neuvoja kestoiluun kaivataan

-odottaja-

Aion alkaa käyttää keväällä syntyvällä vauvallamme kestovaippoja.
Eli laitan kolmioksi taitellun harson ja ihon väliin vielä lisäimuksi taitellun flanellipötkön, joita ompelin vanhasta pöytäliinasta. Ja sitten harso näpsyllä kiinni.
Siihen kaipaisin nyt neuvoja, että riittääkö kun laittaa harson päälle tarrakiinnitteisen kuorivaipan? Vai laitanko ensin alushousut harson päälle ja sitten kuorivaipan? Vai kenties alushousut vasta kuorivaipan päälle?
Yhdet villavaippahousut löytyy myös, olisko ne hyvät yökäytössä? Entä missä myydään lanoliinia, jota tarvii niiden villahousujen hoitoon?
Harsoilla ja flanelli-imuilla ajattelin pärjätä joka tapauksessa, kuorivaipoista vaan en tiedä että mitä kannattaa käyttää ja onko niistä alushousuista enemmän hyötyä vai haittaa.

2

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4:n äiti

      Jaa, onko sinulla ollut flanellipöytäliina? Aika erikoista. Mutta vaikka ei olisikaan flanellia, voi se silti olla hyväkin materiaali lisäimuksi, jos on puuvillaa tai pellavaa, kuten vanhat pöytäliinat usein ovat.

      Ihan pieni vauva ei välttämättä tarvitse heti alkuun harson lisäksi lisäimua. Jo pelkkä harso voi tuntua ihan pienen päällä valtavan suurelta ja paksulta. Jos käytät tätä
      http://www.kestovaippainfo.fi/perustietoa/vinkit.php?action=show_text&sel_artid=14&secid=1&secname=Harsojen taittelu
      taitosta, voi lisäimun laittaa tuon keskelle tulevan pötköosan väliin.

      Minä en tykännyt käyttää vastasyntyneellä näpsyä. Pikkuhousuja ei tarvita varsinkaan tarrakiinnitteisten kuorien kanssa. Villahousujen kanssa ne voivat olla kätevät, jos ei käytä näpsyä.

      Lanoliinia saa ainakin useimmista kestovaippoja myyvistä liikkeistä. Tässä on linkki tietokantaan, josta voit etsiä paikkakunnallasi toimivia vaippamyyjiä.
      http://www.kestovaippainfo.fi/tietokannat/index.php?action=myyjat

      Tuo, mitä kuoria kannattaa käyttää, on makuasia. Ja aina se ei ole vain äidin makuasia, vaan joskus myös vauva "sanoo mielipiteensä" asiasta. On hyvä ajatus kokeilla heti aluksi sekä villaa että PUL kuorta. On myös olemassa tarra, ja nepparikiinnitteisiä villakuoria.

      Ja vielä sellainen vinkki, että uudet vaippaharsot kannattaa pestä monta kertaa ennen vauvan syntymää, jotta niiden imuteho olisi heti hyvä. Yksi 90-95 asteinen pesu kannattaa ainakin tehdä, ja lisäksi 60 ja/tai 40 asteisia pesuja.

    • minusta

      Mä en oo niitä vaippapikkuhousuja koskaan oikein tajunnut. Jotkuthan käyttää niitä harson päällä pitämään sitä paikallaan, mutta onkai pikkareita aika ikävä riisua märkinä sitten. Näpsyllä saa kyllä harson kiinnitettyä niin että se pysyy ilman pikkareitakin paikallaan. Hyvän mallisessa kuoressa ei välttämättä tarvita edes sitä näpsyä, mutta ainakin villahousujen kanssa se on kyllä hyvä kapine.

      Kokeile niitä villahousuja ensin päiväkäytössä että miten toimivat. Jos ne on uudet ruskovillat tms. niin voi olla että ne ei heti pidä yökäytössä. Yleensä villa on kyllä ihan loistava yömateriaali, pitää ja hengittää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe