Ponttoonivene

Lomailija

Onko kellään kokemusta näistä ponttooniveneistä, jotka taitaa jenkeissä olla ainakin jonkinmoisessa suosiossa. Taidetaanhan muutamaa merkkiä nykyään tuoda suomeenkin, mutta nyt himoittaisi tämä dollarin halpuus. Sama vene maksaa suomessa 15 tonnia ja jenkeistä saa saman noin 7-8 tonniin euroissa. Toki rahtaaminen maksaa, mutta varmaan vielä jotain jäisi kukkaron pohjallekin! Vai kaatuuko se tämänkin osalta siihen paljon puhuttuun CE-merkintään?!

Joskus muistan lukeneeni, että joku oli tilaamassa rakennus-sarjaa jenkeistä ja tehdä sitä kautta mieleisensä. Tarkoitan näitä kahdella/kolmella ponttoonilla olevia "tasoja", jossa sohvaa ameriikan malliin sitten löytyykin...esim Sun-Tracker, tai Gillgetter...näitä merkkejä tuodaan ainakin suomeen.

13

5980

Vastaukset

 • Juu vain homman taloudellisuus kaatunee tuohon eu-sertifiointiin. Homma kannattaa tehdä ehdottomasti jenkeissä ja koneet "kannattaa" ostaa täältä, koska hyvällä säkällä nekin on testattava päästöjen osalta, jos ovat jenkkipainoksia joita täällä ei myydä...

  Noin 4000 maksaa tuo homma. Eli laske siitä kannataako.

  Itserakennetun veneen saat kuitenkin tehdä ja varmaankin jos hommaat vaan ponttoonit ja jonkun rakennussarjan ja itse teet, niin ei tarvitse sertifioida ollenkaan.

  Itserakennettua venettä vain ei saa myydä eteenpäin 5 vuotta rekisteröintipäivästä eteenpäin.

  http://www.imci.org/

 • En tiedä mitä 6m kontti kustantaa Suomeen, ehkä 2000€ plus siihen verot ja alvit ja se CE hyväksyntä niin vaikuttaa siltä ettei tuon hintaluokan systeemi ole kannattava ELLET ota siinä samalla kymmenkunta perämoottoria samaan kuormaan ja tietysti taas semmosia jotka täällä EUkissa saa hyväksyttyä.

 • Kyllä ihan muistikuvaa mutta vaikka ne olis rakennussarjana niin yhtälailla vaatii CE merkin?

  Jos joku oikeen niinkun tietää niin voisi tarkentaa!

 • On tullu samaa mietittyä, kun vois olla aika kiva vempele kalastukseen moinen ponttoonilautta. Tosiaan joku firma rapakon takana möi kaikkea mahdollista tavaraa ponttooniveneisiin, ponttooneja oli joka lähtöön. Hinnoista en tiedä kun ei silmään osunut, mutta tällä kurssilla luulisi tuubien olevan kilpailukykyisiä.

  Mitähän kaikkea sitä muuten joutuu todistelemaan jos toisi maahan täysin samanlaisen p-veneen kuin mitä täällä on myynnissä. Siis sellaisen lautan, johon laitetaan tavan perämoottori perään vasta koto suomessa.

 • tekisin itse.Kysele rosteriputkea ponttooneiksi joiltakin romiksilta.Ponttoonit tekisin tosiaankin rosterista tartuntojen kiinnittämisen helpottamiseksi.Voi tehdä tartunnat tavallisella migillä,toisin kuin alumiiniin.

  • voi olla aika suolanen hinta jollekin 500-600mm putkelle, vaikkakin romikselta. Muistelen että 500mm rst-putki oli metri hinnaltaan ovh:na jotain 350-400 egee. Sitä kun pistää vaikka 12 metriä :/ Eikä mikään "illan homma" ole hitsata jos meinaa tehdä nätin viistetyt päät keulille.


 • Tällä palstalla ei todella asiaa tietäviä ole, joten kannattaa kysyä niiltä jotka sitä homma tekevät. Jonkun aikaa sitten oli nettiveneessä myynnissä semmoinen ponttoonitoosa mutta sisäkoneella oleva eli vähän kallis. Kysy mitä maksaa ilman konetta tai sitten rakennussarjana.

  "Vene USA:sta": http://www.google.fi/search?hl=fi&q=vene usa:sta&btnG=Google-haku&meta=

 • Perk...ebay:stä katsoin hintoja, niin 24 jalkanen uusi 08 mallia oleva vene maksaa 9500 dollaria(ei moottoria), euroissa siis karkeesti 6000! Suomessa on jo 22 jalkasella hintaa 21500 euroa, eikä tähänkään vielä konetta kuulu!!

  Toimituskin oli ebayn mukaan Worldwide, jokohan painaisi enteriä :D

 • Olisko kellään antaa linkkejä tuollaisiin asuttaviin ponttoonipaatteihin. Rupes kiinnostamaan jos tekis sellaisen, mutta mallia olisi kiva jostain katsella. Itte yritin kuukkelista, mutta en löytänyt kuin avoimia "laitureita."

 • Kysyitkö jo virkamiesten mielpiteen?

 • käykääs kattomasa Siuron Metallirakenteen sivuilta ponttooni venettä!
  Sen saa asiakas itte räätälöidä oman käytön mukaan ja se on CE-kilvellä varustettu.
  Hintakin jää alle kympin ilman konetta!
  Ei taida enään kannattaa itte ruveta rakenteleen!!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

 • Koronavirus Kiinasta tulleesta paketista?

  Tilasin tavaraa Aliexpressin kautta ja hermostuttaa onko joku Kiinan puolella yskinyt tavaraa tehdessä tai paketoidessaan tuotteeseen. Aion heittää koko paketin suoraan roskapöntöön kaikenvaralta! Voiko Aliexpressin kautta tilatut paketit levittää koronaviruksen mailmanlaajuisesti?

  52
 • Mieheni petti, kuinka pääsen yli?

  Mieheni petti minua 9 kuukautta sitten ja edelleen asia on niin arka, että itken ja masennun välillä aivan täysin. On alkanut tuntumaan, että pitäisikö vain erota, helpottaako asia sitten. Ollaan keskusteltu paljon tapahtuneesta ja siihen johtaneista syistä ja vietetty aikaa yhdessä erilailla kuin aiemmin. Mutta nämä romahdukset ovat niin hirveitä sitten kun niitä tulee, että tiedän aiheuttavani myös miehelleni pahaa oloa ja hän kuitenkin katuu tekemäänsä, mutta ei tiedä miten voisi minua auttaa. Enkä tiedä kyllä itsekään.

  177
 • Erika Vikmanin rohkea viisuehdokas Cicciolina julkaistu

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  98

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  83
  3407
 2. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  95
  3132
 3. Mä välitän susta

  edelleen paljon, sitä ei mikään koskaan muuta, enkä halua sulle mitään pahaa. Toivon että olet onnellinen. Itse tyydyn osaani ja yritän pärjätä näillä
  Ikävä
  62
  847
 4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  18
  712
 5. Tiedät nainen itekin

  jos me ruvettas niin haluaisin; että oltais vain toisia varten. Sinusta en kyllä ole yhtään varma. :(
  Ikävä
  36
  622