karmean kuorsaajan puoliso

emmiina44

Kuuntelin vuosikausia mieheni karmeaa kuorsausta ja kärsin. Käytin korvatulppia, tönin miestäni parin minuutin välein ja kärsin, lisäksi mieskin häiriintyi jatkuvista herättelyistä. Mikään ei auttanut, hän osasi kuorsata vatsallaan, selällään ja jopa kyljellään. Eräänä päivänä päätimme kokeilla erillään nukkumista. Nukumme edelleenkin samassa makuuhuoneessa, mutta n. 1m etäisyydellä ja niin että mieheni nukkuu pää minuun päin, ja ihmeiden aika ei ole ohi, kuorsaus ei enää häiritse minua. Nykyään nukumme molemmat huomattavasti paremmin. Onko muilla ollut vastaavia myönteisiä kokemuksia?

7

4637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinen tohelo

      Me taas muutimme eri huoneisiin asumaan ja silti hirrenvetoäänet kuuluvat läpi vaihtelevasti. Mies menossa leikkaukseen.

      • äiree07

        Meillä olen kuunnellut mieheni kuorsaamista 14 vuotta. Eilen ostin hänelle apteekista SILENCE merkkistä lääkettä kuorsaamiseen. Ihmeiden aika ei ole ohi. Kuorsaaminen loppui lähes kokonaan ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Mielenkiinnolla odotan seuraavia öitä kuinka lääke vaikuttaa.


    • unitutkimuksiin

      Passita se mies kuitenkin unitutkimuksiin niin että tulee suljettua uniapnea pois. Jos on uniapneaa, sen kustannuksella syntyy joukko muitakin sairauksia, koska hapen puute sairastuttaa muita elimiä.

      • emmiina44

        Tottakai huolehdin siipan terveydestä. Ylipainoa on karsittu jo 7 kg ja luulen senkin jo vaikuttaneen suotuisasti, muuten vielä hyvinkin terve.


    • Huomaavainen kuorsaaja

      Hei!

      Olen tiennyt kuorsaavani kovasti ja olen sillä häirinnyt läheisiäni ja tuttaviani useinkin. Nyt uudessa liitossa morsiameni joutui kerran raivon valtaan kun ei saanut olohuoneen sohvallakaan rauhaa kauheasta kuorsaamisestani. Koska olen kovin rakastunut, rupesin toimimaan ja menin menin myös lääkäriin.
      Perussyyt kuorsaamiseen ovat kai tuolla kurkun alueella, mutta kuorsaamista edesauttavat ainakin seuraavat asiat:
      - jos olet pahuksen väsynyt ja nukut tosi syvää unta
      - jos otat alkoholia ennen nukkumaanmenoa tai olet jopa juovuksissa nukahdettuasi
      - nukut paljon selälläsi
      - hengität nukkuessasi suun kautta

      Lääkärini mukaan kurkun alueen elimeni eivät ole kovinkaan suuret tai tai muuten ongelmalliset, mutta kuorsaan kyllä noiden edellisten vaikutuksesta vahvasti.
      Nyt sitten apukeinoihin. Ne ovat hyvin yksinkertaiset. Vältä noita alussa mainitsemiani asioita ja esimerkiksi seuraavasti.

      - Vältä alkoholia ennen nukkumaanmenoa (ota se konjakki jo illalla aikaisemmin)
      ...Jos olet tukkihumalassa, mene nukkumaan sellaiseen paikkaan, jossa et häiritse selvänä nukkujia (heh)
      - tee jokin viritys, että suusi pysyy nukkuessasi kiinni ja alaleukasi ylhäällä
      ... muun muassa on olemassa valmiita hammasrautoja, joilla saa leuat pysymään yhdessä
      ... toinen tosi halpa keino on vetää pari teippiä nenän vierestä ristiin suun yli leuan alle..pitää hyvin leuat yhdessä ja suun kiinni, jotta hengitys kulkee nenän kautta
      - huolehdi siitä, että nenäsi on riittävän avoin ilman kulkemiseen kun suu on kiinni
      ...nenäteippi nenän päälle
      ...apteekista saa valmiita nenäkumeja, joilla nenäontelo hieman leviää ja ilma-aukko on suurempi (tosin näytät ihan nenärengasta pitävältä ab-originaalilta..heh)
      ...ryhdy joogaamaan, jolloin opettelet nenähengitystekniikan hyvin (siis nenän kautta pitää muutenkin hengittää, suu on tarkoitettu ruoan ja juoman oveksi vatsaan)
      - selällään nukkumista voi välttää perinteisellä tennispallotempulla ja ehkä myös oikean kokoinen ja muotoinen tyyny ei pudota leukaasi ihan alas jos nukut selälläsi
      - myös kuorsausta vähentävät suihkeet kurkkuun auttavat, mutta maksavat noin 15 euroa/kuukausi

      Itselleni on riittänyt hyvin tuo teippiviritys suun päälle. On taivaallista herätä aamulla, kun nenäkin on ihanan avoin nenähengityksen vuoksi ja suu kostea, kun ei ole nukkunut suu auki.
      Pahassa tapauksessa kannattaa kokeilla edellä mainittuja kaikkia keinoja yhdessä (silloin näyttää varmaan aika koomiselta) Suun kiinni pitämistä, nenän avaamista, kurkun elinten jäykistämistä suihkeilla jne.
      Olen nyt onnellinen mies, kun en enää häiritse morsiantani (hän hyväksyy, kun suu kiinni tulee jotain vaimeaa murinaa kurkusta, mutta se loppuu kuulemma pienellä tönäisyllä tai hyväilyllä). Mitä sitä ei rakastunut mies tekisi onnensa eteen..!

      • yks mies

        Eräitä huomioita viestiisi, ensiksikin miten voi vältää olematta joskus väsynyt. Toiseksi vaimoni kuorsaa pahiten nukkuessaan vatsallaan, ja siihenhän on luonnollinen selitys - eli kaula joutuu luonnottomaan asentoon (eihän nenä kohti tyynyä kukaan nuku ). lisäksi hän hengittää kuorsatessaan juuri "nenän kautta". Itse hengitän "suun kautta" ja enkä juurikaan kuorsaa paitsi "alkon" jälkeen kuulemma hieman. Eli neljästä ohjeestasi yksi pitää paikkansa tässä tapauksessa. Apteekin suihke kyllä auttaa mutta on kuulemma epämiellyttävä käyttää. Että kuorsaamisiin !!??


      • Onnellinen kuorsaaja
        yks mies kirjoitti:

        Eräitä huomioita viestiisi, ensiksikin miten voi vältää olematta joskus väsynyt. Toiseksi vaimoni kuorsaa pahiten nukkuessaan vatsallaan, ja siihenhän on luonnollinen selitys - eli kaula joutuu luonnottomaan asentoon (eihän nenä kohti tyynyä kukaan nuku ). lisäksi hän hengittää kuorsatessaan juuri "nenän kautta". Itse hengitän "suun kautta" ja enkä juurikaan kuorsaa paitsi "alkon" jälkeen kuulemma hieman. Eli neljästä ohjeestasi yksi pitää paikkansa tässä tapauksessa. Apteekin suihke kyllä auttaa mutta on kuulemma epämiellyttävä käyttää. Että kuorsaamisiin !!??

        En ymmärrä miksi kuorsaus pitäisi saada loppumaan? Itse ainakin aion kuorsata niin kauan kuin henki pihisee...
        Kautta maailman ja aikojen on ihmiset kuorsanneet, nyt vain on uniapneasta tehty muotitauti, jota lähes kaikki sairastaa. Ja jos ei se puoliso tykkää, vaihda a)puolisoa b)makuuhuonetta c) asuntoa. Tai käske sen toisen käyttää korvatulppia!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      439
      2024
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      207
      1730
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      184
      1478
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1471
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      50
      1167
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      2
      1134
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      132
      1078
    8. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1006
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      978
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      34
      976
    Aihe