elikkä kertokaas joitain etelä-karjalan perinneruokia.
kiitos!
etelä-karjalan perinneruokia
17
6872
Vastaukset
- Mie.
Karjalanpiirakat, karjalanpaisti, ohralimppu eli RIESKa... Luetelkaa paremmin tietävät muita! =)
- Ylämaan mummo
No myö ainaki tääl Ylämaal syyvää hapanlohkoa ja hakkoopiirakka. Voi veikkone ku onki hyvvää!
Hapanlohko o semmone peruna-lanttu-ruishapan -sekotus.
Ja hakkoopiirakka on sellain ruiskuoree leivottu peruna-lihasekotus.
Sit nuo tuol Virolahel syövät hapanvellii. Mut ei ne kyl Etelä-Karjalaisii ole. Hapanvelli o niiku hapanlohkokii, Virolahel ne vaa tappaa laittaa sinne hernettä sekkaa.
Joutsenos mummot tekkee sitte sitä rieskaa ja Lemil särää.
Sit myö mummot tietyst väänetää niit karjalanpiirakoit (evakoit niiko meil haastellaa) ja ukot saap sillotällö maistaa iha oikiaa karjalanpaistia!- turaukko
on mie saanu oikeeta piirakkaaki,molemmin puolin karjalaa.
tosin vennään karjalas oli kyl parempaa.
ja siel oli aina piirakat kuumina ja valmiin
otettavaks
- pirana.....
pirana
- Särä
Lemin Särä, rieska ja sekahedelmäsoppa.
- PetrusB
Minulla on Imatran kotitalousopettajien (?) julkaisemat postikortit, joissa neuvotaan Vuoksen lohikeiton ja mustikkakukon valmistus.
Imatran seudun perinneruokia?
- kebabbi
onkohan kalakukot mistä päin?
- Neiti Hurpula
Kalakukko Kuopiosta.
- vanha karjalais-akka
Neiti Hurpula kirjoitti:
Kalakukko Kuopiosta.
Meil päi tehtii usiast lanttukukkoloita. Kahellaisel kuorel, jos ol ruisleipätaikina nii siint sitte otettii osa taikinast suurta lanttukukkoo varte. Lantut siivutettii ja laitettii sianliha kans sama malliseks ko kalakukko.
Toisellaisel kuorel tehtii sillo ko tehtii karjala piirakoita. Samast kuortaikinast tulliit lanttukukot, ne olliit vaa pienempii ko hapanleipätaikinast tehyt. Hyvvii ovat kummalkii taval tehyt.
Toine kesäsemp ruoka on marjaräätti. Oikei hyvvää ja raikasta kesäruokaa.
Kylhä työ jokkaine marjarääti tiijätte, jot mie en kehtaa ruveta sitä nyt täs sen kummemmi selittämää.
Olisha niitä muitakii ruokii, mut mie luulen, jot työ että jaksa lukkii nii pitkii tarinota.
Hyvä jos jaksotte tännekki ast. - läskiä, ja siks
sitä ei enneä tehäkkeä. savolaisii läskikalakukko on rasvasempaa ja sitä kauta muhevampoa.
- kuitennii-
vanha karjalais-akka kirjoitti:
Meil päi tehtii usiast lanttukukkoloita. Kahellaisel kuorel, jos ol ruisleipätaikina nii siint sitte otettii osa taikinast suurta lanttukukkoo varte. Lantut siivutettii ja laitettii sianliha kans sama malliseks ko kalakukko.
Toisellaisel kuorel tehtii sillo ko tehtii karjala piirakoita. Samast kuortaikinast tulliit lanttukukot, ne olliit vaa pienempii ko hapanleipätaikinast tehyt. Hyvvii ovat kummalkii taval tehyt.
Toine kesäsemp ruoka on marjaräätti. Oikei hyvvää ja raikasta kesäruokaa.
Kylhä työ jokkaine marjarääti tiijätte, jot mie en kehtaa ruveta sitä nyt täs sen kummemmi selittämää.
Olisha niitä muitakii ruokii, mut mie luulen, jot työ että jaksa lukkii nii pitkii tarinota.
Hyvä jos jaksotte tännekki ast.minkälainen on marjaräätti. En oo ikkää kuullukkaa.
- aloitettaa vaik
täst:
leipä (oikia ruisleipä), rieska (haparieska), tattarrieska, potatlepuska, munavoi (uunis paistettu munakas), lanttupiirakka, papurokka (pavust eikä herneest), oja hernerokkaa jonkuumoista, sakia rokka, hapakoaljkeitto, (hapan)mämmi, imeläkeitto, lohko (on vähä niiku Burgundin pata juureksia ja lihhoa sekasi), (karjalan)paisti, potatpiirakat, mansikkahylly (siin on revittyjä leipäpaloja ja survotttuja mansikoita), uunpiimä maijon keral (suomeks rahka, mut uunpiimä on vähä toisenlaista), kalakukko (siin ei ole läskiä), oha näitä - piirakka,
se on rieskatahtaa päälle tehty suur pyöriä ja paksu avonaine piirakka. Niiku suuren lautasen kokone. Pääll on potatvoita taik marjoja. Taik voipha siihe sipaissa putrookii, kuka mitäkii.
- kai-man
Kyl tääl tulloo ain mielee, KAURAKIISEL.
Vaik naapurin isäntä ain sano eihä sil pääse kuin veräjäl.
A ole koittan ain ain välill tehä, vaan eihä tääl aina saa oikeit emmeit. Ko poikkea siel päin nii ain koita ostaa/hankkii oikeit jauhoi.
Se karjalan paisti meil tehtii enne ain juottovasikkaa/porsasta/karitsaa.
Vaa nykyisin kaupasta saatava on Vanhaa nautaa/yliikäistä karjuu. sit joutuu aina ostamaa jottai lammasta (ehkä sekkii ain on kovin vanhaa).- huhhuhjoo
kaljaoksennus
- Trrokaa
huhhuhjoo kirjoitti:
kaljaoksennus
Etsikää sisäsiittoset ruokanne ku ette älynneet muuttaa pois!
http://hikipedia.info/wiki/Etelä-Karjala - ei hanuristi
Parempaa kuin ruokamainokset telkkarissa. Montaa näistä herkuista olen päässyt maistamaan. Parmankinkut työntäköön Berluskooni vetopeliinsä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1363895- 851915
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151781Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541422Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi511363Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1311327VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu981282- 701166
- 691043
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1131022