JÄSPI

tehowatti

kelläs on tälläinen tai tietääkö kukaan kuinka siitä saa säädettyä sen käyttövedenlämmityksen yösähkölle...? ohjeessa ei puhuta muusta kuin lämpötilan pudotuksesta (lämpötilapudotuksen asetusarvot)... että oiskos se se millä säädetään...? tuossa ois osoite jossa on käyttöohjeet ko.laitteelle, jos joku muu ymmärtäisi siitä jotain vähän enmmän kuin minä...

http://www.logi.fi/pdf/tehowatti_asennus-_kaytto-_ja_huolto-ohje.pdf

kiitos todella paljon jos joku viitsisi auttaa...

13

5444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Delipu

      Minulla sattui olemaan ohjeet pöydällä ja niissä sanotaan kohdassa 4: "Syöttöjohdot (käyttövedenvaraajalle oma sähkösyöttö mahdollisen kaksiaikatariffin ohjaamana).... Eli tarkoittanee, että yösähköä varten pitää olla rele joka kytkee yösähkön päälle. Ilmeisesti se rele tulee sinne sähkökeskukseen ja siellä omalla johdotuksella sitten Tehowatille. Siihen kannattaa laittaa myös päiväkytkin jonka voi napsauttaa päälle jos lämpimän veden tarvetta on isommin päivälläkin.

      Tämä on tällaista mutua vaikka meillä Tehowatti onkin mutta meillä se on normaalisähköllä koko ajan vaikka kyseessä on huvila.

      Kyllä sähkömies osaa tehdä tarvittavat yhdistelmät.

      • Delipu

        Lämpötilan pudotus tarkoittaa lämmityksen lämpötilan pudottamista eli sillä ei ole mitään tekemistä sen käyttöveden kanssa.


      • HattiWattilainen

        Nin kuin sanoit, tarvii releen!
        Sähkäri sen hoitaa!


    • on edullinen

      2-vaihe digiajastin DIN kiskoon. Laitoin sellaisen ohjaamaan Nibe Compact 300 klo 16-22 ja hyvin on lämmmintä vettä riittänyt suurlapsiperheessä.

    • onnistuunee helposti

      Sivu 4
      "Käyttövesivaraajan suuri vesitilavuus (n.270L) mahdollistaa edullisemman yötariffin hyödyntämisen energianvaraukseen."

      Sivu 7 kytkentäkaavio. Käyttövedelle on oma syöttö. Sähkömies laittaa tuohon syöttöön kontaktorin ja kontaktoria ohjataan tariffikellon koskettimella.

    • tehowatti

      alkuperänen...
      Elikkäs sekö tarkoittaa sitä kun laittaa yöaikaan sen lämmittään veden suuremmalle ja päiväsaikaan taas sen pystyy säätään sen lämpötilapudotuksen kautta pienemmälle? Eli se varmaan koskee lattilämmitysvettä? siinä sitte säästää päiväsahköä koska eihän sen tarvi päivällä lämmittää lähes ollenkaan kun yöaikaan kattila on lämmittänyt lattialämmitys vedet aika lämpöseksi, ja lattiat on kerennyt lämmetä...? Olenko ollenkan oikeillä jäljllä?

      kyse on nimittäin uudisrakennuksesta ja tuli aikas huima sähkölasku, ei siinä laskussa muuten mitään "vikaa" paitsi että päiväsahköä on mennut 1,5xenemmän kuin yösähköä... eikös sen pitäisi olla vähintäänkin päinvastoin, eli yösähkön osuus n. 3/4 osa sähköstä ja päivä 1/4 osa?
      Mietittiin että oisko sähkärillä sattunu joku vipa asennuksessa..... vai miten teillä muilla menee ton yösähkön ja päiväsähkön erottelu?

      • Delipu

        Käyttöveden säiliön tilavuus on 270 litraa. Vesi on tarkoitus lämmittää yösähköllä ja päivällä käyttää sitä yöllä lämmitettyä eli päiväaikaan ei käyttövettä lämmitetä lainkaan (ellei itse paina kytkintä).

        Lämmitysveden säiliö Tehowatissa on vain kolme litraa ja tietenkin vielä se putkistossa oleva vesi. Sen lämmityksen on tarkoitus olla koko ajan kytkettynä, muuten tulee holotna päivällä. Se säätelee itse omaa lämmitystarvettaan haistelemalla ulkoilman lämpötilaa ja huonelämpötilaa. Meillä ei olla vielä kertaakaan nähty, että lämmityksessä olisi ollut päällä kakkosteho kolmosesta puhumattakaan. Kaikista pienimmällä teholla se on pitänyt talon lämpimänä, eikä silloinkaan ole päällä kuin satunnaisesti.


      • niin päin kuin haluat

        Kellokytkin oli muistaakseni pudotuskytkin, eli kun se on päällä, niin lämpötilan pudotus on päällä. Jos teillä on tarkoitus pitää yöllä lämpöä korkeammalla, niin varmista että pudotus toimii oikein päin, voihan se olla väärin kytketty.

        Päiväsähköä on ainakin meillä 15h eli 62,5% ajasta, joten jos lämpö on tasaisesti päällä, niin päiväsähköä kuluu tietysti reilusti enemmän.

        Itsellä kuluu yösähkövaraajan kanssa päiväsähköä noin 8000kWh ja yöshköä noin 16.000-19.000kWh vuodessa.


    • Oaahonen

      Mitä tarkoittaa pudotusläpötilan asteet 0-40 mitä lämpötilaa pudotetaan. Jos laittaa 40 astetta putooko huoneen lämpötila 40 astetta.

      • Sähkömiäs

        Kyllä, parhaimmillaan menee pakkasen puolelle.


    • Anonyymi

      Jäspi Tehowatti on kytketty yösähkölle. Mutta virran katkaisun jälkeen on kone ajastin ihan omassa ajassa. Sama sähkökatkoksen jälkeen. Miten saa ajastimen toimimaan normaalisesti? Akku tai vastaava?

      • Anonyymi

        Onko tullut mieleen kysyä valmistajalta?


      • Anonyymi

        Teillä on kytkennät tehty väärin. Yösähköllä on tarkoitus lämmittää käyttövettä eikä suinkaan katkaista koko Tehowatista sähköjä pois päiväaikaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5479
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3375
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      21
      1699
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      13
      1447
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe