-04 D4D Avensis kiihtyy huonosto

PATEM

Kiihdyttäessä veto tyssää kuin seinään siinä noin 3000 kierroksen paikkeilla. Vähän tuntuu, että vaihtelisi tuo kohta, mutta en tiedä. Siihen asti kiihtyy tosi rivakkaasti, mutta sitten tulee totaalinen stoppi. Vauhti lisääntyy todella hitaasti, eikä siinä auta vaihteen vaihtamiset eikä mitkään. Normi ajo nyt sujuu, mutta ohitukset ja liittymät on kiusallisia, kun aluksi tuntuu, että nyt mennään ja sitten tyssää meno ja alkaa jännittämään, että ehtiikö vaiko ei. Autolla ajettu 120 tkm ja minulla se on ollut puoli vuotta. Jos jollain on ollut edes pikkasen saman suuntaista ongelmaa niin olisin kiitollinen tiedoista, että mikä löytyi lääkkeeksi ja kuinka monen kk:n palkan sitä saa varata tililleen enenkuin merkkiliikkeeseen vie.

21

6424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toyota ave

      on rikki. Aika normaalia monilla merkeillä.

    • Enirø

      Eräällä tuttavalla. Vetdossa kuollut kohta. Ei ole koskaan saatu korjattua. Ei vikakoodeja, merkkiliike levittelee käsiään.

    • sille runtua?

      Itsellä ainakin eri merkkisessä dieselissä toimi seuraava resepti: uusi naftasuodatin, forte-puhdistusaine tankkiin ja reilu maantielenkki kierroksia kunnolla käyttäen.

      Katsastuksissakin savuarvot saa alhaisiksi, kun ensin käy vetämässä 500km kunnon maantieajoa.

      • PATEM

        Antaa runtua, mutta talvisaikaan näillä keski-suomen moottoritie pätkillä hiukan hankalaa. AJoin kanssa tuossa yksi päivä joku reilu 5 km pitäen kierrokset 3-4 tuhannen välillä, mutta ei vaikutusta. Kunhan tilipäivä koittaa niin käytän merkkiliikkeessä vikakoodin luvussa jos sieltä nyt jotain selviäisi. Tuskin vaan. Niin ja p-suodatin on vaihdettu 5 tkm sitten ja oli orginaali.


      • ile D4D
        PATEM kirjoitti:

        Antaa runtua, mutta talvisaikaan näillä keski-suomen moottoritie pätkillä hiukan hankalaa. AJoin kanssa tuossa yksi päivä joku reilu 5 km pitäen kierrokset 3-4 tuhannen välillä, mutta ei vaikutusta. Kunhan tilipäivä koittaa niin käytän merkkiliikkeessä vikakoodin luvussa jos sieltä nyt jotain selviäisi. Tuskin vaan. Niin ja p-suodatin on vaihdettu 5 tkm sitten ja oli orginaali.

        Jos se häiriövalo on syttynyt, niin kyllä sieltä vian syy selviää.

        Syöttöpumpun venttiilit, ilmamassamittari tai turbo?


    • 2,2 d4d

      Miks tarvii huudattaa yli 3000 kierrosta kun paras vääntö on 1700 kohdilla... omassa autossa vääntö loppuu yli just 3000 jälkeen, koska kysehän on diesel autosta ja turhaa sitä huudattaa! laita vaan isompaa silmään ei se vaajakosken motari niin pitkä ole!

      • PATEM

        No en haluaisi huudattaakaan, mutta kai tuon nyt pitäisi kulkea enemmän, kuin 120 km/h. Se meinaan veto loppuu tyystin tuossa kohdassa. Ja vika valo ei ole syttynyt.


    • ile D4D

      laitappa googleen "vnt viat", niin kuvaamaasi ongelmaa tuntuu esiintyvän muuttuvasiipisissä garreteissa.

      • Eiparaslajissaan

        Niin tai jos laittaa " D4D viat" niin tulee paitsi yleiset turbon hajoamiset myös aika paljon hevimpää kamaa. Tuo moottori ei kauniisti sanottuna ole aivan ongelmaton. Tässä tapauksessa se on myös yllättävän vanha. Olisiko päivittämisen paikka?


    • avensis mies

      Mulla on -02 mallin avensis ja katko menoa aivan samalla tavalla. Mulla kyllä vikakoodin valo sytty joka kerta palamaan. Ongelmana polttoaineen venttiiliin solenoidi.

      • EiKäyTuhjäkäyntiä

        Scv ventiilit vaihtoon.


    • aloittelevaviinimaisteri

      Oli itsellä tuo 4d4 kone 10 vuotta. Jos polttoaine suodatin on vaihdettu niin sitten voisi olla turbo tukossa. Laita Liquid Molly puhdistusainetta pullollinen 1/2 tankkiin naftaa ja aja 10-15 min 3-4000 kierroksilla lämpimällä koneella, niin turbo puhdistaa itsensä. Turbo hyppää päälle vasta yli 2000 kieroksilla ja jos ajat jatkuvasti ilman turbon lämpiämista se tukkeutuu pikkuhiljaa....
      Vaihdoimme kesällä 1.8 bensakoneella olevaan ja nyt säästyy diesel vero jolla maksamme bensat lähes 1/3 osaan vähistä vuotuisista ajoistamme

    • apsu11

      Ilmamassamittari. Suurimmassa osassa turbo autoja alle 150€ palikka. Toimimattomuus vie kaiken tehon koska turbo ei toimi. Yleensä kyllä näkyy vikakoodeissa muttei ... ei tarvii aina vaihtaa vaan voi koittaa pestä esimerkiksi motonetista saatavalla aerosolipillolla https://www.motonet.fi/fi/tuote/606082/CRC-Air-Sensor-Clean-200ml. Anturi yleensä lähes yhtä helposti tavoitettava kuin öljytikku. Tosin yleensä kahdella ruuvilla kiinni. Katso youtube oma autosi: mass air flow sensor. Jollei pesu riitä niin niitä saa halvalla Saksan tai Englannin Ebaysta uuden alle puolen hintaan suomen marmoritiskiin verrattuna. Jos on kiire ei toki näin voi tehdä. Paitsi että Merkkimyyntikin yleensä tilaa sen ja kestää par päivää.

      • mistä.teitä.veikkaajia

        Ilmamassamittarin toimimattomuudella ja turbon toiminnalla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.


      • Asentelija
        mistä.teitä.veikkaajia kirjoitti:

        Ilmamassamittarin toimimattomuudella ja turbon toiminnalla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

        Nykyautoissa kaikki vaikuttaa kaikkeen moottorinohjauksen kautta.


      • apsu11

        Juurikin näin, ilmamassamittari rikki laittaa auton vikatilaan ja turbo ei käynnisty. Koska kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tuolla vialla olen joutunut köröttelemään kotiin 80km/h . Ilmamassan vaihdon jälkeen puhalsi taas hyvin.


      • apsu11

        Unohdin vielä mainita että ilmamassamittariviassa kierroksia sai polkea niin paljon kuin lähti mutta nopeus ei vaan noussut.


    • mitästässä

      avessa on liian ohuet männän renkaat 05v laita öljyn vaihdon yhteydessä moottorin putsaus aine öljy korkista sisään ja anna käydä joku 15min, ja ota öljyt ulos ni näät et se on mustaa kittiä,mja uudet sisään, se puhdistaa öljyrenkaat ni tulee vääntöä ja puhtia lisää, ja tankkaa ,98okt, jha 85 viina bensaa joku 20 litraa sisään ni vot

      • hei.haloo

        Naurettavia TI-ohjeita, kun autoissa on selvästi vikoja, jotka korjaantuvat vai kalliita osia vaihtamalla. Alotuksessakin (10 vuotta sitten) oli kyse dieselistä, en laittelisi hirveästi bensaa ja viinaa sen tankkiin.


      • 2024

        Hupsista vaan, dieselauton polttoainetankkiin ei pidä missään tapauksessa laittaa muuta kuin puhdasta dieseliä.
        Muiden aineiden lisääminen on varma tuhon tie ja viimeistäin sitten saa sanoa hyvästit dieselmoottorille.


    • NormaaliaTojoa

      Jos olet juuri ajanut väännökkäällä eurooppalaisella pikkuturbolla, niin Ane tuntuu tarvitsevan hirveästi kierroksia ja ankaraa luistattamista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4674
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1894
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      225
      1445
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe