Miksi lähdinkään Keski-Pohjanmaalta?

Entinen kannuslainen

Jos ei muista heti paikalla syytä, niin kannattaa käydä muistukseksi lukemassa ainakin näitä forumeita, jos ei viitsi tuhlata rahaa ja aikaa syntymäpaikkakunnalla käymiseen eli ns. elämysmatkailuun. Entisenä kannuslaisena voin lohduttaa nykyisiä kannuslaisia sillä, että on olemassa Kannusta vieläkin ahdistavampi ja masentavampi paikka eli Kaustinen, jossa kokemusteni sekä muiden kokemusten mukaan

- keskiaikaisempi henkinen kehitystaso
- vielä alhaisempi sivistyksen taso
- vielä alhaisempi yhteenlaskettu älykkyysosamäärä
- vielä runsaammin fundamentalistiuskovaisia
- vielä kattavampi keskustalaisdiktatuuri henkilökultteineen
- vielä enemmän joutilaita ja kroonisessa seksinpuutteessa eläviä ihmisiä, joilla ei elämässä mitään muuta sisältöä ja aktiviteettia kuin toisten, lähinnä vielä järjissään olevien ihmisten asioiden penkominen.

Ilmeisesti kaikki edellä mainitut korreloivat keskenään, eli ovat tiukasti riippuvaisia toisistaan tai mainittujen asioiden välillä voi olla kausaalisuhdekin eli yksi ominaisuus aiheuttaa toista, ken tietää?

Kannus ei ole siis täysin toivoton kylä Kaustiseen verrattuna ehkä geeniperimän vuoksi, joka Kaustisella on täysin degeneroitunut sisäsiittoisuuden myötä. Kokkola ei ole suinkaan Kaustista ja Kannusta parempi, koska Kokkolan väestö tai työssäkävijät koostuvat pääasiassa entisistä tai nykyisistä kaustislaisista ja kannuslaisista tai muista, tässä nimeämättömien ympäristön kirkonkylien ja jokilaaksojen asukkaista. Kaustisen yhteys on Kokkolaan valitettavasti voimakkaampi ihan siitäkin syystä, että kaustislaiset tekevät yleensä alkoholiostoksensa perinteisesti Kokkolan Alkoissa. Näin Alkon myynti on saatu pysymään Kaustisella pienenä, ja Kaustisen maine raittiina pitäjänä elää ikuisesti.

Keski-pohjalaisten keskuudessa yleistyvä sisäsiittoisuus voi taannuttaa tulevaisuudessa keski-pohjalaiset sukupolvet tohvelieläimen tai Nokiankin vesiputkistossa viihtyvän Giardia-alkueläimen tasolle.

Me entiset keski-pohjalaiset täällä eri puolilla maailmaa toisiamme tavatessamme muistamme olla kiitollisia tästä nykyisestä valinnanvapaudesta, laadukkaasta ja henkisesti rikkaasta elämästä sekä siitä, että tuli aikanaan lähdettyä huitsin nevadaan sieltä. Muistelemme pohjalaisuuttamme opettavana ja itsetuntemusta lisäävänä kokemuksena, ikään kuin painajaisena, josta on onneksi herätty. Osanottomme teille, jotka olette syystä tai toisesta pakotettuja sopeutumaan. Seura tekee valitettavasti ennen pitkää kaltaisekseen.

Tämä kirjoitus on kokemuksesta saatujen havaintojen perusteella muodostettu kansalaismielipide, eikä julista siis absoluuttista ja yleistä totuutta. Toisin sanoen ihan kaikkea yllä olevaa ei tulla ehkä lähivuosina mainitsemaan peruskoulujen maantiedon oppikirjoissa eikä turistioppaissa ennen kuin tarvittavat tutkimukset yllä mainituista asioista on tehty.

8

1402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entinen perholainen

      Eheh, ystävä hyvä, ymmärrän, että olet kärsinyt. Mutta tuota ei voi mitenkään edes verrata Perhoon, joka on omassa kastissaan jo. Perho on kunta, jossa sataa keltasta lunta kesälläkin, sanotaan näin.

      • Entinen kannuslainen

        Perhossa usein käyneenä voin ymmärtää näkökantasi. Perhossa on vielä sekin huono puoli, että joka paikkaan on pitkä matka. Pitää lähteä tosi kauaksi, että voi hengittää edes joskus.

        Osanottoni myös niille parille mukavalle tapaamalleni perholaiselle, jotka kaikesta huolimatta jäivät paikkakunnalle.


      • Jänkänen

        Kaksi hautuumaata, kolme sukunimeä. Lentävä agraari legenda Perhosta. Melkein tottakin.
        Onneksi elämä vei minut pois sieltä. Kaipaan ystäviäni ja perheenjäseniäni mutta en ahdasmielistä menoa, josta ainakin minä vääräuskoinen ja -puoluelainen sain kovasti kärsiä. Suvaitsevaisuus ei valitettavasti asu joka perholaispirtissä.


    • paluumuuttaja

      Ei kai sitä poislähtöä tarvitse harmistella. Kannukseen voi aina palata takaisin...junat kulkee ja tietkin aurataan vielä. Kannus on ottanut minut palaajana hyvin vastaan 30v kierroksen jälkeenkin. Pikkukaupungissa on moni asia mallillaan!

      • Entinen kannuslainen

        Oman kirjoitukseni laadin luettuani keski-pohjalaisten kirjoittamia juttuja täällä. Niin matalalla, yleensä navan alapuolella kulkevat ajatukset ja sen mukaisesti puheetkin. Ja mitä tyhjempiä tynnyrit ovat, sen kovemmin kolisevat.


      • Entinen Kannuslainen myös

        Siellähän on ruvettu menemään alaspäin sen jälkeen kun Pouttu myytiin.
        Kuihtuva kaupunki, jossa ei ole muuta iloa kuin juominen ja naiminen.


      • Tsekkaa VR
        Entinen Kannuslainen myös kirjoitti:

        Siellähän on ruvettu menemään alaspäin sen jälkeen kun Pouttu myytiin.
        Kuihtuva kaupunki, jossa ei ole muuta iloa kuin juominen ja naiminen.

        Kyllä junat pysähtyy Kannuksessa ja tosin hyvin. Noin kymmenen junaa joka vuorokausi, joilla pääsee sekä Helsingin että Oulun suuntiin. Itse asiassa junat pyshtyvät nyt paljon paemmin kuin esim 70- luvulla, jolloin niitä oli vain päivällä yksi kumpaankin suuntaan. Nyt siis moninkertainen määrä. Mysö teolliset työpaikat lisääntyvät kaiken aikaa ja Atria(!uutena) sekä Pouttu ovat edelleen toimivia ja hyviä yrityksiä, jotka yhdessä työllistävät yli 300 ihmsitä! Ei Kannuksella mene huonosti. Päinvastoin se on alueen parhaiten taloutensa ja kunnalliset palvelut hoitanut kunta, jolla mm. Keski-Pohjanmaan alhaisin veroprosentti!


    • Sinnuli

      kyllä minut aikoinaan Keski-Pohjanmaalta maailmalle ajoi se, etten koskaan tuntenut olevani kotipaikkakuntalainen. Siis olin n. 5 -vuotias, kun seudulle muutimme ja vanhempani asuvat siellä vieläkin. En koskaan sano, että olisin Pohjanmaalta kotoisin, olen vain täällä asunut. Nykyään olen palannut takaisin, kun löysin työpaikan Etelä-Pohjanmaalta. Täytyy kyllä sanoa, että tämä on vielä pahempi paikka, kuin "kotipaikkakuntani".

      Kouluaikojen traumat elävät vieläkin, kun eihän hyvin perheiden lapset kiusaa... Eihän toki... Vaikka olenkin sosiaalinen, niin yhtään ystävää minulla ei muuten ole säilynyt Keski-Pohjanmaalta, kyllä minun ystäväni löytyvät muilta asumiltani paikkakunnilta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      251
      2330
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1911
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      76
      1569
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      134
      1343
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1200
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1155
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      990
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe