Mikä kestovaippa PEHMEÄ?

Stan

Tosi koviksi ja karheiksi tulevat pesujen myötä noi froteiset sisävaipat, kun ei tietty huuhteluainettakaan saa käyttää niitä pehmentämään. Harsot taas on ihan litimärkiä kuivaliinankin kanssa, ja nekin menevät karheiksi.

Pötköimut on taas siitä huonoja, et päästelevät ohi tavaroita, kun eivät pysy ihan jämptisti kohdallaan kuten sisävaipat.

Mikä ois vauvalle pehmein ja mukavan tuntuisin sisävaippa? Onks all-in-onet pehmeitä?

7

653

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ymym.

      Sisävaipat ovat pehmeitä, jos ne kuivatetaan kuivausrummussa. Narulla kuivatettuja froteevaippoja voi pehmittää puristelemalla, venyttelemällä ja käsissä hinkkaamalla. Käsille mukavin, mutta silti tehokas vaihe tuolle pehmittämiselle on se, kun vaipat ovat vielä aavistuksen kosteita.

      Ja narukuivatuksessa pehmeimmäksi jää bambukankaat. Jotkut hamppukankaat menevät narukuivatuksessa ihan pahvin tuntuisiksi.

      AIO vaippojen pehmeys riippuu siitä, mistä materiaalista sisäosat on tehty. Niitä ei yleensä saa kuivattaa kuivausrummussa.

      Harso on tietenkin märkänä märän tuntuinen. Kuivaliina siinä päällä pitää lapsen ihon kuivan tuntuisena. Jos harso yksistään menee niin märäksi, että tuntuu märältä jopa kuivaliinan läpi, kannattaa laittaa harson väliin lisäimua. Pienikin bambuimu harsotaitoksen väliin laitettuna auttaa asiaa yllättävän paljon. Esim. Pmpolin !Bamboo doubler on hyvä ja pehmeänä pysyvä lisäimu. Yksistään se ei riitä mihinkään, mutta yhdessä harson kanssa on hyvä.

    • kestoilija

      Rumpukuivauksella on tosiaan aika sama mistä materiaaleista vaipat ovat, kaikki pysyy pehmeänä. Narulla tulee koppuraisempaa tavaraa. Pesuainekin kyllä vaikuttaa paljon, itse vaihdoin daily/eldorado sensitivestä erisanin nestemäiseen, ja pyykki on pehmeämpää. Myös etikkaa voi käyttää huuhteluaineen sijaan, se pehmentää vähän.

      Mutta materiaaleista: tavallinen puuvillafrotee tuppaa menemään aika karkeaksi, flanelli koppuroituu, joustofrotee pysyy mukavampana. Meillä on joissain sisävaipoissa sisäpinta luomujoustofroteeta, ja se on pysynyt ihan mukavana. Velourit ovat myös ok, lyttääntyvät nekin mutteivät mene sellaisiksi karheiksi. Hamppu tuppaa koppuroitumaan aina, joten sitä laitan vain imuiksi (siihen kyllä aivan loistava!) tai vaipan sisäkerroksiin, ihoa vasten jotain pehmeämpää. Bambu pysyy pehmeänä, bambuvaipat ovat mukavia.

      Sitten nuo keinokuituiset kuivaliinamateriaalit pysyvät ihan pehmeinä, joten jos vaipan sisäpinta on fleeceä, kuivaliinakangasta tai coolmaxia, pysyy pintä pehmeänä. Taskuvaipoissa ja AIO-vaipoissa sisäpinta usein on jotain näistä.

      Melkein kaikilla kotimaisilla vaippavalmistajilla vaippojen sisäpinnat ovat jotain narullakin mukavana pysyvää materiaalia: velouria, joustofroteeta, bambua tai kuivaliinamatskuja. Eli sisävaipoistakin löytyy vaikka kuinka vaihtoehtoja. Bambu on varmaan mukavin jos ei keinokuituja halua.

    • bambupyllyn äiti

      ..pysyy pehmeänä!

    • on pehmeää

      Oma suosikkini on bambuinen Niikin vaippa.

      www.niikki.com

      Myös muita bambuisia vaippoja löytyy mielin määrin googlettamalla.

    • Fuzzi Bunzeja

      ja ne on kyllä pehmeitä. Vauva on vasta kuukauden, joten ei olla juuri käytetty kuoria niiden päällä. Ehkä myöhemmin täytyy. Niissä on PUL-kangasta, mutta eivät liene aivan AIO-idean mukaisia, vaan vaatinevat sen kuoren.

      • +++

        Fuzzi Buns ei vaadi kuorta. Se ei kuitenkaan ole AIO, vaan taskuvaippa, eli siinä on kiinteasti yhdessä kuori ja kuivaliina, ja niiden väliin laitetaan tarvittava määrä imuja. AIO vaipassa taas on sekä kuori (yleensä se PUL kangas), imut ja kuivaliina kaikki kiinni toisissaan.

        Futsi Buns vaippaan joudut varmaan myöhemmin laittamaan lisäimuja, varsinkin yöksi, jotta se ei falskaisi.


    • Toista kertaa raskaana

      Useampia kyhäelmiä kokeilleena löysin lopulta todella imukykyisen ja aina-pehmeän imun.

      Elikkä Wonderfulls:n (nykyään nimi ilmeisesti Wonderroos) kaksiosaisen mikrokuituimun. Tämän lisäksi en käytä muuta kuin yksinkertaista kuorivaippaa imun päällä.

      Imu on todella reilunkokoinen, pienemmälle vauvalle laitoin aikoinaan päällekkäin kaksi "pientä osaa" ja nyt isommalle (1v8kk) käytän isoa ja pientä osaa yhdessä, juuri oikean muotoinen ja peittää käytännössä pyllynkin kokonaan kuorivaipan sisällä.

      Käy tsekkaamassa tarkemmin:
      http://www.kestovaippakauppa.com/?tuotenaytto&tuote_id=172&avaa=10003

      Imusta on myös hamppuversio, mutta sitä en todellakaan suosittele, aika kova ja karhea, eikä imukyky ole hääppöinen!!

      Mikrokuituimun voipi pestä 90-asteessa ja ilman huuhteluainettakin pysyy todella pehmeänä... kuivuu nopeasti eikä tarvitse taitella tai muotoilla pesun jälkeen. Elikkä juuri sopiva tällaiselle laiskalle kestovaippailijalle :)

      Käytän lisäksi ihan tavallisia harsoja (ovat halvempia) kotosalla, kun vaihtovälit ovat lyhyempiä... mutta esim. pidemmällä kauppareissulla ei tarvitse juurikaan miettiä vaipanvaihtoa, jos käytössä kyseinen mikrokuituimu. Pitää pisut sisällään montakin tuntia.

      Ainoa huono puoli on kohtalaisen korkea hinta, tai eipä se taida loppujen lopuksi muihin verrattuna olla sen ihmeellisempi. Itselläni on kyseisiä imuja 9kpl (ja lisäksi tosiaan käytän kotona harsoja) ja vaippapyykkiä ei tarvitse pestä kuin noin kerta viikkoon.

      Imua kaupataan kaiketi lisäimuna, mutta kelpaa kyllä ihan pääasialliseksikin imuksi. Kuorivaippana minulla on ollut ImseVimseSoft (sama kuin nykyään äippäpakkauksessa).

      Jahka tästä rikastun, niin tilaan luultavasti samoja mikrokuituimuja lisääkin (kun toinenkin vaipankäyttäjä syntyy hetkenä minä hyvänsä), niin voi vielä entuudestaan vähentää harsojen käyttöä... ei enää ollenkaan taittelua. Neppareilla vain kaksi osaa kiinni toisiinsa ja kaappiin, JES! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10142
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2934
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      192
      2747
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1556
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe