Blinien

syöminen

Tekisi mieli mennä syömään blinejä ravintolaan, mutta en oikein tiedä miten niitä oikeaoppisesti syödään. Siis jos pöytään tuodaan kasa blinejä ja erilaisia lisukkeita, mätkitäänkö niitä lisukkeita blinin päälle oman mielen mukaan vai miten yhdistellään, syödäänkö ihan tavallisesti haarukalla ja veitselle keosta leikaten.

7

7496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riippuen tarjolla olevista

      Usein blinipöydässä on ainoastaan mätiä, hakattua sipulia ja smetanaa, sekä mahdollisesti voisulaa. Tarjolla voi olla myös savu- tai graavikalaa ja esim. sienisalaattia, joskus jopa hunajaa.

      Blinin päälle laitetaan yhdenlaista lisuketta kerrallaan, ei siis sekaisin esim. sienisalaattia ja mätiä, lisäksi sipulia ja smetanaa. Ihan veitsellä ja haarukalla syödään ja on ihan makuasia levittääkö täytteen laveasti koko blinin päälle vai kasaako kaiken keskelle.

      Itse en syö sipulia lainkaan (allergikko), joten blinipöydässä istuminen on täyttä tuskaa, kun pitää taistella raa'an sipulin kuvottavaa hajua vastaan.

      • Manselainen

        Olen kerran syönyt ja minua "opasti" vanhempi konkari. Syömämme blinit olivat melko paksuja, joten vanhempi teki näin:

        Hän halkaisi blinin ja valeli leikatun pinnan kirkastetulla voilla. Sitten kansi kiinni ja päälle omiin ryhmiin mätiä, smetanaa, sipulia ja venäläistä suolakurkku (oli kuutioitu). Sitten vain veitsellä pala irti ja haarukalla ääntä kohti.

        Hyvää oli jokatapauksessa, vaikkei olisikaan mennyt aivan taiteen sääntöjen mukaan. Ei siis pidä jäädä ilman nautintoja, vaikkei jonkun mielestä noudatakaan hänen normejaan!


      • kuvottaako vaan?

        Oikea sipuliallergia on todella harvinainen.

        Sipuli-inho on taasen melko yleinen.

        Ei sekoiteta näitä kahta!


      • syödessä...
        Manselainen kirjoitti:

        Olen kerran syönyt ja minua "opasti" vanhempi konkari. Syömämme blinit olivat melko paksuja, joten vanhempi teki näin:

        Hän halkaisi blinin ja valeli leikatun pinnan kirkastetulla voilla. Sitten kansi kiinni ja päälle omiin ryhmiin mätiä, smetanaa, sipulia ja venäläistä suolakurkku (oli kuutioitu). Sitten vain veitsellä pala irti ja haarukalla ääntä kohti.

        Hyvää oli jokatapauksessa, vaikkei olisikaan mennyt aivan taiteen sääntöjen mukaan. Ei siis pidä jäädä ilman nautintoja, vaikkei jonkun mielestä noudatakaan hänen normejaan!

        >ja haarukalla ääntä kohti.

        Ruoka suussa puhuminen ei ole asiallista:)


      • kerralla, nikakoova prableema

        Monissa runsaissa venäläisissä blinipöydissä on useita lisukkeita tarjolla, jos ainoastaan yhtä laittaa per blini niin syöjän voi kaikkea maistettuaan kuskata ambulanssilla sairaalaan.

        Blinin päälle voi aivan hyvin laittaa esim graavilohta ja sipulia samaan aikaan, mäti ja smetana on yks tavanomasimpia yhdistelmä.
        Blinilisukkeita on myös pitkulaiset suolakurkut, erilaiset mätilajikkeet ja musta kaviaari, graavi - ja tuorelohi, kirsikat, anjovikset, kermaviilipohjaset kalasalaatit etc.
        Juomana vissyvesi, vahva tee, valkoviini tai shamppanja, ei kaljaa eikä punaviiniä. Lapsille voi tarjota marjamehua, miksei aikuisillekin.

        Blintshashkii tort on isompia blinejä koottuna päällekkäin, kerrosten välissä jauhelihaa. Torttu leikataan kakkumaisiin palasiin.


    • kokki

      Olen itse keittiömestari ja työskennellyt vnäläisessä keittiössä.Tyylillä miten blinit syöt,ei ole mitään väliä.Itse en esimerkiksi tykkää laittaa täytteitä blinin päälle,vaikka suurin osa niin tekeekin.Laitan täytteet normaalisti lautaselle blinin viereen ja alan nauttimaan.On muuten taivaallinen ruoka,suosittelen!
      Ihmiset usein turhaan jännittävät esimerkiksi tasokkaaseen ravintolaan menoa,koska pelkäävät etteivät osaa toimia etiketin mukaisesti.Aina voi kysyä tarjoiluhenkilökunnalta,sillä asiakkaita vartenhan he ovat siellä.Ja jos he suhtautuvat ylimielisesti,niin silloin kyseessä ei voi olla kovin tasokas paikka.On tärkeämpää,että omaa perus käytöstavat,kuin että hallitsee jonkun etiketin.Olen niin paljon nähnyt työssäni ihmisiä,jotka hallitsevat kyllä täydellisesti ravintolaetiketin,mutta ovat sitten muuten aivan moukkia.Suhtaudutaan henkilökuntaan,niin kuin palvelusväkeen sata vuotta sitten ja snobbaillaan olemattomilla viinitiedoilla.
      No meni jo alkuperäisen aiheen ohi,mutta joo mene ihmeessä maistamaan blinejä! :)

      • Anoppi

        Jos anoppi on mukana, niin ainoa sääntö on että miniä ei saa ottaa blinejä ennen kuin anoppi on saanut omansa lautaselleen! Vanhan perinteen mukaan anopin pitää "hyväksyä" blinit ensin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9303
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      43
      2737
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2503
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2029
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1570
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1350
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe