Sosiaali-ja terveysala

Cider

Kertokaa millasia hommia ootte tehny sosiaali- ja terveysalan kouluis?Millasta opiskelu on ja kandeeko ottaa kaksoistutkinto?

13

1886

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoitsu

      Opiskelen itse lähihoitajaksi.. ja suosittelen lämpimästi! Ala on monipuolista ja antavaa! Olen työskennellyt mm.ryhmäperhepäiväkodissa, kaupunginsairaalan pitkäaikaisosastolla ja kehitysvammaisten ammattikoulussa.. Eli olen saanut erilaisia kokemuksia ja jokiainen paikka on ollut omalla tavallaan ihana.. olemme myös pistäneet sc (ihonalaiseenkudokseen) ja im (lihakseen)..erilaisia alaan liittyviä harjoituksia on paljon! Suosittelen alaa, jos sinusta vain on siihen!!

      • ex-lähihoitaja

        Ei kannata opiskella ainakaan lähihoitajaksi. Nykyisessä tutkinnossa tavoitteena on että osaat KAIKKEA (nykyinen lähihoitajan tutkinto = entiset tutkinnot: perushoitaja, jalkojenhoitaja, lastenhoitaja, kehitysvammaistenhoitaja, hammashoitaja, kuntohoitaja jne...) ja lopputuloksena on, että et osaa oikein mistään mitään. Työ on raskasta ja palkka huono. En suosittele ko. ammattia Suomessa, ulkomailla saattaa olla parempi.


      • F. N.

        Mitähän hyötyä noiden pistosten harjoittelusta teille lienee, kun koulutuksessa ei hirveästi lääkeaineista puhuta! Enemmänhän sitä tarvitsisi laskimon sisäisten pistosten, siis kanyylin laitto, hallintaa ja niiden kautta tehtävien tiputusten ja lääkkeiden annon tietotaitoa. Ainakin kokemani perusteella. Välillä tuntuu, ja en ole ainoa, että tuo lähihoitajan nimike on vähän teennäinen. Tavallaan sairaanhoitajan halpa kopio. Tämä ei nyt sitten tarkoita, että te lähihoitajat olette jotain halppiksia ja sekundaa ihmisinä vaan, että tutkintonne on sorvattu vähän hataroin perustein.

        Saa antaa palautetta ja ripittää jos on tarvetta.


    • yo-lähihoitaja

      Kyllä suosittelen lähtemään kaksoistutkintoa suorittamaan, se antaa oman tunnelman, ja eikä ole läheskään niin raskasta kun pelkkä lukio. Itse kirjotin tänä keväänä ja nyt vielä olis suuntaava edessä. Palkan takia ei kannata ammattiin lähteä, mutta jos mielenkiintoa on niin sit vaan ei kun menoksi. Nimimerkillä ei kannata, ei mielestäni puhu totta, vaikka monet ammatit ovatkin lähihoitajaksi yhdistynyt, niin osaat kaiken hyvin koulun jälkeen. Ja sen takia on suuntaavaa viimenen vuos että erikoistut johonkin. Ja kun sulla on lukion niin pääset opiskelemaan vaikka yliopistoonkin jos haluat.

      • ph91

        Itse olen perushoitaja ja ainakin meidän koulutuksessa opettajat olivat tosi epäileviä lähihoitaja koulutuksesta ja sen pätevyydestä.Selkeämpää oli kun heti alussa oli perushoitaja (sairaalat ja tk yms hoito) ja sitten nämä lastenhoitajat,jalkojenhoitajat jne.Todella kaikki raapastaan vaan pinnasta kun ennen opiskeltiin 1,5v yo-puolella pelkkää hoitoa ja lääke-oppia sekä harjoittelut olivat sairaalat ja pitkä-aikaiset.Erikseen luettiin sisätauti ja kirurginen sekä vanhusten hoito.Eli tuskin puoli vuotta riittää tuon kaiken sisäistämiseen...olen sen kentällä huomannut.


    • Anonyymi

      Kyllä riittää 8 viikkoa vanhustenhoitoon ja sitten se on: sayonara! Jatkossa asiat tulevat hoitamaan pakistanilaiset hoitoapulaiset. Sitä ei vaan kukaan kehtaa sanoa ääneen.

    • Anonyymi

      Nyt yksi työnantaja (Pihlajalinna) on jopa alentamassa hoitoalan palkkoja. Muut seuraavat tietysti perässä.

      Kun lähihoitajan ennestäänkin pienestä palkasta vielä leikataan, hoitajat joutuvat elämään sosiaalituen varassa. Ja henkilökuntaa myös vähennetään. Huonosti käy, ahneella on paskanen loppu! En opiskelisi lähihoitajaksi!

    • Anonyymi

      Koulusta ei kannata ottaa stressiä. Opettelet kaiken mahdollisimman hyvin. Jos jostain menee rajaa hipoen läpi niin ei stressiä. Alalla tieto elää ja uutta oppii kokoajan. Todellinen oppiminen tapahtuu sitten työelämässä, johon pääset kun olet suorittanut tutkinnon. Ei ketään kiinnosta saitko jostain kurssista ykkösen, jos olet luonteeltasi sopiva. Olet ahkera, reipas ja oma-aloitteinen sekä motivoitunut oppimaan uutta.

    • Anonyymi

      Saako muuten opiskeleva lähihoitaja (lapset, nuoret tai aikuiset) tai lastenohjaaja/nuoriso-ohjaaja/koulunkäyntiohjaaja/avustajaopiskelija suoritettuaan lääkekurssin 3 osp (ei siis Love kurssi) antaa itsenäisesti asiakkaalle työssäoppiessaan tai pätkätöissä lääkityksiä ilman työnantajan osoittamaa valvojaa? Esim. jos insuliinia hurahtaakin vähän liikaa tai on muuten puutteelliset hoitotilat (esim. häirintää, läpikulkua, paperipyyhkeiden puutetta, moittiva työnohjaaja, levoton asiakas, joka ei ole kotona saanut lääkkeitään/riittävästi ruokaa, on sairas....) niin onko opiskelija silloin syypää vahinkoon ja joutuu vaikka vankilaan, vaiko työnantajan edustaja ITSE?

    • Anonyymi

      Lähihoitajaopiskelija tai muun koulutuksen omaava ei saa antaa lääkkeitä ilman työnantajan kirjallista lupaa ja työnantajan pitää vielä varmistaa erillisellä koulutuksella, että työntekijä, myös tilapäinen osaa tehtävänsä riittävästi käytännön harjoitusten mentyä läpi. Oikeastaan työnantaja on silloin vastuussa lääkettä saavan hengestä kokonaan, jos työntekijällä ei ole rekisteröintiä Valvirassa toimeensa tai suorittanut riittävästi lisäopintoja. Pelkkä parin päivän pikakurssi ilman kurssitodistustakaan sairaanhoitajan pitämänä ei ole riittävä koulutus!!! Katso Valviran ohjeistuksia:

      https://www.valvira.fi/terveydenhuolto/hyva-ammatinharjoittaminen/laakehoito/laakehoidon_toteuttaminen

    • Anonyymi

      Eräs hoitajaopiskelija oli eräässä laitoksessa tuntipalkallisena sijaisena opiskelijan roolissa ja työnantaja esitti, että pitäisi antaa insuliinipistoksia Diabetes1 sairastavalle pikkuiselle, jolla oli monipistoshoidot ja epästabiili taudinkuva eli arvot heittelehtivät laidasta laitaan päivän aikana. Sijainen sanoi, että hän antaa pistokset, jos on koko ajan valvoja, joka on Valviraan rekisteröity lähihoitaja tai sairaanhoitaja, joka koko ajan tarkistaa, että hiilarit tulee oikein laskettua ruuan yhteydessä ja insuliiniannokset ovat okein mitattu. Saako muka epäpätevät antaa itsenäisiä pistoksia ihon alle, sillä opiskelija oli lukenut, että Valvirassa nettisivuilla semmoinen kiellettiin jyrkästi vaikka oli koulussa käynyt kolmen opintopisteen lääkekurssin ja työnantajan tilaama hoitaja piti suullisen pikakurssin ilman todistuksenantoa. Työpaikassa ei ollut edes rauhallista tilaa pistoksille, saati desinfiointiainetta tai kertakäyttöpyyhkeitä... ihan hirveää häirintää ja hälinää koko ajan. Sijainen irtisanoutui, koska esimies rupesi vaatimaan, että opiskelija tekisi epäpätevänä työn ilman valvontaa muka henkilökunnan kiireen vuoksi. Hän uhkaili jo irtisanomisella ja varmaan laskee myöhemmin liikkeelle jonkin oudon juorun kenties, ettei opiskelija työllisty enää. Hirveää touhua pienen asiakkaan kannalta ja hänen hengellään leikkimistä! Ihan vastuutonta ja kylmäkiskoista. Onneksi älysi opiskelija lähteä veke ja ainakin oli vastuullinen ja vastuu siirtyi tuolle säästöjä haikailevalle esimiehelle Itä-Suomessa.

    • Anonyymi

      Ei se noin vaikeeta ole.Itse olen pistänyt sokeritautista veljeäni alakoulusta asti.Simppeli homma.Veli on jo 60 ja voi hyvin.Yleensä pistin pyllyyn!

    • Anonyymi

      Yleensä diabeteslasta pistetään reiteen tai alavatsaan kohtaan, missä on rasvaa. Tietysti takapuolessa on eniten rasvaa, mutta päiväkodissa ei kyllä insuliinia pistetä pyllyyn, se on varmaa ja pistäjän pitää olla Terhikissä rekisteröity lähihoitaja. Lasta kunnioitetaan ja hänen koskemattomuuttaan. Tietysti vanhemmat ja perheenjäsenet voivat toimia toisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe