaa sitä jos kaljankittaaja ei enää joistaan kaljaa, vaan vaihtaisi viinaan. Eli hoitotapahtumassa keskustellaan kaikesta muusta kuin siitä miksi päihdehoidossa ollaan. Säästä, harrastuksista, ressaavasta työstä?? Juoduista alkoholimääristä. jne. Mutta ei sairaudesta ja kuinka se vaikuttaa. (Koska Suomessa ei ole ainuttakaan päihdealan opetuspaikkaa). Kaikki hyviä toipumistuloksia saavat hoitopaikat ovat hankkineet koulutuksen itse. OPH ei valvo sosionomien, sairaanhoitajien, lääkäreiden yms opetuksen laatua. Kuka vaan voi puhua ja opettaa. Suomen lääkärit eivät käytännössä hyväksy niin pientä totuutta kuin että alkoholismi on sairaus. Siksi meillä on pohjoismaiden suurimmat kuolleisuusluvut, toimimaton opetus, STAKESn hankkeissa ei osata edes puhua oikeilla sanoilla saatikka että puhuttais oikeista asioista. Joukko naispuolisia yrittää tehdä jotain kasvavalle mielenterveys- ja päihdeongelmalle. Hassuinta on se että KAIKKI TIETO ON SUOMESSA. Se ei vaan löydy STAKESISTA, Ei STM:stä, ei Yliopistoista tai ammattikorkeakouluista, ei löydy raittiusjärjestöistä eikä päihdealan yhdistyksistä eikä edes lähihoitajan opinto-opasta lukemalla. Nimittäin jos se löytyisi,l sellaista menetelmää käytettäisiin.
        Ulkomainen tutkimus antaa sijoitetulle päihde€urolle 1,90-1,95€ takaisin. Eli jo rahallisesti päihdehoito kannattaa. Mutta ei Suomessa, jossa ei saa hoitoa vaikka päihdelaki 41/1986 niin sanookin (3§, 4§ ja 7§). Suomessa tätä lakia kuntien sosiaalityöntekijät ja klinikat lukevat juuri päihvastoin. Juuri näillä pykälillä vedotaan siihen että asiakas ei tarvitse hoitoa. Lakia luetaan niin kuin alan työntekijä itse haluaa. Lähes kaikissa suomen kaupungeissa siis rikotaan tätä päihdelakia. Ei tunneta sairautta nimeltä alkoholismi (tai narkkari, sekakäyttäjä tai läheisriippuvainen) eikä siihen silloin osata antaa lain määräämää RIITTÄVÄÄ HOITOA ALKOHOLISTILLE JA HÄNEN LÄHEISILLEEN.

        Hyvän hoidon vastustajia Suomessa on
        2)   Lääkärit ja lääkäri-instituutit. He antava huumeiksi luokiteltavia lääkkeitä päihdeongelmasta eroon haluavalle asiakkaalleen. Näin meillä on pohjoismaiden SUURIN SUBUTEX-ongelma. Poliisin mukaan Suomessa on kaupunkeja joissa ei ole huumeongelmaa ollenkaan, mutta on Subutex-ONGELMA. Vaikka ”lääkettä” on nykyisin muokattu niin että sillä ei enää ”kiksejä” saisikaan, on jo eettisesti väärin tarjota potilaalle sellaista hoitoa, josta hänen riippuvuutensa vain lisääntyy ja kovenee. Näin suomalainen keskivertolääkäri tekee. PAMeja raittiuteen!?!? (Ei toimi). Suomen lääkäriliitolla ei ole julistusta että alkoholismi olisi sairaus (2008). WHO on määritellyt alkoholismin sairaudeksi jo vuonna 1952. Lähde löytyy KTL:stä hankalasti (ei netin kautta siis). Mitä on alkoholismi?? Mitä on raittius?? Mitä on sairaus?? Kovia kysymyksiä lääkäreille. Valitettavasti. Näin ei missään nimessä pitäisi olla. Miksi me maksamme 6000-10000€/kk lääkärille, joka käytännössä varastaa kaikkien verotuloista jopa 15 % sairastuttamalla koko yhteiskunnan!? Eikö lääkäreiden saamattomuus sairauksien hoidossa ole täysin järjetöntä?
        3)   Terveyskeskukset. Heillä koulutuksesta huolimatta ei ole tietoa kuinka alkoholismia hoidetaan raittiiksi asti ja he mukisematta, kyseenalaistamatta laittavat hoidokin sinne kaikkein huonointa hoitoa antavaan ostopalvelukuntoutuslaitokseen. Se voi olla taustaltaan uskonnollinen (tai vain asuntola), jolloin on helppo laittaa alkoholisti vuosikausiksi halpaan päivähoitohintaan hoitoon 50€/pv. Pitkän päälle tämä on kallein hoitotapa kaikille paitsi alkoholistille. Kun jäät alton alle ja luusi on poikki, soita pappi avuksesi rukoilemaan kanssasi. ”Se auttaa”. Kyllä päihdehoitoon tarvitaan ammattilainen. Tosin Jokainen kadulla vastaantuleva on omasta mielestään ammattilainen. Kumma vaikka heillä ei ole kokemusta alalta eikä heillä ole omakohtaista toipumiskokemusta sekäkäyttösairaudestaan, joka, kiitos suolamaisten lääkärien, on nykyisin se yleisin profiili.
        4)   Oikeuslaitos on määrännyt että asiakas ei saa valita itse hoitopaikkaansa. Näin ollen lakimiehet ovat vetäneet maton suomalaisten jalkojen alta. Valistuneet kansalaiset eivät voi millään keinoin saattaa päihdehuoltoamme paremmalle tolalle omilla valinnoillaan. Kiitos Korkeimman Oikeuden.   


        ”Eikö jokainen ole vastuussa itsestään ja omista valinnoista”
        Oletko sinä vastuussa omista sairauksistasi, allergioistasi tai vilustumisista viirusperäiseen flunssaan? Eli arvoisa Fakta Tieto, edellinen lause varmaan auttaa sinua ymmärtämään, että kansalainen ei voi olla täysin vastuussa itsestään ja valinnoistaan. Eli suomalainen ei ole vastuussa itsestään. Jos siihen edes yksi pystyisi, hän voisi kertoa meille kaikille, kuinka en saakaan syöpää, laktoori-intoleranssia enkä geliakia. Mutta näiden sairauksien kanssa voi oppia elämään niin, että ne eivät haittaa hänen eikä hänen läheistenkään elämää. Alkoholismia (sekakäyttäjät, lääkeriippuvaiset ja huumeetriippuvaiset) ja läheisriippuvuutta osataan hoitaa mutta ei virallisessa suomalaisessa terveydenhuollossa.

        Lähes 10% suomalaisista on alttius periä alkoholismigeeni ja alttius juoda, joten tämä ongelma koskettaa lähes joka viidettä työssäkäyvää perhettä (n. 400000 alkoholistia). II-tyypin rappioalkoholisteja on vain n. 12000. Sillä rahalla jolla ei yhteisöt ja hankkeet heitä hoitaisivat, saisi pullon viinaa jokaiselle joka päivä. Suuri rahamäärä ilman tuloksia. Tuloksi saadaan maailmalla reilusti yli 50% hoitotuloksella, mutta suomessa suurin vastustaja tällaiselle sairaudenhoidolle käytännössä on KELA. KELA ei anna (eli säädösten tekijälääkärit) tehdä tarvittavalla resurssilla alkoholistien hoitoa. Se vaatii n. 6kk pohjaksi ja 1v seurannan. Suomessa ei ole ainuttakaan tällaista hoitopaikkaa. Puliukot saa haista, osa heistä saattaisi haluta ihan oikeesti hoitoon. Hoitona annetaan riittämätöntä sosiaalialan kuntoutusta, ei sairauden (alkoholismin) hoitoa. On siis iso ero hoidetaanko alkoholisteja vai alkoholismia! Kumpaa sinä kannatat? Perusteluina pitää aina olla käytännön näyttö raitistumistuloksista. Alle 50% ei oo mitään!

        A-klinikoiden hoitotavoitetta ei siis ole eikä näinmuidoin hoitotuloksiakaan. Siis 0%
        Suomen lääkärivetoisin päihdehoitopaikka JSS (Järvenpään Sosiaalisairaala) pääsee tutkimuksen mukaan 2%. Toki Antti Holopainen puhuu aivan oikein, että kunnilta ei saa tarpeeksi rahaa riittävään päihdehoitoon, mutta laittaisitko sinä valtion laittomia tukia nauttivalle, hoitotuloksi saamattomalle lisää rahaa?

        Kalliolan Klinikat pääsevät 14% ulkopuolisella tutkimuksella. Sekään ei ole paljoa, ja tiedän että tätä kirjoitusta ei olisi, jos hoitona olisi ollut sairauskäsityksestä piittamatonta päihdealan ammattiporukkaa. Raadollista.

        Eri uskonnolliset yhteisöt tarjoavat päihdehoitoa. Vaikka uskolla on suuri merkitys toipumisessa, on varsin irvokasta, että uskonnolla yritetään raitistaa. Eihän laktoosi-intoleranssikaan poistu rukouksilla?! On oltava tarkkana uskon ja uskonnon kysymyksissä! Näitä ei Suomessa osata (paitsi kahdessa paikassa).

        ”Tilastoja en tiedä enkä netistäkään nopeasti löytänyt.” Kirjoitti ajattelisit vähän.

        On totta että päihdehoitotuloksia ei yleensä löydä netistä. Ne ovat niin arka aihe kun pääsääntöisesti päihdehoitopaikoilla ei välttämättä edes seurata asiakkaidensa tuloksia. Näin on tilanne aivan liian monella hoitopaikalla. Alle 50% on huono hoitotulos.

        ”Asiassa sellainenkin puoli, että hoito parantaa potilaan elämän laatua, narkkareilla ja puleillakin oikeus siihen.” Kirjoitti ajattelisit vähän.
        Aivan oikein. Nimenomaan oman elämän laadun parantaminen on se avainsana, miksi päihdehoitoa ylipäätään tehdään. Mutta alkoholismi on niin salakavala ja kokonaisvaltainen sairaus, että se ottaa heti tilanteen haltuun kun vähääkään altaa sen viedä. Siksi AINUT TAVOITE voi olla täysraittius. Se kuulostaa alkuun kauhealta, mutta hoidon tehtävänä on motivoida alkoholisti siihen. Kuinka voit motivoida JOS ITSEKIN JUOT? Et mitenkään. Siksi yhdestäkään suomalaisesta lääkäristä ei ole huippupäihdeterapeutiksi huippuraitistumistuloksin. Sillä en tiedä yhtäkään sellaista ja todennäköisyyslaskenta on puolellani tässä väitteessä: Suurimpia päihteiden käyttäjiä on muun muassa lääkärit, lakimiehet, insinöörit, yrittäjät jne valkokaulustyöläiset. Toisen hommissa on vaikea kusettaa. Rokulipäivät tulee ilmi. Lääkärit voivat kirjoittaa nappeja itse itselleen tai pyytää kollegalta.

        Narkkareilla on oikeus hoitoon. Sellaista ei vaan ole Suomessa (käytännössä).

        ”Yhteiskunta osasyyllinen
        Kirjoittanut: päihderiippuvuuksiin 28.1.2008 klo 03.58
        Johan se on rotillakin todettu, että hyvissä, normaaleissa oloissa elävää rottaa ei päihteet kiinnosta.”

        Yhteiskunta ei ole syyllinen siihen että vain osa maalta kaupunkiin muuttaneista sairastuu alkoholismiin. Miksi vain osa. Miksi ei kaikki maalta kaupunkiin muuttavat sairastu. Nimimerkille päihderiippuvaivuuksiin antaisin vinkkinä lukea Lauri Kesoa, Lars Söderlingiä ja esim. Minnesota-mallista hoitopaikkaa www.avominne.fi ja www.minnesota-hoito.fi vertaillen http://www.kalliola.fi/fi/paihdetyo/nurmijarven klinikka ja www.myllyhoito.fi. Myllyhoidolla ei ole varsinaista alkoholistien hoitoa, mutta siellä on muutamia aiheeseen liittyviä rinnakkaisohjelmia kuten CRAFT, Kuntomylly tai selväpää-systeemi

        (Mistä näistä saat parhaimman tiedon? Vertaa sitten ulkomaisia esim. USAn entisten presidenttien hoitolaitoksia tai www.hazelden.org ja uskoisin että seuraavalla kerralla mietit kolmeen kertaan ennen kuin kirjoitat ankkoja. Rottatutkimus kertoo parhaiten sen, kuinka nopeasti meidän geenimme (valitettavasti) muuttuvat ympäristön (siis juomaa pakottamisen) seurauksena. Se ei selitä aineksia hyvään ja toimivaan hoitokäytäntöön yhtään mitään.

        Alkoholismi on sellainen sairaus, että se aiheuttaa lukuisia muita sairauksia ja se (sairaus) vallitsee yhteiskunnassamme ja kodeissamme aivan liikaa aiheuttaen lievästi sanottuna murhetta ja valtavia kustannuksia jokaisella elämän osa-alueellä. Joulumyynti on VAIN 1 mirjardi €uroa. Sivukulutkin alkoholismissa on moninkertaiset.

        Hyvin monet menestyneet ovat itse alkoholisteja. Ei alkoholistien parhaimmistoa voisi sanoa olevan esim. Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe 2008. Hän oli syvästi huolissaan Jokelan-koulutapahtumista. Meillä on KUUSI (6) jokelaa joka päivä. Eipä tuu KELA, Presidentti, sairaanhoitopiiirit, koulutuslaitos, OPH, STM, STAKES yhdistykset, RAY jne mukaan muuttamaan tämä meidän aivan liian kallista sairaanhoitokäytäntöä. Meillä lääkärit saavat antaa ”tappavan” pillerin asiakkaalleen , ja kertoa itselleen että noin taas saatin yksi työ tehtyä. Kun ministeri kuolee (eduskunnassa on huippumäärä päihdeperheistä olevia) niin kukaan ei tee mitään. Apua on tarjolla, mutta Oy Suomi Ab ei halua ottaa sitä vastaan.

        Se tarkoittaisi alkoholiohjelmien ja osan mielenterveysohjemien lopettamisen. Matti Vanhasen toinen hallitus ei antaisi nykyisten alkoholiohjelmien jatkua, tai siellä henkilöstö muuttuisi sellaiseksi, joilla itsellä on näyttää tuloksia ja itsellä on toipumiskokemus. Milli sinne tai tänne ei oo Suomelle iso raha, mutta Suomelle olisi todella ISO ASIA jos se milli menisi sellaisten yhteisöjen käyttöön, jotka saisivat suunnitella päihdealan opetuksen ja hoitokäytänteet totuudelle, eli ainut ohjaava tekijä on itse sairaus. Ei se mitä joku korkeasti koulutettu luulee. Ja se säästäisi parhaimmillaan yli 10 % sinunkin palkkapussista. ISO ASIA

        TEHYn lakko on vain alkosoittoa sille, että kuntien on valittava ketä hoidetaan ja ketä ei. Kun alkoholismin hoitamattomuus maksaa niin paljon kunnille psykiatrisissa hoitolaitoksissa. Siellä ei osata erottaa alkoholismia muista sairauksista, ja aina alkoholismin hoito pitää olla Ykkösjuttu. Käytännön hedelmiä kun pääsee näkemään, niin tää on selvä asia. Voi kun psykilogit ym. se oppis. Jäis resursseja heille hoitaa niitä oikeita asiakkaita.

        Olin huomaavinani, että pyöräyttämässäsi pötkylässä puhutaan paikoitellen asiaakin, mutta noin yleisesti ottaen tuotos on aivan liian rasvainen pala sen kummemmin retosteltavaksi. Eikä edellinen vielä mitään; köntsän päälle on näemmä kaatunut varsinainen maustevarasto: Subutex-hoidot - Jokelan koulusurmat - TEHY-lakot mukaan lukien.

        Julkisen päihdehoidon keskeinen perusongelma on se, että julkisen päihdehoidon tavoitteet ovat enemmän tai vähemmän hämärän peitossa. Jos hoidolle ei ole kyetä asettamaan selkeitä tavoitteita, miten ylipäätään voisi arvioida hoidon tuloksellisuutta?

        Kalkyylit Minnesota-hoitojen ”tuloksellisuudesta” on Suomi24:n päihdepalstoilla jo ennestään moneen kertaan puhkikolattu. Korostan, että en edellisellä tarkoita sitä, ettenkö aidosti olisi iloinen myös jokaisen Minnesota-hoidoissa avun saaneen puolesta.

        t. logiikka


      • omainen
        Raitis Alkkis kirjoitti:

        Fakta Tieto kirjoitti hienosti tämän päivän suomalaisesta päihdehuollosta. En usko että siinä on mitään järkeä käydä varikolla ”vaihtamassa renkaat ja takas baanalle”.
        Asia ei vaan ole niin yksioikoinen:
        1)   Alkoholismi-sairauteen kuuluu oman sairauden kieltäminen. Siksi päihdehuollon asiakas ei ehkä aina haluakaan muuta kuin juoda. Päihdehuollon ammattityöntekijöinä on koulun tai kurssin käyneitä ”täysiä Ääliöitä” (anteeksi nyt vaan). Jotta voisi olla HYVÄ PÄIHDETERAPEUTTI on omattava sairausmekanismin kaikki vaiheet. Tämä tarkoittaa että ainut oikea ammattilainen on alkoholisti, täysin raitistunut alkoholisti. Suomessa ei ole tarjolla minkäänlaista koulutusta tähän. Ainut kertaluonteinen koulutustilaisuus järjestettiin HAMI:ssa Lapualla 2007 (toteuttajana Minnesota-hoito Oy).

        Koska maassamme toimii kolmella eri omistajapohjalla olevia A-klinikoita ja siellä ammattihenkilökunnan koulutus on, mutta ei omalta alalta (sairauskäsitys, alkoholismi, kuivahuikka, läheisriippuvaisuus, sairauden kulku ja eteneminen, geenit, alttius AA askeleet jne jne) he eivät osaa omaa työtään. Kun tekee päihdetyöntekijänä omaa työtään eikä saa omasta työstä nautittavia tuloksia aikaan, on aika vaihtaa ammattia tai edes työpaikkaa. Turhauttavaa työtä eikä kukaan tunnu tietävän kuinka päihdetyötä tehtäisiin paremmin.

        Onneksi asia alkoholismi-sairauden hoidossa ei ole ihan näin synkkä.
        Söderling on kirjoittanbut erinomaisen kirjan jossa seikkaperäisesti kerrotaan kaikki edellä kuvattu tietous. Suomen päihdehuollossa ongelma on vain siinä että alalle hakeutuu (juovasta) päihdeperheestä läheisriippuvuutta sairastavia nuoria tyttöjä. Hyvä että ovet päihdeperheestä, parempi olisi jos olisivat raittiista perheestä, jossa perheenjäsenet ovat saaneet riittävän hoidon mahdollisine viikon läheisriippuvuuteen ja vanhojen asioiden sekä sairauden ikävien seurausten käsittelemiseen läheiskohtaamisen.

        Tällaista ei ole tarjolla yhdelläkään suomalaisella päihde”klinikalla”. Parhaimpia raitistumistuloksia on saatu AA:sta kehitellyllä ns. Minnesota-mallilla (72% maailmanlaajuisesti).

        Kun tarkastellaan tuloksia kuntien ostamista palveluista, emsimmäiseksi tarjottava terveyskeskus: a) vain joka neljäs lääkäri puhuu asiakkaalleen VAIKKA selsiä merkkejä suurkulutuksesta eli tässä tapauksessa alkoholismista olisi esillä Valitut palat 6/2004?. B) asiakas ohjataan monopolisoituneeseen A-klinikan palveluihin joita kunnat ostavat. Omasta kokemuksesta en saanut mitään apua käydessäni A-klinikalla. Itse lupasin itselleni juoda vain joka toinen päivä. Eihän sellainen onnistu eikä työntekijä millään tavalla puuttunut asiaan. (A-klinikalla mahtaa olla aivan kauheeta olla töissä, kun kukaan ei koskaa saa mitään aikaiseksi. Ei oman työn hedelmiä). A-klinikan johtana, päihdeprofessori Lasse Murto on TV-haastatteluissa useaan kertaan (myös radiossa) kertonut että A-klinikoilla ei ole HOITOTAVOITETTA. Eli tämä tarkoittaa sitä, että tyypillisimmässä hoitopaikassa (60000! / 70000 asiakasta/vuosi) ei ole tarkoituskaan saada mitään aikaiseksi. Mutta miksi meillä A-klinikalla tehdään työtä sellaisella työotteella, jos tarkoituskin on antaa päihdeperheiden nauttia helvetistään. Ken on päihdeperheessä elänyt, tuntee varmasti että helvetti on vielä kiltti sana.

        Lääkärit, psykologit, psykiatrit, perhe/pariterapeutit tarjoavat yksilöhoitoja. Jos joku heistä olisi menestynyt, hänestä aivan varmasti olisi tehty TV-haastattelu. Itse tiedän että lääkäreiden koulutus on .. sitä ei ole. Alkoholismia ei siellä käsitellä. (Tai vain toksikologisesta näkökulmasta viikko).Muiden ed. mainittujen ammattilaisten olisi syytä tietää millainen sairaus alkoholismi on! Mutta näin ei ole. Yksikään ryhmä näistä ei kokonaisuudessaan tiedä/varoita lääkkeistä. Kansankielellä tämä tarkoittaa sitä jos kaljankittaaja ei enää joistaan kaljaa, vaan vaihtaisi viinaan. Eli hoitotapahtumassa keskustellaan kaikesta muusta kuin siitä miksi päihdehoidossa ollaan. Säästä, harrastuksista, ressaavasta työstä?? Juoduista alkoholimääristä. jne. Mutta ei sairaudesta ja kuinka se vaikuttaa. (Koska Suomessa ei ole ainuttakaan päihdealan opetuspaikkaa). Kaikki hyviä toipumistuloksia saavat hoitopaikat ovat hankkineet koulutuksen itse. OPH ei valvo sosionomien, sairaanhoitajien, lääkäreiden yms opetuksen laatua. Kuka vaan voi puhua ja opettaa. Suomen lääkärit eivät käytännössä hyväksy niin pientä totuutta kuin että alkoholismi on sairaus. Siksi meillä on pohjoismaiden suurimmat kuolleisuusluvut, toimimaton opetus, STAKESn hankkeissa ei osata edes puhua oikeilla sanoilla saatikka että puhuttais oikeista asioista. Joukko naispuolisia yrittää tehdä jotain kasvavalle mielenterveys- ja päihdeongelmalle. Hassuinta on se että KAIKKI TIETO ON SUOMESSA. Se ei vaan löydy STAKESISTA, Ei STM:stä, ei Yliopistoista tai ammattikorkeakouluista, ei löydy raittiusjärjestöistä eikä päihdealan yhdistyksistä eikä edes lähihoitajan opinto-opasta lukemalla. Nimittäin jos se löytyisi,l sellaista menetelmää käytettäisiin.
        Ulkomainen tutkimus antaa sijoitetulle päihde€urolle 1,90-1,95€ takaisin. Eli jo rahallisesti päihdehoito kannattaa. Mutta ei Suomessa, jossa ei saa hoitoa vaikka päihdelaki 41/1986 niin sanookin (3§, 4§ ja 7§). Suomessa tätä lakia kuntien sosiaalityöntekijät ja klinikat lukevat juuri päihvastoin. Juuri näillä pykälillä vedotaan siihen että asiakas ei tarvitse hoitoa. Lakia luetaan niin kuin alan työntekijä itse haluaa. Lähes kaikissa suomen kaupungeissa siis rikotaan tätä päihdelakia. Ei tunneta sairautta nimeltä alkoholismi (tai narkkari, sekakäyttäjä tai läheisriippuvainen) eikä siihen silloin osata antaa lain määräämää RIITTÄVÄÄ HOITOA ALKOHOLISTILLE JA HÄNEN LÄHEISILLEEN.

        Hyvän hoidon vastustajia Suomessa on
        2)   Lääkärit ja lääkäri-instituutit. He antava huumeiksi luokiteltavia lääkkeitä päihdeongelmasta eroon haluavalle asiakkaalleen. Näin meillä on pohjoismaiden SUURIN SUBUTEX-ongelma. Poliisin mukaan Suomessa on kaupunkeja joissa ei ole huumeongelmaa ollenkaan, mutta on Subutex-ONGELMA. Vaikka ”lääkettä” on nykyisin muokattu niin että sillä ei enää ”kiksejä” saisikaan, on jo eettisesti väärin tarjota potilaalle sellaista hoitoa, josta hänen riippuvuutensa vain lisääntyy ja kovenee. Näin suomalainen keskivertolääkäri tekee. PAMeja raittiuteen!?!? (Ei toimi). Suomen lääkäriliitolla ei ole julistusta että alkoholismi olisi sairaus (2008). WHO on määritellyt alkoholismin sairaudeksi jo vuonna 1952. Lähde löytyy KTL:stä hankalasti (ei netin kautta siis). Mitä on alkoholismi?? Mitä on raittius?? Mitä on sairaus?? Kovia kysymyksiä lääkäreille. Valitettavasti. Näin ei missään nimessä pitäisi olla. Miksi me maksamme 6000-10000€/kk lääkärille, joka käytännössä varastaa kaikkien verotuloista jopa 15 % sairastuttamalla koko yhteiskunnan!? Eikö lääkäreiden saamattomuus sairauksien hoidossa ole täysin järjetöntä?
        3)   Terveyskeskukset. Heillä koulutuksesta huolimatta ei ole tietoa kuinka alkoholismia hoidetaan raittiiksi asti ja he mukisematta, kyseenalaistamatta laittavat hoidokin sinne kaikkein huonointa hoitoa antavaan ostopalvelukuntoutuslaitokseen. Se voi olla taustaltaan uskonnollinen (tai vain asuntola), jolloin on helppo laittaa alkoholisti vuosikausiksi halpaan päivähoitohintaan hoitoon 50€/pv. Pitkän päälle tämä on kallein hoitotapa kaikille paitsi alkoholistille. Kun jäät alton alle ja luusi on poikki, soita pappi avuksesi rukoilemaan kanssasi. ”Se auttaa”. Kyllä päihdehoitoon tarvitaan ammattilainen. Tosin Jokainen kadulla vastaantuleva on omasta mielestään ammattilainen. Kumma vaikka heillä ei ole kokemusta alalta eikä heillä ole omakohtaista toipumiskokemusta sekäkäyttösairaudestaan, joka, kiitos suolamaisten lääkärien, on nykyisin se yleisin profiili.
        4)   Oikeuslaitos on määrännyt että asiakas ei saa valita itse hoitopaikkaansa. Näin ollen lakimiehet ovat vetäneet maton suomalaisten jalkojen alta. Valistuneet kansalaiset eivät voi millään keinoin saattaa päihdehuoltoamme paremmalle tolalle omilla valinnoillaan. Kiitos Korkeimman Oikeuden.   


        ”Eikö jokainen ole vastuussa itsestään ja omista valinnoista”
        Oletko sinä vastuussa omista sairauksistasi, allergioistasi tai vilustumisista viirusperäiseen flunssaan? Eli arvoisa Fakta Tieto, edellinen lause varmaan auttaa sinua ymmärtämään, että kansalainen ei voi olla täysin vastuussa itsestään ja valinnoistaan. Eli suomalainen ei ole vastuussa itsestään. Jos siihen edes yksi pystyisi, hän voisi kertoa meille kaikille, kuinka en saakaan syöpää, laktoori-intoleranssia enkä geliakia. Mutta näiden sairauksien kanssa voi oppia elämään niin, että ne eivät haittaa hänen eikä hänen läheistenkään elämää. Alkoholismia (sekakäyttäjät, lääkeriippuvaiset ja huumeetriippuvaiset) ja läheisriippuvuutta osataan hoitaa mutta ei virallisessa suomalaisessa terveydenhuollossa.

        Lähes 10% suomalaisista on alttius periä alkoholismigeeni ja alttius juoda, joten tämä ongelma koskettaa lähes joka viidettä työssäkäyvää perhettä (n. 400000 alkoholistia). II-tyypin rappioalkoholisteja on vain n. 12000. Sillä rahalla jolla ei yhteisöt ja hankkeet heitä hoitaisivat, saisi pullon viinaa jokaiselle joka päivä. Suuri rahamäärä ilman tuloksia. Tuloksi saadaan maailmalla reilusti yli 50% hoitotuloksella, mutta suomessa suurin vastustaja tällaiselle sairaudenhoidolle käytännössä on KELA. KELA ei anna (eli säädösten tekijälääkärit) tehdä tarvittavalla resurssilla alkoholistien hoitoa. Se vaatii n. 6kk pohjaksi ja 1v seurannan. Suomessa ei ole ainuttakaan tällaista hoitopaikkaa. Puliukot saa haista, osa heistä saattaisi haluta ihan oikeesti hoitoon. Hoitona annetaan riittämätöntä sosiaalialan kuntoutusta, ei sairauden (alkoholismin) hoitoa. On siis iso ero hoidetaanko alkoholisteja vai alkoholismia! Kumpaa sinä kannatat? Perusteluina pitää aina olla käytännön näyttö raitistumistuloksista. Alle 50% ei oo mitään!

        A-klinikoiden hoitotavoitetta ei siis ole eikä näinmuidoin hoitotuloksiakaan. Siis 0%
        Suomen lääkärivetoisin päihdehoitopaikka JSS (Järvenpään Sosiaalisairaala) pääsee tutkimuksen mukaan 2%. Toki Antti Holopainen puhuu aivan oikein, että kunnilta ei saa tarpeeksi rahaa riittävään päihdehoitoon, mutta laittaisitko sinä valtion laittomia tukia nauttivalle, hoitotuloksi saamattomalle lisää rahaa?

        Kalliolan Klinikat pääsevät 14% ulkopuolisella tutkimuksella. Sekään ei ole paljoa, ja tiedän että tätä kirjoitusta ei olisi, jos hoitona olisi ollut sairauskäsityksestä piittamatonta päihdealan ammattiporukkaa. Raadollista.

        Eri uskonnolliset yhteisöt tarjoavat päihdehoitoa. Vaikka uskolla on suuri merkitys toipumisessa, on varsin irvokasta, että uskonnolla yritetään raitistaa. Eihän laktoosi-intoleranssikaan poistu rukouksilla?! On oltava tarkkana uskon ja uskonnon kysymyksissä! Näitä ei Suomessa osata (paitsi kahdessa paikassa).

        ”Tilastoja en tiedä enkä netistäkään nopeasti löytänyt.” Kirjoitti ajattelisit vähän.

        On totta että päihdehoitotuloksia ei yleensä löydä netistä. Ne ovat niin arka aihe kun pääsääntöisesti päihdehoitopaikoilla ei välttämättä edes seurata asiakkaidensa tuloksia. Näin on tilanne aivan liian monella hoitopaikalla. Alle 50% on huono hoitotulos.

        ”Asiassa sellainenkin puoli, että hoito parantaa potilaan elämän laatua, narkkareilla ja puleillakin oikeus siihen.” Kirjoitti ajattelisit vähän.
        Aivan oikein. Nimenomaan oman elämän laadun parantaminen on se avainsana, miksi päihdehoitoa ylipäätään tehdään. Mutta alkoholismi on niin salakavala ja kokonaisvaltainen sairaus, että se ottaa heti tilanteen haltuun kun vähääkään altaa sen viedä. Siksi AINUT TAVOITE voi olla täysraittius. Se kuulostaa alkuun kauhealta, mutta hoidon tehtävänä on motivoida alkoholisti siihen. Kuinka voit motivoida JOS ITSEKIN JUOT? Et mitenkään. Siksi yhdestäkään suomalaisesta lääkäristä ei ole huippupäihdeterapeutiksi huippuraitistumistuloksin. Sillä en tiedä yhtäkään sellaista ja todennäköisyyslaskenta on puolellani tässä väitteessä: Suurimpia päihteiden käyttäjiä on muun muassa lääkärit, lakimiehet, insinöörit, yrittäjät jne valkokaulustyöläiset. Toisen hommissa on vaikea kusettaa. Rokulipäivät tulee ilmi. Lääkärit voivat kirjoittaa nappeja itse itselleen tai pyytää kollegalta.

        Narkkareilla on oikeus hoitoon. Sellaista ei vaan ole Suomessa (käytännössä).

        ”Yhteiskunta osasyyllinen
        Kirjoittanut: päihderiippuvuuksiin 28.1.2008 klo 03.58
        Johan se on rotillakin todettu, että hyvissä, normaaleissa oloissa elävää rottaa ei päihteet kiinnosta.”

        Yhteiskunta ei ole syyllinen siihen että vain osa maalta kaupunkiin muuttaneista sairastuu alkoholismiin. Miksi vain osa. Miksi ei kaikki maalta kaupunkiin muuttavat sairastu. Nimimerkille päihderiippuvaivuuksiin antaisin vinkkinä lukea Lauri Kesoa, Lars Söderlingiä ja esim. Minnesota-mallista hoitopaikkaa www.avominne.fi ja www.minnesota-hoito.fi vertaillen http://www.kalliola.fi/fi/paihdetyo/nurmijarven klinikka ja www.myllyhoito.fi. Myllyhoidolla ei ole varsinaista alkoholistien hoitoa, mutta siellä on muutamia aiheeseen liittyviä rinnakkaisohjelmia kuten CRAFT, Kuntomylly tai selväpää-systeemi

        (Mistä näistä saat parhaimman tiedon? Vertaa sitten ulkomaisia esim. USAn entisten presidenttien hoitolaitoksia tai www.hazelden.org ja uskoisin että seuraavalla kerralla mietit kolmeen kertaan ennen kuin kirjoitat ankkoja. Rottatutkimus kertoo parhaiten sen, kuinka nopeasti meidän geenimme (valitettavasti) muuttuvat ympäristön (siis juomaa pakottamisen) seurauksena. Se ei selitä aineksia hyvään ja toimivaan hoitokäytäntöön yhtään mitään.

        Alkoholismi on sellainen sairaus, että se aiheuttaa lukuisia muita sairauksia ja se (sairaus) vallitsee yhteiskunnassamme ja kodeissamme aivan liikaa aiheuttaen lievästi sanottuna murhetta ja valtavia kustannuksia jokaisella elämän osa-alueellä. Joulumyynti on VAIN 1 mirjardi €uroa. Sivukulutkin alkoholismissa on moninkertaiset.

        Hyvin monet menestyneet ovat itse alkoholisteja. Ei alkoholistien parhaimmistoa voisi sanoa olevan esim. Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe 2008. Hän oli syvästi huolissaan Jokelan-koulutapahtumista. Meillä on KUUSI (6) jokelaa joka päivä. Eipä tuu KELA, Presidentti, sairaanhoitopiiirit, koulutuslaitos, OPH, STM, STAKES yhdistykset, RAY jne mukaan muuttamaan tämä meidän aivan liian kallista sairaanhoitokäytäntöä. Meillä lääkärit saavat antaa ”tappavan” pillerin asiakkaalleen , ja kertoa itselleen että noin taas saatin yksi työ tehtyä. Kun ministeri kuolee (eduskunnassa on huippumäärä päihdeperheistä olevia) niin kukaan ei tee mitään. Apua on tarjolla, mutta Oy Suomi Ab ei halua ottaa sitä vastaan.

        Se tarkoittaisi alkoholiohjelmien ja osan mielenterveysohjemien lopettamisen. Matti Vanhasen toinen hallitus ei antaisi nykyisten alkoholiohjelmien jatkua, tai siellä henkilöstö muuttuisi sellaiseksi, joilla itsellä on näyttää tuloksia ja itsellä on toipumiskokemus. Milli sinne tai tänne ei oo Suomelle iso raha, mutta Suomelle olisi todella ISO ASIA jos se milli menisi sellaisten yhteisöjen käyttöön, jotka saisivat suunnitella päihdealan opetuksen ja hoitokäytänteet totuudelle, eli ainut ohjaava tekijä on itse sairaus. Ei se mitä joku korkeasti koulutettu luulee. Ja se säästäisi parhaimmillaan yli 10 % sinunkin palkkapussista. ISO ASIA

        TEHYn lakko on vain alkosoittoa sille, että kuntien on valittava ketä hoidetaan ja ketä ei. Kun alkoholismin hoitamattomuus maksaa niin paljon kunnille psykiatrisissa hoitolaitoksissa. Siellä ei osata erottaa alkoholismia muista sairauksista, ja aina alkoholismin hoito pitää olla Ykkösjuttu. Käytännön hedelmiä kun pääsee näkemään, niin tää on selvä asia. Voi kun psykilogit ym. se oppis. Jäis resursseja heille hoitaa niitä oikeita asiakkaita.

        Kirjoitat asiaa..
        Meillä edessäpäin tämä yhteiskunnan tuleva myllytys nuorelle. On alkoholisoitunut kavereidensa kanssa jo lähes kymmenen vuotta ja suren päivin öin että hänen kohdallaan taitaa olla myöhäistä, vaikka mitä päänsekoitusta ja koitosta antaisivat alkoholin ja kavereiden tilalle. Kun kyseessä on läheisriippuvuuteen sekoittunut päihde- ja milenterveysongelma, voi arvata ettei ole helppo yhdistelmä palauttaa normitasolle tälläistä elämää, vaikka hetken vaikuttaisi miten uskottavalta tahansa.

        Olen miettinyt että pitäisikö puuttua siihen hommaan johon "asiantuntijat" ryhtyvät hänen kohdallaan. Harmittaa, kun vaivaan eivät minunkaan mielestäni auta sakot, lääkkeet, puhuttelut eikä vakuuttelut. Omasta puolestani suora valvottu hoito, mutta ilman mitään lääkkeitä olisi suotava? Mahtaneeko olla mahdollista. Inhottaa ajatus että pahasta tilanteesta tehdään asinatunteiven kautta vieläkin pahempi, lääkkeisiin pikku hiljaa totuttaminen ja taivuttelu on pahinta mahdollista laatua siitä päästä! Siinähän voi vielä päästä hengestään polo.

        Joka asiaa hoidetaan eri paikassa ja siitä seuraa se, että yhdessä paikassa puututaan yhteen juttuun, toisessa toiseen. Kokonaisuus hämärtyy näillä oman alansa "asiantuntijoilla". Tulen seuraamaan parhaani mukaan asiaa ja todellakin aion sanoa sanasen sinne tänne. Näiden alojen ammattilaiset eivät todellakaan ole mitään ihmeidentekijöitä, mutta joidenkin kohdalla onneksi niinkin voi tapahtua. Toivotaan tosiaan jokaiselle sitä parasta, miten ikinä avun tai ojennuksensa saakaan.


      • myös entinen alkoholisti
        Raitis Alkkis kirjoitti:

        Fakta Tieto kirjoitti hienosti tämän päivän suomalaisesta päihdehuollosta. En usko että siinä on mitään järkeä käydä varikolla ”vaihtamassa renkaat ja takas baanalle”.
        Asia ei vaan ole niin yksioikoinen:
        1)   Alkoholismi-sairauteen kuuluu oman sairauden kieltäminen. Siksi päihdehuollon asiakas ei ehkä aina haluakaan muuta kuin juoda. Päihdehuollon ammattityöntekijöinä on koulun tai kurssin käyneitä ”täysiä Ääliöitä” (anteeksi nyt vaan). Jotta voisi olla HYVÄ PÄIHDETERAPEUTTI on omattava sairausmekanismin kaikki vaiheet. Tämä tarkoittaa että ainut oikea ammattilainen on alkoholisti, täysin raitistunut alkoholisti. Suomessa ei ole tarjolla minkäänlaista koulutusta tähän. Ainut kertaluonteinen koulutustilaisuus järjestettiin HAMI:ssa Lapualla 2007 (toteuttajana Minnesota-hoito Oy).

        Koska maassamme toimii kolmella eri omistajapohjalla olevia A-klinikoita ja siellä ammattihenkilökunnan koulutus on, mutta ei omalta alalta (sairauskäsitys, alkoholismi, kuivahuikka, läheisriippuvaisuus, sairauden kulku ja eteneminen, geenit, alttius AA askeleet jne jne) he eivät osaa omaa työtään. Kun tekee päihdetyöntekijänä omaa työtään eikä saa omasta työstä nautittavia tuloksia aikaan, on aika vaihtaa ammattia tai edes työpaikkaa. Turhauttavaa työtä eikä kukaan tunnu tietävän kuinka päihdetyötä tehtäisiin paremmin.

        Onneksi asia alkoholismi-sairauden hoidossa ei ole ihan näin synkkä.
        Söderling on kirjoittanbut erinomaisen kirjan jossa seikkaperäisesti kerrotaan kaikki edellä kuvattu tietous. Suomen päihdehuollossa ongelma on vain siinä että alalle hakeutuu (juovasta) päihdeperheestä läheisriippuvuutta sairastavia nuoria tyttöjä. Hyvä että ovet päihdeperheestä, parempi olisi jos olisivat raittiista perheestä, jossa perheenjäsenet ovat saaneet riittävän hoidon mahdollisine viikon läheisriippuvuuteen ja vanhojen asioiden sekä sairauden ikävien seurausten käsittelemiseen läheiskohtaamisen.

        Tällaista ei ole tarjolla yhdelläkään suomalaisella päihde”klinikalla”. Parhaimpia raitistumistuloksia on saatu AA:sta kehitellyllä ns. Minnesota-mallilla (72% maailmanlaajuisesti).

        Kun tarkastellaan tuloksia kuntien ostamista palveluista, emsimmäiseksi tarjottava terveyskeskus: a) vain joka neljäs lääkäri puhuu asiakkaalleen VAIKKA selsiä merkkejä suurkulutuksesta eli tässä tapauksessa alkoholismista olisi esillä Valitut palat 6/2004?. B) asiakas ohjataan monopolisoituneeseen A-klinikan palveluihin joita kunnat ostavat. Omasta kokemuksesta en saanut mitään apua käydessäni A-klinikalla. Itse lupasin itselleni juoda vain joka toinen päivä. Eihän sellainen onnistu eikä työntekijä millään tavalla puuttunut asiaan. (A-klinikalla mahtaa olla aivan kauheeta olla töissä, kun kukaan ei koskaa saa mitään aikaiseksi. Ei oman työn hedelmiä). A-klinikan johtana, päihdeprofessori Lasse Murto on TV-haastatteluissa useaan kertaan (myös radiossa) kertonut että A-klinikoilla ei ole HOITOTAVOITETTA. Eli tämä tarkoittaa sitä, että tyypillisimmässä hoitopaikassa (60000! / 70000 asiakasta/vuosi) ei ole tarkoituskaan saada mitään aikaiseksi. Mutta miksi meillä A-klinikalla tehdään työtä sellaisella työotteella, jos tarkoituskin on antaa päihdeperheiden nauttia helvetistään. Ken on päihdeperheessä elänyt, tuntee varmasti että helvetti on vielä kiltti sana.

        Lääkärit, psykologit, psykiatrit, perhe/pariterapeutit tarjoavat yksilöhoitoja. Jos joku heistä olisi menestynyt, hänestä aivan varmasti olisi tehty TV-haastattelu. Itse tiedän että lääkäreiden koulutus on .. sitä ei ole. Alkoholismia ei siellä käsitellä. (Tai vain toksikologisesta näkökulmasta viikko).Muiden ed. mainittujen ammattilaisten olisi syytä tietää millainen sairaus alkoholismi on! Mutta näin ei ole. Yksikään ryhmä näistä ei kokonaisuudessaan tiedä/varoita lääkkeistä. Kansankielellä tämä tarkoittaa sitä jos kaljankittaaja ei enää joistaan kaljaa, vaan vaihtaisi viinaan. Eli hoitotapahtumassa keskustellaan kaikesta muusta kuin siitä miksi päihdehoidossa ollaan. Säästä, harrastuksista, ressaavasta työstä?? Juoduista alkoholimääristä. jne. Mutta ei sairaudesta ja kuinka se vaikuttaa. (Koska Suomessa ei ole ainuttakaan päihdealan opetuspaikkaa). Kaikki hyviä toipumistuloksia saavat hoitopaikat ovat hankkineet koulutuksen itse. OPH ei valvo sosionomien, sairaanhoitajien, lääkäreiden yms opetuksen laatua. Kuka vaan voi puhua ja opettaa. Suomen lääkärit eivät käytännössä hyväksy niin pientä totuutta kuin että alkoholismi on sairaus. Siksi meillä on pohjoismaiden suurimmat kuolleisuusluvut, toimimaton opetus, STAKESn hankkeissa ei osata edes puhua oikeilla sanoilla saatikka että puhuttais oikeista asioista. Joukko naispuolisia yrittää tehdä jotain kasvavalle mielenterveys- ja päihdeongelmalle. Hassuinta on se että KAIKKI TIETO ON SUOMESSA. Se ei vaan löydy STAKESISTA, Ei STM:stä, ei Yliopistoista tai ammattikorkeakouluista, ei löydy raittiusjärjestöistä eikä päihdealan yhdistyksistä eikä edes lähihoitajan opinto-opasta lukemalla. Nimittäin jos se löytyisi,l sellaista menetelmää käytettäisiin.
        Ulkomainen tutkimus antaa sijoitetulle päihde€urolle 1,90-1,95€ takaisin. Eli jo rahallisesti päihdehoito kannattaa. Mutta ei Suomessa, jossa ei saa hoitoa vaikka päihdelaki 41/1986 niin sanookin (3§, 4§ ja 7§). Suomessa tätä lakia kuntien sosiaalityöntekijät ja klinikat lukevat juuri päihvastoin. Juuri näillä pykälillä vedotaan siihen että asiakas ei tarvitse hoitoa. Lakia luetaan niin kuin alan työntekijä itse haluaa. Lähes kaikissa suomen kaupungeissa siis rikotaan tätä päihdelakia. Ei tunneta sairautta nimeltä alkoholismi (tai narkkari, sekakäyttäjä tai läheisriippuvainen) eikä siihen silloin osata antaa lain määräämää RIITTÄVÄÄ HOITOA ALKOHOLISTILLE JA HÄNEN LÄHEISILLEEN.

        Hyvän hoidon vastustajia Suomessa on
        2)   Lääkärit ja lääkäri-instituutit. He antava huumeiksi luokiteltavia lääkkeitä päihdeongelmasta eroon haluavalle asiakkaalleen. Näin meillä on pohjoismaiden SUURIN SUBUTEX-ongelma. Poliisin mukaan Suomessa on kaupunkeja joissa ei ole huumeongelmaa ollenkaan, mutta on Subutex-ONGELMA. Vaikka ”lääkettä” on nykyisin muokattu niin että sillä ei enää ”kiksejä” saisikaan, on jo eettisesti väärin tarjota potilaalle sellaista hoitoa, josta hänen riippuvuutensa vain lisääntyy ja kovenee. Näin suomalainen keskivertolääkäri tekee. PAMeja raittiuteen!?!? (Ei toimi). Suomen lääkäriliitolla ei ole julistusta että alkoholismi olisi sairaus (2008). WHO on määritellyt alkoholismin sairaudeksi jo vuonna 1952. Lähde löytyy KTL:stä hankalasti (ei netin kautta siis). Mitä on alkoholismi?? Mitä on raittius?? Mitä on sairaus?? Kovia kysymyksiä lääkäreille. Valitettavasti. Näin ei missään nimessä pitäisi olla. Miksi me maksamme 6000-10000€/kk lääkärille, joka käytännössä varastaa kaikkien verotuloista jopa 15 % sairastuttamalla koko yhteiskunnan!? Eikö lääkäreiden saamattomuus sairauksien hoidossa ole täysin järjetöntä?
        3)   Terveyskeskukset. Heillä koulutuksesta huolimatta ei ole tietoa kuinka alkoholismia hoidetaan raittiiksi asti ja he mukisematta, kyseenalaistamatta laittavat hoidokin sinne kaikkein huonointa hoitoa antavaan ostopalvelukuntoutuslaitokseen. Se voi olla taustaltaan uskonnollinen (tai vain asuntola), jolloin on helppo laittaa alkoholisti vuosikausiksi halpaan päivähoitohintaan hoitoon 50€/pv. Pitkän päälle tämä on kallein hoitotapa kaikille paitsi alkoholistille. Kun jäät alton alle ja luusi on poikki, soita pappi avuksesi rukoilemaan kanssasi. ”Se auttaa”. Kyllä päihdehoitoon tarvitaan ammattilainen. Tosin Jokainen kadulla vastaantuleva on omasta mielestään ammattilainen. Kumma vaikka heillä ei ole kokemusta alalta eikä heillä ole omakohtaista toipumiskokemusta sekäkäyttösairaudestaan, joka, kiitos suolamaisten lääkärien, on nykyisin se yleisin profiili.
        4)   Oikeuslaitos on määrännyt että asiakas ei saa valita itse hoitopaikkaansa. Näin ollen lakimiehet ovat vetäneet maton suomalaisten jalkojen alta. Valistuneet kansalaiset eivät voi millään keinoin saattaa päihdehuoltoamme paremmalle tolalle omilla valinnoillaan. Kiitos Korkeimman Oikeuden.   


        ”Eikö jokainen ole vastuussa itsestään ja omista valinnoista”
        Oletko sinä vastuussa omista sairauksistasi, allergioistasi tai vilustumisista viirusperäiseen flunssaan? Eli arvoisa Fakta Tieto, edellinen lause varmaan auttaa sinua ymmärtämään, että kansalainen ei voi olla täysin vastuussa itsestään ja valinnoistaan. Eli suomalainen ei ole vastuussa itsestään. Jos siihen edes yksi pystyisi, hän voisi kertoa meille kaikille, kuinka en saakaan syöpää, laktoori-intoleranssia enkä geliakia. Mutta näiden sairauksien kanssa voi oppia elämään niin, että ne eivät haittaa hänen eikä hänen läheistenkään elämää. Alkoholismia (sekakäyttäjät, lääkeriippuvaiset ja huumeetriippuvaiset) ja läheisriippuvuutta osataan hoitaa mutta ei virallisessa suomalaisessa terveydenhuollossa.

        Lähes 10% suomalaisista on alttius periä alkoholismigeeni ja alttius juoda, joten tämä ongelma koskettaa lähes joka viidettä työssäkäyvää perhettä (n. 400000 alkoholistia). II-tyypin rappioalkoholisteja on vain n. 12000. Sillä rahalla jolla ei yhteisöt ja hankkeet heitä hoitaisivat, saisi pullon viinaa jokaiselle joka päivä. Suuri rahamäärä ilman tuloksia. Tuloksi saadaan maailmalla reilusti yli 50% hoitotuloksella, mutta suomessa suurin vastustaja tällaiselle sairaudenhoidolle käytännössä on KELA. KELA ei anna (eli säädösten tekijälääkärit) tehdä tarvittavalla resurssilla alkoholistien hoitoa. Se vaatii n. 6kk pohjaksi ja 1v seurannan. Suomessa ei ole ainuttakaan tällaista hoitopaikkaa. Puliukot saa haista, osa heistä saattaisi haluta ihan oikeesti hoitoon. Hoitona annetaan riittämätöntä sosiaalialan kuntoutusta, ei sairauden (alkoholismin) hoitoa. On siis iso ero hoidetaanko alkoholisteja vai alkoholismia! Kumpaa sinä kannatat? Perusteluina pitää aina olla käytännön näyttö raitistumistuloksista. Alle 50% ei oo mitään!

        A-klinikoiden hoitotavoitetta ei siis ole eikä näinmuidoin hoitotuloksiakaan. Siis 0%
        Suomen lääkärivetoisin päihdehoitopaikka JSS (Järvenpään Sosiaalisairaala) pääsee tutkimuksen mukaan 2%. Toki Antti Holopainen puhuu aivan oikein, että kunnilta ei saa tarpeeksi rahaa riittävään päihdehoitoon, mutta laittaisitko sinä valtion laittomia tukia nauttivalle, hoitotuloksi saamattomalle lisää rahaa?

        Kalliolan Klinikat pääsevät 14% ulkopuolisella tutkimuksella. Sekään ei ole paljoa, ja tiedän että tätä kirjoitusta ei olisi, jos hoitona olisi ollut sairauskäsityksestä piittamatonta päihdealan ammattiporukkaa. Raadollista.

        Eri uskonnolliset yhteisöt tarjoavat päihdehoitoa. Vaikka uskolla on suuri merkitys toipumisessa, on varsin irvokasta, että uskonnolla yritetään raitistaa. Eihän laktoosi-intoleranssikaan poistu rukouksilla?! On oltava tarkkana uskon ja uskonnon kysymyksissä! Näitä ei Suomessa osata (paitsi kahdessa paikassa).

        ”Tilastoja en tiedä enkä netistäkään nopeasti löytänyt.” Kirjoitti ajattelisit vähän.

        On totta että päihdehoitotuloksia ei yleensä löydä netistä. Ne ovat niin arka aihe kun pääsääntöisesti päihdehoitopaikoilla ei välttämättä edes seurata asiakkaidensa tuloksia. Näin on tilanne aivan liian monella hoitopaikalla. Alle 50% on huono hoitotulos.

        ”Asiassa sellainenkin puoli, että hoito parantaa potilaan elämän laatua, narkkareilla ja puleillakin oikeus siihen.” Kirjoitti ajattelisit vähän.
        Aivan oikein. Nimenomaan oman elämän laadun parantaminen on se avainsana, miksi päihdehoitoa ylipäätään tehdään. Mutta alkoholismi on niin salakavala ja kokonaisvaltainen sairaus, että se ottaa heti tilanteen haltuun kun vähääkään altaa sen viedä. Siksi AINUT TAVOITE voi olla täysraittius. Se kuulostaa alkuun kauhealta, mutta hoidon tehtävänä on motivoida alkoholisti siihen. Kuinka voit motivoida JOS ITSEKIN JUOT? Et mitenkään. Siksi yhdestäkään suomalaisesta lääkäristä ei ole huippupäihdeterapeutiksi huippuraitistumistuloksin. Sillä en tiedä yhtäkään sellaista ja todennäköisyyslaskenta on puolellani tässä väitteessä: Suurimpia päihteiden käyttäjiä on muun muassa lääkärit, lakimiehet, insinöörit, yrittäjät jne valkokaulustyöläiset. Toisen hommissa on vaikea kusettaa. Rokulipäivät tulee ilmi. Lääkärit voivat kirjoittaa nappeja itse itselleen tai pyytää kollegalta.

        Narkkareilla on oikeus hoitoon. Sellaista ei vaan ole Suomessa (käytännössä).

        ”Yhteiskunta osasyyllinen
        Kirjoittanut: päihderiippuvuuksiin 28.1.2008 klo 03.58
        Johan se on rotillakin todettu, että hyvissä, normaaleissa oloissa elävää rottaa ei päihteet kiinnosta.”

        Yhteiskunta ei ole syyllinen siihen että vain osa maalta kaupunkiin muuttaneista sairastuu alkoholismiin. Miksi vain osa. Miksi ei kaikki maalta kaupunkiin muuttavat sairastu. Nimimerkille päihderiippuvaivuuksiin antaisin vinkkinä lukea Lauri Kesoa, Lars Söderlingiä ja esim. Minnesota-mallista hoitopaikkaa www.avominne.fi ja www.minnesota-hoito.fi vertaillen http://www.kalliola.fi/fi/paihdetyo/nurmijarven klinikka ja www.myllyhoito.fi. Myllyhoidolla ei ole varsinaista alkoholistien hoitoa, mutta siellä on muutamia aiheeseen liittyviä rinnakkaisohjelmia kuten CRAFT, Kuntomylly tai selväpää-systeemi

        (Mistä näistä saat parhaimman tiedon? Vertaa sitten ulkomaisia esim. USAn entisten presidenttien hoitolaitoksia tai www.hazelden.org ja uskoisin että seuraavalla kerralla mietit kolmeen kertaan ennen kuin kirjoitat ankkoja. Rottatutkimus kertoo parhaiten sen, kuinka nopeasti meidän geenimme (valitettavasti) muuttuvat ympäristön (siis juomaa pakottamisen) seurauksena. Se ei selitä aineksia hyvään ja toimivaan hoitokäytäntöön yhtään mitään.

        Alkoholismi on sellainen sairaus, että se aiheuttaa lukuisia muita sairauksia ja se (sairaus) vallitsee yhteiskunnassamme ja kodeissamme aivan liikaa aiheuttaen lievästi sanottuna murhetta ja valtavia kustannuksia jokaisella elämän osa-alueellä. Joulumyynti on VAIN 1 mirjardi €uroa. Sivukulutkin alkoholismissa on moninkertaiset.

        Hyvin monet menestyneet ovat itse alkoholisteja. Ei alkoholistien parhaimmistoa voisi sanoa olevan esim. Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe 2008. Hän oli syvästi huolissaan Jokelan-koulutapahtumista. Meillä on KUUSI (6) jokelaa joka päivä. Eipä tuu KELA, Presidentti, sairaanhoitopiiirit, koulutuslaitos, OPH, STM, STAKES yhdistykset, RAY jne mukaan muuttamaan tämä meidän aivan liian kallista sairaanhoitokäytäntöä. Meillä lääkärit saavat antaa ”tappavan” pillerin asiakkaalleen , ja kertoa itselleen että noin taas saatin yksi työ tehtyä. Kun ministeri kuolee (eduskunnassa on huippumäärä päihdeperheistä olevia) niin kukaan ei tee mitään. Apua on tarjolla, mutta Oy Suomi Ab ei halua ottaa sitä vastaan.

        Se tarkoittaisi alkoholiohjelmien ja osan mielenterveysohjemien lopettamisen. Matti Vanhasen toinen hallitus ei antaisi nykyisten alkoholiohjelmien jatkua, tai siellä henkilöstö muuttuisi sellaiseksi, joilla itsellä on näyttää tuloksia ja itsellä on toipumiskokemus. Milli sinne tai tänne ei oo Suomelle iso raha, mutta Suomelle olisi todella ISO ASIA jos se milli menisi sellaisten yhteisöjen käyttöön, jotka saisivat suunnitella päihdealan opetuksen ja hoitokäytänteet totuudelle, eli ainut ohjaava tekijä on itse sairaus. Ei se mitä joku korkeasti koulutettu luulee. Ja se säästäisi parhaimmillaan yli 10 % sinunkin palkkapussista. ISO ASIA

        TEHYn lakko on vain alkosoittoa sille, että kuntien on valittava ketä hoidetaan ja ketä ei. Kun alkoholismin hoitamattomuus maksaa niin paljon kunnille psykiatrisissa hoitolaitoksissa. Siellä ei osata erottaa alkoholismia muista sairauksista, ja aina alkoholismin hoito pitää olla Ykkösjuttu. Käytännön hedelmiä kun pääsee näkemään, niin tää on selvä asia. Voi kun psykilogit ym. se oppis. Jäis resursseja heille hoitaa niitä oikeita asiakkaita.

        On se ikävä että henkilö lähtee tuolle linjalle vääristelemään tietoa. Toipumis % ei ole mitään todellisuuspohjaa. Noita 72 % lukuja ei ole missän, vaan ne on niitä mututilastoja. On todella ikävää että sinun tyyppinen aivopesty henkilö lähtee julistamaan tietoa faktana, tuntematta yhtään julkisen päihdehoidon velvollisuuksista, siis siitä että päihdepalveluja pitää tarjota kaikille. Tähän asti parhaat tulokset tulevat virallisten tutkimusten mukaan lääke / terapiahoidon kautta (faktatieto) Tutkimusten mukaan joka neljäs parannee ilman mitään hoitoa (25 % faktatieto)

        Jos minnesotan ja Myllyhoito hoidon tulokset liikkuisi noissa lukemissa mitä annat ymmärtää, niin missä on ne tulokset yhteiskunnan keskellä. Jatkohoitona he käyttävät AA:ta ja sen jäsenmäärä on vakiintunut arvioiden mukan 8-10.000 henkilöön. Suurin osa AA:ssa kävijöistä on suoraan ilman hoitoa sinne tulleita. Kauanko AA on Suomessa toiminut, siitähän sitä voi laskea tuloksia todellisuudessa.

        Päihdeongelmassa liikutaan niin vaikeaan alueen yllä, ettei siihen kenelläkään ole suoraa ja oikeaa vastausta, joillakin on vastaus mutta siihen vaikuttaa enemmäkin taloudelliset intressit, eikö vain, ei niinkään ihmisten hätä..
        Kannataisi lukea lisää ihan suomalaisia tutkimuksia päihdeongelmasta ja sen hoidosta. Niissä ouhutaan esimerkiksi fyysisest, psyykkisestä, sosiaalisesta ja hengellisestä kokonaisuudesta. Sitä sanotaan kokonaisvaltaiseksi ihmiskäsitykseksi.


      • 51
        Raitis Alkkis kirjoitti:

        Fakta Tieto kirjoitti hienosti tämän päivän suomalaisesta päihdehuollosta. En usko että siinä on mitään järkeä käydä varikolla ”vaihtamassa renkaat ja takas baanalle”.
        Asia ei vaan ole niin yksioikoinen:
        1)   Alkoholismi-sairauteen kuuluu oman sairauden kieltäminen. Siksi päihdehuollon asiakas ei ehkä aina haluakaan muuta kuin juoda. Päihdehuollon ammattityöntekijöinä on koulun tai kurssin käyneitä ”täysiä Ääliöitä” (anteeksi nyt vaan). Jotta voisi olla HYVÄ PÄIHDETERAPEUTTI on omattava sairausmekanismin kaikki vaiheet. Tämä tarkoittaa että ainut oikea ammattilainen on alkoholisti, täysin raitistunut alkoholisti. Suomessa ei ole tarjolla minkäänlaista koulutusta tähän. Ainut kertaluonteinen koulutustilaisuus järjestettiin HAMI:ssa Lapualla 2007 (toteuttajana Minnesota-hoito Oy).

        Koska maassamme toimii kolmella eri omistajapohjalla olevia A-klinikoita ja siellä ammattihenkilökunnan koulutus on, mutta ei omalta alalta (sairauskäsitys, alkoholismi, kuivahuikka, läheisriippuvaisuus, sairauden kulku ja eteneminen, geenit, alttius AA askeleet jne jne) he eivät osaa omaa työtään. Kun tekee päihdetyöntekijänä omaa työtään eikä saa omasta työstä nautittavia tuloksia aikaan, on aika vaihtaa ammattia tai edes työpaikkaa. Turhauttavaa työtä eikä kukaan tunnu tietävän kuinka päihdetyötä tehtäisiin paremmin.

        Onneksi asia alkoholismi-sairauden hoidossa ei ole ihan näin synkkä.
        Söderling on kirjoittanbut erinomaisen kirjan jossa seikkaperäisesti kerrotaan kaikki edellä kuvattu tietous. Suomen päihdehuollossa ongelma on vain siinä että alalle hakeutuu (juovasta) päihdeperheestä läheisriippuvuutta sairastavia nuoria tyttöjä. Hyvä että ovet päihdeperheestä, parempi olisi jos olisivat raittiista perheestä, jossa perheenjäsenet ovat saaneet riittävän hoidon mahdollisine viikon läheisriippuvuuteen ja vanhojen asioiden sekä sairauden ikävien seurausten käsittelemiseen läheiskohtaamisen.

        Tällaista ei ole tarjolla yhdelläkään suomalaisella päihde”klinikalla”. Parhaimpia raitistumistuloksia on saatu AA:sta kehitellyllä ns. Minnesota-mallilla (72% maailmanlaajuisesti).

        Kun tarkastellaan tuloksia kuntien ostamista palveluista, emsimmäiseksi tarjottava terveyskeskus: a) vain joka neljäs lääkäri puhuu asiakkaalleen VAIKKA selsiä merkkejä suurkulutuksesta eli tässä tapauksessa alkoholismista olisi esillä Valitut palat 6/2004?. B) asiakas ohjataan monopolisoituneeseen A-klinikan palveluihin joita kunnat ostavat. Omasta kokemuksesta en saanut mitään apua käydessäni A-klinikalla. Itse lupasin itselleni juoda vain joka toinen päivä. Eihän sellainen onnistu eikä työntekijä millään tavalla puuttunut asiaan. (A-klinikalla mahtaa olla aivan kauheeta olla töissä, kun kukaan ei koskaa saa mitään aikaiseksi. Ei oman työn hedelmiä). A-klinikan johtana, päihdeprofessori Lasse Murto on TV-haastatteluissa useaan kertaan (myös radiossa) kertonut että A-klinikoilla ei ole HOITOTAVOITETTA. Eli tämä tarkoittaa sitä, että tyypillisimmässä hoitopaikassa (60000! / 70000 asiakasta/vuosi) ei ole tarkoituskaan saada mitään aikaiseksi. Mutta miksi meillä A-klinikalla tehdään työtä sellaisella työotteella, jos tarkoituskin on antaa päihdeperheiden nauttia helvetistään. Ken on päihdeperheessä elänyt, tuntee varmasti että helvetti on vielä kiltti sana.

        Lääkärit, psykologit, psykiatrit, perhe/pariterapeutit tarjoavat yksilöhoitoja. Jos joku heistä olisi menestynyt, hänestä aivan varmasti olisi tehty TV-haastattelu. Itse tiedän että lääkäreiden koulutus on .. sitä ei ole. Alkoholismia ei siellä käsitellä. (Tai vain toksikologisesta näkökulmasta viikko).Muiden ed. mainittujen ammattilaisten olisi syytä tietää millainen sairaus alkoholismi on! Mutta näin ei ole. Yksikään ryhmä näistä ei kokonaisuudessaan tiedä/varoita lääkkeistä. Kansankielellä tämä tarkoittaa sitä jos kaljankittaaja ei enää joistaan kaljaa, vaan vaihtaisi viinaan. Eli hoitotapahtumassa keskustellaan kaikesta muusta kuin siitä miksi päihdehoidossa ollaan. Säästä, harrastuksista, ressaavasta työstä?? Juoduista alkoholimääristä. jne. Mutta ei sairaudesta ja kuinka se vaikuttaa. (Koska Suomessa ei ole ainuttakaan päihdealan opetuspaikkaa). Kaikki hyviä toipumistuloksia saavat hoitopaikat ovat hankkineet koulutuksen itse. OPH ei valvo sosionomien, sairaanhoitajien, lääkäreiden yms opetuksen laatua. Kuka vaan voi puhua ja opettaa. Suomen lääkärit eivät käytännössä hyväksy niin pientä totuutta kuin että alkoholismi on sairaus. Siksi meillä on pohjoismaiden suurimmat kuolleisuusluvut, toimimaton opetus, STAKESn hankkeissa ei osata edes puhua oikeilla sanoilla saatikka että puhuttais oikeista asioista. Joukko naispuolisia yrittää tehdä jotain kasvavalle mielenterveys- ja päihdeongelmalle. Hassuinta on se että KAIKKI TIETO ON SUOMESSA. Se ei vaan löydy STAKESISTA, Ei STM:stä, ei Yliopistoista tai ammattikorkeakouluista, ei löydy raittiusjärjestöistä eikä päihdealan yhdistyksistä eikä edes lähihoitajan opinto-opasta lukemalla. Nimittäin jos se löytyisi,l sellaista menetelmää käytettäisiin.
        Ulkomainen tutkimus antaa sijoitetulle päihde€urolle 1,90-1,95€ takaisin. Eli jo rahallisesti päihdehoito kannattaa. Mutta ei Suomessa, jossa ei saa hoitoa vaikka päihdelaki 41/1986 niin sanookin (3§, 4§ ja 7§). Suomessa tätä lakia kuntien sosiaalityöntekijät ja klinikat lukevat juuri päihvastoin. Juuri näillä pykälillä vedotaan siihen että asiakas ei tarvitse hoitoa. Lakia luetaan niin kuin alan työntekijä itse haluaa. Lähes kaikissa suomen kaupungeissa siis rikotaan tätä päihdelakia. Ei tunneta sairautta nimeltä alkoholismi (tai narkkari, sekakäyttäjä tai läheisriippuvainen) eikä siihen silloin osata antaa lain määräämää RIITTÄVÄÄ HOITOA ALKOHOLISTILLE JA HÄNEN LÄHEISILLEEN.

        Hyvän hoidon vastustajia Suomessa on
        2)   Lääkärit ja lääkäri-instituutit. He antava huumeiksi luokiteltavia lääkkeitä päihdeongelmasta eroon haluavalle asiakkaalleen. Näin meillä on pohjoismaiden SUURIN SUBUTEX-ongelma. Poliisin mukaan Suomessa on kaupunkeja joissa ei ole huumeongelmaa ollenkaan, mutta on Subutex-ONGELMA. Vaikka ”lääkettä” on nykyisin muokattu niin että sillä ei enää ”kiksejä” saisikaan, on jo eettisesti väärin tarjota potilaalle sellaista hoitoa, josta hänen riippuvuutensa vain lisääntyy ja kovenee. Näin suomalainen keskivertolääkäri tekee. PAMeja raittiuteen!?!? (Ei toimi). Suomen lääkäriliitolla ei ole julistusta että alkoholismi olisi sairaus (2008). WHO on määritellyt alkoholismin sairaudeksi jo vuonna 1952. Lähde löytyy KTL:stä hankalasti (ei netin kautta siis). Mitä on alkoholismi?? Mitä on raittius?? Mitä on sairaus?? Kovia kysymyksiä lääkäreille. Valitettavasti. Näin ei missään nimessä pitäisi olla. Miksi me maksamme 6000-10000€/kk lääkärille, joka käytännössä varastaa kaikkien verotuloista jopa 15 % sairastuttamalla koko yhteiskunnan!? Eikö lääkäreiden saamattomuus sairauksien hoidossa ole täysin järjetöntä?
        3)   Terveyskeskukset. Heillä koulutuksesta huolimatta ei ole tietoa kuinka alkoholismia hoidetaan raittiiksi asti ja he mukisematta, kyseenalaistamatta laittavat hoidokin sinne kaikkein huonointa hoitoa antavaan ostopalvelukuntoutuslaitokseen. Se voi olla taustaltaan uskonnollinen (tai vain asuntola), jolloin on helppo laittaa alkoholisti vuosikausiksi halpaan päivähoitohintaan hoitoon 50€/pv. Pitkän päälle tämä on kallein hoitotapa kaikille paitsi alkoholistille. Kun jäät alton alle ja luusi on poikki, soita pappi avuksesi rukoilemaan kanssasi. ”Se auttaa”. Kyllä päihdehoitoon tarvitaan ammattilainen. Tosin Jokainen kadulla vastaantuleva on omasta mielestään ammattilainen. Kumma vaikka heillä ei ole kokemusta alalta eikä heillä ole omakohtaista toipumiskokemusta sekäkäyttösairaudestaan, joka, kiitos suolamaisten lääkärien, on nykyisin se yleisin profiili.
        4)   Oikeuslaitos on määrännyt että asiakas ei saa valita itse hoitopaikkaansa. Näin ollen lakimiehet ovat vetäneet maton suomalaisten jalkojen alta. Valistuneet kansalaiset eivät voi millään keinoin saattaa päihdehuoltoamme paremmalle tolalle omilla valinnoillaan. Kiitos Korkeimman Oikeuden.   


        ”Eikö jokainen ole vastuussa itsestään ja omista valinnoista”
        Oletko sinä vastuussa omista sairauksistasi, allergioistasi tai vilustumisista viirusperäiseen flunssaan? Eli arvoisa Fakta Tieto, edellinen lause varmaan auttaa sinua ymmärtämään, että kansalainen ei voi olla täysin vastuussa itsestään ja valinnoistaan. Eli suomalainen ei ole vastuussa itsestään. Jos siihen edes yksi pystyisi, hän voisi kertoa meille kaikille, kuinka en saakaan syöpää, laktoori-intoleranssia enkä geliakia. Mutta näiden sairauksien kanssa voi oppia elämään niin, että ne eivät haittaa hänen eikä hänen läheistenkään elämää. Alkoholismia (sekakäyttäjät, lääkeriippuvaiset ja huumeetriippuvaiset) ja läheisriippuvuutta osataan hoitaa mutta ei virallisessa suomalaisessa terveydenhuollossa.

        Lähes 10% suomalaisista on alttius periä alkoholismigeeni ja alttius juoda, joten tämä ongelma koskettaa lähes joka viidettä työssäkäyvää perhettä (n. 400000 alkoholistia). II-tyypin rappioalkoholisteja on vain n. 12000. Sillä rahalla jolla ei yhteisöt ja hankkeet heitä hoitaisivat, saisi pullon viinaa jokaiselle joka päivä. Suuri rahamäärä ilman tuloksia. Tuloksi saadaan maailmalla reilusti yli 50% hoitotuloksella, mutta suomessa suurin vastustaja tällaiselle sairaudenhoidolle käytännössä on KELA. KELA ei anna (eli säädösten tekijälääkärit) tehdä tarvittavalla resurssilla alkoholistien hoitoa. Se vaatii n. 6kk pohjaksi ja 1v seurannan. Suomessa ei ole ainuttakaan tällaista hoitopaikkaa. Puliukot saa haista, osa heistä saattaisi haluta ihan oikeesti hoitoon. Hoitona annetaan riittämätöntä sosiaalialan kuntoutusta, ei sairauden (alkoholismin) hoitoa. On siis iso ero hoidetaanko alkoholisteja vai alkoholismia! Kumpaa sinä kannatat? Perusteluina pitää aina olla käytännön näyttö raitistumistuloksista. Alle 50% ei oo mitään!

        A-klinikoiden hoitotavoitetta ei siis ole eikä näinmuidoin hoitotuloksiakaan. Siis 0%
        Suomen lääkärivetoisin päihdehoitopaikka JSS (Järvenpään Sosiaalisairaala) pääsee tutkimuksen mukaan 2%. Toki Antti Holopainen puhuu aivan oikein, että kunnilta ei saa tarpeeksi rahaa riittävään päihdehoitoon, mutta laittaisitko sinä valtion laittomia tukia nauttivalle, hoitotuloksi saamattomalle lisää rahaa?

        Kalliolan Klinikat pääsevät 14% ulkopuolisella tutkimuksella. Sekään ei ole paljoa, ja tiedän että tätä kirjoitusta ei olisi, jos hoitona olisi ollut sairauskäsityksestä piittamatonta päihdealan ammattiporukkaa. Raadollista.

        Eri uskonnolliset yhteisöt tarjoavat päihdehoitoa. Vaikka uskolla on suuri merkitys toipumisessa, on varsin irvokasta, että uskonnolla yritetään raitistaa. Eihän laktoosi-intoleranssikaan poistu rukouksilla?! On oltava tarkkana uskon ja uskonnon kysymyksissä! Näitä ei Suomessa osata (paitsi kahdessa paikassa).

        ”Tilastoja en tiedä enkä netistäkään nopeasti löytänyt.” Kirjoitti ajattelisit vähän.

        On totta että päihdehoitotuloksia ei yleensä löydä netistä. Ne ovat niin arka aihe kun pääsääntöisesti päihdehoitopaikoilla ei välttämättä edes seurata asiakkaidensa tuloksia. Näin on tilanne aivan liian monella hoitopaikalla. Alle 50% on huono hoitotulos.

        ”Asiassa sellainenkin puoli, että hoito parantaa potilaan elämän laatua, narkkareilla ja puleillakin oikeus siihen.” Kirjoitti ajattelisit vähän.
        Aivan oikein. Nimenomaan oman elämän laadun parantaminen on se avainsana, miksi päihdehoitoa ylipäätään tehdään. Mutta alkoholismi on niin salakavala ja kokonaisvaltainen sairaus, että se ottaa heti tilanteen haltuun kun vähääkään altaa sen viedä. Siksi AINUT TAVOITE voi olla täysraittius. Se kuulostaa alkuun kauhealta, mutta hoidon tehtävänä on motivoida alkoholisti siihen. Kuinka voit motivoida JOS ITSEKIN JUOT? Et mitenkään. Siksi yhdestäkään suomalaisesta lääkäristä ei ole huippupäihdeterapeutiksi huippuraitistumistuloksin. Sillä en tiedä yhtäkään sellaista ja todennäköisyyslaskenta on puolellani tässä väitteessä: Suurimpia päihteiden käyttäjiä on muun muassa lääkärit, lakimiehet, insinöörit, yrittäjät jne valkokaulustyöläiset. Toisen hommissa on vaikea kusettaa. Rokulipäivät tulee ilmi. Lääkärit voivat kirjoittaa nappeja itse itselleen tai pyytää kollegalta.

        Narkkareilla on oikeus hoitoon. Sellaista ei vaan ole Suomessa (käytännössä).

        ”Yhteiskunta osasyyllinen
        Kirjoittanut: päihderiippuvuuksiin 28.1.2008 klo 03.58
        Johan se on rotillakin todettu, että hyvissä, normaaleissa oloissa elävää rottaa ei päihteet kiinnosta.”

        Yhteiskunta ei ole syyllinen siihen että vain osa maalta kaupunkiin muuttaneista sairastuu alkoholismiin. Miksi vain osa. Miksi ei kaikki maalta kaupunkiin muuttavat sairastu. Nimimerkille päihderiippuvaivuuksiin antaisin vinkkinä lukea Lauri Kesoa, Lars Söderlingiä ja esim. Minnesota-mallista hoitopaikkaa www.avominne.fi ja www.minnesota-hoito.fi vertaillen http://www.kalliola.fi/fi/paihdetyo/nurmijarven klinikka ja www.myllyhoito.fi. Myllyhoidolla ei ole varsinaista alkoholistien hoitoa, mutta siellä on muutamia aiheeseen liittyviä rinnakkaisohjelmia kuten CRAFT, Kuntomylly tai selväpää-systeemi

        (Mistä näistä saat parhaimman tiedon? Vertaa sitten ulkomaisia esim. USAn entisten presidenttien hoitolaitoksia tai www.hazelden.org ja uskoisin että seuraavalla kerralla mietit kolmeen kertaan ennen kuin kirjoitat ankkoja. Rottatutkimus kertoo parhaiten sen, kuinka nopeasti meidän geenimme (valitettavasti) muuttuvat ympäristön (siis juomaa pakottamisen) seurauksena. Se ei selitä aineksia hyvään ja toimivaan hoitokäytäntöön yhtään mitään.

        Alkoholismi on sellainen sairaus, että se aiheuttaa lukuisia muita sairauksia ja se (sairaus) vallitsee yhteiskunnassamme ja kodeissamme aivan liikaa aiheuttaen lievästi sanottuna murhetta ja valtavia kustannuksia jokaisella elämän osa-alueellä. Joulumyynti on VAIN 1 mirjardi €uroa. Sivukulutkin alkoholismissa on moninkertaiset.

        Hyvin monet menestyneet ovat itse alkoholisteja. Ei alkoholistien parhaimmistoa voisi sanoa olevan esim. Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe 2008. Hän oli syvästi huolissaan Jokelan-koulutapahtumista. Meillä on KUUSI (6) jokelaa joka päivä. Eipä tuu KELA, Presidentti, sairaanhoitopiiirit, koulutuslaitos, OPH, STM, STAKES yhdistykset, RAY jne mukaan muuttamaan tämä meidän aivan liian kallista sairaanhoitokäytäntöä. Meillä lääkärit saavat antaa ”tappavan” pillerin asiakkaalleen , ja kertoa itselleen että noin taas saatin yksi työ tehtyä. Kun ministeri kuolee (eduskunnassa on huippumäärä päihdeperheistä olevia) niin kukaan ei tee mitään. Apua on tarjolla, mutta Oy Suomi Ab ei halua ottaa sitä vastaan.

        Se tarkoittaisi alkoholiohjelmien ja osan mielenterveysohjemien lopettamisen. Matti Vanhasen toinen hallitus ei antaisi nykyisten alkoholiohjelmien jatkua, tai siellä henkilöstö muuttuisi sellaiseksi, joilla itsellä on näyttää tuloksia ja itsellä on toipumiskokemus. Milli sinne tai tänne ei oo Suomelle iso raha, mutta Suomelle olisi todella ISO ASIA jos se milli menisi sellaisten yhteisöjen käyttöön, jotka saisivat suunnitella päihdealan opetuksen ja hoitokäytänteet totuudelle, eli ainut ohjaava tekijä on itse sairaus. Ei se mitä joku korkeasti koulutettu luulee. Ja se säästäisi parhaimmillaan yli 10 % sinunkin palkkapussista. ISO ASIA

        TEHYn lakko on vain alkosoittoa sille, että kuntien on valittava ketä hoidetaan ja ketä ei. Kun alkoholismin hoitamattomuus maksaa niin paljon kunnille psykiatrisissa hoitolaitoksissa. Siellä ei osata erottaa alkoholismia muista sairauksista, ja aina alkoholismin hoito pitää olla Ykkösjuttu. Käytännön hedelmiä kun pääsee näkemään, niin tää on selvä asia. Voi kun psykilogit ym. se oppis. Jäis resursseja heille hoitaa niitä oikeita asiakkaita.

        sSinä raitis alkkis ja kaikki kaltaisesi olette täysiä huuhaita. 1940- luvulta lähtöisin oleva "minnesota-hoitomalli" on päihdetyön irvíkuva!


      • mitä häh
        Raitis Alkkis kirjoitti:

        Fakta Tieto kirjoitti hienosti tämän päivän suomalaisesta päihdehuollosta. En usko että siinä on mitään järkeä käydä varikolla ”vaihtamassa renkaat ja takas baanalle”.
        Asia ei vaan ole niin yksioikoinen:
        1)   Alkoholismi-sairauteen kuuluu oman sairauden kieltäminen. Siksi päihdehuollon asiakas ei ehkä aina haluakaan muuta kuin juoda. Päihdehuollon ammattityöntekijöinä on koulun tai kurssin käyneitä ”täysiä Ääliöitä” (anteeksi nyt vaan). Jotta voisi olla HYVÄ PÄIHDETERAPEUTTI on omattava sairausmekanismin kaikki vaiheet. Tämä tarkoittaa että ainut oikea ammattilainen on alkoholisti, täysin raitistunut alkoholisti. Suomessa ei ole tarjolla minkäänlaista koulutusta tähän. Ainut kertaluonteinen koulutustilaisuus järjestettiin HAMI:ssa Lapualla 2007 (toteuttajana Minnesota-hoito Oy).

        Koska maassamme toimii kolmella eri omistajapohjalla olevia A-klinikoita ja siellä ammattihenkilökunnan koulutus on, mutta ei omalta alalta (sairauskäsitys, alkoholismi, kuivahuikka, läheisriippuvaisuus, sairauden kulku ja eteneminen, geenit, alttius AA askeleet jne jne) he eivät osaa omaa työtään. Kun tekee päihdetyöntekijänä omaa työtään eikä saa omasta työstä nautittavia tuloksia aikaan, on aika vaihtaa ammattia tai edes työpaikkaa. Turhauttavaa työtä eikä kukaan tunnu tietävän kuinka päihdetyötä tehtäisiin paremmin.

        Onneksi asia alkoholismi-sairauden hoidossa ei ole ihan näin synkkä.
        Söderling on kirjoittanbut erinomaisen kirjan jossa seikkaperäisesti kerrotaan kaikki edellä kuvattu tietous. Suomen päihdehuollossa ongelma on vain siinä että alalle hakeutuu (juovasta) päihdeperheestä läheisriippuvuutta sairastavia nuoria tyttöjä. Hyvä että ovet päihdeperheestä, parempi olisi jos olisivat raittiista perheestä, jossa perheenjäsenet ovat saaneet riittävän hoidon mahdollisine viikon läheisriippuvuuteen ja vanhojen asioiden sekä sairauden ikävien seurausten käsittelemiseen läheiskohtaamisen.

        Tällaista ei ole tarjolla yhdelläkään suomalaisella päihde”klinikalla”. Parhaimpia raitistumistuloksia on saatu AA:sta kehitellyllä ns. Minnesota-mallilla (72% maailmanlaajuisesti).

        Kun tarkastellaan tuloksia kuntien ostamista palveluista, emsimmäiseksi tarjottava terveyskeskus: a) vain joka neljäs lääkäri puhuu asiakkaalleen VAIKKA selsiä merkkejä suurkulutuksesta eli tässä tapauksessa alkoholismista olisi esillä Valitut palat 6/2004?. B) asiakas ohjataan monopolisoituneeseen A-klinikan palveluihin joita kunnat ostavat. Omasta kokemuksesta en saanut mitään apua käydessäni A-klinikalla. Itse lupasin itselleni juoda vain joka toinen päivä. Eihän sellainen onnistu eikä työntekijä millään tavalla puuttunut asiaan. (A-klinikalla mahtaa olla aivan kauheeta olla töissä, kun kukaan ei koskaa saa mitään aikaiseksi. Ei oman työn hedelmiä). A-klinikan johtana, päihdeprofessori Lasse Murto on TV-haastatteluissa useaan kertaan (myös radiossa) kertonut että A-klinikoilla ei ole HOITOTAVOITETTA. Eli tämä tarkoittaa sitä, että tyypillisimmässä hoitopaikassa (60000! / 70000 asiakasta/vuosi) ei ole tarkoituskaan saada mitään aikaiseksi. Mutta miksi meillä A-klinikalla tehdään työtä sellaisella työotteella, jos tarkoituskin on antaa päihdeperheiden nauttia helvetistään. Ken on päihdeperheessä elänyt, tuntee varmasti että helvetti on vielä kiltti sana.

        Lääkärit, psykologit, psykiatrit, perhe/pariterapeutit tarjoavat yksilöhoitoja. Jos joku heistä olisi menestynyt, hänestä aivan varmasti olisi tehty TV-haastattelu. Itse tiedän että lääkäreiden koulutus on .. sitä ei ole. Alkoholismia ei siellä käsitellä. (Tai vain toksikologisesta näkökulmasta viikko).Muiden ed. mainittujen ammattilaisten olisi syytä tietää millainen sairaus alkoholismi on! Mutta näin ei ole. Yksikään ryhmä näistä ei kokonaisuudessaan tiedä/varoita lääkkeistä. Kansankielellä tämä tarkoittaa sitä jos kaljankittaaja ei enää joistaan kaljaa, vaan vaihtaisi viinaan. Eli hoitotapahtumassa keskustellaan kaikesta muusta kuin siitä miksi päihdehoidossa ollaan. Säästä, harrastuksista, ressaavasta työstä?? Juoduista alkoholimääristä. jne. Mutta ei sairaudesta ja kuinka se vaikuttaa. (Koska Suomessa ei ole ainuttakaan päihdealan opetuspaikkaa). Kaikki hyviä toipumistuloksia saavat hoitopaikat ovat hankkineet koulutuksen itse. OPH ei valvo sosionomien, sairaanhoitajien, lääkäreiden yms opetuksen laatua. Kuka vaan voi puhua ja opettaa. Suomen lääkärit eivät käytännössä hyväksy niin pientä totuutta kuin että alkoholismi on sairaus. Siksi meillä on pohjoismaiden suurimmat kuolleisuusluvut, toimimaton opetus, STAKESn hankkeissa ei osata edes puhua oikeilla sanoilla saatikka että puhuttais oikeista asioista. Joukko naispuolisia yrittää tehdä jotain kasvavalle mielenterveys- ja päihdeongelmalle. Hassuinta on se että KAIKKI TIETO ON SUOMESSA. Se ei vaan löydy STAKESISTA, Ei STM:stä, ei Yliopistoista tai ammattikorkeakouluista, ei löydy raittiusjärjestöistä eikä päihdealan yhdistyksistä eikä edes lähihoitajan opinto-opasta lukemalla. Nimittäin jos se löytyisi,l sellaista menetelmää käytettäisiin.
        Ulkomainen tutkimus antaa sijoitetulle päihde€urolle 1,90-1,95€ takaisin. Eli jo rahallisesti päihdehoito kannattaa. Mutta ei Suomessa, jossa ei saa hoitoa vaikka päihdelaki 41/1986 niin sanookin (3§, 4§ ja 7§). Suomessa tätä lakia kuntien sosiaalityöntekijät ja klinikat lukevat juuri päihvastoin. Juuri näillä pykälillä vedotaan siihen että asiakas ei tarvitse hoitoa. Lakia luetaan niin kuin alan työntekijä itse haluaa. Lähes kaikissa suomen kaupungeissa siis rikotaan tätä päihdelakia. Ei tunneta sairautta nimeltä alkoholismi (tai narkkari, sekakäyttäjä tai läheisriippuvainen) eikä siihen silloin osata antaa lain määräämää RIITTÄVÄÄ HOITOA ALKOHOLISTILLE JA HÄNEN LÄHEISILLEEN.

        Hyvän hoidon vastustajia Suomessa on
        2)   Lääkärit ja lääkäri-instituutit. He antava huumeiksi luokiteltavia lääkkeitä päihdeongelmasta eroon haluavalle asiakkaalleen. Näin meillä on pohjoismaiden SUURIN SUBUTEX-ongelma. Poliisin mukaan Suomessa on kaupunkeja joissa ei ole huumeongelmaa ollenkaan, mutta on Subutex-ONGELMA. Vaikka ”lääkettä” on nykyisin muokattu niin että sillä ei enää ”kiksejä” saisikaan, on jo eettisesti väärin tarjota potilaalle sellaista hoitoa, josta hänen riippuvuutensa vain lisääntyy ja kovenee. Näin suomalainen keskivertolääkäri tekee. PAMeja raittiuteen!?!? (Ei toimi). Suomen lääkäriliitolla ei ole julistusta että alkoholismi olisi sairaus (2008). WHO on määritellyt alkoholismin sairaudeksi jo vuonna 1952. Lähde löytyy KTL:stä hankalasti (ei netin kautta siis). Mitä on alkoholismi?? Mitä on raittius?? Mitä on sairaus?? Kovia kysymyksiä lääkäreille. Valitettavasti. Näin ei missään nimessä pitäisi olla. Miksi me maksamme 6000-10000€/kk lääkärille, joka käytännössä varastaa kaikkien verotuloista jopa 15 % sairastuttamalla koko yhteiskunnan!? Eikö lääkäreiden saamattomuus sairauksien hoidossa ole täysin järjetöntä?
        3)   Terveyskeskukset. Heillä koulutuksesta huolimatta ei ole tietoa kuinka alkoholismia hoidetaan raittiiksi asti ja he mukisematta, kyseenalaistamatta laittavat hoidokin sinne kaikkein huonointa hoitoa antavaan ostopalvelukuntoutuslaitokseen. Se voi olla taustaltaan uskonnollinen (tai vain asuntola), jolloin on helppo laittaa alkoholisti vuosikausiksi halpaan päivähoitohintaan hoitoon 50€/pv. Pitkän päälle tämä on kallein hoitotapa kaikille paitsi alkoholistille. Kun jäät alton alle ja luusi on poikki, soita pappi avuksesi rukoilemaan kanssasi. ”Se auttaa”. Kyllä päihdehoitoon tarvitaan ammattilainen. Tosin Jokainen kadulla vastaantuleva on omasta mielestään ammattilainen. Kumma vaikka heillä ei ole kokemusta alalta eikä heillä ole omakohtaista toipumiskokemusta sekäkäyttösairaudestaan, joka, kiitos suolamaisten lääkärien, on nykyisin se yleisin profiili.
        4)   Oikeuslaitos on määrännyt että asiakas ei saa valita itse hoitopaikkaansa. Näin ollen lakimiehet ovat vetäneet maton suomalaisten jalkojen alta. Valistuneet kansalaiset eivät voi millään keinoin saattaa päihdehuoltoamme paremmalle tolalle omilla valinnoillaan. Kiitos Korkeimman Oikeuden.   


        ”Eikö jokainen ole vastuussa itsestään ja omista valinnoista”
        Oletko sinä vastuussa omista sairauksistasi, allergioistasi tai vilustumisista viirusperäiseen flunssaan? Eli arvoisa Fakta Tieto, edellinen lause varmaan auttaa sinua ymmärtämään, että kansalainen ei voi olla täysin vastuussa itsestään ja valinnoistaan. Eli suomalainen ei ole vastuussa itsestään. Jos siihen edes yksi pystyisi, hän voisi kertoa meille kaikille, kuinka en saakaan syöpää, laktoori-intoleranssia enkä geliakia. Mutta näiden sairauksien kanssa voi oppia elämään niin, että ne eivät haittaa hänen eikä hänen läheistenkään elämää. Alkoholismia (sekakäyttäjät, lääkeriippuvaiset ja huumeetriippuvaiset) ja läheisriippuvuutta osataan hoitaa mutta ei virallisessa suomalaisessa terveydenhuollossa.

        Lähes 10% suomalaisista on alttius periä alkoholismigeeni ja alttius juoda, joten tämä ongelma koskettaa lähes joka viidettä työssäkäyvää perhettä (n. 400000 alkoholistia). II-tyypin rappioalkoholisteja on vain n. 12000. Sillä rahalla jolla ei yhteisöt ja hankkeet heitä hoitaisivat, saisi pullon viinaa jokaiselle joka päivä. Suuri rahamäärä ilman tuloksia. Tuloksi saadaan maailmalla reilusti yli 50% hoitotuloksella, mutta suomessa suurin vastustaja tällaiselle sairaudenhoidolle käytännössä on KELA. KELA ei anna (eli säädösten tekijälääkärit) tehdä tarvittavalla resurssilla alkoholistien hoitoa. Se vaatii n. 6kk pohjaksi ja 1v seurannan. Suomessa ei ole ainuttakaan tällaista hoitopaikkaa. Puliukot saa haista, osa heistä saattaisi haluta ihan oikeesti hoitoon. Hoitona annetaan riittämätöntä sosiaalialan kuntoutusta, ei sairauden (alkoholismin) hoitoa. On siis iso ero hoidetaanko alkoholisteja vai alkoholismia! Kumpaa sinä kannatat? Perusteluina pitää aina olla käytännön näyttö raitistumistuloksista. Alle 50% ei oo mitään!

        A-klinikoiden hoitotavoitetta ei siis ole eikä näinmuidoin hoitotuloksiakaan. Siis 0%
        Suomen lääkärivetoisin päihdehoitopaikka JSS (Järvenpään Sosiaalisairaala) pääsee tutkimuksen mukaan 2%. Toki Antti Holopainen puhuu aivan oikein, että kunnilta ei saa tarpeeksi rahaa riittävään päihdehoitoon, mutta laittaisitko sinä valtion laittomia tukia nauttivalle, hoitotuloksi saamattomalle lisää rahaa?

        Kalliolan Klinikat pääsevät 14% ulkopuolisella tutkimuksella. Sekään ei ole paljoa, ja tiedän että tätä kirjoitusta ei olisi, jos hoitona olisi ollut sairauskäsityksestä piittamatonta päihdealan ammattiporukkaa. Raadollista.

        Eri uskonnolliset yhteisöt tarjoavat päihdehoitoa. Vaikka uskolla on suuri merkitys toipumisessa, on varsin irvokasta, että uskonnolla yritetään raitistaa. Eihän laktoosi-intoleranssikaan poistu rukouksilla?! On oltava tarkkana uskon ja uskonnon kysymyksissä! Näitä ei Suomessa osata (paitsi kahdessa paikassa).

        ”Tilastoja en tiedä enkä netistäkään nopeasti löytänyt.” Kirjoitti ajattelisit vähän.

        On totta että päihdehoitotuloksia ei yleensä löydä netistä. Ne ovat niin arka aihe kun pääsääntöisesti päihdehoitopaikoilla ei välttämättä edes seurata asiakkaidensa tuloksia. Näin on tilanne aivan liian monella hoitopaikalla. Alle 50% on huono hoitotulos.

        ”Asiassa sellainenkin puoli, että hoito parantaa potilaan elämän laatua, narkkareilla ja puleillakin oikeus siihen.” Kirjoitti ajattelisit vähän.
        Aivan oikein. Nimenomaan oman elämän laadun parantaminen on se avainsana, miksi päihdehoitoa ylipäätään tehdään. Mutta alkoholismi on niin salakavala ja kokonaisvaltainen sairaus, että se ottaa heti tilanteen haltuun kun vähääkään altaa sen viedä. Siksi AINUT TAVOITE voi olla täysraittius. Se kuulostaa alkuun kauhealta, mutta hoidon tehtävänä on motivoida alkoholisti siihen. Kuinka voit motivoida JOS ITSEKIN JUOT? Et mitenkään. Siksi yhdestäkään suomalaisesta lääkäristä ei ole huippupäihdeterapeutiksi huippuraitistumistuloksin. Sillä en tiedä yhtäkään sellaista ja todennäköisyyslaskenta on puolellani tässä väitteessä: Suurimpia päihteiden käyttäjiä on muun muassa lääkärit, lakimiehet, insinöörit, yrittäjät jne valkokaulustyöläiset. Toisen hommissa on vaikea kusettaa. Rokulipäivät tulee ilmi. Lääkärit voivat kirjoittaa nappeja itse itselleen tai pyytää kollegalta.

        Narkkareilla on oikeus hoitoon. Sellaista ei vaan ole Suomessa (käytännössä).

        ”Yhteiskunta osasyyllinen
        Kirjoittanut: päihderiippuvuuksiin 28.1.2008 klo 03.58
        Johan se on rotillakin todettu, että hyvissä, normaaleissa oloissa elävää rottaa ei päihteet kiinnosta.”

        Yhteiskunta ei ole syyllinen siihen että vain osa maalta kaupunkiin muuttaneista sairastuu alkoholismiin. Miksi vain osa. Miksi ei kaikki maalta kaupunkiin muuttavat sairastu. Nimimerkille päihderiippuvaivuuksiin antaisin vinkkinä lukea Lauri Kesoa, Lars Söderlingiä ja esim. Minnesota-mallista hoitopaikkaa www.avominne.fi ja www.minnesota-hoito.fi vertaillen http://www.kalliola.fi/fi/paihdetyo/nurmijarven klinikka ja www.myllyhoito.fi. Myllyhoidolla ei ole varsinaista alkoholistien hoitoa, mutta siellä on muutamia aiheeseen liittyviä rinnakkaisohjelmia kuten CRAFT, Kuntomylly tai selväpää-systeemi

        (Mistä näistä saat parhaimman tiedon? Vertaa sitten ulkomaisia esim. USAn entisten presidenttien hoitolaitoksia tai www.hazelden.org ja uskoisin että seuraavalla kerralla mietit kolmeen kertaan ennen kuin kirjoitat ankkoja. Rottatutkimus kertoo parhaiten sen, kuinka nopeasti meidän geenimme (valitettavasti) muuttuvat ympäristön (siis juomaa pakottamisen) seurauksena. Se ei selitä aineksia hyvään ja toimivaan hoitokäytäntöön yhtään mitään.

        Alkoholismi on sellainen sairaus, että se aiheuttaa lukuisia muita sairauksia ja se (sairaus) vallitsee yhteiskunnassamme ja kodeissamme aivan liikaa aiheuttaen lievästi sanottuna murhetta ja valtavia kustannuksia jokaisella elämän osa-alueellä. Joulumyynti on VAIN 1 mirjardi €uroa. Sivukulutkin alkoholismissa on moninkertaiset.

        Hyvin monet menestyneet ovat itse alkoholisteja. Ei alkoholistien parhaimmistoa voisi sanoa olevan esim. Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe 2008. Hän oli syvästi huolissaan Jokelan-koulutapahtumista. Meillä on KUUSI (6) jokelaa joka päivä. Eipä tuu KELA, Presidentti, sairaanhoitopiiirit, koulutuslaitos, OPH, STM, STAKES yhdistykset, RAY jne mukaan muuttamaan tämä meidän aivan liian kallista sairaanhoitokäytäntöä. Meillä lääkärit saavat antaa ”tappavan” pillerin asiakkaalleen , ja kertoa itselleen että noin taas saatin yksi työ tehtyä. Kun ministeri kuolee (eduskunnassa on huippumäärä päihdeperheistä olevia) niin kukaan ei tee mitään. Apua on tarjolla, mutta Oy Suomi Ab ei halua ottaa sitä vastaan.

        Se tarkoittaisi alkoholiohjelmien ja osan mielenterveysohjemien lopettamisen. Matti Vanhasen toinen hallitus ei antaisi nykyisten alkoholiohjelmien jatkua, tai siellä henkilöstö muuttuisi sellaiseksi, joilla itsellä on näyttää tuloksia ja itsellä on toipumiskokemus. Milli sinne tai tänne ei oo Suomelle iso raha, mutta Suomelle olisi todella ISO ASIA jos se milli menisi sellaisten yhteisöjen käyttöön, jotka saisivat suunnitella päihdealan opetuksen ja hoitokäytänteet totuudelle, eli ainut ohjaava tekijä on itse sairaus. Ei se mitä joku korkeasti koulutettu luulee. Ja se säästäisi parhaimmillaan yli 10 % sinunkin palkkapussista. ISO ASIA

        TEHYn lakko on vain alkosoittoa sille, että kuntien on valittava ketä hoidetaan ja ketä ei. Kun alkoholismin hoitamattomuus maksaa niin paljon kunnille psykiatrisissa hoitolaitoksissa. Siellä ei osata erottaa alkoholismia muista sairauksista, ja aina alkoholismin hoito pitää olla Ykkösjuttu. Käytännön hedelmiä kun pääsee näkemään, niin tää on selvä asia. Voi kun psykilogit ym. se oppis. Jäis resursseja heille hoitaa niitä oikeita asiakkaita.

        Raittiille alkkikselle: Pitkästi latelit täyttä paskaa ! Minnesota-huuhaa on tämän suomalaisen yhteiskunnan suurin uhkatekijä, oikea päihdehuolto-työn viirus ! Tämä psykoterrori pitää lailla kieltää suomessa.


      • just..
        myös entinen alkoholisti kirjoitti:

        On se ikävä että henkilö lähtee tuolle linjalle vääristelemään tietoa. Toipumis % ei ole mitään todellisuuspohjaa. Noita 72 % lukuja ei ole missän, vaan ne on niitä mututilastoja. On todella ikävää että sinun tyyppinen aivopesty henkilö lähtee julistamaan tietoa faktana, tuntematta yhtään julkisen päihdehoidon velvollisuuksista, siis siitä että päihdepalveluja pitää tarjota kaikille. Tähän asti parhaat tulokset tulevat virallisten tutkimusten mukaan lääke / terapiahoidon kautta (faktatieto) Tutkimusten mukaan joka neljäs parannee ilman mitään hoitoa (25 % faktatieto)

        Jos minnesotan ja Myllyhoito hoidon tulokset liikkuisi noissa lukemissa mitä annat ymmärtää, niin missä on ne tulokset yhteiskunnan keskellä. Jatkohoitona he käyttävät AA:ta ja sen jäsenmäärä on vakiintunut arvioiden mukan 8-10.000 henkilöön. Suurin osa AA:ssa kävijöistä on suoraan ilman hoitoa sinne tulleita. Kauanko AA on Suomessa toiminut, siitähän sitä voi laskea tuloksia todellisuudessa.

        Päihdeongelmassa liikutaan niin vaikeaan alueen yllä, ettei siihen kenelläkään ole suoraa ja oikeaa vastausta, joillakin on vastaus mutta siihen vaikuttaa enemmäkin taloudelliset intressit, eikö vain, ei niinkään ihmisten hätä..
        Kannataisi lukea lisää ihan suomalaisia tutkimuksia päihdeongelmasta ja sen hoidosta. Niissä ouhutaan esimerkiksi fyysisest, psyykkisestä, sosiaalisesta ja hengellisestä kokonaisuudesta. Sitä sanotaan kokonaisvaltaiseksi ihmiskäsitykseksi.

        "Tutkimusten mukaan joka neljäs parannee ilman mitään hoitoa (25 % faktatieto)"

        Joka neljäs mistä ryhmästä?

        Minäkin sitten ilmeisesti kuulun tähän ryhmään, koska olen toipunut alkoholismista. Siihen olen joutunut tekemään helvetisti sellaista työtä
        mitä missään alkoholismin hoitoa tarjoavassa laitoksessa ei ole edes
        mainittu tarpeelliseksi...näiden laitosten tarjoamalla hoidolla olisin aivan
        varmasti kuollut. Montako kuollutta on jokaista toipunutta kohden?

        "Niissä ouhutaan esimerkiksi fyysisest, psyykkisestä, sosiaalisesta ja hengellisestä kokonaisuudesta. Sitä sanotaan kokonaisvaltaiseksi ihmiskäsitykseksi. "

        Ihminen joka elää juoden ja juomisen vuoksi alkoholisoituneessa
        ajatusmaailmassa ei pysty tälläisiä " kokonaisvaltaisia ihmiskäsityksiä"
        käsittelemään eikä hänellä ole mitään mielenkiintoa niitä kohtaan. Ainoastaan juominen on merkitsevä asia. Nämä ovat näitä "asiantuntijoiden"
        toisilleen sepittämiä kliseitä, joilla ei ole mitään merkitystä alkoholistin elämässä, tuskin käytännön päihdetyössäkään..


      • näin se käy..
        just.. kirjoitti:

        "Tutkimusten mukaan joka neljäs parannee ilman mitään hoitoa (25 % faktatieto)"

        Joka neljäs mistä ryhmästä?

        Minäkin sitten ilmeisesti kuulun tähän ryhmään, koska olen toipunut alkoholismista. Siihen olen joutunut tekemään helvetisti sellaista työtä
        mitä missään alkoholismin hoitoa tarjoavassa laitoksessa ei ole edes
        mainittu tarpeelliseksi...näiden laitosten tarjoamalla hoidolla olisin aivan
        varmasti kuollut. Montako kuollutta on jokaista toipunutta kohden?

        "Niissä ouhutaan esimerkiksi fyysisest, psyykkisestä, sosiaalisesta ja hengellisestä kokonaisuudesta. Sitä sanotaan kokonaisvaltaiseksi ihmiskäsitykseksi. "

        Ihminen joka elää juoden ja juomisen vuoksi alkoholisoituneessa
        ajatusmaailmassa ei pysty tälläisiä " kokonaisvaltaisia ihmiskäsityksiä"
        käsittelemään eikä hänellä ole mitään mielenkiintoa niitä kohtaan. Ainoastaan juominen on merkitsevä asia. Nämä ovat näitä "asiantuntijoiden"
        toisilleen sepittämiä kliseitä, joilla ei ole mitään merkitystä alkoholistin elämässä, tuskin käytännön päihdetyössäkään..

        Juomisen pakkomielle on kuin musta aukko, se imee kaiken sisäänsä
        jälkiä jättämättä. Ei ole mitään keinoa hoitaa alkoholismia purkamatta
        juomisen pakkomiellettä. Mitä pidemmälle on alkoholismi edennyt, sitä
        vähemmän on merkitystä muulla kuin juomisella.

        Juomisen pakkomielle on alkoholismi.

        Toisinpäin toimii myös. Toivuttuaan juomisen pakkomielteestä alkoholisti
        pystyy hoitamaan muutkin asiansa kuntoon ja elämään mielekästä elämää.
        Asioilla on tapana järjestyä, tavalla tai toisella.


      • markkinatalous..
        just.. kirjoitti:

        "Tutkimusten mukaan joka neljäs parannee ilman mitään hoitoa (25 % faktatieto)"

        Joka neljäs mistä ryhmästä?

        Minäkin sitten ilmeisesti kuulun tähän ryhmään, koska olen toipunut alkoholismista. Siihen olen joutunut tekemään helvetisti sellaista työtä
        mitä missään alkoholismin hoitoa tarjoavassa laitoksessa ei ole edes
        mainittu tarpeelliseksi...näiden laitosten tarjoamalla hoidolla olisin aivan
        varmasti kuollut. Montako kuollutta on jokaista toipunutta kohden?

        "Niissä ouhutaan esimerkiksi fyysisest, psyykkisestä, sosiaalisesta ja hengellisestä kokonaisuudesta. Sitä sanotaan kokonaisvaltaiseksi ihmiskäsitykseksi. "

        Ihminen joka elää juoden ja juomisen vuoksi alkoholisoituneessa
        ajatusmaailmassa ei pysty tälläisiä " kokonaisvaltaisia ihmiskäsityksiä"
        käsittelemään eikä hänellä ole mitään mielenkiintoa niitä kohtaan. Ainoastaan juominen on merkitsevä asia. Nämä ovat näitä "asiantuntijoiden"
        toisilleen sepittämiä kliseitä, joilla ei ole mitään merkitystä alkoholistin elämässä, tuskin käytännön päihdetyössäkään..

        Kaikista alkoholistisesti juovista ihmisistä toipuu n.2% kuulemma. kun
        tästä vähennetään uskoontulleet ja rakastumisen vuoksi raitistuneet, väärinymmärretyt "heavyusers" ja sellaiset jotka eivät pysty nimeämään
        raititumisensa mekanismia, päästään HYVÄLLÄ tahdolla kenties tuohon 0,5 prosenttiin.. kaikista alkoholisteista. Siis nämä toipuvat ilman minkäänlaista hoitoa yhteiskunnan puolelta. Jos tämä olisi kyselytutkimus niin
        sanottaisiin että tulos mahtuu virhemarginaaliin.

        Ja tämän häviävän pienen osuuden vuoksi päihdehoitoa ei saa arvostella..
        Vaan se on jätettävä "asiantuntijoille..?


      • Walt..juopon sankari
        mitä häh kirjoitti:

        Raittiille alkkikselle: Pitkästi latelit täyttä paskaa ! Minnesota-huuhaa on tämän suomalaisen yhteiskunnan suurin uhkatekijä, oikea päihdehuolto-työn viirus ! Tämä psykoterrori pitää lailla kieltää suomessa.

        Se on merkillistä että halutaan hoitoa joka olisi kivutonta ja vaivatonta, mieluummin vielä mahdollistaisi juomisen jatkamisen ainakin "kohtuukäyttäjänä"

        No onhan sitä saatavilla runsain mitoin "se on ittesta kiinni" muodossa olevaa Disney-hoitoa joka perustuu siihen että kun alkoholisti oikein,oikein haluaa ja toivoo, toivoo, niin ilmestyy päihdehaltija joka palkitsee toivojan taikasauvansa sipaisulla, taikasauvan jonka sipaisu muuttaa juopon raittiiksi, tai vielä parempi,kohtuukäyttäjäksi...jos tämä ei onnistu niin syy on aina juopossa. Hän ei ole halunnut tarpeeksi eikä toivonut tarpeeksi..
        Hän ei ole toivojatyyppiä ja voi jatkaa juomistaan rauhallisin mielin, kaikkensa
        toki antaneena...

        Uskokoon ken haluaa..

        Mainittakoon että Disneyn kotimaassa vakuutusyhtiöt rahoittavat melkoisen osan päihdehoidoista. Tälläisillä 2% toipumisluvuilla nämä rahantuntevat
        yhtiöt eivät ota maksettavien hoitopaikkojen listoilleenkaan. Eivätkä aivan
        varmasti maksa vuosittain toistuvia, monen kuukauden kuntoutumisjaksoja.
        Samaten ne pitävät huolen siitä, itse tilastoimalla, ettei niitä hassuteta tilastokikkailulla.

        Mainittakoon että miltei kaikki tehokkaimmat klinikat perustuvat jossain
        määrin AA:n 12 askeleen ohjelmaan..


    • vain elämää

      Yhdyn täysin nimimerkin "mitä häh" lausuntoon. Näiden puhallus,rahastus ja psykoterrori "hoitolaitosten toimiluvat pitäisi jo lähtökohtaissti evätä !!!

    • Elämää tämäkin

      No, väännelkää asiaa miten haluatte, mutta minulla on kokemus Myllyhoidosta vuonna -83 ja olen saanut olla raittiina siitä lähtien. Minulla oli silloin halu lopettaa juominen ja nöyryyttä hakea apua. Sain avun.. Koen olevani täysivaltaine yhteiskunnan jäsen..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe