hormoonit

ne lihottaa

Oletko huomannut ystävätäresi lihovan yhtäkkiä?
Kysyppä onko aloittanut hormoonien syönnin. Kaikille ei tietenkään käy niin, mutta tunnen monia. En siis usko lääkärien väitteisiin ikään liittyvästä ongelmasta. Itselleni ei hormoonit sovi ja muutamia kertoja kokeiltuani olen luopunut niistä.

14

5928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • !!!!!!!!!!

      Minulla hormonien aloitus ei nostanut painoa. Painoni laski, kun katsoin mitä syön. Nyt tuo tarkkuus on vähän pettänyt ja painoa on tullut lisää. Mutta en pistä sitä hormonien syyksi, ellei sitten ole tuoneet lisää ruokahalua ja laiskuutta liikuntaan. Annostus on pysynyt koko ajan ennallaan.

    • Estradot-laastari

      Mulla on ollut vv jo monta vuotta. Radikaalileikkauksen seurauksena joudun estrogeenilaastaria käyttämään.

      En ole lihonut enkä ole huomannut samaa ystävättärissäkään.

      Sen sijaan olen huomannut eräiden luomuna sinnittelevien saavan raivareita ja muuttuneen kärttyisiksi ja negatiivisiksi. MInusta se on lihomista pahempaa, siinähän kärsii nainen itse sekä ympäristö samalla.

      Kuitenkin: jokainen käyttäköön tai olkoon käyttämättä. En ota kantaa puoleen enkä toiseen.

      • KIIKIS...

        Hei! minäkään en ole estrogeenistä huomannut lihomista aikaisemmin käytin Zumenon2mg.mutta vaihdoin sen Estradot -laastariin jota nyt olen käyttänyt kuukauden vasta. määrä on 50migrog kysyisin jotka tätä valmistetta on käyttännyt tekeekö turvotuksia? mitä määrää käytätte? pidättekö laastaria aina mahankohdalla???


    • lihoo koko ajan

      En tiedä mistä johtuu, mutta olen lihonut monta kiloa pienessä ajassa, En käytä hormooneita, mutta vv on päällä sen huomaa. En syö yhtään sen enempää kuin ennenkään ja jumppaan tehokkaasti n. 6krt viikossa, mutta maha vaan kasvaa....Voisiko johtua jostain hormoonin puutteesta? Onko kellään tietoa..

    • ehkä..

      Niillä joilla on kohtu poistettu ja käyttävät pelkkää estrogeenilaastaria, niin en tiedä yhtäkään ystäväpiirini kuuluvaa, joka olis lihonut. Itse käytin pienen ajan Novofemiä, joka sisältää estrogeenin lisäksi keltarauhasjohdannaista. Aina, kun aloin syömään keltarauhas osuutta, niin aloin tosiaankin turpoamaan. Nyt olen ollut reilun kuukauden ilman mitään vaihtarilääkkeitä ja paino pudonnut 4ja puoli kiloa. Ei ainakaan vielä ole ilmaantunut hikityksiä takas ja yhet norm. menkatkin loppui just. Ikää 53v. Elikkä pelkkä estrogeeni ei lihota, mutta me joilla on kohtu tallella emme voi sitä pelkästään käyttää, niin kauan, kun menkat pelaa. Pitäis kai olla ainaski vuosi viimeisistä kuukautisista, niin sitten sais vuodottoman hoidon, jos silloin vielä hoitoa tarvitaan. Paikallishoidolla olen pärjännyt toistaiseksi.

    • voki

      Olisi kiinnostavaa tietää kuinka kauan käytit Novofemiä, kun nyt olet lopettanut ja tämä 4kg on lähtenyt. Itse olen käyttänyt 4kk ja kyllä mullekin on painoa tullut ja tuntuu, että koko ajan on "pieni" turvotus päällä.

      • lihottaa..

        Käytin yhen kiekollisen. Ennen tuota Novofemin aloittamista mulla ei ollut paino ongelmia, eikä turvotusta. Vaihtari oireet olivat kylläkin sitä luokkaa, etten pystynyt nukkumaan yöllä enempää puolta tuntia kerrallaan hiki kiusasi jatkuva pissahätä. Novofem auttoi kylläkin kolmessa päivässä em. vaivoihin. Muistankin gynen sanoneen, että voin käyttää Novofemiä esim. puoli vuotta ja katsoa, että pärjäänkö ilman. Siitä vaan pitää huolehtia, että käyttää koko kiekon, jotta saa myös tarvittavan keltarauhas osuuden. Sitä tässä mietinkin, että tuskin siitä mitään haittaakaan on jos käyttää vain yhen kiekon kerrallaan ja kokeilee, että mites pian oireet palaavat ja kuinka voimakkaana. Voihan sitä hormooneitakin ottaa kuuriluonteisesti. Ainahan sanotaan, pienimmällä mahdollisella annoksella ja vain tarpeeseen.


    • Tantta 49v,

      Osaisko joku selittää miksi paino nousee?
      Minulta on poistettu kohtu ja munasarjat. Viimeisen munasarjan poiston jälkeen määrättiin hormonit. Välillä käytin geeliä, laastareita ja muutaman pillerinkin popsin. Paino alkoi hiljalleen nousta, kun aloitin hormonit. Käytin niitä 2 vuotta, jossa ajassa paino nousi 7-8 kg.
      Viime keväänä lopetin hormonit, mutta eipä paino ole laskenut. Olo on ollut hiukan parempi, ei ole ollut sitä jakuvaa turvokki oloa.
      Liikuntaa en ole ainakaan vähentänyt. En syö sen enenpää kuin ennenkään.
      Onko nyt niin, että vaihtarit muuttaa aineenvaihduntaa heikommaksi ja alkaa helpommin lihoa. Teksin melkein mitä vaan, että saisin tuon painon alemmaksi.

      • ???

        Tässä on nyt useampikin kertonut turvotuksesta tai sen tunteesta. Eli olisiko syynä siihen painon nousuun nesteen kertyminen. Minulla ei ole hormonien käytön aikana tullut turvotuksia, ehkäpä siihen auttaa verenpainelääkkeenä käytetty nesteenpoistolääke. Kyllä nuo muutamat kilot on oman tuntemuksen mukaan läskiä, josta nyt hiljalleen yritän eroon. Minä lasken painon nousun syyksi enemmänkin iän tuoma hitaampi aineenvaihdunta ja tuota yritän edes pieneltä osalta korjata vesijuoksulla.


      • Kuuma mimmi ;)
        ??? kirjoitti:

        Tässä on nyt useampikin kertonut turvotuksesta tai sen tunteesta. Eli olisiko syynä siihen painon nousuun nesteen kertyminen. Minulla ei ole hormonien käytön aikana tullut turvotuksia, ehkäpä siihen auttaa verenpainelääkkeenä käytetty nesteenpoistolääke. Kyllä nuo muutamat kilot on oman tuntemuksen mukaan läskiä, josta nyt hiljalleen yritän eroon. Minä lasken painon nousun syyksi enemmänkin iän tuoma hitaampi aineenvaihdunta ja tuota yritän edes pieneltä osalta korjata vesijuoksulla.

        Anti-estrogeeni eli syöpälääke Tamofen - jota me hormonipositiivisen syövän sairastaneet joudumme napsimaan 5 vuotta - vasta lihottaakin!
        Ja kyllä,ärtyisiä kiukkuisia hikoilevaisia tässä ollaankin. Mutta ei auta, henkikulta säilyi ja tissikin toistaiseksi. Kyllä nää kestää, oikeesti. Tuskin itse olisin hormoneita alkanutkaan syömään. Mulla enää vuosi ja vähän päälle lääkkeen syöntiä, josko sitten alkaisi se 50-villitys jälkijunassa vai olisko se jo 60-villitys?


      • Hormoonihurmio

        Minun painoni on noussut noin kilon kuukaudessa sen jälkeen, kun rupesin käyttämään hormoneja (Femoston 1/10). Työpaikkalääkärin mukaan se johtuu siitä, että estrogeni lisää ruokahalua.

        Mistään ohimenevästä turvotuksesta ei valitettavasti ole kyse, koska tilanne on jatkunut nyt jo lähes puoli vuotta - tosin painonnousu näyttää tasoittuneen, eikä paino ole enää viime viikkoina noussut.


      • ilman hormooneita
        Hormoonihurmio kirjoitti:

        Minun painoni on noussut noin kilon kuukaudessa sen jälkeen, kun rupesin käyttämään hormoneja (Femoston 1/10). Työpaikkalääkärin mukaan se johtuu siitä, että estrogeni lisää ruokahalua.

        Mistään ohimenevästä turvotuksesta ei valitettavasti ole kyse, koska tilanne on jatkunut nyt jo lähes puoli vuotta - tosin painonnousu näyttää tasoittuneen, eikä paino ole enää viime viikkoina noussut.

        En tiedä itse hieman mietityttää tilanteeni. Vaihdevuodet alkoivat n.2v sitten. Olen lihonut n.3-4kg lisäämättä syömistä, vaan päinvastoin olemalla hyvinkin tarkka. Olen hyvin liikkuvaa sorttia jumpannut koko ikäni uinut hiihtänyt yms. Edelleen aerobiccaan n.6krt viikossa, eli mistään liikunnan puutteesta ei ole kyse. Mistä sitten, olen selkeästi ylipainoinen n.10-15kg. Voiko elimistössä olla liikaa jompaa kumpaa hormoonia esim. estrogeenia?? Voiko se tehdä tällaista? En oikein löydä vastausta tähän, mutta haluaisin saada painoni normalisoitumaan. Muuten oloni on tasaantunut 2-vuodessa kuukautisetkin tällä hetkellä suht normaalit. Löytyiskö täältä vinkkejä??


    • Estradot

      Hei! Tämän keskustelun aloittaja on täysin oikeassa. Estradot lihottaa/turvottaa. Aloitin äskettäin ja painoa tuli kahdessa viikossa 3 kg. Turvotus aivan hirvittävää. Lääkäri ei meinaa uskoa. Ei pitäisi kun ei ole vielä edes hoitotasolla. Mutta sovittiin, että lopetan ja katsotaan tilannetta vähän aikaa.

      • lenkille.mars

        Syöminen lihottaa ja turvottaa, se on fakta.

        Olen hoikka, urheilullinen (tarkoitan oikeasti urheilullinen: pyöräily, juoksu, kuntosali, treenit PT:n johdolla, tavoite maksimi) nainen, 170cm/58kg.

        Ennen Estradotia toinen valmiste, jolla välivuotoja.

        Hormoneissa ei ole kaloreita. Lihot, kun syöt ja juot enemmän kuin kulutat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2710
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2001
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      274
      1059
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      969
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    Aihe