Miksi mies ei kosi?

_tyttönen_

Minulla on vähän ikävämpi ongelma. Olemme seurustelleet avomieheni kanssa yli vuoden, muutimme yhteenkin jo parin kuukauden seurustelun jälkeen. Mies on ollut kaikinpuolin ihana (lukuunottamatta alkuaikojen yhteydenpitoja entiseen naispuoliseen ystäväänsä). Onglemana kuitenkin on, että minä haluaisin jo kovasti avioitua, mutta miehelleni tämä ei ole niin tärkeä asia, ekä hän siis ole minua kosinut. Välillä mietin että voisiko tässä olla kyse rakkauden puuttumisesta ja että olen siten vain "lohdutuspalkinto" hänelle kun tuo edellämainittu naispuolinen ystävä on entinen ihastus ja kuitenkin varattu. Olen 23 -vuotias nainen, mieheni 22 vuotta. Kiitoksia vastauksistanne!

16

3828

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Avovaimo_25v

      Olette molemmat vielä hyvin nuoria, varsinkin mies! En yhtään ihmettele ettei hän vielä halua naimisiin. Lakkaa painostamasta miestä ja keskity johonkin muuhun. Sanoisin, että kosintaa kannattaa odottaa vasta 2-3 vuoden päästä, jos silloin vielä olette yhdessä ja teillä menee hyvin.

    • kika86

      yli vuoden...?!? toivottavasti et ole tosissasi
      tuon kysymyksen kanssa... onko tullu mieleen,
      että juuri tuollaiste liitot koristaa eniten
      niitä erotilastoja.. me on oltu yli 4 vuotta
      yhdessä, eikä edes kihloissa.. kokoaika kyllä
      asuttu yhdessä. Miksei voi ensin asua ja oppia
      tuntemaan toinen kunnolla, ihan ilman sormuksia?
      vai onko siisti päästä juhlimaan häitä yms...?

    • Miehenketale

      Mitä ihmettä.Itse olen 23, enkä tule menemään naimisiin vielä viidenkään vuoden päästä, vaikka minkälainen nainen sattuisi tulemaan vastaan. Naimisiin mennään muutenkin liian heppoisin perustein. Suuret tunteet ei aina riitä ja homma päättyy eroon. Ei kiinnosta.

      • _tyttönen_

        Olen sen verran perinteikäs nainen (tykkään passata miestä ja perustaa suurperheen) että haluan ne häät ja sitoutua toiseen ihmiseen ihan virallisesti. Uskon sydämeni pohjasta että se tekisi minut onnelliseksi. Tietenkin miehestähän se on kiinni...


      • Aikaa on
        _tyttönen_ kirjoitti:

        Olen sen verran perinteikäs nainen (tykkään passata miestä ja perustaa suurperheen) että haluan ne häät ja sitoutua toiseen ihmiseen ihan virallisesti. Uskon sydämeni pohjasta että se tekisi minut onnelliseksi. Tietenkin miehestähän se on kiinni...

        No mikä kiire silti on? Olette olleet vasta (kyllä, vasta) vuoden
        yhdessä ja nyt jo pitäisi rynnätä naimisiin? Mistä tuo kiireesi mahtaa
        oikeasti johtua? Omasta epävarmuudestasi? Haluaisit päästä äkkiä naimisiin,
        ettei mies vain lähtisi entisten ihastustensa perään?
        Ei se avioliitto kuule miestä loppuiäkseen vangitse sinuun.
        Kyllä se eroaminen siitäkin onnistuu.

        Minusta mies kosii sitten, kun on hänen mielestään oikea aika.
        Painostamalla et ainakaan saa mitään hyvää aikaiseksi, ettekä
        ole vielä edes olleet kauaa yhdessä. Kovin nuoriakin vielä olette.


      • Avovaimo_25v
        _tyttönen_ kirjoitti:

        Olen sen verran perinteikäs nainen (tykkään passata miestä ja perustaa suurperheen) että haluan ne häät ja sitoutua toiseen ihmiseen ihan virallisesti. Uskon sydämeni pohjasta että se tekisi minut onnelliseksi. Tietenkin miehestähän se on kiinni...

        "Uskon sydämeni pohjasta että se tekisi minut onnelliseksi."

        Etkö ole onnellinen nyt, kun saat seurustella unelmiesi miehen kanssa? Haluatko patistaa miehen naimisiin vain siksi, että SINÄ tulisit onnelliseksi? Millainen on itsetuntosi? Miten aiemmissa suhteissasi on käynyt?


      • jul123

        Ei pelkät suuret tunteet riitäkään.

        Silloin voi mennän naimisiin, kun on valmis ottamaan vastaan elämän raskaammatkin asiat yhdessä, ajattelematta eroa.

        Siis on sitoutunut täysin toiseen ja haluaa pitää liiton ehjänä. Tahtoo.


    • mä vaan

      siis kerron mun tarinani mä olen seurustellut vuodesta 2003 elokuusta saakka tulevan mieheni kanssa. muutimme 2005 yhteen maaliskuussa ja kihloihin menimme 2006 juhannuksena koska MINÄ kosin. nyt heinäkuussa on varattu kirkko koska MINÄ halusin ei mies niin välittänyt ja hän on sentäs 31. eli ei miehet tosiaan kosi.. sis ei kaikki miehet. on niitä poikkeuksia.
      T. nainen 26

    • ---

      Miehille naimisiinmeno, kosinta yms. eivät vain yleensä ole niin tärkeitä kuin naiselle. Ja onhan miehesi tosiaa vielä aika nuorikin, mutta toisaalta sitoutumisen halu ei ole aina iästä kiinni. Jos asia on sinulle tärkeä, ota se puheeksi ja kerro, mitä haluat. Mies ei sitä välttämättä tule ajatelleeksi vielä lähitulevaisuudessakaan. Tai jos "yllätyskosinta" on sinulle tärkeä, sitten vain odottelet, että josko...

      • niin totta.

        Eihän kukaan ole ajatusten lukija. Itse sinun on se liittosi muokattava mieleiseksesi, ei sitä kukaan muu tee puolestasi.

        Itse varmaan heitin huulta ja sanoin suhteen ihan alkumetreillä, että jos en ole naimisissa raskautuessani, niin mua ei sitten tarvitse lapsen takia ottaa = sitten en enää nai sinua!

        Ja mulla ei ole koskaan ollut kaltaisiasi ongelmia, mies kosi jo kaksi kuukautta kestäneen suhteen jälkeen. Mutta siitä on nyt jo 15 vuotta, ja edelleen suhde käy kuumana. (meillä olikin rakkautta ensisilmäyksellä, sellaista harvoin on, alettiin heti ensinäkemisestä styylaan)


    • sivulause

      tekstissäsi eniten se, että mainitset miehen olleen kaikin puolin ihana, lukuunottamatta alkuaikojen yhteydenpitoa entiseen naispuoliseen ystävään.
      Eli vaikka tämä nyt ei varsinaisesti aiheeseen liitykään, niin eikö miehelläsi saa mielestäsi olla naisia ystävinä? Vaikka kyseessä on entinen ihastus, niin sinun kanssasihan mies kuitenkin on. Luottamusta peliin. Kyllä suhteen pitäisi kestää myös vastakkaista sukupuolta olevat ystävät.

    • seurusteltiin 7 v. joista 5 v kihloissa ja 4 asuttiin yhdessä.

      "Syksyllä menemme naimisiin" julkisti tuo nainen kysymättä minulta mitään.

      Muutaman kuukauden päästä sama nainen ilmoitti haluavansa purkaa kihlauksen.

      Päätös naimisiin menosta ei siis tee jokaista onnelliseksi.

    • vielä vielä

      Ette edes tunne vielä. Minäkin haluan rouvaksi ja emännäksi ja liudan lapsia, mutta en niin että minä tai mieheni olisimme onnettomia. Ja sen yhteensopivuuden ja toimivuuden voi parhaiten (vaikka ei tietenkään vedenpitävästi) taata tutustumalla kunnolla ennen suuria päätöksiä.

      Menimme naimisiin seitsemän vuoden seurustelun jälkeen. Vähän vähempikin olisi muutoin riittänyt, mutta olin hyvin nuori tavatessamme. Mutta sen voin sanoa, että yksi vuosi on aivan liian lyhyt aika, jotta toisen voisi tuntea kunnolla. Niin että odota nyt AINAKIN yksi lisää!

      Ja sitten, kun tunnette toisenne, rakastumisen huuma on laantunut, olette riidelleen ja raivonneet ja oppineet lopulta keskustelemaan molempia osapuolia kunnioittavasti sekä olette selvittäneet itsellenne ja toisillenne mitä todella tahdotte elämältänne ja liitoltanne, SITTEN voit vihjaista miehelle että olisiko jo aika, jos se ei hänelle itselleen mieleen juolahda.

    • <3<3

      Ymmärrän kyllä sinua asiassa, mutta tuo vuosi on oikeasti ehkä liian aikaista mennä kihloihin. Itsellänikin alkaa jo tuntua turhauttavalta kun mies ei tee mitään sitoutuakseen, vaikka meillä on valtavan hyvä suhde. Olemme olleet yhdessä 3,5 vuotta ja asuneet 3v siitä yhdessä. Olen sitä mieltä, että jos ei tuossa ajassa osaa päättää sitä haluaako olla toisen kanssa, niin sitten ei varmaan halua. Ja jos suhde on tosi hyvä, niin eikö siitä pitäisi olla onnellinen ja haluta se toinen koko loppuelämäksi??? huoh, alkaa usko menemään kun asia on itselle niin tärkeä. Olen jo kohta 26vuotias, en siis mikään pikku neiti enää ;)
      Onhan asia varmaan kaikille niin henkilökohtainen, ettei voi rueta ketään neuvomaan. En minäkään silti halua, että mies menee kihloihin kanssani vain siksi että minä haluan. En aio kuitenkaan odottaa koko loppuelämääni tässä ilman mitään syvempää. Jonkun verran sitä pitää itseäänkin arvostaa..

    • heidi71

      Hei!
      on todella vaikeaa sanoa,miksi....Olen itse seurustellut 3v oman kultsin kans ja ensimmäinen vuosi oli ku helvetin vuoristorata.me erotikiin 2v sitten,koska hänen mielestä en ollut se oikea ja hän oli löydänyt uuden suhteen....ei mitään kiva tunne,koska itse en aavistanut ollenkaan että jotain olisi ollut pahasti,kumminki isku oli kova ja olin tosi alamaissa. kuukaus myöhemmin hän tuli ja pyysi anteeksi oma tyhmyyttä ja seliti omia pelkoja ym. tunteeni häneen kohtaan olivat niin voimakaat että otin hänet takaisin.meillä oli ihana kesä ja lokakuussa sain häneltä kihlasormuksen.silloin puhuimme aika paljon häistä ja muista semmoisista ihanista asioista.4 kk myöhemmin hän vain sanoi,että häät on kumminkin iso askel,mikä tule maksamaanki kauhean paljon ja kui hänellä oli entinen avioliitto ollut kamala,niin hän ei haluakaan enää naimisiin koska pelkää,että tulee sama vikatikki. Lisäksi hänen mielestä voisimme asua yhdessä ihan noin vain ,siis avoliittossa ilman mitään .se oli kui kylmä vesi mun niskaan ja loukkautuin pahasti. ihan kui en kelpaisi hänelle vaimoksi. nyt olemme asuneet yhdessä,ei ole suunniteltu mitään semmoisia yhteisiä asioita,elämme päivästä toiseen ja katsomme mitä tulee,vaik mul kolkuttaa aivoissa se,että tulevaisuus on epävarma,ehkä hän haluaa pistä poikkiin jossain vaiheessa ja avoliitoa on helpompi lopettaa kui avioliittoa...ei mitään kiva tunne. suututtaa se,että aluksi pyydetääs ja sit perutaas.jää tosi huono fiilis ja en osa ajatella asiaa yhtään. suosittelen kumminki kestämään niin kauan,että hän ite on asiasta varma.jos alat painostamaan ja rutisemaan,sit äijä häipyy jossain vaiheessa tai suhde kärsii.kyll joskus saat sen sormuksen,jos ei häneltä,sit kumminki saat joskus. jokaiselle on olemassa se oikea tai ehkä vois sanoa niinki,et jos hänelle ei kelpaa,on olemassa jossain se toinen kenelle kelpaat. kyll miehiä riitä täs maailmassa.

    • ..............................

      Jos haluat naimisiin, niin kysy "mennäänkö naimisiin?" Mitä sitä turhia mieheltä odottamaan, jos kerran sinä olisit valmis jo asiasta keskustelemaan. Voipi olla että mieskin ihmettelee samaa: miksi sinä et kosi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7598
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2832
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2422
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      116
      2139
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1809
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1563
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1426
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1414
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1341
    Aihe