Hiilihydraatit

.....

Sairastuin vajaa kuukausi sitten tyypin 1 diabetekseen. Ennen olin tottunut syömään todella paljon leipää, pastaa, riisiä, makeita hedelmiä ja muita hiilidydraattipitoisia ruokia. Olen kyllä siitä huolimatta mielestäni syönyt terveellisesti, vähärasvaista ja vähäsuolaista ruokaa, runsaasti kasviksia ja kalaa ja vain harvoin karkkia tai muita sokerisia tai rasvaisia herkkuja. Nyt kun sairastuin diabetekseen olen vähentänyt leivän syömistä todella paljon ja myös muita hiilihydraattipitoisia ruokia tulee syötyä vähemmän. Sitä vastoin olen lisännyt kalan ja kasvisten syöntiä reilusti, koska voin syödä niitä vapaasti ilman rasittavaa hiilihydraattien tarkkaa laskemista. Verensokerit ovat tällä ruokavaliolla hyvät, mutta paino laskee. Sinänsä ihan mukava hoikistua ilman varsinaista laihduttamista ja nälässä kituuttamista, mutta koska en ole ylipainoinen, laihtumiseen ei ole tarvetta. Eli siis olisiko parempi lisätä ruokavalioon hiilihydraattipitoisia ruokia vai rasvaa ja proteiinia? Toisin sanoen, onko diabeetikolle parempi, että syö paljon vai vähän hiilihydraatteja? Eli siis onko parempi, että pärjää pienemmillä ateriainsuliinimäärillä vai eikö hiilihydraattimäärillä ole mitään väliä, kunhan insuliinimärätkin on kohdallaan?

27

1608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syöt ???

      Olisi kiva tietää?

      Sinähän kuitenkin joudut laskemaan noita määriä, jotta osaat annostella ateriainsuliinin oikein.

      Itse syän hiilareita hyvinkin vaihtelevasti, mutta en niitä siis missään nimessä karsi. Eri päivinä tulee vaan syötyä erilailla. Joinain päivinä voi mennä 130h ja jonain toisena 200g.

      Minusta tärkeintä on, että saat painosi pysymään samoissa, jos se siis on optimi - ei tarvetta laihtua tai lihoa. Ja rasvaa en ainakaan lisäisi ylenmäärin, proteiinien ja hiilihydraattien suhteeseen en ota edes kantaa.

      • .....

        Useimmiten tulee pistettyä ateriainsuliinia 8 - 10 yksikköä päivässä, mutta joskus harvoin menee vain 4 tai 5 yksikköä päivässä. Pistän siis ½ yksikköä/ 10 g hiilihydraattia eli enimmillään noin 200 g hiilihydraattia tulee syötyä päivässä. Kuulostaa varmaan ihan hyvältä määrältä, mutta ennen tosiaan söin huomattavasti enemmän leipää (silloin ei tarvinnut hiilihydraatteja laskea, joten en osaa sanoa kuinka paljon) ja muutakin hiilihydraattipitoista, joita nyt olen sitten korvannut kasviksilla ja rasvaisella kalalla. Lihaa en ole syönyt vuosiin. Sain pariinkin otteeseen sairaalassa ollessa ravitsemusterapeutin neuvontaa, koska sairastan myös keliakiaa, ja niiden ohjeiden perusteella syön leipää, hedelmiä ja muita hiilihydraatteja ihan sopivasti. En myöskään ole mikään runsaasti liikkuva ja kuluttava mies tai kasvuiässä oleva nuori, vaan vajaa kolmikymppinen kevyttä toimistotyötä tekevä ja kohtuullisesti liikkuva nainen.


    • JariJo

      Pienempi annos hiilareita ja insuliinia helpottaa painonhallintaa, parantaa veren rasva- ja sokeriarvoja ja pienentää hypoglykemian riskiä.

      • .....

        Nykyisellä insuliini- ja hiilihydraattimäärällä verensokerini ovat lääkärin mukaan erittäin hyvät. Verensokerit eivät heittele ylös eivätkä alas ja olen muutenkin erittäin pirteä ja hyväkuntoisen oloinen. Tosin diabetes on vielä hyvin tuore.


      • Kiinnostunut todellakin

        Oletko saanut tässä aiheessa koulutusta? Mikä on yleensäkin ammattisi ja koulutustaustasi?

        Tuolla yllä on varoitus puoskareista, joten et kai ole näitä terveitä jotka opastavat mutu-tuntumalla ja harrastepohjalta?

        Olen D2-potilas ja henkilökohtaisesti en välitä lukea tällä palstalla yhdenkään ammattitaidottoman tai diabetesta sairastamattoman besserwisserin ohjeita.

        Suutari pysyköön lestissään!


      • eroa
        ..... kirjoitti:

        Nykyisellä insuliini- ja hiilihydraattimäärällä verensokerini ovat lääkärin mukaan erittäin hyvät. Verensokerit eivät heittele ylös eivätkä alas ja olen muutenkin erittäin pirteä ja hyväkuntoisen oloinen. Tosin diabetes on vielä hyvin tuore.

        Hiilihydraatteja on kahta päälajia, tärkkelystä ja selluloosaa. Edellinen pilkkoutuu nopeasti suussa ja suolessa glukoosiksi joka imeytyy vereen ja nostaa verensokeria. Selluloosa, jota yleensä kutsutaan myös ravintokuiduksi, ei imeydy ollenkaan, eikä siksi nosta verensokeria. Selluloosaa sisältäviä ruokalajeja voi siksi syödä rajoituksetta. Ne alentavat ylipainoa ja auttavat painon ja sokeritasapainon hallinnassa. Asiaa selostetaan hyvin tässä uudessa oppaassa:
        http://www.biovita.fi/suomi/pdf/Diabetesguide.pdf


      • on toinen
        Kiinnostunut todellakin kirjoitti:

        Oletko saanut tässä aiheessa koulutusta? Mikä on yleensäkin ammattisi ja koulutustaustasi?

        Tuolla yllä on varoitus puoskareista, joten et kai ole näitä terveitä jotka opastavat mutu-tuntumalla ja harrastepohjalta?

        Olen D2-potilas ja henkilökohtaisesti en välitä lukea tällä palstalla yhdenkään ammattitaidottoman tai diabetesta sairastamattoman besserwisserin ohjeita.

        Suutari pysyköön lestissään!

        (Raaste) ilmoittautunut lääkäridiabeetikoksi samoin kuin konsulttina ollut kolmas lääkäri (Kuusela). Siinä on kaksi suutaria lestissään.


      • Tietolähteen arviointia
        on toinen kirjoitti:

        (Raaste) ilmoittautunut lääkäridiabeetikoksi samoin kuin konsulttina ollut kolmas lääkäri (Kuusela). Siinä on kaksi suutaria lestissään.

        Halusin tietää mikä on nimimerkki JariJo:n koulutustaso ja ammatti, eli onko kenties ravitsemusalan ammattilainen vai pelkkä harrastelija. Jälkimmäisessä tapauksessa jos ei omaa edes omakohtaista kokemusta Diabeteksen hoidosta, niin voi vetää ohjeistuksensa Idosta alas yhdellä vedolla.


      • MedScapessa
        Tietolähteen arviointia kirjoitti:

        Halusin tietää mikä on nimimerkki JariJo:n koulutustaso ja ammatti, eli onko kenties ravitsemusalan ammattilainen vai pelkkä harrastelija. Jälkimmäisessä tapauksessa jos ei omaa edes omakohtaista kokemusta Diabeteksen hoidosta, niin voi vetää ohjeistuksensa Idosta alas yhdellä vedolla.

        Tässä on varsin pätevä ja perusteellinen uusi katsaus otsikkoaiheeseen. Mikään ei ole kiveen hakattua tietoa, kaikki muuttuu koko ajan
        http://www.medscape.com/viewarticle/569321?src=mp


      • suositukset

        eivät sovi läheskään kaikille diabeetikoille. Ohjeissa ei ole vielä ymmärretty riittävästi erotella toisistaan tärkkelys- ja selluloosahiilareita. Tärkkelys pilkkoutuu ihmisessä glukoosiksi joka imeytyy nopeasti vereen, mutta selluloosa ei imeydy ollenkaan. Jussi Kuusela -niminen tyypin 2 diabeetikko kutsuu Keskisuomalaisessa Diabetesliiton ohjeita saattohoidoksi. Linjajako ei siis kulje siinä syödäänkö hiilareita paljon vai vähän, vaan siinä, mitä hiilarilaatuja syödään. Diabetesliitto suosittaa mm. puuroja, jotka ovat pääosin tärkkelystä eikä siten ole välttämättä terveellistä kaikille diabeetikoille. Asianhan voi jokainen helposti tarkistaa mittaamalla verensokerin ennen puuroateriaa ja sen jälkeen esim. 45 ja 120 minuutin kuluttua.


    • ravintoterapeutti

      että mun pitää syödä 300hhg päivässä, käski lisäämään hiilihydraatteja, tummaa leipää ,perunaa jne ja tietysti paljon kasviksia, siis ihan normaalia terveellistä ruokaa.
      Eikö sulla ole ollut vielä ravintoterapeutin vastaanottoa
      D1 stä 2kk sairastanut

      • tärkkelystä

        mikä nostaa verensokeria ja lihottaa. Perunan GI on yhtä korkea kuin pöytäsokerin. Perunan syönti on siis kuin söisi sokeria.


      • ravintoterapeutti
        tärkkelystä kirjoitti:

        mikä nostaa verensokeria ja lihottaa. Perunan GI on yhtä korkea kuin pöytäsokerin. Perunan syönti on siis kuin söisi sokeria.

        nimenomaan käski syödä perunaa, tummaa riisiä, tummaa leipää jne...


      • .....

        kävin ravitsemusterapeutilla, kerran osastolla ollessa ja toisen kerran kotiutumisen jälkeen. Lähinnä terapeutti puhui rasvoista ja yleensä terveellisestä ruokavaliosta ja sitten myös gluteenittomasta ruokavaliosta keliakian takia. Vähän katsottiin myös jotain hiilihydraattimääriä, mutta hiilihydraattilaskentaa opettelin osastolla lähinnä hoitajien kanssa. Niiden ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan söisin kyllä ihan riittävästi hiilihydraattia.

        Kun noita hiilihydraatteja tuossa aiemmin laskin, niin laskin vain ateriainsuliinimäärien perusteella, siis aika alakanttiin, kun usein tulee syötyä esim. hedelmiä ilman insuliinia ja kevyellä iltapalalla en myöskään pistä insuliinia yötä vasten. Kevyttä liikuntaakin harrastan vähintään kolmesti päivässä ja hyötyliikunta siihen päälle jajoskus ennen liikuntaa pistän vähän vähemmän insuliinia, ettei laske liian alas sokerit tai sitten syön jotain pientä välipalaa.


      • kalle

        eraana paivana huomaat etta ravinto terapeutti on hullu.jos teet erittain raskasta tyota,voit syota tavallista ruokaa aamulla ja puolen paivan aikaan.et voi pitaa 5 viitta minuttia pitempaa taukoa,tai sokerit nousee liian korkealle .syomalla tavallista ruokaa.ruoka tuntikin pitaa olla enintaan 10 minuttia...opit myos huomaamaan etta diabetes liitto on puoskari liitto.taynna puoskareita...sokerit on helppo pitaa 5-8 paikkeilla oikealla ruoka valiolla


      • taidat sairastaa
        kalle kirjoitti:

        eraana paivana huomaat etta ravinto terapeutti on hullu.jos teet erittain raskasta tyota,voit syota tavallista ruokaa aamulla ja puolen paivan aikaan.et voi pitaa 5 viitta minuttia pitempaa taukoa,tai sokerit nousee liian korkealle .syomalla tavallista ruokaa.ruoka tuntikin pitaa olla enintaan 10 minuttia...opit myos huomaamaan etta diabetes liitto on puoskari liitto.taynna puoskareita...sokerit on helppo pitaa 5-8 paikkeilla oikealla ruoka valiolla

        aikuisiän diabetesta , miksi ne sokerit nousisi liikaa kun syö perunaa jos vain on ateriainsuliinit oikein mitoitettu (nuoruusiän diabetes)


      • D2-mies
        tärkkelystä kirjoitti:

        mikä nostaa verensokeria ja lihottaa. Perunan GI on yhtä korkea kuin pöytäsokerin. Perunan syönti on siis kuin söisi sokeria.

        Peruna on 80%:sti vettä. Sen glykeeminen kuorma on vain viidesosa sokerista.


      • oikeaa rasvaa
        taidat sairastaa kirjoitti:

        aikuisiän diabetesta , miksi ne sokerit nousisi liikaa kun syö perunaa jos vain on ateriainsuliinit oikein mitoitettu (nuoruusiän diabetes)

        Kehoitan tutustumaan aiheeseen vhh esim. täällä ja lukemaan myös nuo kommentit:
        http://sundqvist.blogspot.com/2008/01/diabeetikon-ruokavaliosuositukset.html
        Tämä on ammattilainen sitten ja painottaa, että urheilija tarvitsee hiilareita. Sohvaperunalla tilanne voi olla toinen.
        Tulee hyvin esille D-liiton linja. No D-liitto onkin elintarviketeollisuuden tukema pulju.

        Myös liiton keskusteluissa on hyvää tietoa eri ruokavalioista diabeteksen hoidossa:
        http://www.diabetes.fi/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Number=1769756&page=1&fpart=all&vc=1

        Ja sille, joka haukkui jotakin henkilöä puoskariksi niin suosittelen lukemaan nuo linkkien takana olevat tekstit ja miettimään kuka tai mikä taho on puoskari. Ei meinaan nuo D-liiton lausunnot ole oikein tieteellisiä tuossa sundqvistin blogissa. No niistä onkin tehty tutkintapyyntö oikeuskanslerille. Sekin selviää, että kuka teki, kun luette nuo kommentit.


      • oikeaa rasvaa
        oikeaa rasvaa kirjoitti:

        Kehoitan tutustumaan aiheeseen vhh esim. täällä ja lukemaan myös nuo kommentit:
        http://sundqvist.blogspot.com/2008/01/diabeetikon-ruokavaliosuositukset.html
        Tämä on ammattilainen sitten ja painottaa, että urheilija tarvitsee hiilareita. Sohvaperunalla tilanne voi olla toinen.
        Tulee hyvin esille D-liiton linja. No D-liitto onkin elintarviketeollisuuden tukema pulju.

        Myös liiton keskusteluissa on hyvää tietoa eri ruokavalioista diabeteksen hoidossa:
        http://www.diabetes.fi/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Number=1769756&page=1&fpart=all&vc=1

        Ja sille, joka haukkui jotakin henkilöä puoskariksi niin suosittelen lukemaan nuo linkkien takana olevat tekstit ja miettimään kuka tai mikä taho on puoskari. Ei meinaan nuo D-liiton lausunnot ole oikein tieteellisiä tuossa sundqvistin blogissa. No niistä onkin tehty tutkintapyyntö oikeuskanslerille. Sekin selviää, että kuka teki, kun luette nuo kommentit.

        "Huomasittehan, miten eri tavalla vaikuttaa verensokerin alentaminen terveen tasolle karpilla versus verensokerin alentaminen normaaliksi aggressiivisella lääkityksellä?

        Karppaavilla ruotsalaisilla ei ollut ainoatakaan sydänkohtausta, vaikka tilastollisesti katsoen olisi pitänyt olla. Sen sijaan pikkuruiseksi kutistuneessa verrokkiryhmässä (joka söi diabetessuositusten mukaan) kärsittiin useammastakin sydänkohtauksesta.

        Lääkitsemällä verensokerin alentaminen sen sijaan lisää selvästi myös sydnkohtausriskiä.

        Eli ainoa järkevä tapa alentaa korkeita sokereita turvallisesti on tehdä se reilusti hiilihydraatteja rajoittavalla rasvaisella ruokavaliolla eli karpilla - ei aggressiivisella lääkityksellä."

        "Riskiä? Eikös tässä tapahtunut kuolemia?
        Miten niiden riski lisääntyi niillä jotka eivät kuolleet? Mitä siitä tiedetään?

        Se kertoo tapahtumista näissä kahdessa tutkitussa pääjoukossa, ei tapahtumista kenelläkään muulla missään muualla.

        Millä tavalla se on nyt tässä osoitettu että mikä ne lisääntymiset aiheutti? Dataa siitä että syy on lääke.
        Minkälaista dataa tästä nyt on julkaistu että mistä tämä kuolemien lisääntyminen johtui. Millaisia ne tapahtumat olivat. Kyllä kai nyt tasapuolisuuden nimissä on muisttettava että kausalitetti "johonkin" olisi nyt syytä syytä selvittää. Nyt sitä ei tiedetä. Ainakaan en näe asiaa selvitetyn ja sen dataa."

        "No se on totta, että lääkityillä lisääntyivät nimenomaan kuolemat, ei riski, joten kuolemina se pitäisi ilmoittaakin. Sen kuitenkin sanoivat, että myös sydänkohtauskuolemat lisääntyivät lääkeryhmällä - tässä satunnaistetussa, laajassa interventiotutkimuksessa. Ja että koe keskeytettiin lääketyhmässä lisääntyneiden kuolemantapausten johdosta.

        Nielsenin tutkimuksessa sen sijaan ei karppipuolen koehenkilöillä tai sille puolen kesken tutkimuksen vaihtaneilla näkynyt SVT-episodeja lainkaan. No sitä koetta ei ole kuulemma vieläkään keskeytetty"

        Vieläkö pulla, perunat, leivät ja lääkkeet maistuu?


      • t2d
        oikeaa rasvaa kirjoitti:

        "Huomasittehan, miten eri tavalla vaikuttaa verensokerin alentaminen terveen tasolle karpilla versus verensokerin alentaminen normaaliksi aggressiivisella lääkityksellä?

        Karppaavilla ruotsalaisilla ei ollut ainoatakaan sydänkohtausta, vaikka tilastollisesti katsoen olisi pitänyt olla. Sen sijaan pikkuruiseksi kutistuneessa verrokkiryhmässä (joka söi diabetessuositusten mukaan) kärsittiin useammastakin sydänkohtauksesta.

        Lääkitsemällä verensokerin alentaminen sen sijaan lisää selvästi myös sydnkohtausriskiä.

        Eli ainoa järkevä tapa alentaa korkeita sokereita turvallisesti on tehdä se reilusti hiilihydraatteja rajoittavalla rasvaisella ruokavaliolla eli karpilla - ei aggressiivisella lääkityksellä."

        "Riskiä? Eikös tässä tapahtunut kuolemia?
        Miten niiden riski lisääntyi niillä jotka eivät kuolleet? Mitä siitä tiedetään?

        Se kertoo tapahtumista näissä kahdessa tutkitussa pääjoukossa, ei tapahtumista kenelläkään muulla missään muualla.

        Millä tavalla se on nyt tässä osoitettu että mikä ne lisääntymiset aiheutti? Dataa siitä että syy on lääke.
        Minkälaista dataa tästä nyt on julkaistu että mistä tämä kuolemien lisääntyminen johtui. Millaisia ne tapahtumat olivat. Kyllä kai nyt tasapuolisuuden nimissä on muisttettava että kausalitetti "johonkin" olisi nyt syytä syytä selvittää. Nyt sitä ei tiedetä. Ainakaan en näe asiaa selvitetyn ja sen dataa."

        "No se on totta, että lääkityillä lisääntyivät nimenomaan kuolemat, ei riski, joten kuolemina se pitäisi ilmoittaakin. Sen kuitenkin sanoivat, että myös sydänkohtauskuolemat lisääntyivät lääkeryhmällä - tässä satunnaistetussa, laajassa interventiotutkimuksessa. Ja että koe keskeytettiin lääketyhmässä lisääntyneiden kuolemantapausten johdosta.

        Nielsenin tutkimuksessa sen sijaan ei karppipuolen koehenkilöillä tai sille puolen kesken tutkimuksen vaihtaneilla näkynyt SVT-episodeja lainkaan. No sitä koetta ei ole kuulemma vieläkään keskeytetty"

        Vieläkö pulla, perunat, leivät ja lääkkeet maistuu?

        Perunan glykeeminen indeksi on noin 90 ja pöytäsokerin 100. Perunamuussin on lähes 100. Peruna ja sokeri ovat siis melkein samaa tavaraa GI:n kanalta. Yhden keskikokoisen perunan glykeeminen kuorma on 22. Sen voi kyllä syödä yhdellä aterialla, mutta eipä sitten juuri mitään muuta tärkkelyspitoista, sillä heti kun glykemiakuorma (GK) menee yli 30, nousee verensokeri turhan paljon. Jokainen voi itse tutkailla asiaa omakohtaisesti verensokerimittarin avulla. Kannattaa mitata verensokeri ennen ja jälkeen aterian (puolen tunnin, tunnin ja kahden kuluttua).


      • diabetespalstalla
        t2d kirjoitti:

        Perunan glykeeminen indeksi on noin 90 ja pöytäsokerin 100. Perunamuussin on lähes 100. Peruna ja sokeri ovat siis melkein samaa tavaraa GI:n kanalta. Yhden keskikokoisen perunan glykeeminen kuorma on 22. Sen voi kyllä syödä yhdellä aterialla, mutta eipä sitten juuri mitään muuta tärkkelyspitoista, sillä heti kun glykemiakuorma (GK) menee yli 30, nousee verensokeri turhan paljon. Jokainen voi itse tutkailla asiaa omakohtaisesti verensokerimittarin avulla. Kannattaa mitata verensokeri ennen ja jälkeen aterian (puolen tunnin, tunnin ja kahden kuluttua).

        et VHH-sivuilla.

        GI ei päde diabeetikoille ihan samoin kuin teille uskovaisille. Diabeetikolle ei tod. ole ihan sama syökö hän saman grammamäärän perunaa vaiko ruokosokeria. Kolmenkymmen vuoden kokemus asiasta mulla. Entä sulla?


      • pätee.-.
        diabetespalstalla kirjoitti:

        et VHH-sivuilla.

        GI ei päde diabeetikoille ihan samoin kuin teille uskovaisille. Diabeetikolle ei tod. ole ihan sama syökö hän saman grammamäärän perunaa vaiko ruokosokeria. Kolmenkymmen vuoden kokemus asiasta mulla. Entä sulla?

        Ota vs. mittari kauniiseen käteen ja mittaa. Sillä se selviää. Esim ruisleivän GI on hyvinkin korkea. Sama määrä sitä inskaa menee/hh oli hiilari sitten hidas tai nopea. Ei elimistö paljoa erota onko syöty hh sokerista, perunasta tai leivästä. Imeytymisaika on kuitenkin hyvinkin pitkälti sama, eli ero voidaan laskea 1/2-2h ja se on lyhyt aika verrattuna siihen mikä on rasvan ja protskun imeytymisaika.
        Jätin hh:t pois niin pistän pikainsuliinia 3-8yks/päivä. Ennen meni 24yks/päivä.


      • muuten
        pätee.-. kirjoitti:

        Ota vs. mittari kauniiseen käteen ja mittaa. Sillä se selviää. Esim ruisleivän GI on hyvinkin korkea. Sama määrä sitä inskaa menee/hh oli hiilari sitten hidas tai nopea. Ei elimistö paljoa erota onko syöty hh sokerista, perunasta tai leivästä. Imeytymisaika on kuitenkin hyvinkin pitkälti sama, eli ero voidaan laskea 1/2-2h ja se on lyhyt aika verrattuna siihen mikä on rasvan ja protskun imeytymisaika.
        Jätin hh:t pois niin pistän pikainsuliinia 3-8yks/päivä. Ennen meni 24yks/päivä.

        että ennen vanhaan Suomessakin hoidettiin diabetesta rajoittamalla hiilihydraatteja?!

        Tutkimusten mukaan 72 hhg on raja,jolla diabeetikko voi hyvin eikä tauti etene.
        Nykyisin,kun lääketehtaat ohjaavat ihmisiä,niin sieltä tulee nää uudet suositukset,että hh rajattomasti,jotta sitten saadaan taas pistellä sitä insuliinia!!Eikä se insuliinikaan ihan vaaratonta ole!

        Mitä sanotte niistä ihmisistä,jotka ovat voineet lopettaa insuliinit ym. sokerilääkkeet aloitettuaan vähähiilihydraattisen ruokavalion,johon luonnollisesti kuuluu hyvät rasvat,eli ne,mitä ihminen on syönyt jo kauan ja voinut hyvin?


      • vain tyyppi 2
        muuten kirjoitti:

        että ennen vanhaan Suomessakin hoidettiin diabetesta rajoittamalla hiilihydraatteja?!

        Tutkimusten mukaan 72 hhg on raja,jolla diabeetikko voi hyvin eikä tauti etene.
        Nykyisin,kun lääketehtaat ohjaavat ihmisiä,niin sieltä tulee nää uudet suositukset,että hh rajattomasti,jotta sitten saadaan taas pistellä sitä insuliinia!!Eikä se insuliinikaan ihan vaaratonta ole!

        Mitä sanotte niistä ihmisistä,jotka ovat voineet lopettaa insuliinit ym. sokerilääkkeet aloitettuaan vähähiilihydraattisen ruokavalion,johon luonnollisesti kuuluu hyvät rasvat,eli ne,mitä ihminen on syönyt jo kauan ja voinut hyvin?

        itse olen D1 ja mua on kehoittettu syömään samaa ruokaa kun muutkin, pistelen aterioilla insuliinia hiilareiden mukaan.
        näin on hyvä, siis tasapuolisesti kaikkea.
        haluan olla niinkuin muutkin enkä mikää helvetin munkki
        Ja miten se insuliini on vaarallista, ennen kun haima hajosi insuliinia tuotti se, nyt se korvataan pistoksilla.
        vittumaista tää on mutta elä tätäpäivää ja tulevaisuutta niin kuin muutkin, en ole mikään kone


      • Kolestroli?
        muuten kirjoitti:

        että ennen vanhaan Suomessakin hoidettiin diabetesta rajoittamalla hiilihydraatteja?!

        Tutkimusten mukaan 72 hhg on raja,jolla diabeetikko voi hyvin eikä tauti etene.
        Nykyisin,kun lääketehtaat ohjaavat ihmisiä,niin sieltä tulee nää uudet suositukset,että hh rajattomasti,jotta sitten saadaan taas pistellä sitä insuliinia!!Eikä se insuliinikaan ihan vaaratonta ole!

        Mitä sanotte niistä ihmisistä,jotka ovat voineet lopettaa insuliinit ym. sokerilääkkeet aloitettuaan vähähiilihydraattisen ruokavalion,johon luonnollisesti kuuluu hyvät rasvat,eli ne,mitä ihminen on syönyt jo kauan ja voinut hyvin?

        Kun on jo sokerilääkitys, ja nyt sit kait kohta kolestrolikin (yli 8), niin ei siinä rasvojakaan saa syödä. Ja hiilrikuurillahan niit syödään?


      • vähentää
        Kolestroli? kirjoitti:

        Kun on jo sokerilääkitys, ja nyt sit kait kohta kolestrolikin (yli 8), niin ei siinä rasvojakaan saa syödä. Ja hiilrikuurillahan niit syödään?

        nimenomaan ns.huonoja hiilareita ja samalla ottaa käyttöön oikeat rasvat eli ei niitä nykysuositusten mukaisia keinorasvoja,niin myös kolesteroliarvot paranevat!!
        Itselläni 2006 ollessani painonvartijoissa ja vältellessäni rasvoja,päivässähän sai käyttää jotain 1 tl kevytrasvaa,kolesteroli oli yli 5 ja se trigly lähemmäs 2.Nyt kun olen jo pitempään käyttänyt oikeaa ja luonnonmukaista rasvaa,kol on alle 3 ja trigly alle 0.9 mitkä ovat erinoomaiset arvot.
        Kehoitan kaikkia terveydestään kiinnostuneita lukemaan Heikkilän ja Atkinsonin kirjoja,niissä on oikeaa tietoa lukuisiin tutkimuksiin perustuen
        Tämä nykyinen virallisterveellinen runsashiilihydraattinen ja vähärasvainen ruokavalio on kaukana terveellisestä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alahan tulla paikkaamaan tekojas

      Ja lopeta se piilossa oleminen. Olet vastuussa mun haavoista. Vien asian eteenpäin jos ei ala kuulumaan.
      Suhteet
      31
      5376
    2. Ei tunnu, että välität yhtään

      Tuntuu, että et edes muista minua koko ihmistä. 😢
      Ikävä
      36
      3711
    3. Onko kenellekään muulle käynyt niin

      Että menetti tilaisuutensa? Kaivattu oli kuin tarjottimella, osoitti kiinnostusta vahvasti, silmät ja olemus täynnä rakk
      Ikävä
      183
      3273
    4. Ketä tietää

      Missä ammuttiin pyssyllä.
      Kotka
      11
      2525
    5. Veikeä Satu

      Tuu jutteleen, kaipaan sua. Oot kuuma nainen.
      Ikävä
      29
      2112
    6. Näytitpä taas niin hyvältä!

      Nautit tilanteesta täysin rinnoin. Sinä olet kuin
      Tunteet
      12
      2047
    7. Tietääkö kaivattusi että

      olet häneen ihastunut? 🤠
      Ikävä
      163
      1876
    8. Terveiset kaivatullesi

      kesän aluksi tähän ketjuun.
      Ikävä
      105
      1352
    9. Onko kaipaamallasi

      Naisella silikonit 🤔
      Ikävä
      14
      1338
    10. Nainen, vaikka olen ja asun yksin

      Saan silti seksiä aina kun tahdon. :/
      Ikävä
      137
      1154
    Aihe