Pitäiskö mennä

hassu klovni

Hillun par'aikaa alokkaana kolmatta viikkoani.

Minulle sanoi joku kapteeni yms. suoraan, että minut todennäköisesti halutaan aukiin. Koska ilmeisesti sisäänheittokriteerit aukiin tasoa "varmaan ihan jees tyyppi", mietin vaan että onko kys. touhusta mitään hyötyä oikeasti työelämässä.

Olen siis tällä hetkellä ihan kahden vaiheilla tämän aukin kanssa. Aika monella opiskelupaikan tyypillä(DI) on auk tausta ja kai siitä on jotain hyötyä ainakin CVssä, mutta toisaalta ajatus olla intissä 12kk ei nappaa ainakaan tällä hetkellä. rukista on käsittääkseni oikeastikin hyötyä, mutta jos niitä kaverin ruk juttuja on uskominen ei minua sinne saa kärpäspaperillakaan.

Elikkäs, onko aukin käymisestä oikeaasti mitään hyötyä IT-alan työpaikoilla tai missään? Vai käynkö samat kurssit vaikka amkissa kolmessa viikossa?

6

1647

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • entinen-RUKkilainen

   AAMUJA!!! HAHAHAHAHH!!!! LOSER!

  • kettetete

   Työnantaja ei edes saa kysyä miten olet velvollisuutesi suorittanut. Ja vaikka saisikin, ei nykypäivänä ketään työnantajaa kiinnosta oletko käynyt armeijan vai et.

   Paitsi tietenkin jos olet paskaa menossa lapioimaan, tai muuta vastaava amishommaa, niin siinä tapauksessa saatetaan kysyä. IT alalla ei varmasti kysytä

   • h3_kk@

    amis hommissa enää ole mitään väliä sillä onko sivari, tykkimies,alik,vänskä vai totaali tahi jotain siitä väliltä.. Paitsi ehkä yli 40vuotiaille työkavereille.. nii no enivei, amis on paskaa! Minä tiedän!!!


  • varusmies12

   Itse olen ollut myös tuolla intissä tammikuun alusta lähtien ja sairastellut olen lähes jatkuvasti. Olen aika kahden vaiheilla sivariin vaihdon kanssa, koska minua alkaa nuo roolileikit ja turhat kumartamiset pikkuhiljaa vituttamaan.

   Toki tuo vuosi armeijassa on varmaan kokemus sinäällään jos tuollaista toimintaa haluaa, mutta mielestäni tuo on niin järjetöntä ja hyödytöntä.

   Ylipäänsä koko armeija nykyisessä muodossaan, eli pakollisena ja lähes täysin epäammattimaisena on vain tajuton rahanreikä jonka hyöty on aika mitätön. Jos ajatellaan potentiaalisia uhkia niin ne ovat terrori iskut, luonnon katastrofit ym ja venäjä.

   Venäjää vastaan nykyinen armeija on selvästi alimitoitettu eikä tule mitenkään kykenemään puolustamaan suomea. Sitten taas näissä terrori-iskuissa ja luonnon katastrofeissa luottaisin paljon mieluummin pienempään todella ammattimaiseen joukkoon kuin puoliksi pakotettuna intissä olleisiin ja puolet opeista jo unohtaneisiin reservimiehiin.

   Eli tällaisissa tilanteissa suomen armeija on selvästi ylimitoitettu ja epäammattimainen. Kun koko ja pätevyys ei oikeastaan minkään uhan kohdatessa ole sopiva niin mielestäni olisi ehdottomasti paras vaihtoehto siirtyä siihen pieneen, vapaaehtoiseen ja motivoituneeseen joukkoon jolla nuo kriisitilanteet tulisi oikeasti hoidettua. Väkisten kun on aika vaikea saada ihminen asettamaan itsensä tykin ruuaksi. Ennemmin painostuksen alla kääntyy omiaan vastaan kuin puolustamaan sellaisia jotka sinut pakottavat kuolemaan.

   Takaisin aiheeseen. Eli jos haet töitä IT- alalta niin sanoisin että työnantajien kiinnostus siihen oletko käynyt intin vai et on todennäköisesti aika lähellä nollaa. Toki jos työnantajana sattuu olemaan joku armeijaintoilija niin silloin sillä voi olla merkitystä, mutta eiköhän nykyään yhä useampi ymmärrä että motivaatio inttiin vaikuttaa todella paljon siihen miten siellä pärjää. Ja on täysin tervettä ettei sellaiseen toimintaa kuin intissä on ole välttämättä kovinkaan motivoitunut. Ja nimenomaan ymmärtävät sen, että sillä miten pärjää intissä ei ole mitään vaikutusta siihen miten tulee pärjäämään valitsemassaan ammatissa. Ainakin minä toivon että kaikki vielä joskus ymmärtävät tämän, vaikka suomessa aika ahdasmielisiä vielä ollaankin tämän intin suhteen.

  • Ylikersantti 2/85

   Aukin käymisestä ei oo työelämässä mitään hyötyä. Muuten siitä on haittaa, joudut esim. useammin kertausharjoituksiin, jos paska tsäkä käy. Vältä koko roska, kesäksi kotiin sieltä!

  • alik. 2pionk.

   ei siitä oikeasti ole mitään hyötyä enään nykypäivänä. itse tyhmänä kävin pioneeri aukin, älä sinä sinne mene!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   13
   1997
  2. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   108
   1784
  3. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   119
   1291
  4. Olit kiinnostunut mutta

   varovaisesti. Elämä koetellut sua mies? 😔
   Ikävä
   76
   1024
  5. Jos Harris saa naiset liikkeelle,niin kenties.....

   Myöskin Nikki Haleyn tukijat lupasivat Harrikselle tukensa.Harris vain 2-3% jäljessä vaikka ei ole edes viellä ehdokas.
   Maailman menoa
   134
   977
  6. Luulin olevani ainoa... Mutta jättääkö muutkin tosiaan lääkärikäynnit sivuun?

   Lueskelin netistä uutisia ja iltalehdessä oli juttua, että ihmiset eivät hakeudu hoitoihin. Luulin olevani ainoa, joka t
   Maailman menoa
   88
   940
  7. No oletko miten paljon miettinyt

   Sitä että mentäiskö me naimisiin? Mieheltä
   Ikävä
   66
   751
  8. Olet hyvin

   rakastettava ja kaipaan sinua.
   Ikävä
   38
   738
  9. Mies jos ottaisit yhteyttä

   Minuun.. kysyisit vaikka että mitä kuuluu? Eihän se paha ois..
   Ikävä
   47
   713
  10. On oltava hyvin varovaisia siinä, miten käytämme sanaa ikuisuus

   Aloitetaan tarkastelemalla sanaa ”ikuinen” tai ”loputon” Raamatussa. G. Campbell Morgan on yksi historian tunnetuimmista
   Hindulaisuus
   228
   683
  Aihe