keuhkoputkentulehdus

kipuilija

Mulla on todennäköisesti keuhkoputkentulehdus, syön siihen antibioottia. Olen myös astmaatikko. Mutta mua kummastuttaa kipuilu rintakehän alueella, välillä myös selän puolella. Kuuluuko sellainen tähän taudin kuvaan? Vai onko vain jotain lihasperäistä kipua? Onhan mulla joskus ennenkin ollut keuhkoputkentulehdus, mutta en muista siihen kuuluneen tällaista kipuilua. Ei siis mitään älyttömän voimakasta kipua, mutta kipua kuitenkin.

14

43240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täälläkin

      rintaa pistelee molemmin puolin, kurkussa on ärsytystä (tuttava sanoi, että ääneni kuulostaa rasittuneelta) ja muutenkin on kipeän tuntuinen olo.

      Kuuria ei ole, enkä aio ennen maanantaina toivottavasti jonottaakaan. Mimmoisia muita oireita keuhkoputkentulehduksessa voi olla vai onko tämä jotain muuta? Myös nuhaa on. Ja lapsetkin köhäisiä.

      • kipuilija

        Onko sulla yskää? Yleensä keuhkoputkentulehduksessa on kova yskä. Itse kyllä ihmettelin, että kun sain pahimman yskän jo vähän aikaa sitten rauhoitettua, että voiko olla keuhkoputkentulehdusta enää. Mutta kyllähän sitä yskää edelleen on jonkin verran. Tänään on ollut jo hieman parempi päivä. Kipua kuitenkin edelleen hieman ja hengenahdistustakin vähän, mutta ei niin paljon kuin vielä eilen. Toivottavasti tämä nyt tästä menisi ohi. Mutta tuo kipu on mulle uutta keuhkoputkentulehduksessa, sitä ihmettelen suuresti ja pelkäänkin, että mitä se oikein on.


    • piccola

      Keuhkoputken tulehdus on käytännössä sama asia kuin kova flunssa ja yskä. Se ei yleensä vaadi antibioottia kun virukset sen tavallisesti aiheuttaa. Astma pahenee aina flunssassa, joten yskäkin pahenee.Astmalääkkeitä pitää silloin lisätä automaattisesti. Ja kyllä paikat tulevat kipeiksi kovasta yskästä, kylkiluunkin voi yskiä poikki, saati sitten saada lihakset kipeiksi. Keuhkokuume on kovempi ja yleensä kovakuumeisempi tauti, ja siihen tavallisesti annetaan antibiootteja ja se näkyy keuhkokuvassa, missä keuhkoputken tulehdus ei näy. Usein yskän takana on nenän sivuontelotulehdus, joka pitkittyessään voi vaatia antibiootin.

      • Tutiseva

        "Usein yskän takana on nenän sivuontelotulehdus, joka pitkittyessään voi vaatia antibiootin." --> jos sivuontelotulehdus on päässyt pahaksi ja sen seurauksena myös keuhkoissa tulehdus, niin eikö antibioottihoito ole silloin varsin pätevä arvaus keuhkoputkentulehduksen yhtenä hoitomuotona? Itsellä aina tämä "path"...


      • kandi2008

        Jos se jatkuu yli viikon mittaisen ajan


      • kipuilija
        kandi2008 kirjoitti:

        Jos se jatkuu yli viikon mittaisen ajan

        Voisitko kertoa enemmän tuosta? Miten perustelet asiasi?


      • *****

        **** ****


      • kokenut xx

        Turhanpäiväistä yleistystä. Riippuu sairastaako sitä nuori, vanha, muuten terve, muuten sairas.
        Hankalaa ainakin on. Jos on vaikeahoitoinen astma, jos ei voi nukkua muutenkuin pieniä pätkiä istualtaan, jos ei voi nukkua kun yskittää ja limaa nousee 2 dl/vrk, jos olisi pitänyt mennä kouluun, töihin, unelmamatkalle tai muuten tehdä jotain normaalia. Astmalääkkeet tuplataan tai ei saadun ohjeen mukaan.

        Kyllä siinä kunnossa menee mielellään ensiavun jonoon tai akuuttiajalla omalle tk-lääkärille, jonka täytyy lähettää sairaalan ensiapuun, tai yksityiselle johonkin apua saamaan ja napsii annoksen antibioottia plus kortisonipillerit. Kuume vielä puuttui, koska en ole kuumeileva.


    • ahistaa

      Mulla on nuhaa, kurkkukipua, pää kipeä, lihakset kipeenä. (Ei kuumetta, mutta ei mulla paljo ikinä tule kuumetta)
      Olisin varmaan muuten odotellut vielä mutta mullakin oli rinta (tai keuhkot???) kipeenä ja tuntii ettei saa kunnolla henkeä. Ja leikkaukseen pitäisi viikon päästä.
      Lekuri antoi jotakin astmalääkettä, siis hengitettävää (sikakallis, 45 egee) ja sanoi että nykyään annetaan mieluummin niitä kun antibiootteja. Kipu on helpottanut mutta ei vieläkään kunnolla saa henkeä.

      • --23--

        Nykyään mulla maksaa astmalääkkeet 130€/kuukauden annos...


    • )=)=)=)=)

      oireilin TTL:n ammattitautitutkimuksissa aspergillusaltistuksen jälkeen. Lasko 34, Hb tipahti, leukosyytit 11. Keuhkokuvissa ei näkynyt mitään, mutta selkäkivun vuoksi en voinut istua. Pistävää kipua, ahtaudentunnetta, jota istuminen pahensi. Kyljellään pystyin puoli-istuvassa asennossa "nukkumaan".

      Myöhemmin tk-lääkäri totesi keuhkoputkentulehduksen, antoi antibioottia kertoen, ettei sitä pidä ottaa heti, vaan jos tilanne ei mene ohi. No ei mennyt, joten muutamaa päivää myöhemmin otin tuon kuurin. Sain jo TTL:n keuhkolääkäriltä kortisonitabletteja 40 mg / päivä ja kuuri jatkui sitten kotonakin. Avaavaa ja happea tuon altistusyön aikana 5 x, jokaisen jälkeen pef laski vähäisen tai pysyi samana. Sitä luvattua helpotusta noihin arvoihin tuli viikkoja viikkoja myöhemmin.

      Aikaisemmin todettuna keuhkoissa solulisää (162 E6/l, tupakoimatomalla) , tulehdussoluja, alveolaarisia makrofageja, solumuotona makrofagit 92%. Joten sopi astmaan, ei ongelmia altistaa homeilla.

      Nykyisin astmalääkitys lopetettu keuhkolääkärin toimesta. Menossa kirurgin tutkimusten jälkeen kiireellisenä kaulan UÄ kuvaukseen ja ohutneulanäytteiden ottoon kaulan alueella todettujen imusolmukesuurentumien, kyhmyjen vuoksi. Kirurgin mielestä kaulalla on jotakin epämääräistä, ei selkeää kasvainta kuitenkaan.

      ...keuhkopuolen saman sairaalaan ylilääkäriltä lähete tuli takaisin lausonnolla, ettei aihetta tutkia tarkemmin koska sairastan selkeää astmaa.

      Ammattitautiastma homeista todettu 2006, joka siis ei tarvitse lääkitystä, ei näy spiroissa, histamiinialtistuksessa, NO tutkimuksissa, ei eosinofiliaa, ei IgE allergiaa. Vain varastopunkeille ja pölypunkeille todettu allergia. Nyt lasko 10, crp >7, Hb 132, TVK ok. Tumavasta-aineissa ollut häikkää jo pitkään ja vähitellen aukeaa enemmän, mutta vielä ns. normialueilla. Oireet sopivat moneen sairauteen, vähiten astmaan.

    • :(

      siis mul on ollu jo yli kuukauden flussa ja ny n.2-3vk alko kauhee yskä ja vieläkin...eli pitäis mennä lääkäriin?ne kuitenki antaa vaa yskänääket....:((

      • p+ppvfghjkl

        antaavat antibiotteja. nimittäin keuhkoputkentulehdukseen ei mikään yskänlääke auta


    • jaskamoottori

      Minusta BMW on oikeasti huono auto. Siinä on vetoputki ja sivuvinkuin kenällään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe