Raumalle kauppakeskus

Vilma.K

Kuulin luokkatoveriltani että raumalle on suunnitteilla noin 30 liikkeen kauppakeskus johon tulisit mm. H&M, RAX jne...

42

3463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • endine raumlane

      Nimittäin Vanha Rauma. Jos Raumalle tulee joku tuollainen, se on goodbye kaikille Vanhan Rauman pittoreskeille liikkeille.

      Muuten olen sitä mieltä, että Rauman kauppatori on pilattu niillä katosrumiluksilla. Se ei ole enää tori.

    • shoppailija-

      kuullut tästä . Lajon "yhteisö" erotetaan ja talot puretaan . tilalle rakennetaan hulppea kauppakeskus.

      • Poosu´s

        Lajon slummialueen voisi purkaakkin ja rakentaa alueelle kovatasoisia rivi- ja omakotitaloja. Maa-aines vaan vaatii perusteellisen puhdistuksen näiden vuosien jälkeen...


    • pena77

      Ei ole kysyntää pikkukylässä tollaselle.

      • Ostoz-paratiisi

        Kyllä muuttusi elintarvikaupan kilpailu-asetelma kerralla Raumallakin. Nyt olisi muissakin likkeissä oltava asiakaspalvelua ja ystävällisiä hymyjä. Hintakilpailu on vanhanaikaista, nykyasiakas haluaa palvelua ja hyvän mielen kaupassa käydessään.


      • Rkw

        Ei vittu kaikki valittaa siitä et kauppakeskus on huono idea mut se on just hyvä idea


    • Pumpputien puliveivari

      Kyllä täällä on tilaa liikekeskukselle. Asiakkaita virtaa lähikunnista varmasti ostoksille ja tuskin vanha raumakaan siihen kuolla kupsahtaa.

    • pyörittelijä

      Eikös nyt olla taas kaavailtu jotain uutta kauppakeskusta Tarvontorin tilalle jo ainakin vuosi tai pari? Vai onko sama kaavailu kuin tässä vuoden 2008 alussa aloitetussa keskustelussa? Jotain juttua olen lukenut siitäkin, että Nordea ja Suomalainen Kirjakauppa muuttaisivat Suvituuleen. Ennakoiko tämä sen kauppakeskuksen tuloa?

      Ilmeisesti ainakin Vanhan Rauman kauppojen henkilökunnista löytynee vastahankaisuutta asiaan liittyen. Toki ymmärrän asian sinänsä, kun Vanha Rauma kuitenkin on hieno paikka kävellä. Sen pohjalta ei toivoisi, että tyhjenisi kaupoista tai mitään. Toisaalta voisi olla kiehtovaa, jos Raumalle se kauppakeskus saataisiin. Voisi houkutella uusia ketjuja kaupunkiin. Pitäisikö kuitenkin löytää kauppakeskukselle paikka sen verran etäältä vanhasta kaupungista, ettei sen kaupallisuus kärsisi? En tosin nyt lähde ehdottelemaan, minne se kauppakeskus pitäisi sitten sijoittaa. Kunhan vain pyörittelen.

    • Järki käteen

      tälläisenä työttömyys aikana on turha rakentaa lisää kauppoja kun kaikilla nykyisilläkin menee huonosti.Seppälät ja ja Anttilat lopetetaanosa aikaiset nais työ paikat katoaa ja mitä ostaa työttömät muuta kun lidistä sen ruokansa muuhun ei jää rahaa jos on vielä hankkinut hyvinä aikoina velkaisen kodin,jossa on vielä moneksi vuodeksi maksamistaTurhaa touhua jau lkomaalais firmat tulee vuokralle sitten näihin liikkeisiin jo suunnittelevat telkusta tullut sellasta juttua että rantautuvat Suomeen...

      • järki kädessä

        Voi sentään. Sehän se työpaikkoja tuo, kun kukaan ei rakenna ja investoi. Juu, jätetään rakentamatta. Jätetään rakennus tyhjänä paikoilleen ja tontti rakentamatta, Sehän vasta töitä tuo!!


      • Kärki jäteen

        Mukavasti niitä kauppakeskuksia kuitenkin rakentuu, vaikka onkin taantuma. Vaikkapa nyt Porin Puuvilla ja Hämeenlinnan Goodman.


    • Pikku Rauma

      Rauma on kyläpahanen-ei täällä kauppakeskus kannata. Kun muuallakin hiljenevät ja liikkeitä suljetaan. Rahat on loppu ihmisiltä. Ja monet ajattelee luonnonvaroja eikä halua haaskata. Mieluummin ostetaan harvoin ja laadukasta.
      Tuossa kaavassa on näköjään tulossa 7-kerroksisia kerrostaloja tyhjän Sokoksen paikalle. Olenkin seurannut asunnon myynti-ilmoituksia että Tuulensuunasuntoja tuon kadun varrelta saa edullisesti: hieno maisema häviää.

    • Rakentaja 66

      Juu,kävi Porin puuvillassa,on se kyl hieno kauppakeskus.Väkeä oli todella hyvin,saa näkee miten jatkossa.Kyllä Raumal sais tul ja,tuohan se uusia työpaikkoja.

    • Ei kannata

      Raumalle kauppakeskus... mistä asiakkaat ? Rauman väkimäärä ei riitä, eikä Eura ja lähikunnat juuri auta. Porissa ja Turussa omat kauppakeskukset... missä lähikuntien asukkaat käy kuitenkin.

    • Mieli pide tämäkin

      Alueelle ei mitään isoa kauppa keskusta paremmin sopii sivummalle.Autot tietty maan alle,mutta miksi rakentaa kun täällä on jo tarpeeksi kauppoja missä vähät euronsa saa kulutettua.Kiva lähteä viikon loppuna Poriin tai Turkuun ostoksille.Uusia työ paikkoja ei paljon kun kaikki osa aika työtä jolla ei yksinäinen elä niinhään se menee noissa kaupan alan työ paikoissa.Rumaa alue jos korkeita kerros taloja tulis mutta raha puhuu nyky aikana.

    • Sekatavarakauppa

      Rauman kauppakeskkus on lidli. Sieltä työttömät ja eläkeläiset ostaa kaiken tarvitsemansa. On sen sortin kuhina aina kun uudet vaatetarjoukset on ja kodin tarvikkeet. Onhan se vähän huvittavaa kun alusvaatteetkin myydään siellä pakastealtaiden välissä...Mutta omat vaatteet on tullut sieltä ostetua.

    • ModernCity

      Hienoja kerrostaloja vaan Raumalle! Ja todellakin sen kauppakeskus! Siintä poikis työtä rakentajille sekä firmojen pitäjille että myyjille yms.. :) Ja jotenkin viellä erilainen, persoonallinen! Ja sekä yleisiä merkkikauppoja mitä muuallakin sekä vähän harvinaisempia että tulis ihmiset muualtakin tänne katselee ja ostelee! Ottaa huomioon, matkailijoita täällä on paljon! Ympäri maailmaa! Sekä iha pienist paikoista saapuis raumalle porukkaa.. Eura, Ejoki, Pyhäranta, Uusikaupunki, Laitila yms.. Olen nimittäin kuullut että Raumalta ei thdo löytää vaatteita! No ei kyllä Turustakaan paljoa löydy.. Tuotais tänne niitä kauppoja joiden perään ihmiset lähtee Turun suuntaan.. :)

    • kulkuri2

      ei tuu mitään kauppa keskuistaa ainakaan moneen vuoteen aina siit jokuvalittaa ja kierros nois oikeus asteis varmasti ,,kuka sitä nyt heti siihen haluis ja ketä sen rakentaa ja millärahalla ja onko jo valtiontukea ,,kokoalue yhden yrittäjän hallussa tuskin ja kaikkea asioita ei voi saunassa sopia ,,,mihin menee linjurit ,,entä matkahuolto ,,,ja mihin menee ne autot joilla sinne tullaan ,,sittarin ja sokoksen parkkipaikal rakennettuun upeaan parkkitaloon kenties ,,,mutta onnea vaan kyllä se joskus jossakin päin raumaa varmasti ,,,

    • Raumlainee

      Raumalta lähtenyt 1000 työpaikkaa ja 3000 ulkomaalaista(OL3:sta) muutaman vuoden sisällä. Kaupunkilaisten ostovoima heikkenee ja ostajat vähenevät. Kauppakeskus on idioottimaisin suunnitelma ikinä. Liikkeet voivat jaksaa sinnitellä alkuhuuman jälkeen vuodent tai kaksi, mutta sen jälkeen iskee todellisuus, liikehuoneistot tyhjenevät ja työpaikat lähtevät.

      Kaiken lisäksi menetetään tyhmyyksillämme vielä Vanha Rauma Unescon listoilta, joka vähentää turistien määrää kymmenillä tuhansilla. Useimmat turistit ovat Unescon kohteiden kiertäjiä, jonka takia Raumallekin tulevat.

      Johtopäätös: Kauppakeskus voi kukoistaa hetken, mutta sen jälkeen jälki tulee olemaan rumaa laman keskellä.

      Lopulta Rauma kuolee.

      Tarvontorille julkisivuremontti ja Sokoksen tilalle pari kerrostaloa. Problem solved.

    • rikas ostelija

      Ihan vaan uteliaisuuttani kyselen. Mitä, tai miten se kauppakeskus vaikuttaa sinun elämääsi, siis teidän kaikkien?? Omakohtaisesti se vaikuttaa, etten varmaankaan niin usein käy naapurikaupungeissa, Pori, Turku. Tähän keskusteluun on revitty työttömyys, kuka maksaa, ruma, ym. ym. Hyvämuistisena muistan, miten Prismaa vastustettiin, oikeus asteissa yli 2 vuotta. Paikalla oli lahoamispisteessä oleva rakennus, metalliaita, yksi kaivuri ja roinaa. Nyt siinä on Prisman kauppa, alue on siisti kuin mikä. Uskokaa, kauppakeskus tulee, rahaa on jo palanut paljon. Ja vielä enemmän palaa kun mennään oikeuteen. Näin lopuksi kysyisin. Miten pystytte elämään noin, että vastustatte edistystä, lopulta huomaatte kuitenkin olevanne häviäjien puolella. Niin , muistaakseni poroholmaankaan ei olisi saanut tehdä mitään muutoksia. Tämä EI ole puolustuspuhe kauppakeskukselle, vaan kehitykselle, joka vie ihmiskuntaa eteenpäin ja lopulta tuhoon. Muistakaa, kehitys kehittyy.

    • pyörittelijä

      https://ls24.fi/uutiset/kauppakeskuskaava-maaliin-raumalla

      Että semmosta. Ei ole ilmeisesti mitään varmaa tietoa annettu, mitä liikeketjua tuohon kauppakeskukseen on tulossa. Toki ymmärrettävää kun asia on odottanut kaupungin virallista päätöstä, joka ilmeisesti tuli nyt.

      Vaikka toisaalta Rauman tietynlainen tyhjeneminen liikkeistä viime vuosina on pistänyt epäilemään kauppakeskuksen kannattavuutta, voisi se toisaalta virkistää Rauman kauppaelämää. Ainakin niiden liikkeiden osalta, jotka kauppakeskukseen ovat tulossa. Vielä paremmalla tuurilla voisi houkutella siinä olevien liikkeiden kilpailijoita muualle kaupunkiin. Mutta aika näyttää, kuinka käy.

    • einsteininveli

      Ihan kun tässä pikkukaupungissa ei olis jo Suomen toisiksi suurinta Prismaa? Nyt vielä megalomaanisen kokoinen kauppakeskus, kohta muuta ei oo kun pari isoa "myllyä" jossa keskiluokkaiset käy tekemässä ostoksensa ja muu onkin poiskuollutta, hurraa hurraa

    • JärkiKäteenjaKaupoille

      RAUMALLE SE VITUN KAUPPAKESKUS! SAAOLLA JOSTAIN YLPEÄ! AINA SANOTAAN ETTEI TÄÄLLÄ OLE MITÄÄN JA SITTENKIELTÄYDYTÄÄN!! KERRANKIN KUN TULISI JOTAIN HIENOA!!!

    • pyörittelijä

      Mielenkiintoista olisi tietää, mitä kauppaketjuja ja muita siihen kauppakeskukseen olisi tulossa. Viime kesänä tuli käytyä Seinäjoella esimerkiksi Anttilassa ja sen perusteella olisi mielenkiintoista, jos Raumalle saataisiin kyseisen ketjun myymälä takaisin. Tosin en tiedä, kyseenalaistaisiko K-citymarketin läheisyys Anttilan paluun. Muistan lukeneeni joltain sivustolta, että Osuuskauppa Keulalla olisi jotain osakkuutta tuohon Tarvontorin tilalle kaavailtuun kauppakeskukseen. Lieneekö Sokos palaamassa lyhyen tauon jälkeen? Lähin Sale on kuitenkin turhan lähellä ja kyseisiä myymälöitä lienee mutenkin Raumalla kiva määrä. S-market tuskin myöskään tulee, koska Sale ja Prisma lienevät niin lähellä. Prisman en uskoisi myöskään siihen kauppakeskukseen tulevan.

      Gigantistakin on paljon puhuttu, että sopivan liiketilan uupuminen on ollut esteenä Raumalle tulemisessa. Sinänsä kauppaketjun uskoisi kannattavan Raumalla, koska se kannattaa myös sitä pienemmillä paikkakunnilla. Veikon Kone tekee paluuta ja ilmeisesti myös Tiimari. Näistäkö ainakin toinen mukaan?

      Voisi olla hieno piristysruiske Raumalle, jos se kauppakeskus kaupunkiin tulisi. Loppuunmyyntejä on Raumalla käsittääkseni kivasti ollut viime vuosina, joten tuo kauppakeskus saattaisi kääntää suunnan toiseen suuntaan. Mutta aika näyttää, kuinka käy.

    • pyörittelijä

      Eipä sitä Anttilaa ainakaan ilmeisesti tule. Mutta aika näyttä mitä tulee jos on tullakseen.

    • niinpä_niin

      Aschan, Gigantti, Info-kirjakauppa, Punnitse & Säästä ja Sokos. Siinä nyt ainakin muutama veikkaus, mitä siihen kauppakeskukseen voisi tulla. Jos siis sitä on tullakseen. Vaikka siis Infon lähtemisestä ei taida olla paljoa aikaa eikä varmaan siis P&S:n lähdöstäkään, ajattelin silti veikkailla niitäkin.

      Jos tulisi Gigantti, se ei varmaan kyllä sijoittuisi Valtakadun päätyyn. Luxcenter taitaa olla liian lähellä. Ja mikäli rakennus, mistä Anttila ja viimeksi Sokos lopetettiin, liitettäisiin jotenkin tuohon kauppakeskukseen, tuskin siihenkään helpolla Giganttia tulisi. K-citymarket ja sen yhteyteen juuri muuttanut Tekniset lienevät turhan lähellä. Ehkä helpoiten Tarvontorin Tehtaankadun puoleiseen päätyyn?

      Sokos puolestaan tuskin tulisi ainakaan kovin helpolla siihen tilaan, mistä se viimeksi Raumalta lopetettiin. Prisma kun ei sen kauemmaksi ole muuttanut Sokoksen lopetuksen jälkeen. Ehkäpä se voisi sijoittua Tarvontorin Valtakadun puoleiseen päätyyn?

      Info-kirjakaupallekaan ei taida Sokokselta viimeksi vapautunut kiinteistö olla sijainniltaan paras mahdollinen. K-citymarket lienee liian lähellä omine kirjavalikoimineen. Mutta onko nykyinen Wänni puolestaan liian lähellä Suomalaisen Kirjakaupan kanssa, jos Info saapuisi Tarvontorin kohdille? En tiedä. Ja en toki tiedä sitäkään, kannattaisiko Punnitse & Säästä sen paremmin tuossa mahdollisessa uudessa kauppakeskuksessakaan sen paremmin kuin K-citymarketin tiloissa, josta se jokunen aika sitten lopetettiin... Toki jos vanhasta kaupungista löytyisi sopiva tila, mutta en tiedä sittenkään. Onhan se hankalaa!

      • niinpä_niin

        Kotipizza voisi olla myös mielenkiintoinen, josko se tulisi Sokokselta viimeksi vapautuneeseen kiinteistöön? Tai no, onhan siinä Hesburger vieressä ja viereisessä Citymarketissa on Subway. Varmaan kilpailevat samoista asiakkaista. Ja onhan Raumalla jo valmiiksikin pizzerioita ja siis muitakin ruokapaikkoja, joten haastavaa olisi varmaan saada uusia tulokkaita sillä saralla. Ellei sitten joku lopeta. Mutta tämä on jälleen sitä erittäin kuuluisaa mutuilua, jota itse kukin varmasti välillä harrastaa.


    • Lähiönhoitaja

      Kyllä raumalaisten olisi nyt alettava perustamaa uusia yrityksiä !

    • Työkkärin-virkailija

      Ei kukaan täys järkinen perusta yritystä raumalle.

    • KeBu

      kys

    • VatajanAntti-Koski

      Justiinsa juu. Gig-anttia ja sähköliike Lux-oria tulvii nämä uudet väärin päivätyt viestit.
      Uhkailu ja lahjonta poliittisella taholla kiihtyy. Murhaajiin ei koskaan voi luottaa sanoi komisario Columbo telkkarissa.

    • Anonyymi

      Miten tämän juupas eipäs projektin laita on? Rahaa on varmasti kuin paskapaperia tähän mutta
      erinäisiä solmuja taitaa olla.

    • Anonyymi

      Onko kauppakeskus seuraava OL3? Meneekö vielä kymmenen vuotta ennen kuin on pystyssä?

      • Anonyymi

        Olkiluodon ydinvoimalaa alettiin "rakentamaan" 2008 ja "kauppakeskus" entinen tarvontori tyhjeni syyskuussa 2011 joten ikäeroa ei näillä montaa vuotta ole. Motonet myymälä sentään saapui ja Kotipizzaa on nyt jopa kaksin verroin. Se nyt on tyhmää maksaa liikaa myymälää eli suomeksi giganttia nyt on arvaamatonta veikata minä vuonna on liiketilaa käytössä?. Kotipizza lopetti aiemmin Kalliokadulla noin 2000-luvun puolivälissä kun Paroalhon Kotipizza teki näin vähän aiemmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olkiluodon ydinvoimalaa alettiin "rakentamaan" 2008 ja "kauppakeskus" entinen tarvontori tyhjeni syyskuussa 2011 joten ikäeroa ei näillä montaa vuotta ole. Motonet myymälä sentään saapui ja Kotipizzaa on nyt jopa kaksin verroin. Se nyt on tyhmää maksaa liikaa myymälää eli suomeksi giganttia nyt on arvaamatonta veikata minä vuonna on liiketilaa käytössä?. Kotipizza lopetti aiemmin Kalliokadulla noin 2000-luvun puolivälissä kun Paroalhon Kotipizza teki näin vähän aiemmin.

        Jokin aika sitten Raumalle etsittiin myymäläpäällikköä tms Giganttiin. Siitä päätellen sopiva liiketila olisi löytynyt. Mutta ilmeisesti ei sopivaa henkilöä löytynyt, jota etsittiin. Mutta eipä siinä, kyllä varmaan yksi Gigantti Raumalla kannattaisi. Löytyyhän sellainen pienemmiltäkin paikkakunnilta, joiden välinen etäisyys ei sikäli mahdoton ajettava ole.


      • Anonyymi

        Giganttia mainostettiin telkkarissa ensi kertaa vuonna 2000. Anttila esim rantautui Suomeen 1950-luvun alussa ja ensimmäinen myymälä avattiin näillä seuduilla 1976. Samoin myös ensimmäinen Citymarket avattiin 1971 ja löysi tonttinsa täältä 1990 eli 20 vuoden viiveellä asiat tapahtuu.


    • Anonyymi

      Euronics Power ja Gigantti kun ovat johtavia Kodinkone ja Elektroniikka liikkeitä suomessa. Vähän niinkuin on Kesko S-Ryhmä ja Lidl kolmen kombinaatio.

    • Anonyymi

      En usko että kauppakeskus Raumalle tulee ikinä. Ihme touhua koko hanke! Itse olen 10 vuotta odottanut sitä ja toiveikas ollut. Minua ei enää edes koko rakennus kiinnosta. Tehköön asfaltti parkkialueen siihen.

    • Anonyymi

      Ei oo vissiin tulossa tähän tuppukylään kauppakeskusta, no mitä väliä, muutenkin käyn usein Porissa ja Raisiossa, niin sieltä tarttuu mukaan kaikki tarvittava. Tohon kauppakeskukselle varatulle tontille voisivat tehdä sen linja-autoaseman...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe