Häpeän vaimoani

abvaevawe

Mikä neuvoksi? Vaimoni haukkuu edelleen kuollutta äitiäni(ollut mullassa jo yli vuoden), ja haukkuu minua siitä että olen häntä auttamassa käynyt. Äitini oli siis parantumattomasti sairas, eikä kyennyt enää omatoimiseen elämään vaikka loppuun asti melkein yrittikin. Tämän lisäksi akka haukkuu kaikki muut sukulaiseni, sekä likipitäen kaikki kaverini, koska nämä eivät tunnu miellyttävän.
Ei siinä mitään, mutta äitini ja isäni haukkuminen satuttaa. Äitini kun tosiaankin tarvitsi apua, ja kuka olis paras auttaja ellei omainen? Isäni hoiti häntä pitkään kotona, kunnes uupui. Isäni elää vielä, ja nyt minua haukutaan isäni helmoihin pakenemisesta kun siellä käyn.
Vaimo itse hakee isältään apua auton vakuutus-asioissa ja kaikessa autoon liittyvässä, koska minulta ei apua halua pyytää. Kuka siis menee isin helmoihin, jollei hän? Minä menen isin helmoihin jos kaipaan mielipidettä elämän isoissa asioissa, en silloin kun ne liittyvät auton korjaamiseen tai auton vakuutuksiin.
Ihmetyttää tuo vaimon käyttäytyminen, on kuin murrosikäinen bussipysäkki-lutka. Ainakin kielenkäytöstä päätellen. Lapsia meillä on kolme, minulla noista 2 omaa. Kaikkia rakstan ylikaiken, enkä tiedä miten selviän jos tuo haluaa vaikka yhtäkkiä erota. Mitään mahdollisuuksiahan minulla ei tietenkään lapsiin ole, vaan äitihän ne poikkeuksetta vie.

Sairas on maailma, jos kuolleita haukkuva, toisia ihmisiä täysin aliarvioiva ja kuitenkin avuton ihminen saa kaiken mitä toisella on. Pitäisikö ampua itteni niin pääsisi tästäkin paskasta? Ei pidä. Koska kuka silloin edes yrittää opettaa lapsille sitä oikeanlaista käyttäytymistä? Voi vittu tää elämä on vaikeaa...

12

2852

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Markus.

      Otahan ihan rennosti. Elämä on liian lyhyt murehtimalla pilattavaksi. Kannattaa hakea perspektiiviä omille ajatuksille astetta ja kahtakin vaikeammista elämäntilanteista.

      Hyvä ystäväni neliraajahalvaantui mootoripyörä onnettomuudessa viisi vuotta sitten. Älykäs tyyppi.. viittä vaille valmis opettaja. Maannut viisivuotta sängyssä.. kieli ja silmät on ainoat mitkä liikkuu.. hän ratkoo matematiikan yhtälöitä kieleen kyhätyllä laitteella jolla voi työstää kirjaimia ja numeroita ruudulle. Äly siis pelaa.. Ei yhtään lohduta häntä ajatus että mahdollisesti 60vuotta joudutaan vielä tässä makoileen..

      Ole onnellinen että olet terve. Elät vapaassa maassa missä ei tarvitse tarttua kivääriin keskellä yötä ym. Perspektiiviä arkeen niin osaa nauttia olotilastaan vaikeammallakin hetkellä.

      Tsemppiä sinulle!

      • yksi lukija täältä---------...

        Laittoi kyllä miettimään tuo kirjoituksesi ja pysäytti. Kiitos.


      • Yks nainen

        Ei tuollaista käytöstä pitäisi kenenkään kestää, ei miehen eikä naisen. Olisikohan jostakin pariterapiasta apua? Itse lähdin vasta väkivaltaisesta liitosta (olen nainen) ja näin kaiken mustavalkoisena pitkään, että miehet ne vaan on törkeitä puolisoita, mutta kyllä nainenkin taitaa näköjään osata. Nainen ei taida fyysisellä voimallaan näyttää, mutta henkistä väkivaltaa osaa käyttää kyllä toista alistaakseen. Toivottavasti tilanteenne paranee! Tsemppiä!


    • puuttua asiaan

      Kuulostaa jotenkin tosi pahalta. Itse olen nainen, enkä voi käsittää vaimosi käytöstä? Onko hän katkera jostain vai mistä on oikein kyse?

      Kannattaa vielä katsella käyttäytyykö hän tulevaisuudessakin samalla tavalla. Auttaisikohan puhuminen?

      Uskon, että äitisi haukkuminen tuntuu pahalta, kyllä minustakin tuntuisi - ja todella pahalta!

      Kuten edellinenkin sanoi Tsemppiä sinulle ja toivotaan parasta :)

    • yx-mies

      Vaimosi on persoonalisuushäiriöinen.
      Hän ei kestä sitä että huomioit muita.
      Hän on todenäköisesti jo erottanut sinut ystävistäsi.Vain hänen ystävät ja hänen sukulaiset kelpaa.
      Todelisuudessa teidän perheessä viimekädessä kaikki asiat pyörii hänen pillinsä mukaan.

    • Käyttäytyä lasten aikaan???

      Ei kai vaimosi lasten kuullen morkkaa lasten mummia, tai muita ihmisiä ympärillä?
      Miten vaimosi käytös lapsien aikaan, lapsia kohtaan?
      Nykyisin asiat eivät aina mene niin, että lapset jää äidilleen automaattisesti.
      Jaksamista sinulle, älä hei mieti edes henkesi riistoa, älä sinä tuo tuskaa lapsillesi...rakasta heitä enemmän kuin vaimosi koskaan voi, ole sinä heille esimerkkinä.

      • käytöksesi?

        Jotenkin kielenkäyttösi saa uumoilemaan, ettei omakaan käytöksesi ole rakastavan aviomiehen, ja että parisuhteessanne on muutenkin ongelmia.

        Mieleen tulee jääräpäinen junttura, jolle naiset ovat "akkoja" ja arvot hyvin sovinistisia.

        Välitätkö vaimostasi? Osoitatko sen hänelle?

        Parisuhteen epäsovun ja tyytymättömyyden tavallinen ilmaus on, että ruvetaan inhoamaan puolison sukua ja haukutaan se lyttyyn.

        Kun itse inhosin räyhäävää ja alistavaa miestä, aloin inhota myös hänen vanhempiaan ("tuollaiseksi kasvattivat"), jopa hänen kotikaupunkiaan.


      • öömies
        käytöksesi? kirjoitti:

        Jotenkin kielenkäyttösi saa uumoilemaan, ettei omakaan käytöksesi ole rakastavan aviomiehen, ja että parisuhteessanne on muutenkin ongelmia.

        Mieleen tulee jääräpäinen junttura, jolle naiset ovat "akkoja" ja arvot hyvin sovinistisia.

        Välitätkö vaimostasi? Osoitatko sen hänelle?

        Parisuhteen epäsovun ja tyytymättömyyden tavallinen ilmaus on, että ruvetaan inhoamaan puolison sukua ja haukutaan se lyttyyn.

        Kun itse inhosin räyhäävää ja alistavaa miestä, aloin inhota myös hänen vanhempiaan ("tuollaiseksi kasvattivat"), jopa hänen kotikaupunkiaan.

        Tulkitsin tyylin vain tilanteeseen läpeensä kypsyneen miehen avautumiseksi. Ei kai kukaan jaksa tuossa tilanteessa olla toiselle mielinkielin.


    • tiedä

      mutta kuulostaa siltä että hänellä itsellään on jokin "hätä". Ihminen joka noin haluaa mollata muita nostaakseen omaa asemaansa, on loppujen lopuksi itse todella heikko ja epävarma= haluaa tietoisesti tai tiedostamatta nitistää toisen samanlaiseksi. Villi veikkaus vain.

      Mutta: keskustelkaa hyvät ihmiset. EI syytöksiä, lutkittelua tms. vaan ihan kerrot miltä sinusta tuntuu. Ihan niinkuin nyt tässä kirjoituksessasikin.
      Tietenkin voi myös olla kyse persoonallisuushäiriöstä (esim.narsismi) mutta harkitse tarkoin ennen kuin alat noilla perustelemaan, sinä tiedät kuitenkin parhaiten itse.

    • babulus

      Olet ikävässä elämäntilanteessa...oravanpyörässä josta on vaikea irrottautua ja juuri nyt kaikki asiat tuntuvat varmaan todella vaikealta ja tuskin paljon toisten neuvot sinua auttavat tai vaimoasi. Kuitenkin jostain se4 kipinä jossain vaiheessa tulee jolloin pystyt katsomaan elämäänne ja omaa elämääsi eri näkökulmasta. Asettumalla toisen ihmisen asemaan ja pohtimalla niitä syitä jotka ovat ajaneet ihmisen tällaiseen käyttäytymiseen kuin vaimollasi on voi johtua aivan muusta kuin sinusta itsestäsi, siksi toivonkin että voisit alkaa pohtimaan tätä asiaa tästä näkökulmasta. Tosiasiahan on että kaikkeen löytyy ratkaisu ja se paha akka ja inhottava mies ei olekaan niin inhottava kuin luulimme. Itse olen Eronnut sillä en yksinkertaisesti löytänyt ratkaisua meidän välisen suhteen korjaamiseen, mielestäni yritin kaikkeni. Yritä oppia antamaan enemmän arvoa itsellesi ja rakastamaan itseäsi, se ei tarkoita sitä että olisit itsekäs vaan että kun olet itse henkisesti vahva ja ruumiillisesti myös pystyt paremmin selvittämään ympärilläsi olevia pulmia ja ajattelemaan selkeämmin. Olet onnekas mies kun sinulla on lapsia ja erossa ei aina välttämättä lapset jää äidille. Yhteishuoltajuus on mahdollista ja lapset tulevat aina rakastamaan vanhempiaan olkoon tilanne mikä hyvänsä et tule lapsiasi menettämään. Onnea päätöksissäsi ja toivon että löydät onnen elämääsi, Babu

    • iamor

      En tiedä, voiko pahemmin loukata elämäntoveriaan kuin vanhempia solvaamalla.
      Mennyt on mennyttä, itsekunkin tulisi oppia elämään tässä hetkessä.
      Yritä sopuisasti, kuin vieraalle puhuisit, kertoa vaimollesi - ei akallesi, eikä ainakaan lutkallesi - kuinka pahalta tuntuu, kun hän ei hyväksy Sinun sukulaisiasi tai ystäviäsi. Voisit ottaa esimerkin avuksesi ja tiedustella, kuinka vaimosi olisi toivonut toimittavan, jos hän olisikin ollut äitisi asemassa. Ketä hän haluaisi avukseen?

      Elämä on liian lyhyt pilattavaksi loukkaamisilla tai solvaamisilla! Eihän kukaan ole itsetään selvyys, joten on kerrottava muutostarpeestasi. Ei kannata tuhota lastenne elämää riitaisella ilmapiirillä. Lapset vaistoavat, vaikka eivät kuulisikaan kinasteluja, riitoja tai inhottavuuksia.
      Jollei enää ole mahdollisuutta luoda iloa ja hyvää mieltä toisilleen, on otettava itseä niskasta kiinni ja LUOTAVA oma elämä parhaaksi mahdolliseksi.
      Lakkaa pelkäämästä, ole vahva ja rohkea, sillä mies, joka haluaa vaimonsa/perheensä onnea, uskaltaa ilmaista hellyyttä, ottaa syliin kiukuttelijan ja haluaa sanoa jotakin, mitä ei aikoihin ole tullut sanotuksi. Rakastan Sinu....
      Rakkaus ja myötätunto poistavat monia kipeitä, etenkin sellaiselta, joka ei ole tasapainossa.

      Olen kuullut, että SYLI on lääkettä niin lapsille kuin vanhuksille, miksei myös turhautuneelle, väsyneelle, huomiota toivovalle kiukuttelijalle.
      Vaikuttaa siltä, että lapsi hänen sisimmässään on peloissaan/ turhautunut.

      Paras lahja lapsillenne on se, että rakastatte kumpikin toisianne.

      Yllätä hänet pienellä huomion osoituksella, jos vielä suinkin jaksat antaa hänelle anteeksi. Se olisi itsellesi parasta, sillä pääsisit irti loukkaantumisen/ ylpeyden koukuista.

      Olkoon perheenne vielä EHYT ja ONNELLINEN!

    • juttu miten

      haukut voi jatkua vaikka tietää kuinka paha olo tulee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe