Vinkkejä mokkulaa harkitsevalle!

ettei tulis itku ja poru

Jotta vältyttäisiin jatkossa siltä että tännekin tulee näitä "dna huijaa asiakkaitaan" viestejä niin laitetaas kertauksen vuoksi muutama vinkki, tätä saapi sitten täydentää jos vinkit pysyy asiallisena:

1. ota ensin selvää erilaisista palveluista mikä on todellinen kuuluvuus, jos sinulla on kaveri jolla on dnan liittymä ja 3G-kännykkä niin katsokaapa yhdessä onko kuuluvuutta kännyllä, myös sisätiloissa ja kauempana ikkunoista

2. mikäli teoriassa kuuluvuutta on mutta olet epävarma niin osta lisäantenni ja sijoita se joko ulos (partsille tai patiolle) tai ainakin ikkunan välittömään läheisyyteen niin että on suora näkyvyys antennista ulos

3. Älä tuudittaudu siihen että mikäli olet kuuluvuuskartassa aivan rajoilla, niin että kuuluvuus olisi täysin kymppi, jos sen virheen teet niin voit syyttää itseäsi, kuuluvuusaluekartat on kuitenkin vain teoreettisia ja käytännössä kuuluvuuteen vaikuttaa myös mokkulan etäisyys mm. ikkunasta, seinien ja ikkunoidenkin mahdollinen vaimentava rakenne ym rakennustekniset seikat.

4. Muista että Mokkula EI OLE ADSL:n korvike vaan tarkoitettu tilapäiseen, liikkuvaan käyttöön!!! Jos oikeaa langatonta kaistaa haluat ADSL:n tilalle, niin hanki joku WiFi-systeemiin perustuva tai vaikkapa @450 Maamme-laajakaistaan perustuva systeemi, tosin nuo @450-hässäkät on tällä hetkellä ikävän kalliita vaikka luulisi että ne voidaan hyvinkin hinnoitella kilpailukykyisiksi mutta...ah se ranskalaisten Digita vetää kovaa hilloa noista @450-liittymistä palveluoperaattorien kautta.

5. Mikäli olet sitten päättänyt että 3G-kuuluvuutta pitäisi riittää ja aiot sen Mokkulasi hankkia niin osta varmuudeksi se lisäantenni ja sijoita se kuten aiemmin neuvoin!

6. Lue sopimusehtopaperit tarkkaan ennenkuin teet sopimuksen, mieti hetki ja jos tuntuu edelleen hyvältä niin anna palaa mutta älä polta Annaa. ;)

12

8712

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Danan asiakas

      Mokkula on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön eli adsl:n korvaajaksi jos niin haluat. Jos olet parhaan kuuluvuuden alueella, niin sen on toimittava jos niin luvataan.

      Kentän lisäksi ei tarvitse tarkistaa kuin sopimustyyppi eli sen että mokkulan voi ostaa erikseen ja liittymän toistaiseksi.

      Ihan hyvin on silti toiminut ja edullisemmin kuin paikallinen lankaverkko.

      Lisäantenni ei kai sentään poista nopeusongelmia. Vaikka kuuluvuutta antennimittarin mukaan on, saattaa nopeus jäädä huomattavasti alle nimellisen ajoittain. Siihen kannattaa varautua, mutta jos se on jatkuvaa niin silloin antaa vain palaa danan suuntaan.

      Muilla systeemeillä langattomuuden suhteen lienee ihan samanlaisia ongelmia paikkakunnasta riippuen tietysti.

      • niin se

        kannattaa säätää softasta, asetuksista. Jossain näin täällä sellaisen ketjun jossa annettiin vinkkejä miten nopeuttaa Mokkulan datanopeutta. En nyt vaan muista mikä ketju se oli.


      • mainosta Mokkulaa

        ADSL:n korvikkeena, se taitaa olla kuluttajien oma käsitys asiasta...


    • Mokkulassa
    • tässä lisävinkki
    • Kamika

      Jos kyseinen viestiketju edes etäisesti koskee omia kirjoituksiani niin haluan selventää että minä OTIN ASIOISTA SELVÄÄ mutta SAIN VÄÄRÄÄ TIETOA. Eli tein liittymäsopimuksen joka ei toimi alueellani koska minulle väitettiin sen toimivan. Nyt olen kaksi viikkoa odottanut DNA:n vastausta valitukseeni. Vaikuttaisi siltä että kyseisellä operaattorilla on melko paljon näitä valituksia jonossa kun käsittelyaika vain venyy ja venyy. Joka tapauksessa jos asiaa ei ratkaista minun edukseni niin maksun saavat aikaisintaan ulosotossa...

      Ja lisättäköön että en ole missään vaiheessa väittänyt että kukaan ei olisi saanut DNA:lta molemmin ulisesti tyydyttävää sopimusta ja palvelua.

      Mutta se että joku on tyytyväinen DNA:han ei poista sitä tosiasiaa että on myös tyytymättömiä.

      Minä olen ja vien asiani tarvittaessa niin pitkälle kuin on pakko.

    • ju9iteri

      Kyllä DNA:n Mobile Partnerissakin on tuollainen asetus eli verkkoasetukset. Ensin täytyy tosin katkaista nettiyhteys, jonka jälkeen valitaan Asetukset ja sieltä Verkkoasetukset. Sieltä sitten laitetaan molempiin käyttörajaksi vaikka 10 000 niin johan alkaa homma luistaa.

      Lisäksi suosittelen laittamaan Mokkulan ikkunan ulkopuolelle. Itselläni on 3m USB-johto joka menee just ikkunan välistä niin, että ikkunan saa vielä kiinnikin. Yhteysnopeus moninkertaistui sen tuloksena.

    • ju9iteri

      HUPS! tuli väärään ketjuun, ja selitin vähän väärin:

      Siis korjaus: Mobile Partnerissa mennään siis Asetukset -> Internetyhteys -> Liittymäparametrit - ja sieltä säädetään parametrit äärimmilleen. Ja sitten Mokkula vaan armottomasti ikkunan ulkopuolelle, niin saa kaikki tehot irti.

      En mene vielä takuuseen, tuleeko tästä mitään lisälaskua, josta toi MPartneri herjaa silloin kun valitsee huomautukset valittujen parametrien ylittymisestä. Onko kukaan löytänyt sopimuspapereista puhetta moisesta?

      Tähän ketjuun oli tarkoitus lähettää tämä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/5144779#comment-50233132

    • että vielä 90 euroa

      Ostin DNA:lta mokkulan saadakseni yhteyksiä Lapin mökiltä. Yhteys ei onnistunut. Verkko ei ole kattava. Olisi pitänyt osata varautua. Kysyin kaksivuosisen sopimuksen purkamisen mahdollisuutta. Näin vastasi palveluneuvoja Reetta Kokki:

      "Mahdollista on irtautua sopimuksesta maksamalla kaikki mokkulan ja liittymän kuukausimaksut kerralla, mutta tähän tulee myös 90€ sanktiomaksu enneaikaisesta purkamisesta."

      Mokkulan piti pelata siellä missä känykkäkin ja pelasihan ne kavereiden kännykät Sallan Pulkkaviidassa, mutta ne olikin Soneran liittymiä. Että silleen.

      • DNAn paskamokkula

        Ei toimi kunnolla kenelläkään.

        Aivan susi-tuote.

        Ja tänään joku DNA-urpo uskalsi vielä soittaa ja väkisin saada vaihtamaan Saunalahden kännykkäsopimus DNA:n sopimukseen.

        Haistatin paskat. Minullakin on tietysti tuo surkea mokkulasopimus, josta ei pääse irti kuin oikeuteen viemällä.

        Älkää ikinä sotkeutuko DNA:han milälän tavalla...


    • v****aa

      DNA,n näkyvyys on perseestä, koska Mokkulan serverit ovat kaikkialla suomessa. Itse asustan Hämeenlinnan alueella ja saan Mokkulan näkyvyyden milloin Raumalta, Espoosta, Kuopiosta, Vantaalta, niin ei ihme että tökkii ja Mokkulan nopeus pitäisi olla 17megaa, niin on alle 500 kpgs joten Dnalla olisi teknillistä oppimista että missä ihmiset asuu, niin mokkulan näkyvyys myös lähellä eikä hitsin nevadassa. Nytkin on vaan 334 kpgs vai mitä v****uu se onkaan :/ Joten DNAN mokkula ei ole se paras vai onko kaikilla sama ongelma ja minulla on mustaa valkoisella tässä asiassa, koska facebookki ilmoittaa mun käyntini silloisilla servereilla:(

    • eeemils

      Röh. Viikon naurut.

      **** Äläs kiipeä niin korkealle että näkyy vieraiden paikkakuntien mastot, eikä DNA "mokkula" tunnu 17 kilogramman painoiselta raahattavalta. **** -heko

      Hämeenlinnassa on 50 Mbps käytännönnopeuksiin kykenevä DNA:n mobiiliverkko, jonka vasteajat ovat käyttäjien mukaan olleet parhaimmillaan Etelä-Suomen palvelimiin noin 25-30 millisekuntia.

      Faktaa:
      http://www.dna.fi/yksityisille/liikkuvalaajakaista/4G-testi/Sivut/4g-peittokartta.aspx

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4453
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4040
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2720
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1643
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1571
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe