Keliakiaako?

jokuvaan...

Moi. Minulla on ollut keliakiaan liittyviä oireita, noin kuukausi sitten ehkä, se alkoi jos muistan oikein niin välillä aina sormet turposivat. Olen myös huomannut, että maha menee sekaisin, tai no ainakin ilmavaivoja tulee kun juon maitoa. Minulla on ollut ihokeliakiaan liittyviä oireita muitakin kuin sormien turpoaminen, eli kutittavaa ihottumaa kädessä ja selässä.
Olen menossa tässä kuussa allergia testeihin ja veri -ja virtsakokeeseen. Alunperin olin vähän aika sitten lääkärissä toistuvan päänsäryn takia.Lääkäri ei päänsärystä ollut huolissaan,vaan ehkä enemmän painokäyrän alasmenosta.Kävin juuri koulun terveydenhoitajalla jossa katottiin kuulo,näkö,paino,ja pituus niin painokäyrä oli kyllä noussut vähäsen. Kerrottiin samalla tuosta ihottumasta ja maito ongelmista, niin varasi ajan allergia testeihin ja noihin muihin testeihin. Sanoi,että voitaisiin sitten testejen jälkeen nähdä onko minulla esim. keliakiaa, kun kerroimme noista iho-ongelmista. En ole kovin tarkkaillut noita viljoja yms että tuleeko niistä oireita. Mutta tässä nyt on aika monta päivää oltu ilmavaivojen kanssa ja maha ehkä vähän sekaisin, ei paljoa.

Toivottavasti saat selvää tästä tekstistä. Koitin kirjottaa melko selvästi vaikka olenkin 6 luokalla ala-asteella.kiitos.

5

879

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jokuvaan..

   korjaan lauseen oikein kirjotettuna: "Minulla on ollut ihokeliakiaan liittyviä oireita muitakin kuin sormien turpoaminen, JA kutittavaa ihottumaa kädessä ja selässä. "

  • Keliaakikkonainen

   Laktoosi-intoleranssi sulla ainakin noiden oireiden perusteella taitaa olla, kai nyt terveydenhoitaja laittoi siihenkin testiin? Kannattaahan verikoe ottaa keliakiankin alustavaksi testaamiseksi. Kutiava ihottuma voi kyllä johtua mistä vain allergiasta, joten mahdoton sanoa mistä se just sulla voisi johtua. Toivottavasti pääset pian allergiatestiin jotta asia selviää, inhottavaa kärsiä oireista pitkään!
   Jos oikeasti olet 6-luokkalainen niin harvinaisen kypsää ja hyvin kirjoitettua tekstiä!

   • jokuvaan.

    Kiitos pikaisesta vastauksesta =) .Jollen muista väärin, niin verikokeesta saa selville(?) laktoosi-intoleranssin.. vai meneekö mönkään? Sinne allergia testeihin mennään vaan ja testataillaan, mikä sen vois aiheuttaa.


   • keliaakikkonainen
    jokuvaan. kirjoitti:

    Kiitos pikaisesta vastauksesta =) .Jollen muista väärin, niin verikokeesta saa selville(?) laktoosi-intoleranssin.. vai meneekö mönkään? Sinne allergia testeihin mennään vaan ja testataillaan, mikä sen vois aiheuttaa.

    Laktoosi-intoleranssi testataan eri tavalla, verikokeesta sitä ei saa näkyviin. Älä murehdi, kyllä ne siellä testissä sulle kertovat mitä tehdä ja mitä testataan ja koska tulokset saa.


   • !!!
    keliaakikkonainen kirjoitti:

    Laktoosi-intoleranssi testataan eri tavalla, verikokeesta sitä ei saa näkyviin. Älä murehdi, kyllä ne siellä testissä sulle kertovat mitä tehdä ja mitä testataan ja koska tulokset saa.

    nykyään myös verikokeella, joka näyttää myös sen, onko sinulla mahdollista sairastua laktoosi-intoleranssiin myöhemmin elämäsi aikana, jos et ole vielä sairastunut.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   3090
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1519
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   959
  4. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   912
  5. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   889
  6. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   408
   888
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   754
  8. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   726
  9. Suomalaisen koulun alamäki alkoi ministeri Vikkusen aikana

   konsulentit hyppäsivät pöydällä ja meno jatkui Graham-Laasosen aikana, kun kokoomus halpuutti suomalaista koulutusjärjestelmää parhaansa mukaan. Nyt t
   Perussuomalaiset
   62
   688
  Aihe