Älkää liiotelko

huidaduida

Kuinka iso asia tästä tehdään!
Kun luen juttuja autismista mieleen jokin hirvittävä mielisairaus.
Viisas lievä autismilapsi jos sille ikinä kannattaa mennä diagnoosia hakemaan TULEE kunnolla mielisairaaksi,jos sitä aletaan heti diagnoosin jälkeen kohtelemaan,kuin vammaista.
Joku kyseli,et mitä tehdä,kun on sanottu,et lapsi ei voi aloittaa vielä koulua,koska on autismilapsi,mutta jo lukee vanhoja koulukirjoja innoissaan siis tämänkin "autistilapsi" on EDELLÄ normaalia kehitystä ja on todellakin valmis menemään kouluun ja tehokkaalle opettajalle!
Älkää tehkä niistä lapsistanne liian sairaita ja älkää uskoko kaikkeen hölynpölyyn mitä kirjoitetaan.
Suurin osa ihmisistä on tavalla tai toisella vinksahtaneita,joko syntymästään saakka tai elämässään vinksahtaneitä.
Älkää pliis tehkö niin isoa numeroa kaikista!
Pahasti vinksallaan olevan kyllä huomaa ja näitä vähän vinksahtaneita pitää vain ymmärtää ja tukea.Niitä onkin sitten maailma pullollaan :)
En suosittele,et kannattaa,joka paikassa huutaa,et lapseni on autisti,koska sitä ei vielä ymmärretä,et niitä on todellakin erittäin lieviäkin muotoja. Turhaa alkaa lapsi olemaan semmoisella "autismijalustalla" ja asenteet on sit mukaa.

6

585

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä aloitus!

      Niin käsitys autismista vammana on todella itseään toteuttava ennustus. Ei autismin kirjon oireet sinänsä ole vamma, ellemme me tee siitä vammaa ja kohtele muksuamme vammaisena.

      Ilman vanhempien tahtoa lahjakas lapsemme pantiin laitokseen 9-vuotiaana. Aurorassa häneltä otettiin pois kaikki, mistä hän nautti. Musiikki, käsityöt, kielet, liikunta... Syötettiin pillereitä ja lihotettiin muodottomaksi möykyksi.

      Kun nimenomaan autismin kirjon lapsi tarvitsee juuri sitä mistä nauttii.

    • jos siltä tuntuu

      Asperger-pojallemme suositeltiin koulun aloittamisen lykkäämistä vuodella, vaikka tämä osasi lukea sujuvasti jo kolme-vuotiaana. Nyt ekaluokkalaisena hän valittelee, että koulunkäynti haittaa hänen opiskeluaan, koska siksi aikaa täytyy jättää tähtitieteen ym. kirjat sivuun.

      Asiahan on aina tapauskohtainen, mutta helposti assi kokee muutenkin olevansa liian alhaisella luokalla.

      • mestari.

        Assia ei kiinnosta sosiaaliset pelit vaan oppiminen. Lahjakkuus ei ole assin menestyksen salaisuus vaan sisu. Vaikka olisi millainen sävelkorva, siitä ei ole hyötyä ilman että on kiinnostunut musiikista.

        Kiinnostukseensa assi suuntaa enemmän voimavaroja kuin muut - tämä tekee hänestä "lahjakaan". Kaikki voivat oppia, kunhan tekevät töitä mielenkiintonsa eteen - Assilla riittää sisua tutkia ja opiskella asiaa joka kiinnostaa - tässä piilee lahjakkuuden salaisuus.


    • ...ja vielä kerran näin!

      Autismi, saati ainakaan lieväksi autismin versioksi luokiteltu Aspergerin syndrooma EI ole vamma, vaan neurologinen poikkeavuus joka voi saada aikaan ihmeitä. Minä esimerkiksi olen 16-vuotias diagnosoitu autismin kirjon kantaja, ja vaikka olenkin sosiaalisesti melko syrjäinen (johtuen taitamattomuudestani hahmottaa tavallista ihmisten välistä vuorovaikutusta), näytän tiedollisen ja kielellisen lahjakkuuteni blogissani:

      http://8musicantor8.blogspot.com/

      Lukekaa tekstejäni, jos teitä aikuisia vain kiinnostaa, sillä ne EIVÄT ole mitään tavanomaisinta teiniangstailua vaan jotain paljon suurempaa. Samalla saatte esimerkin siitä mitä myönteistä autismin kirjolaisuuteen voi liittyä. Profiilia tarkastelemalla voitte varmistua iästäni.

      • eheitä ajatuksia

        Hienoa, että jaat kokemuksiasi blogissasi. Voimia, menestystä ja tsemppiä!


    • Breda

      Assi-lapsi on tosiaan monien ihmisten mielestä "autisti, siis vammainen". Ei siis monikaan ihminen tiedä juuri mitään autismista, autisminkirjosta eikä vammaisuudesta!

      Se, että AS:ssa on myös vahvuuksia, unohtuu tosi usein. Se unohdus on erittäin vakava. Mihinkähän sitä voisi verrata. Ehkä siihen, että Stradivarius-viulua kohdellaan niin, että unohdetaan sen arvokkuus soittimena ja kohdellaan sitä vain "outona polttopuuna" ja lykätään uuniin.

      Tässä 9 vuotta vanhassa ketjussa on kaksi havainnollista mainintaa siitä, miten assi-lasta on pahasti aliarvioitu:
      - "...mitä tehdä,kun on sanottu,et lapsi ei voi aloittaa vielä koulua,koska on autismilapsi,mutta jo lukee vanhoja koulukirjoja innoissaan siis tämänkin "autistilapsi" on EDELLÄ normaalia kehitystä ja on todellakin valmis menemään kouluun ja tehokkaalle opettajalle!"
      - "Asperger-pojallemme suositeltiin koulun aloittamisen lykkäämistä vuodella, vaikka tämä osasi lukea sujuvasti jo kolme-vuotiaana. Nyt ekaluokkalaisena hän valittelee, että koulunkäynti haittaa hänen opiskeluaan, koska siksi aikaa täytyy jättää tähtitieteen ym. kirjat sivuun."

      Jäin pohtimaan yhden kirjoittajan lausetta: "Kun nimenomaan autismin kirjon lapsi tarvitsee juuri sitä mistä nauttii." Niin se on. Jos psykiatrisen hoidon nimessä assi-lapselta riistetään juuri se mistä hän nauttii, on aiheellista kysyä, toimiiko sellainen minkäänlaisena hoitona vai onko se todellisuudessa hoidon vastakohta. On assi minkäikäinen tahansa, hän elää täysipainoisesti nimenomaan niiden asioiden kautta, jotka häntä kiinnostavat, joista hän nautii ja joissa hän tuntee olevansa vahvasti mukana, sisällä ja elossa. Eli siis vahvuuksiensa kautta. Niiden kautta hän kehittyy parhaiten. Niiden kautta hän eniten edistää terveyttään.

      Eräs kirjoittaja sanoi: "Assia ei kiinnosta sosiaaliset pelit vaan oppiminen." Se on juuri näin. Jos tämä assi-lapsen arvokas oppimiskiinnostus jää huomiotta tai jos se jopa törkeän tietämättömyyden takia tukahdutetaan, menetetään enemmän kuin osataan kuvitellakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      116
      7124
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      64
      3203
    3. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      72
      1685
    4. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      58
      1349
    5. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1273
    6. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      114
      1057
    7. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      74
      1040
    8. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      89
      952
    9. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      47
      904
    10. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      55
      897
    Aihe