Tarkkana asunnon

ostossa

Asuntoa etsiessä jälleen huomasimme välittäjän peittävän tietoja tai miten voi olla mahdollista, että välittäjän mukaan putkiremontti vasta kuntotutkimus vaiheessa. Välittäjä antoi myös olettaa putkien olevan siinä kunnossa että niiden pinnoitus voisi olla riittävä.
Mutta yhdellä puhelinsoitolla taloyhtiön isännöitsijälle selviää, että viemäreiden kuntotutkimus tehty jo 9/2006 ja hallitus päättää lähipäivien aikana remontin laajuudesta eli laitetaanko kylppärit samalla kuntoon ja kenties myös sähköremontti samaan aikaan. Isännöitsijä osasi myös sanoa, että remonttia on kaavailtu kevääksi 2009!

22

3745

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietoinen...

      kyseiset tiedot välittäjäkin olisi saanut.
      Ehdottomasti osakekaupassa tarvitaan seuraavat tiedto: yhtiöjärjestys, isännöitisjäntodistus, viimeisin tilitase, talousarvio, toimitakertomus: jossa ilmenee yhtiön tapahtumat ja suunnitteilla olevat asiat, kuten remontit, korjaukset ja muut oleelliset asiat. Jos jotain kuntotutkimuksia on tehty, niistä on löydyttävä dokumentit ja raportit. Isännöitsijätkään eivät aina ole välttämättä ihan ajantasalla, joten hallituksen puheenjohtajaakin on hyvä haastatella, jos isännöitisjä ei tiedä tai ole varma.

      Välittäjällä on myös tiedonantovelvollisuus ja valitettavan usein väärillä tiedoilla myydyistä asunnoista joudutaan sitten käräjille.
      Tässä tapauksessa sinuna ottaisin yhteyttä kyseisen välitysfiman myytipäällikköön tai muuhun vastavaan ja tekisin reklamaation välittäjän työstä. Ihmettelen että ylipäätään on saanut julkaista kohteen vajailla tiedoilla.

      Kyseinen asunto on varmasti ok kunnossa ja yhtiötä hoidettu asianmukaisesti, valitettavasti välittäjä pilaa sen myynnin tuollaisella ammattitaidottomuudella. Myyjänä vaihtaisin välitysfimaa.

      • VIVA?

        Lausutaan VAIVA.

        Vivalle taitaa tulla parin viikon tauko asiakkaiden huijaamisessa. Vai oliko se niin, että jatkavat uudella nimellä?


    • Delipu

      että välittäjät pyrkivät viilaamaan ostajaa linssiin. Heille kun se rahantulo on tärkeintä. Muusta ei nyt olekaan väliä.

      Keski-ikään ehtineenä on tullut nähtyä ja koettu vaikka mitä ja siihen on liittynyt VAIN YKSI rehellinen kiinteistönvälittäjä. Hän kertoi suoraan asunnossa olevat viat. Tällaisia välittäjiä kun olisi edes toinen olemassa.

      • fat.lady

        Ei ole enää sitä yhtäkään.


    • ile hesa

      Itse asiassa välittäjä on ollut oikeassa koska putkiremontista ei ole päätöstä olemassa vielä eli tällöin ollaan vielä suunnitteluvaiheessa.

      Varsinaisessa tai ylimääräisessä yhtiökokouksessa päätetään hankkeesta.

      Pelkät isännöitsijän puheet eivät ole vielä todellisia päätöksiä.

      Mikäli esim. isännöitsijäntodistuksessa ei ole mainintaa kuntotutkimuksesta tai toimintakertomukseen ei ole laitettu kuntotutkimuksesta, välittäjä ei asiapapereiden perusteella voi tehdä päätöksiä jolloin soitto isännöitsijälle varmistaa asiat.

      Kun ollaan ostamassa 1960-luvulta olevasta talosta asuntoa, ostajan pitää ymmärtää että putkiremontti voi tulla lähivuosina.

      t. ile LKV

    • ile helsinki

      Vielä unohtui edellisestä että yhtiön hallitus ei koskaan tee putkiremontti tai sähköremonttipäätöksiä tai muutenkaan suuria remonttipäätöksiä ilman yhtiökokouksen päätöstä tai valtuutusta.

      t. ile LKV

    • ile hesa

      Vielä unohtui edellisestä että yhtiön hallitus ei koskaan tee putkiremontti tai sähköremonttipäätöksiä tai muutenkaan suuria remonttipäätöksiä ilman yhtiökokouksen päätöstä tai valtuutusta.

      t. ile LKV

    • Nimetön

      Olet unohtanut yhden hyvin tärkeän asian osakekaupois."ETUOSTO OIKEUS"ei kaikis yhtiöis mut voi tulla yllätyksenä.välittäjät eivät mainitse välttämättä koko asiasta koska myynti vaikeampaa.Oma lehmä ojassa.jos erehdyt tämän pykälän sisältämän osakkeen ostamaan älä tee rikkaa ristiin ennen kuin olet virallisesti osakkeen omistaja.Noin kuukausi ostostata. tätä pykälää muutettu tai poistettu mones osakeyhtiös.EN puhu paskaa tiedän kokemuksesta näin tehdään.Olkaa tarkkana kun olette ostamas voi käydä kalliiksi.pienet paikkakunnat ainakin peittelevät asiaa joka puolelta saat vain ympäri pyöreitä vastauksia niin kuin se pykäläkin.Välittäjän huijatuksi tulema.

      • ile hesa

        Taidat nyt suurennella tätä juttua, harvoissa yhtiöissä on lunastusoikeus ja ei ostajalle siitä tule suuriakaan kuluja jos maksaa 10-20% kauppasummasta jolla voidaan siirtää omistusoikeus jotta lunastusaika alkaa.

        Ei välittäjät tallaista asiaa jätä pois myyntiesitteesta koska se jo selviää isännöitsijäntodistuksesta ja yhtiöjärjestyksestä sekä yleensä myyjä vielä ilmoittaa tämän merkittävän asian välittäjälle jo myyntitoimeksiantoa tehtäessä.

        t. ile LKV


    • Reijo K.

      Olen itsekin ihmetellyt sitä. Olen tällä hetkellä vuokralla ja nyt asunto on laitettu myyntiin ja välittäjä yrittää niin kauheasti kaunistella tilannetta. Ekoihin ilmoituksiin ei laittanut mitään mainintaa putkiremontista ja nyt ekassa näyttelyssäkin otti puheeksi vain jos joku kysyi ja sanoi että "2010 eli pitkä aika siihen menee". Tasan tarkkaan tiedän, että putket niin huonossa kunnossa, että viemäreitä ja putkia ei voi enää huuhdella, kun tulee vain vesivahinkoja ja putket ja viemärit pulputtavat kuin maanjäristys olisi tulossa. Lisäksi on yleisessä tiedossa milloin putkiremontti tehdään. Muuten, katsokaan vaan ilmoituksia netissä. Kuinka monessa kerrotaan putkiremontista? Kerrotaan vaan, jos tapahtuu saman vuoden aikana. Muuten ei mitään! Lakimiehenä homma ihmetyttää.

    • ar-urakointi6
    • Petkutettu

      Rehellinen välittäjä on mytti.

      • Petkutettu

        Myytti, jopa... :D


      • Olen eri mieltä. Välitysliike on ensimmäinen jonka toiminnasta haetaan vikaa jos jokin menee pieleen. Tämän johdosta välitysliike pyrkii jokaisessa toimessaan suojata itseään kaikin mahdollisin keinoin, eli käytännössä huolehtimalla siitä, että kaikki tiedot annetaan ostajalle myyntiesitteen kautta ja, että annetut tiedot ovat oikein. Ainakin meidän yrityksessä asia pyritään varmistamaan moninkertaisilla tarkistusrutiineilla ja henkilökunnan jatkuvalla sisäisellä ja ulkoisella koulutuksella. Tämähän on samalla sekä myyjän, että ostajan etu, olkoonkin, että sen perusajatuksena samalla on oman itsensä varjelu. Välillä tulee ongelmia toimeksiantajien kanssa, he kun pelkäävät rehellisyyden laskevan asunnon arvoa (kuten se välillä tekeekin ja mikä on aivan oikein, pitäähän ostajan saada vastine maksamilleen rahoille).

        Varmaan poikkeuksiakin on, eivät vain kovinkaan pitkään alalla pysy. Ne ajat ovat kaukana takanapäin kun välittäjät toimivat helppoheikkien tai autojobbareiden tavoin, ja onneksi niin!! :)


    • lkvlkvlkvLKVlkvonmust

      Nyt kun uusi laki astui voimaan niin saatte paremman mahdollisuuden saada käyttöönne ihan oikean välittäjän. Siis sellaisen kuin minä jolla LKV-koe suoritettu ja laajempi kokemus ja osaaminen.

    • rehellinenminä

      Asun vuokralla ja asunto tulee myyntiin.Ajattelin kertoa katsomassa kävijöille rohkeasti huomioni mitä olen havainnut asunnossa asuessani.Että makuuhuone on hyytävän kylmä,ikkunoista vetää,sokeritoukkia on,ulkovuoraus ja ikkunat pitäisi vaihtaa,eli tulossa on yhtiövastikkeeseen korotuspaineita.Mitä nuita salailee,tulee ne esille kuitenkin sitten kun tässä asuu...isännöitsijä on natsi,pelaa omia pelejään...ja kaikki on aina vuokralaisten syytä,ne elää kuin siat pellossa,täyttävät roskikset,pilaavat nurmikot autoillaan ajamalla,rikkovat paikat,eivät siivoa koskaa.

    • Huijauksen_kohde

      Tässä yksi esimerkki välittäjän kusetuksesta:
      Paritalon puolikas on myynnissä, yhtiöjärjestyksessä on lunastuspykälä toiselle osakkeenomistajalle, joka on ilmoittanut lunastavansa myynnissä olevan puolikkaan. Välittäjä tekee silti kaupat ulkopuolisen kanssa, eli kusettaa tätä, koska ostaja ei tule saamaan kyseistä asuntoa, mutta joutuu maksamaan lainannostokulut ja varainsiirtoveron, jonka saa kyllä vertottajalta takaisin, mutta milloin.
      Lain mukaan tämä on oikein ja suurissa yhtiöissä järkevää, mutta kun kyse on yhdestä mahdollisesta ostajasta miksi kauppaa ei voi tehdä suoraan lunastajan kanssa, vaan pitää pettää tätä sivullista ostajaa.
      Mielestäni tämä lunastusasia pitäisi selvittää jo ennen myynnin aloittamista, eikä huijata ihmisiä.

      • Kiinteistönvälittäjä_LKV

        Varainsiirtovero voidaan maksaa myös välitysliikkeen asiakasvaratilille, josta välitysliike tilittää sen verottajalle tai takaisin ostajalle lunastusaja päätyttyä. Näin ei tarvitse odotella palautusta verottajalta, jos joku lunastusoikeutta käyttäisi.

        Yt, Kiinteistönvälittäjä LKV


    • korjattavaa

      Joo mua kans huvittaa,kun vuokraamaani asuntoa myydään vanhoilla tiedoilla.Talo on jopa eri värinen ulkovuoriremontin jälkeen,lisäksi isännöitsijä on vaihtunut,ja yhtiövastike tuplaantunut.

    • Osakas

      Asunnon ostaja tietää mitä tarkoittaa yhtiövastike, eikö? Samoin hän tietää mitä tarkoittaa kauppahinnan päälle tuleva tontin lunastushinta tai vuokratontista maksettava vuosivuokra, toki? Hän hallitsee tilinpäätöksen tuloslaskelman ja rahastoinnit ja ymmärtää mihin vastikkeita käytetään, kyllä? Varmuudella hän osaa jyvittää lainansa korot riittävällä tavalla tutkiessaan uuden asunnon pääomavastikkeen lyhennysvapaita alkuvuosia tai julkisivuremontista syntyvän yhtiövastikkeen nousun osana lainanhoitosuunnitelmaansa. Näitä miettiessään hän osaa hahmottaa käytetyn tuontimaasturinsa ylläpitokulut. Helppoa kuin heinänteko. Suomessa ei siis voi olla ylivelkaantuneita.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe