nenäsumute koko raskausajan

rv 37

eli olen käyttänyt otrivin nenäsumutetta koko raskausajan.neuvolassa olen kertonut asiasta ja tyksissä molemmissa ultrissa hoitajalle ja kummassakaan ei reagoitu mitenkään tähän asiaan.eli ilmeisesti saa käyttää.joku sanoi joskus täällä palstalla että ei saa käyttää ja muualta kuulin että saisi käyttää että pakkausselosteissa olisi vanha teksti.olen uskaltanut käyttää koska neuvolassakaan ei asiasta ole huomautettu. tiedän että otrivinin ohjeissa lukee ettei saa käyttää yli kymmentä päivää putkeen mutta kun minun ongelmani on se että olen käyttänyt erilaisia nenäsumutteita jo kohta 2vuotta putkeen ja päivittäin,kyllä!!!

olen käynyt lääkärillä monta kertaa jossa poskiontelot on ultrattu ja lääkäri vaan todennut ettei siellä mitään ole ja käytä nenäsumutetta.olen käynyt yksityiselläkin jotta joku voisi tehdä asialle jotain mutta ei!nenäsumutetta vaan lisää,vaikka mainitsen että eihän saisi käyttää näin kauaa ja kerron myös kuinka kauan olen tätä käyttänyt niin ei minua laiteta jatkotutkimuksiin.en ymmärrä.joudunkohan loppuelämäni käyttämään tätä.

nenäni on jokapäivä tukossa,herään siihen öisinkin.en jaksaisi enää käyttää nenäsumutetta.miten tämä mahtaa vaikuttaa sikiöön?olenhan päivittäin käyttänyt tätä nyt raskauden aikana.voiko aiheuttaa vauvalle jotain vammoja?neuvolassa siis ei ole kielletty.mistäköhän saisi apua tähän kun kaikki vaan käskee käyttämään nenäsumutetta?


neuvoa,apua,mielipiteitä.

15

13194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minttu26

      Mulla on kans samaa ongelmaa. Nenä aina tukos ja on tutkittu, mutta syytä ei ole löydetty. Mulle sanottiin kans että käytä nenäsumutetta. Nasolinia olen käyttänyt noin 1,5 vuotta putkeen päivittäin. Nyt olen raskausviikolla 32 6 ja olen myös raskauden aikana käyttänyt Nasolinia. Raskauden alussa gynekologi sanoi, että kyllä saa käyttää. Että en kyllä usko tosta Otrivinistakaan mitään suurempaa haittaa olisi!!! Ja varsinki jos neuvolassa ja ultrissa on todettu, että vauva voi hyvin niin unohda koko juttu!!!! Tiedän kyllä että helpommin sanottu kuin tehty, mutta olen sitä mieltä että stressaamisesta on suurempaa haittaa!!!!

    • juttu ollenkaan

      tuo jatkuva nenäsumutteen käyttö. Se johtaa vaan siihen että ilman et tule enää toimeen. Siis en nyt puhu siitä että siitä olisi vauvalle haittaa vaan itsellesi. Onko sinulle tehty allergiatestejä? Eihän nenä voi olla jatkuvasti tukossa ilman syytä..? Mikset mene kunnon yksityislääkärille ja selvitä ongelman syy, normaalia tuo ei nimittäin ole ollenkaan.

    • ...

      Minulla on samaa ongelmaa myös nenäni kanssa. Ainut asia, mikä auttoi jatkuvaan Nasolinin käyttöön oli se, että aloin käyttämään säännöllisesti kortisonipitoista nenäsumutetta (reseptin sain lääkäriltä). Nykyisin nenä ei ole enää ollenkaan niin tukkoinen ja saan yöt nukuttua. Minulle on sanottu, että tod.näk. joudun aina sitä käyttämään, mutta parempi sekin, kuin nasolinin käyttö...nasolin nimittäin tekee riippuvaiseksi ja sit myöhemmin se vaan pahentaa asiaa ja sitä joutuu loppujen lopuks laittamaan jo useamman kerran päivässä...suosisttelen siis lääkäriltä pyytämään kortisonipitoisen nenäsumutteen, mistä ei ole haittaa raskauden aikanakaan (ainakin näin minulle sanottu)...

    • jatkuva nuha

      Minä myös kärsin jatkuvasta nuhasta. Nuhaa on tutkittu useampaan otteeseen ja on kestänyt jo n. 10-15 vuotta. Alkoi jo joskus 15 vuotiaana. Ei löytynyt mitään syytä, kaikki allergia testit on tehty moneen kertaan. Todettiin vasomotoriseksi eli krooniseksinuhaksi. Eli nuhaa voi todellakin olla ilman syytä!!!!

      Loppujen lopuksi sain kortisoonisuihkeen jota käytin n. 5 vuotta mutta siihenkin nenä tottui ja palasin takaisin nasoliiniin. En joudu käyttämään kun 1 suihkeen iltaisin ja välillä kausia etten tarvitse ollenkaan. Voi mennä viikkokin ilman. Lääkäri aikoinaan pelotteli että limakalvot haurastuvat ja menee rikki ja huonoon kuntoon. Mutta olen käyttänyt vähissä määrin jo niin kauan että tiedän ettei ole ilmaantunut ongelmia.

      Käytin aikanaan ohella A-vita tippoja mutta nyt olen siirtynyt Nozoil suihkeeseen, joka siis parantaa limakalvoja ja on avuksi kuiville nenän limakalvoille. Minä aion käyttää tuotteita normaalisti myös raskauaikanani muuten en käytännössä nuku ja siitähän ne ongelmat vasta alkavat...

    • Ei järkeä

      Tää on kyl vanha keskustelu mut jos joku sattuu tän vielä lukemaan niin se jatkuva nenän tukkoisuus johtuu aivan varmasti tuosta nenäsumutteen käytöstä. Nenä tottuu siihen suihkeeseen ja tarvii sitä aina vaan lisää ja lisää.. Kokemusta löytyy.

      • narsissiiiiii

        Aivan. Ja ainoa asia joka siihen auttaa on vierottaminen. Eli lakkaa käyttämästä sitä sumutetta, vaikka olo olisi kuinka ikävä tahansa. Jos on jo pari vuotta sumutetta käyttänyt, niin varmaan viikkokin menee ennen kuin huomaa, että pystyy taas hengittämään.


      • Anonyymi
        narsissiiiiii kirjoitti:

        Aivan. Ja ainoa asia joka siihen auttaa on vierottaminen. Eli lakkaa käyttämästä sitä sumutetta, vaikka olo olisi kuinka ikävä tahansa. Jos on jo pari vuotta sumutetta käyttänyt, niin varmaan viikkokin menee ennen kuin huomaa, että pystyy taas hengittämään.

        Ei todellakaan lakkaa. Vuosia nenä tukossa,enkä käyttänyt suihkeita. Suihketta käytän nyt talvisin ja allergiakautena,lopun aikaa vuodesta pärjää hyvin. Vuosia kestänyt nenän tukkoisuus ei johdu nenäsuihkeesta jos sen käyttöäkään ei ole edes aloittanut. Pojalla sama,ravattu koko ikä testeissä ym. Krooninen nuha,rakennevika,huono sisäilma eikä asialle voi tehdä mitään.


    • ++++++

      Neuvolassa LÄÄKÄRI määräsi reseptillä Livostin-nenäsumutetta. Nasolin ei ole tukkoiseen nenään vaan johonkin räkätautiseen. Nasolin on laimeampaa kuin otrivin

    • Tuttu tunne!

      Mulla sama vaiva! Lääkäri sanoi neuvolassa, että raskauden aikana limakalvot turpoavat ja aiheuttavat joillekkin tukkoisuuden tunteen sieraimiin.
      Itse nyt raskaana rv36 2 ja kahden tunnin välein joudun suihkauttelee naso-ratiopharmia, että saan henkeä.
      Suuntaan ja toiseen oon kuullu et saako käyttää vaiko ei.
      Meillä ollut kuitenkin koko raskauden ajan kaikki kunnossa.
      Ite en pysty hengittämään suun kautta koska hampaat alkaa vihlomaan niin että kipu on sietämätön ja suu kuivuu. Tukkosuus alkoi siis raskauden aikana ja aluks käytinki vaan kostuttavia tippoja, mut ei se siihen limakalvojen turpoomiseen mitään auta, kun ne ei ole kuivat, eikä räästäkään ole mitään tietoa! Tulee vaan pikkuhiljaa tunne ku joku pitäis tyynyä naaman päällä ja se on järkyttävää. Olisin ite ehdottomasti ilman jos voisin, mut jo kaks päivää nenä täysin ummessa saa sellasen tukehtumisen tunteen aikaseks et ei vaan pysty!
      Herään myös öisin tota suihkuttelee.

    • ..!

      minulla myös ollut sama vika! eli perjaatteessa olin riippuvainen sumutteesta! meillä lääkäri sanoi että ei pitäisi käyttää raskausaikana kuin tuon vajaat 2 viikkoa.. edellisessä raskaudessa onnistuin lopettamaan kesti ehkä reilu 2 viikkoa siitä kun olin kokonaan lopettanut aluksi vähensin niin että vain ihan pakon edessä ja nukkumaan mennessä.. tässä raskaudessa aloin taas käyttää alussa kunnes tajusin taas käyttäneeni liian kauan, vierotus oli melkein yhtä vaikeaa mutta onnistui! ja sen jälkeen aina kun on tullut flunssa tai muuten nenä tukkeutunut niin olen käyttänyt mahdollisimman vähän ja vierottautunut pikimmiten! raskausaikana on limakalvot turvoksissa siksi tukkeutuu helpommin kun normaalisti eikä helpota jos käyttää sumutteita liian kauan!

    • Jossu

      Kokeilkaapa merisuolaliuosta suihkeena! Mulla raskauden alusta asti oli nenä tukossa ja käytin nenäsumutetta (Nasolin, Vicks jne.) ja siitä tuli kierre. Apteekissa meinas, että siitä ei taho päästä eroon, jos käyttää liian pitkään. Niinpä siis kokeilin parin päivän ajan merisuolaliosta nii hävis tukkoisuus ja auttoi kuiviin limakalvoihin. Sen avulla päästiin raskauden puoleen väliin, jolloin nenän tukkoisuus hävisi kokonaan. Tarvittaessa sit käytin suihketta taas, mutta se oli satunnaista. Siitepölyallergiaan oli tietty allergialääkkeet käytössä.

    • pois vaan

      Nenäsuihkeet itsessään aiheuttavat tukkoista tunnetta, jos käytät sitä liian pitkään. Elimistösi tulee siitä riippuvaiseksi, ja vaatii päivästä toiseen aina enemmän ja enemmän suihketta. Vieroitus onnistunee viikossa/parissa, riippuu yksilöstä. Mä olen tuon nenäsuihkehelvetin käynyt läpi, enkä kyllä koske siihen tavaraan enää edes pitkällä tikulla! Kummallisia ohjeita olette saaneet lääkäreiltä, tosin ei se tänä päivänä mikään ihme ole. Minulle astmaa sairastavalle neuvoivat ottamaan raskauden aikana buranaa(!) 1600mg/vrk päänsärkyyn, joka johtui hartiaseudun lihaskrampista joka hoitui hieronnan avulla.

      Vinkki vitonen nenätipoista vieroittaville: Laimentakaa alkuvaiheessa sitä suihketta esim keittosuolaliuoksella. Ainakin ratiopharmin valmistaman nenäsuihkeen pullon saa napsauttamalla auki. Itse aloitin ensin 50% nenäsuihkeella, sitten lisäsin pikkuhiljaa enemmän ja enemmän keittosuolaliuosta ja loppuvaiheessa suihkin pelkkää keittosuolaa. Sitten vaihdoin keittosuolan öljysuihkeeseen, poisti mukavasti kuivuuden tunnetta nenästä.

    • Feliciaaa

      Onpas vanga ketju. :D

      Mulla alkoi nenä mennä mystisesti tukkoon rv 16 tienoilla. Siedän tukkoisuutta päiväsaikaan mutta yöllä olisi kiva saada henkeä, joten olen kyllä käyttänyt nasoliinia. Tuntuu että raskaana ollessa on kaikki kiellettyä, niin enpä ole yllättynyt ettei nenäsuihkettakaan saisi oikein käyttää.. Äh. Mutta kun en tahdo myöskään tukehtua!! Menee siis aivan umpeen sieraimet varsinkin illalla pahentuen. Pakkohan ne on jollain saada auki ja happi kulkemaan. :O

      • Anonyymi

        Moi! Miten sulla synnytyksen jälkeen? Ootko huomannut lapsessa mitään poikkeavaa?


    • Anonyymi

      Tää on kyllä todella vanha aloitus, mutta kiinnostaisi kuulla, onko lapsellasi todettu mitään poikkeavaa syntymän jälkeen? Itselin painiskelen kys. Ongelman kanssa ja vähän huolettaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe