Pitäiskö mennä

hassu klovni

Hillun par'aikaa alokkaana kolmatta viikkoani.

Minulle sanoi joku kapteeni yms. suoraan, että minut todennäköisesti halutaan aukiin. Koska ilmeisesti sisäänheittokriteerit aukiin tasoa "varmaan ihan jees tyyppi", mietin vaan että onko kys. touhusta mitään hyötyä oikeasti työelämässä.

Olen siis tällä hetkellä ihan kahden vaiheilla tämän aukin kanssa. Aika monella opiskelupaikan tyypillä(DI) on auk tausta ja kai siitä on jotain hyötyä ainakin CVssä, mutta toisaalta ajatus olla intissä 12kk ei nappaa ainakaan tällä hetkellä. rukista on käsittääkseni oikeastikin hyötyä, mutta jos niitä kaverin ruk juttuja on uskominen ei minua sinne saa kärpäspaperillakaan.

Elikkäs, onko aukin käymisestä oikeaasti mitään hyötyä IT-alan työpaikoilla tai missään? Vai käynkö samat kurssit vaikka amkissa kolmessa viikossa?

6

1659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entinen-RUKkilainen

      AAMUJA!!! HAHAHAHAHH!!!! LOSER!

    • kettetete

      Työnantaja ei edes saa kysyä miten olet velvollisuutesi suorittanut. Ja vaikka saisikin, ei nykypäivänä ketään työnantajaa kiinnosta oletko käynyt armeijan vai et.

      Paitsi tietenkin jos olet paskaa menossa lapioimaan, tai muuta vastaava amishommaa, niin siinä tapauksessa saatetaan kysyä. IT alalla ei varmasti kysytä

      • h3_kk@

        amis hommissa enää ole mitään väliä sillä onko sivari, tykkimies,alik,vänskä vai totaali tahi jotain siitä väliltä.. Paitsi ehkä yli 40vuotiaille työkavereille.. nii no enivei, amis on paskaa! Minä tiedän!!!


    • varusmies12

      Itse olen ollut myös tuolla intissä tammikuun alusta lähtien ja sairastellut olen lähes jatkuvasti. Olen aika kahden vaiheilla sivariin vaihdon kanssa, koska minua alkaa nuo roolileikit ja turhat kumartamiset pikkuhiljaa vituttamaan.

      Toki tuo vuosi armeijassa on varmaan kokemus sinäällään jos tuollaista toimintaa haluaa, mutta mielestäni tuo on niin järjetöntä ja hyödytöntä.

      Ylipäänsä koko armeija nykyisessä muodossaan, eli pakollisena ja lähes täysin epäammattimaisena on vain tajuton rahanreikä jonka hyöty on aika mitätön. Jos ajatellaan potentiaalisia uhkia niin ne ovat terrori iskut, luonnon katastrofit ym ja venäjä.

      Venäjää vastaan nykyinen armeija on selvästi alimitoitettu eikä tule mitenkään kykenemään puolustamaan suomea. Sitten taas näissä terrori-iskuissa ja luonnon katastrofeissa luottaisin paljon mieluummin pienempään todella ammattimaiseen joukkoon kuin puoliksi pakotettuna intissä olleisiin ja puolet opeista jo unohtaneisiin reservimiehiin.

      Eli tällaisissa tilanteissa suomen armeija on selvästi ylimitoitettu ja epäammattimainen. Kun koko ja pätevyys ei oikeastaan minkään uhan kohdatessa ole sopiva niin mielestäni olisi ehdottomasti paras vaihtoehto siirtyä siihen pieneen, vapaaehtoiseen ja motivoituneeseen joukkoon jolla nuo kriisitilanteet tulisi oikeasti hoidettua. Väkisten kun on aika vaikea saada ihminen asettamaan itsensä tykin ruuaksi. Ennemmin painostuksen alla kääntyy omiaan vastaan kuin puolustamaan sellaisia jotka sinut pakottavat kuolemaan.

      Takaisin aiheeseen. Eli jos haet töitä IT- alalta niin sanoisin että työnantajien kiinnostus siihen oletko käynyt intin vai et on todennäköisesti aika lähellä nollaa. Toki jos työnantajana sattuu olemaan joku armeijaintoilija niin silloin sillä voi olla merkitystä, mutta eiköhän nykyään yhä useampi ymmärrä että motivaatio inttiin vaikuttaa todella paljon siihen miten siellä pärjää. Ja on täysin tervettä ettei sellaiseen toimintaa kuin intissä on ole välttämättä kovinkaan motivoitunut. Ja nimenomaan ymmärtävät sen, että sillä miten pärjää intissä ei ole mitään vaikutusta siihen miten tulee pärjäämään valitsemassaan ammatissa. Ainakin minä toivon että kaikki vielä joskus ymmärtävät tämän, vaikka suomessa aika ahdasmielisiä vielä ollaankin tämän intin suhteen.

    • Ylikersantti 2/85

      Aukin käymisestä ei oo työelämässä mitään hyötyä. Muuten siitä on haittaa, joudut esim. useammin kertausharjoituksiin, jos paska tsäkä käy. Vältä koko roska, kesäksi kotiin sieltä!

    • alik. 2pionk.

      ei siitä oikeasti ole mitään hyötyä enään nykypäivänä. itse tyhmänä kävin pioneeri aukin, älä sinä sinne mene!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuuluuko ehkäisy parisuhteessa molemmille

      Mieheni pelkää kovasti sitä, että minun käyttämä ehkäisy (pillerit) pettävät ja että tulisin raskaaksi. Hänellä on jo en
      Parisuhde
      62
      1214
    2. Suhun ihastuminen oli liikaa mulle ...

      Se meni jo sairauden ja sekavuuden puolelle. Oisin tehnyt melkein mitä vain, että saisin sut ja se ei ole tervettä. Vars
      Ikävä
      34
      1020
    3. Mihin ihastuit ensimmäisenä

      kaivatussasi? 💯
      Ikävä
      63
      1010
    4. Tänään valtuustossa

      Striimi rikki. Mennään saliin ja otetaan pussillinen mätiä omenoita mukaan. Popcornit valmiiksi kun Savola alkaa puhumaa
      Ähtäri
      26
      1007
    5. Miten paljon odotat hänen

      Kohtaamisia tai näkemistä? Kuinka hyvä keskusteluyhteys teillä on?
      Ikävä
      69
      955
    6. Onko kaivattunne puhelias

      Vai hiljainen hissukka.
      Ikävä
      46
      941
    7. Jiille kysymys

      Oletko kuitenkin mennyt eteenpäin ja sinulla joku uusi nainen kuvioissa? 🥹
      Ikävä
      73
      892
    8. Suomussalmen mustalaiset

      Uutena suomussalmelaisena mietin, että millasta porukkaa ovat?
      Suomussalmi
      17
      870
    9. Oletko mielestäsi kaivattusi

      ihannetyyppi ulkoisesti?
      Ikävä
      56
      852
    10. Minkälaiset hiukset

      kaivatullasi on? Miehellä Kenties ananas, puolikalju jne jne Naisella kenties vaaleat kiharat jne jne
      Ikävä
      27
      836
    Aihe