Mikä vaikuttavin Euroopan kaupunki?

Matkailija-Maija

Mikä on mielestäsi vaikuttavin, kiinnostavin, kaunein kaupunki Euroopassa?
Itse tykkään Roomasta, uskomaton paikka, monen tuhannen vuoden historia avautuu siinä silmien edessä nykyaikaisuuden kanssa.
Kieli kaunis, ihmiset valloittavan temperamenttisia.

18

4342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkustelevainen

      Rooma on mahtava paikka. Joka nurkan takana uusi yllätys. Sitä paitsi ihmeen rauhallinen paikka. Saa kuljeksia ihan yksikseen ja kaikessa rauhassa kujilla ja toreilla. Paljon silmänruokaa.

      Kaikki tiet vievät Roomaan!

    • takatuvan tuomo

      Vaikuttavuus riippuu henkilöstä, kokemuksista, taustasta, mielenkiinnon kohteista jne.

      Venetsia on vaikuttanut minuun omaleimaisuudellaan.
      San Marino sijainnillaan.
      Monte-Carlo ilmapiirillään.
      Dubrovnik tavallaan. Varsinkin sodan jälkeen.
      Rooman olet jo kehunut.
      Pietari kaikesta huolimatta. Yhdenmukainen arkkitehtuuri keskustassa.
      Lybec, Amsterdam, Langenlois, Dunaföldvar, Varkaus, Valletta, la Vella, Krakova jne.

      Mahdoton laittaa järjestykseen!

    • El-Tonto

      Rooma on historiansa puolesta vaikuttava. Samoin monet muinaisen Rooman imperiumin aikaiset säilyneet kaupungit. Valitettavasti paljon tuhoutunut ja tuhottu.

      Katson aihetta hieman toisesta näkökulmasta. Suuren vaikutuksen ovat tehneet mm. Varsova ja Bukarest. Eivät kauneudellaan eivätkä antiikin historiallaan, mutta historiallaan kuitenkin.

      Varsova on oikea sosialistisen realismin museo arkkitehtuuriltaan. Jos nyt jätetään uudelleen rakennettu vanhakaupunki, muutamat kirkot ja nykyaikaiset pilvenpiirtäjät pois, voi välillä kuvitella olevansa 1970-luvulla.

      Bukarest taas näyttää kasvonsa Ceausescun hirmuvallan jäljillään. Kun katsoo Casa Poporuluin [nykyiseltä nimeltään: Palatul Parlamentului] täyttämää tilaa ja sen ympäristöä tajuaa minkälainen paholainen on ollut vallassa. Kolme kokonaista historiallisen keskustan kaupunginosaa, asuintaloja, kymmeniä kirkkoja ja luostareita jyrättiin maan tasalle. Kymmenettuhannet ihmiset pakkomuutettiin lähiökerrostaloihin, joihin ei tullut vesi ja joiden asunnoista puuttui lämmitys ja vessa.

      Vaikuttavuus voi olla myös negaation kautta syntyvää...

      Kauniita kaupunkeja on Euroopassa paljon. Yleensä tällaisiin kaupunkeihin liittyy joko vanha keskusta ja/tai luonnon elementit.

      • takatuvan tuomo

        Mainitsemassasi merkityksessä Viipurikin edustaa aikaansa, vieläkin.

        Dubrovnikin uudet tiilikatot olivat sodan jälkeen asiayhteydessään vaikuttavia.

        Budapestin parlamenttitalon seinien taistelujen jäljet vuodelta 1956 palauttavat mieleeni silloiset, lehdistä seuratut tapahtumat.
        Vieläkin täytyy olla kyseisestä aiheesta varovainen unkarilaisten kanssa.

        Varsovan keskusta ei tdellakaan ole paljoa muuttunut.
        Lähiöistä löytyi jo 1970-luvulla hyvinkin tasokasta asumista.


    • Wien

      Minäkin kuulun kyllä Rooman ystäviin, mutta suosikkini on kuitenkin ihana Wien!

      • Eira N

        Wien minunkin mielestäni, Rooma ja Pariisi tulevat siinä kannoilla


    • Pietari--------

      Rooma ja Pietari tulevat ensimmäisinä mieleen. Tukholmakin on hieno. Budapest on kuulema myös upea, mutta siellä en ole vielä itse käynyt.

    • Nimetön

      on vaikuttava, mutta minusta Euroopan ihanin, kaunein, tunnelmallisin ja viehättävin kaupunki on Venetsia.
      Sitten kun siellä on ne tavalliset kauniit nähtävyydet koluttu ja tutustuttu, kannattaa suunnata kulkunsa hiljaisemmille sivukujille. Pienille aukioille, kapeimpien kanaalien rannoille. Pienenpieniin kahviloihin ja ravintoloihin, paikallisten ihmisten joukkoon. Sivuun turistivirrasta. Sieltä löytyy se kaunis ja tunnelmallinen Venetsia, jolle olen menettänyt sydämeni.

    • valtov

      Mielestäni vaikuttavin on Rooma, kaunein on Praha, kiinnostavin on Barcelona.
      Barcelonassa tai Prahassa on ollut nähtävää useammallekkin reissulle mutta Roomassa kun kävi toistamiseen niin jäi tunne että ei maksanut vaivaa..
      Kuvia mm. Roomasta,Prahasta ja Barcelonasta
      http://www.saunalahti.fi/~vavauh/

    • n42eliaikuinen

      Roomaa olemmekin suunnitelleet ensi kesän kohteeksi.. Henkilökohtaisesti suurimman vaikutuksen tehneet ja siksi top 5 listallani: Krakova ( Auschwitz), Berliini, Pariisi, Dublin ja Wien, ja tässä järjestyksessä. Euroopan historia puhuttelee, samalla kun itselle ikää karttuu.

      • Matkamies maan

        Berliini
        Praha
        Pariisi
        Wien
        Budapest

        Muita listalle kuuluvia voisi myös olla, mutta onhan niitä vaikea paremmuusjärjestykseen laittaa..... Pietari, Lontoo, Amsterdam, Hampuri, Riika, Krakova, Rooma, Madrid, Barcelona, Moskova...ihan vaan ulkomuistista, no onhan Tukholma, Oslo ja Kööpenhamina myös omalla tavallaan mielenkiintoisia, sitten Helsinki, Kuopio ja Rovaniemi sekä hännän huippuna Varkaus nähtävyytenä tehtaiden mahdista


    • tappikauppias

      1. Ehdottomasti paras Euroopan kaupunki on mielestäni Pariisi.
      Leveät bulevardit ja kauniit puistot, hieno tunnelma, upeat kahvilat, kiinnostavat museot ja kiehtova arkkitehtuuri (Eiffelin torni!!).
      2. Toisena pidän Roomasta. Se historia kaikkialla kohtaaminen, vanhan kaupungin kapeat kadut ja Vatikaanin upeat aarteet (luen sen Roomaan kuuluvaksi).
      3. Lontoo on kiehtovuudessaan merkillinen suurkaupunki. Pubit ovat aitoja ja ihmiset kohteliaita. En tosin pitänyt englantilaisesta luokkayhteiskunnan arvohierarkiasta, mutta kokemus sekin, kun ei kelpaa hienoon ravintolaan (enhän ole "Sir").
      4. Wien. Itävalta-Unkarin pääkaupungin aatelinen henki leijailee kaupungin yllä. Ihmisissä on tyyliä ja ne kahvilat ovat oikeastaan hienompia kuin Pariisissa, tai missään.
      Seuraavaksi matkaan Firenzeen. Katsotaan, pääseekö se listalle. Esim. Berliini ei minua sykäyttänyt, mutta kävinkin siellä vielä silloin kuin se muuri jakoi kaupungin kahtia.

    • Listaaaa

      Minuun teki suurimman vaikutuksen aikoinaan Visby. En odottanut kaupungilta mitään, sää sattui suosimaan ja turistisesonki ei ollut vielä alkanut. Historia ja huikaisevan sininen taivas ja aava meri...

      Toisena tulevat Rooma ja Pariiisi. Näistä Roomassa olen käynyt kerran, ja se oli melkein pettymys, sillä odotukseni olivat todella korkealla: "tässäkö tää nyt oli". Mutta kyllähän se kaupungin kerroksellisuus ja tuhatvuotinen historia tekivät vaikutuksen.

      Pariisi, jossa nyt olen asunut joitain vuosia, tuli hiljaa hiipien. Monimuotoisuus ja historia tekevät tästä kaupungin, johon ei kyllästy.

      Esimerkiksi Lontoo puolestaan oli mielestäni hieman tylsä. Kaupunki muiden suurten kaupunkien joukossa.

      Seuraavaksi haluaisin päästä Istanbuliin.

    • Kovin hedelmätöntä

      on laittaa kaupunkeja moiseen järjestykseen. Itse en ole kovinkaan monessa käynyt. Fiiliksiin vaikuttaa myös moni asia. Matkaajan ikä, elämäntilanne, matkaseura, matkaan liittyvät tapahtumat. Käsitelläänkö vaan ihanaa vanhaa keskustaa, jossa on varaa asua vain rikkailla tai sitten korjaamattomissa taloissa köyhillä. Kuinka moni tutustuu keskiluokan lähiöihin tai kaupun vuokra-asuntokortteleihin. Minkähänlaisen vaikutuksen ne tekee? Jos Varkauteen on vaikuttunut, niin Kauppakadulta saa yksiön parilla kymppitonnilla. Halpa loma-asunto. Jos aikoo siellä asua niin ei välttämättä duunia eikä varaa edes siihen yksiöön.

      No ei pilata tunnelmaa kokonaan. Budapest on kaunis kaupunki. Berliini on vihreä kaupunki. Bratislavan tai Ljubljanan vanha keskusta on todella viehättävää seutua kuljeskella ja haaveilla. Lissabonissa on kaunista ja ihmiset aitoja ja ystävällisiä.

    • Matkailija/kulkuri

      Vaikuttavin euroopan kaupunki näkemistäni on Budapest, mutta viehättävin on ehdottomasti Krakova. Bratislava ja Zagreb ovat myös kauniita ja mukavia, sopivan kokoisia kaupunkeja, joissa on oma tunnelmansa.

    • Varsova

      Vaikuttavin tähän mennessä on ollut Varsova. Ainakin korvat oli ihan lukossa koneen laskeutuessa kaupungin lentokentälle. Voihan olla että vaikkua toi korviin flunssa. Joka tapauksessa Varsova vaikutti mukavalta kaupungilta. Syominen ja juominen on edullista.

    • Mila;)

      Euroopan kaunein kaupunki on mielestäni Pariisi, mutta vaikuttavin Lontoo.

    • Belgium

      Monia hyviä kaupunkeja on jo mainittu. Belgiassa Brugge on myös käymisen arvoinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe