Lohi 520

Roiskii ja keula painuu alas

Hei! Voisiko joku hieman neuvoa minua. Ostin 2007 keväällä uuden lohi 520 pulpettiveneen tohatsun 18hv 2-tahti koneella. Olen muuten veneeseen tyytyväinen mutta kun itse tai kaksikin henkilöä on takapenkillä vene on hyvä ajettava. Sitten kun 12-vuotias tyttöni menee keulapenkille siis liukunopeudessa 3/4- osa kaasulla, keula painuu alas ja vene heittää vettä tosi paljon kuljettajan päälle. Siis ketään ei voi olla keulapenkillä.

Moottori on mielestäni oikein säädetty, keula on hieman koholla liukunopeudella ja halkoo aallot hyvin. Auttaisiko trimmilevyt vai onko kone väärässä asennossa?

Olisiko jotain apua tähän ongelmaan?

Kiitokset vastauksista.

6

3116

Vastaukset

 • Onko kavitaatiolevy pohjan suuntainen? Voit myös koittaa trimmata konetta reikä kerrallaan ulospäin jolloin keula nousee, ja katsoa mitä sitten tapahtuu.

 • Tämä ohje ei ole täysin helppo toteuttaa, mutta toimii.

  Lastaa vene maksimikuormaan, aja sillä täysillä rannan lähellä ja pyydä kaveriasi ottamaan (digi)valokuvia.

  Laita keulaan noin 1.5 m pitkä pätkä ilmastointiteippiä (tai muuta hyvin näkyvää teippiä) etuosastaan noin 15 cm kuvista arviomasi vesilinjan yläpuolelle ja takaosasta noin vesilinjaan.

  Lastaa vene uudestaan maksimikuormaan, ja toista ajokokeet ja varmista että teippi tuli oikealle paikalle.

  Merkkaa teipin alareuna tussilla koko matkaltaan. Rakenna paikalle roiskelista, joka kääntää roiskeen sivuille. Roiskelistan malleista ja toteutuksista voinet käydä "urkkimassa" tietoa venesataman isoista puoliplaanareista, joissa monissa on roiskelista jotta tuulilasi pysyisi kuivana.

  Roiskelista kannattanee tehdä lujitemuovista (ns. lasikuidusta) kerrosrakenteisena. Ydinmateriaaliksi voit laittaa styrofoamia kunhan käytät hartsina epoksihartsia, jota muutenkin kannattaa käyttää paremman liimautuvuutensa takia pieniin ns. korjaustöihin.

  Lujitemuovitöistä:
  http://www.terpol.fi/ohjeet.htm

  • Omistin ko. Lohi veneen. Hyvin pelasi isollakin lastilla joten kuulostaa kummalta tuo roiskiminen. Vene on tasapainoinen ja hyvä ajettava. Moottorin korkeus tulee laittaa niin että kavitaatiolevy on noin 1 cm pohjan alimman tason yläpuolella, näin se ottaa kierroksia sopivasti vakiopotkurilla. Koneen kallistus kannattaa laittaa ensin ns. neutraaliin asentoon (keskimmäinen reikä). Tästä reikä kerrallaan konetta hieman ylöspäin. Pitäisi pelata.


 • minullakin on tuo vene ja on sama ongelma että roiskii kuljettajan märäksi :D

 • Olen aikeissa ostaa kyseisen veneen. Mitähän se kulkee 15-20 heppasella koneella suunnileen?

 • itsellä myös ko vene ja aivan loistava ajettava ,moottorina 20 hp evikka pitkä riki ei roiski ja nousee plaaniin hienosti

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.