Pitäiskö mennä

hassu klovni

Hillun par'aikaa alokkaana kolmatta viikkoani.

Minulle sanoi joku kapteeni yms. suoraan, että minut todennäköisesti halutaan aukiin. Koska ilmeisesti sisäänheittokriteerit aukiin tasoa "varmaan ihan jees tyyppi", mietin vaan että onko kys. touhusta mitään hyötyä oikeasti työelämässä.

Olen siis tällä hetkellä ihan kahden vaiheilla tämän aukin kanssa. Aika monella opiskelupaikan tyypillä(DI) on auk tausta ja kai siitä on jotain hyötyä ainakin CVssä, mutta toisaalta ajatus olla intissä 12kk ei nappaa ainakaan tällä hetkellä. rukista on käsittääkseni oikeastikin hyötyä, mutta jos niitä kaverin ruk juttuja on uskominen ei minua sinne saa kärpäspaperillakaan.

Elikkäs, onko aukin käymisestä oikeaasti mitään hyötyä IT-alan työpaikoilla tai missään? Vai käynkö samat kurssit vaikka amkissa kolmessa viikossa?

6

1648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entinen-RUKkilainen

      AAMUJA!!! HAHAHAHAHH!!!! LOSER!

    • kettetete

      Työnantaja ei edes saa kysyä miten olet velvollisuutesi suorittanut. Ja vaikka saisikin, ei nykypäivänä ketään työnantajaa kiinnosta oletko käynyt armeijan vai et.

      Paitsi tietenkin jos olet paskaa menossa lapioimaan, tai muuta vastaava amishommaa, niin siinä tapauksessa saatetaan kysyä. IT alalla ei varmasti kysytä

      • h3_kk@

        amis hommissa enää ole mitään väliä sillä onko sivari, tykkimies,alik,vänskä vai totaali tahi jotain siitä väliltä.. Paitsi ehkä yli 40vuotiaille työkavereille.. nii no enivei, amis on paskaa! Minä tiedän!!!


    • varusmies12

      Itse olen ollut myös tuolla intissä tammikuun alusta lähtien ja sairastellut olen lähes jatkuvasti. Olen aika kahden vaiheilla sivariin vaihdon kanssa, koska minua alkaa nuo roolileikit ja turhat kumartamiset pikkuhiljaa vituttamaan.

      Toki tuo vuosi armeijassa on varmaan kokemus sinäällään jos tuollaista toimintaa haluaa, mutta mielestäni tuo on niin järjetöntä ja hyödytöntä.

      Ylipäänsä koko armeija nykyisessä muodossaan, eli pakollisena ja lähes täysin epäammattimaisena on vain tajuton rahanreikä jonka hyöty on aika mitätön. Jos ajatellaan potentiaalisia uhkia niin ne ovat terrori iskut, luonnon katastrofit ym ja venäjä.

      Venäjää vastaan nykyinen armeija on selvästi alimitoitettu eikä tule mitenkään kykenemään puolustamaan suomea. Sitten taas näissä terrori-iskuissa ja luonnon katastrofeissa luottaisin paljon mieluummin pienempään todella ammattimaiseen joukkoon kuin puoliksi pakotettuna intissä olleisiin ja puolet opeista jo unohtaneisiin reservimiehiin.

      Eli tällaisissa tilanteissa suomen armeija on selvästi ylimitoitettu ja epäammattimainen. Kun koko ja pätevyys ei oikeastaan minkään uhan kohdatessa ole sopiva niin mielestäni olisi ehdottomasti paras vaihtoehto siirtyä siihen pieneen, vapaaehtoiseen ja motivoituneeseen joukkoon jolla nuo kriisitilanteet tulisi oikeasti hoidettua. Väkisten kun on aika vaikea saada ihminen asettamaan itsensä tykin ruuaksi. Ennemmin painostuksen alla kääntyy omiaan vastaan kuin puolustamaan sellaisia jotka sinut pakottavat kuolemaan.

      Takaisin aiheeseen. Eli jos haet töitä IT- alalta niin sanoisin että työnantajien kiinnostus siihen oletko käynyt intin vai et on todennäköisesti aika lähellä nollaa. Toki jos työnantajana sattuu olemaan joku armeijaintoilija niin silloin sillä voi olla merkitystä, mutta eiköhän nykyään yhä useampi ymmärrä että motivaatio inttiin vaikuttaa todella paljon siihen miten siellä pärjää. Ja on täysin tervettä ettei sellaiseen toimintaa kuin intissä on ole välttämättä kovinkaan motivoitunut. Ja nimenomaan ymmärtävät sen, että sillä miten pärjää intissä ei ole mitään vaikutusta siihen miten tulee pärjäämään valitsemassaan ammatissa. Ainakin minä toivon että kaikki vielä joskus ymmärtävät tämän, vaikka suomessa aika ahdasmielisiä vielä ollaankin tämän intin suhteen.

    • Ylikersantti 2/85

      Aukin käymisestä ei oo työelämässä mitään hyötyä. Muuten siitä on haittaa, joudut esim. useammin kertausharjoituksiin, jos paska tsäkä käy. Vältä koko roska, kesäksi kotiin sieltä!

    • alik. 2pionk.

      ei siitä oikeasti ole mitään hyötyä enään nykypäivänä. itse tyhmänä kävin pioneeri aukin, älä sinä sinne mene!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      250
      18375
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      81
      3100
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2151
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      265
      1387
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1262
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1073
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      949
    Aihe