Kävin

vintillä

Ostin muutama vuosi sitten vanhan talon,ja siellä oli kaikkea vanhaa tavaraa mm. kaljapulloja,työkaluja, hetekoita,kaappeja ym..tänään löysin tuoleja 4kpl,varmaan joskus 40-50 luvulta,istuinosassa kangasverhoilu,pyöreähkö selkänoja koivua joka lakattu.Mietinkin miten uskaltaisi alkaa entisöidä niitä,miten vanhan lakan voisi poistaa,vai olisiko parempi antaa olla?Tuoleissa on lakka paikoin kulunut aikalailla,ja laittaisin vähän tummemmaksi ne.

7

710

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • löytyy asintuntijan

      neuvot, turhaan meiltä"tumpeloilta " kysyt.

    • O-Orvokki

      lähteä verhoilu- tai entisöintikursseille esim. kansalais- tai työväenopistoon.

      Ensiksi pitää varmaan päättää, haluatko kunnostaa tuolit kelvollisiksi omaan käyttöön vai haluatko entisöidä ne ihan oikeasti. Kannattaisikohan kysyä jonkun asiantuntijan mielipidettä aarteesi arvosta?

      Vinttisi kuulostaa varsinaiselta aarreaitalta. Toivottavasti löydät vielä monia uusia ilon aiheita sieltä.;))

      • käynti

        Talossa asui sellainen pariskunta jotka olivat tosi tarkkoja ihmisiä,kaikki säästettiin.Siellä oli jopa kattolistaa laitettu talteen kylmälle vintille,koolinkien päälle ,lyhyetkin palat niputettu ja naru ympärille.Alakerran saunassa on vanhanaikaiset hanat,saippua kupit,sellainen pyykinpesu lauta ym...Ompelukone,vanhoja sanomalehtiä,radio,paikallinen radioliikkeen mies sanoi että,tämä on joku todella vanha radio,sanoi jonkun kaupungin mikä siinä oli,en muista enää mikä.Olen nyt 3 vuoden ajan remontoinut tätä,vanhaa hyvää jättänyt ja uutta laittanut osittain,nykyajan vaatimustasolle.Tuoleille on paikka jo ajateltuna,tämä tyhjä huone,tänne laitan muutakin vintin tavaraa.Täytyy ottaa selvää kursseista ja kysyä tosiaan joltain asiantuntijalta miten kannattaa tehdä.


    • artesaanipartesaani

      Vanha lakka lähtee yleensä irti aika helposti rapsuttelemalla, varsinkin, jos lakka on alkanut rakeloitumaan ja kupruilemaan. Kätevin työkalu lakan rapsutteluun on yleensä sikli. Niitä saa melkeinpä mistä tahansa rautakaupasta, eikä hintakaan ole korkea. Sikli kannattaa pitää vaan hyvässä terässä niin puu ei "tikkuunnu" ja pintaan ei tule vaurioita. Puukko on myös varsin oiva apuväline.

      Toisinaan on myös tapauksia, joissa vanha lakka on parempi jättää. Rapsuttamisen sijaan voi lakkapintaa ehostaa "hoitoöljyllä" joka on helppo valmistaa itse.

      Jos haluat väriä tummemmaksi niin älä missään tapauksessa käytä petsilakkaa, vaan laita petsi ja lakka erikseen. Tosin värin muuttamisessa mennään jo entisöinnin ulkopuolelle, mutta mikäänhän ei ole lopullista, aina voi korjata ja palauttaa vaaleankin värin. Se vaan on kovin työlästä ja kuluttaa puun pintaa.

      Kangasverhoilukin on luultavasti kyseisissä
      tuoleissa varsin vaivaton vaihtaa. Vielä helpompaa vaihtamisesta tulee, jos istuinosassa on käytetty vain vähänlaisesti pehmusteita.

    • talonpoika x

      Juu ei kannata arkailla, ei muuta kun työhön vain. Vanhan lakan voit poistaa hiomapaperilla, kuumailmapuhaltimella, hiomakoneella, maalinpoistoaineella, tai sitten sillä siklillä. Sikliä en suosittele, jos sitä ei osaa oikein teroittaa. Jos haluat tuoleista tummemmat, niin kaikki lakka vaan pois ja sen jälkeen petsaat tummemmalla vesipetsisävyllä. Tämän jälkeen uusi lakka päälle. On olemassa myös lakkapetsiä, jossa väri ja lakka on yhdessä. Ohjeita saat maalikaupasta ja netistä myös löytyy.

      • tai muuten

        Taidampa arvata millaiset. Niiden täytyisi varmaan kuivaa ensin jos kylmässä ovat olleet. Ja mahtaako olla viilupintaiset selkänojat , vaatii muuten ammattitaitoa entisöidä niitä jos hyvät haluat


      • uvfyfv
        tai muuten kirjoitti:

        Taidampa arvata millaiset. Niiden täytyisi varmaan kuivaa ensin jos kylmässä ovat olleet. Ja mahtaako olla viilupintaiset selkänojat , vaatii muuten ammattitaitoa entisöidä niitä jos hyvät haluat

        Taas näitä työttömien entisöintikurssin "ammattilaisia" liikkellä kommentoimassa. Jos halua ja kiinnostusta oikeasti on, tämä on juuri sopiva kaluste aloittaa harrastus. Hyvin se homma onnistuu, kunhan vain teet sen ilman turhaa kiirettä ja muutenkin huolella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      222
      1910
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1699
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1496
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1189
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1100
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1065
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      4
      988
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      871
    Aihe