Välikorvantulehdus ja huimaus

sumpeli

Hei!

Meillä on Tallinnasta haettu borderin näköinen ilmeisesti aika vanha sydänkäpy. Haettiin sessu viime vuoden pääsiäisenä.
Sillä oli alkukesästä vestibulaarisyndrooma ja siitä selvittiin antibiooteilla ja kortisonilla. Se oli ihan kamala tauti. Koira ei pysynyt juurikaan jaloillaan ja kaatuili ja käveli kehää. Silmät liikkuivat kokoajan edestakaisin ja tasapaino oli ihan hakusessa Sad
Lääkäri sanoi silloin, että epätodennäköisesti tulee uusimaan.

Nyt jouluna koiralla tli taas huimauskohtaus ja kiidätettiin sitä eläinlääkäriin. Lekuri haisteli koiran korvat ja paineli korvaa ja sanoi että siellä ei ole tulehduksia koska välikorvan tulehdus kyllä haisee. Luotettiin lääkäriin koska huimauskohtauksia ei ollut kuin 1 silloin niin ei aloitettu mitään lääkettäkään.

Kohtauksia rupesi olemaan päivittäin ja kysyin toiselta tutulta eläinlekurilta että voisiko aloittaa varmuuden vuoksi antibiootti kuurin. Lääkäri epäili epilepsiaa, hermostollisia sairauksia, kasvainta yms. Aloitettiin kuitenkin antibiootit varmuuden vuoksi. Mieheni sitten hakiessaan kuuria sortui ottamaan halvemman version joka ei sopinut yhtään koiran vatsalle. Pari päivää ehdittiin kuuria syöttää, kun koiralle tuli taas huimauskohtaus ja päätettiin lopettaa lääkitys kun se ei auttanut huimauksiin. Ja koira meni niin huonoon kuntoon niiden lääkkeiden takia.

Varasin ajan tälle tutulle lääkärille seuraavalle viikolle että oltaisiin kuvattu sessun korvat. Huimauskohtaukset kuitenkin loppuivat, eikä niitä tullut 2,5 viikkoon. Ajateltiin sen olevan vain jotain ohimenevää huippausta.

Viime sunnuntai-iltana paralle tuli huimauksia ainakin 4x ja yritin vain pitää sitä pystyssä ja silitellä. Seuraavana päivänä silmät liikkuivat taas kokajan ylhäältä alhaalle ja tasapaino ei pitänyt. Olin ihan varma että aivokasvain ja koira täytyy lopettaa.
Maanantaina lääkäriin ja toisesta korvasta löytyi märkivä välikorvantulehdus. Lääkäri ei voinut huuhdella edes koiran korvaa koska ei nähnyt onko tärykalvo rikki. Parin viikon päästä kontrolli.

Haistelin mielenkiinnosta koiran korvia ja vaikka toinen korva oli terve, ei kummastakaan korvasta lähtenyt minkäänlaista tuoksua. Eli välikorvantulehdus ei aina haise!!

Antibiootit ja kortisoni saatiin taas ja lääkäri sanoi, että huimaukset SAATTAA johtua tulehduksesta. Maanatai-iltana silmät alkoivat taas nykimään samalla tavalla kuin vestibulaarisyndroomassa ja oksentelukin alkoi. Emme koskaan olleet varmoja ehtikö lääke alkaa vaikuttamaan.

Tiistaina vein samalle lääkärille paikalliseen joka jouluna oli haistellut korvia. Koira oli hirveän voipunut ja halusin että katsotaan pitääkö laittaa nesteytykseen ja että annetaan injektiona antibioottisatsi ja pahoinvointilääkettä. Näin tehtiin.

Koiran silmät alkoivat rauhoittumaan ja kehässäkävely loppui mutta nyt lauantainakin koira välillä kävelee hoippuen. Ulkona kävellessä näyttää siltä että raukan on kokoajan korjattava askeleitaan Crying or Very sad

Soitin perjantaina sille lääkärille joka tulehduksen totesi että vaikka silmät ovat rauhoittuneet niin miksiköhän kävely on vieläkin kuin humalassa kävelyä. Lääkäri kertoi että joskus tulehduksen jälkeen koiran tasapainoelimet ovat saattaneet vaurioitua ja hoippuilu saattaa jäädä. ja että sitten pitää miettiä huonontaako se koiran elämänlaatua liikaa....

Koiran sairastaminen on kyllä maailman kauheinta kun se ei voi kertoa miltä tuntuu ja aina ei voi edes tehdä mitään auttaakseen.

Prkl kun se lääkäri ei jouluna katsonut sen koiran korviin ja nyt tulehdus on äitynyt näin pahaksi.

Voi kauhea, näin pitkä tarina seuraavan kysymyksen tähden: Onko teillä kokemuksia välikorvantulehduksesta koiralla ja kuinka kauan toipuminen on kestänyt? Kuulostaako toivottomalta, että koiran kävely on vieläkin hoippumista? Ruoka on jo alkanut vähän maistua (maksamakkara on maistunut koko sairauden ajan).
Voi tätä murheen määrää seurata sivusta toista

8

14325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meillä ollut

      ihan pentuna ja se vaikuttaa juuri tuollain koiran tasapainoelimiin ja silmät pyörii niin kun hedelmäpeli. Korvat ei haissut koskaan, lääkityksiä jouduttiin ottamaan ainakin vuoden verran:(
      välillä tietenkin oli taukoa. Nyt koira melkein yhdeksän vuotta ja oireina on jäänyt sen korvan kallistelu ja olemattomien äänien kuuluminen! eli kallistaa sen korvan ja juoksee sinne tänne ja on kuulevinaan jotain....uskon että koirasi paranee siitä mutta se pitäisi nukuttaa ja saada tutkittua sen korva ihan kokonaan ettei ole tärykalvossa reikää tai mitään muuta. Kyllä se siitä toipuu kunhan saat kunnon lääkket ja se että korva/korvat tutkitaan tosiaan kunnolla.

    • kokemuksellista

      Todella ikävää, että eläinlääkäreiltä saa niin ristiriitaista tietoa.

      Oma kokemukseni on, että yleiseläinlääkäri ei oikein tiennyt mistä on kyse, epäili välikorvantulehdusta koska ulkokorvassa ei eritettä, bakteereja, EI HAJUA. Oireet koiralla oli : roikottaa korvaa, pää kallellaan, KOVA KIPU .

      Varminta olisi viedä koira erikoislääkärille.

      Onneksi oma koirani parani nopeasti (kipulääke,antibioottikuuri), mutta olen kuullut, että vaiva saattaa olla hyvin pitkäaikainen.

    • Labbiksen omistaja

      Meidän labbiksella alkoi kuukausi sitten eräänä sunnuntai päivänä ensin viikset värähdellä, heti perään koko kuono värähteli ja usein myös menetti tasapainon tälläisen kohtauksen yhteydessä.
      Kohtaus kesti yleensä 5 sekuntia.
      Kohtauksia alkoikin tulla 5 min välein.
      Soitin muutamalle eläinlääkärille jotka olivat sitä mieltä ettei kannata tuoda koiraa vastaanotolle.
      Seuraavana päivänä kohtaukset jatkuivat ja olimme jo huolesta sekaisin.
      Illalla koira sai 2 min kestävän epilepsia kohtauksen nukkuessaan jonka jälkeen lähdimme heti eläinlääkäriin.
      Koiralta otettiin verikokeita jossa pystyttiin poissulkemaan ettei aineenvaihdunnassa ollut vikaa.
      Lääkkeeksi tuli epilepsialääke Barbivet.
      Koiramme on jo 12v, niin eläinlääkäri ihmetteli miten epilepsia puhkesi vasta nyt.
      Pikkukohtaukset jatkuivat kuitenkin lääkkeestä huolimatta.
      Eläinlääkäri sanoi että meidän kannattaisi viedä koira tutkimuksiin eläinsairaala Aistiin ( aivosähkökäyrään ja magneettikuviin) tai sitten harkita koiran lopettamista.

      Päätimme viedä koiran Aistiin jossa selvisi että
      koiralla on pieni aivokasvain.
      Lääkkeeksi saimme Prednisolonia.
      Sen jälkeen kun lähdimme Aistin ovesta ulos, koiralla ei ole ollut yhtäkään kohtausta.

      Koira voi nyt hyvin, tosin on hiukan väsyneempi ja juo enemmän kuin ennen.
      Eläinlääkäri sanoi että se johtuu noista lääkkeistä ennenkuin elimistö tottuu niihin.

      Koiran ennuste on varauksellinen koska kasvain on todennäköisesti edistyvä.

      Teillä tosiaan kyse saattaa olla korvatulehduksesta mutta suosittelen soittamaan ainakin tuonne Aistiin mitä mieltä he ovat.
      ( Googleta Eläinsairaala Aisti, niin saat yhteystiedot)

      • meillä kyse...

        ...kylläkin ulkokorvan tulehduksesta joka on osoittautunut erittäin ärhäkäksi ja sitkeäksi.

        Koirani alkoi yllättäen oireilemaan toista korvaansa n.2,5 vkoa sitten.
        Vein koiran päivystykseen ja koiralla oli ärhäkkä tulehdus vain toisessa korvassa toinen oli terve.

        Korvasta löytyi 2 eri bakteeria sekä hiivaa.

        Lääkkeeksi tipat korvaan ja laajakirjoinen antib.sekä kontrolli vkon päähän.

        "korvatöhnä" laitettiin viljelyyn ja yllätysyllätys ei meinattu löytää antib. joka nitistäisi tulehduksen.

        Kontrollissa edelleen bakteerikasvua ,vaihdettiin vahvempi antib. lisättiin kortisoni ja edell. tipat korvaan sekä kontrolli 10 pvän päähän.

        Nyt käytiin ja tulehdus oli taltutettu mutta pikkasen oli vielä töhnää .Ellääkäri oli sitä mieltä että jatketaan 10 pvää antib. ,kortisoonia sekä korvatippoja että korva varmasti on parantunut.

        Tällä koiralla korvatulehdus oli ensimmäinen (7v) ja heti näin ärhäkkä :( ?

        Olen mielestäni onnekas että osui kohdalle ell joka heti ekasta käyntikerrasta tutki ja hoiti koiraani noin perusteellisesti.

        Jos aloittajan koiralla on edelleen kyse välikorvan tulehdusesta niin kannattaa varmaan varmistaa että tauti on myös taltutettu eikä jää taas muhimaan.
        Voisi olla hyvä pyytää jatkokuuri vaikka tilanne olisikin jo rauhoittumaan päin.

        Tietenkin jos kyse on jostain vieläkin vakavammasta sairaudesta niin hoito on ihan toinen juttu.


    • neena76

      meillä ihan samaa huimausta , naaman nykimistä ,tärinä kohtauksia jotka kestää muutaman sekunnin..kaatuilee kun ravistaa päätä jne...ollut jo n.vuoden aina antibiootti kuurin jälkeen parempi(kuurit ovat pitkiä).koirani on niin vanha 14 vuotias että niin kauan kuin muuten kunnossa hoipertelu on vain sen ominaisuus...vanhuuttaa se ei varmaan enään kokonaan palaa normaaliksi.eläinlääkäri ei ole koskaan ollut varma mikä sitä vaivaa,mutta kun anibiootti auttaa niin luultavasti se välikorvan tulehdus.meillä on vaikuttanu parantavasti sellanen läke kuin clavubactin 250mg

    • KoirukkaParka

      Hej! Oma söpöliini yhtäkkiä menetti kuulon ja näkökykyå - ja sai hoipertelukohtauksia 1 kertaa viikossa. Tämä meni kuitenkin ohi minuuteissa. Ikää jo kunnioitettavat 12 v- pian 13 v. Haukkui myös kovaa eikä lopettanut vasta kun kuono kädellä hellästi suljettiin ja sanottiin hiljaa.
      Yhtenä aamuna ei päässyt jaloilleen - ei ruokahalua- janoa - hoiperteli kuin kännissä ja kaatuili . Kiersi kehää hoiperren ja sai pissatuksi. Silmät tekivät edestakaista liikettä. Lääkäriin - kuvat sydän ja keuhkot/ maksa, munuaiset,veriarvot - vähän sydämessä varjoa, mutta sydämen vajaatoimintaa ei epäilty - ei sivuääniä auskultoidessa. Koira lisäksi yski öisin ja aamuisin sekä leikkipuuskan jälkeen. Oli leikkinyt kymmenen minuuttia aivan normaalisti ennen seuraavan aamun horjumista!
      Epäiltiin välikorvantulehdusta - kunnon 4 vkon kuuri - vaikkakin veriarvot ok ja tulehdusarvot eivät olleet koholla. Aistiin kehoittivat menemään neurologille - jos ei antibioottikuuri auta. Myöskin ikääntyvien koirien huimauskohtauksia epäiltiin olevan. Joka tapauksessa kun koira näin yhtäkkiä meni alas - kasvain tai sydämen vajaatoimintaa voisi epäillä - mutta sisäkorvantulehdus on aina ensisijainen hoidettava! Munuaisiin levinneestä tulehduksesta voi myös mennä takajalat alta samoin punkin aiheuttamasta pistoksesta. Oman koiran tapauksessa uskominen ja kakominen oli aina leikkipuuskan jälkeen ja aamuisin ja öisin loppuvaiheessa ennen lääkäriinmenoa kun jalat meni alta ja huimaus alkoi. Sydämen vajaatoimintaa eikä muitakaan samoin oirein ilmaantuvaa ei saa koskaan jättää hoitamatta . Huom. Välikorvantulehdus ei todellakaan haise! Oireina oli myös kakoilu ja 'ilman'oksentaminen

    • Anonyymi

      hei,toissapäivänä huomasin että koiralla oli tasapainoongelmia ja korva haisi pahalle,raapii korvaa ja kävelee pää vinossa,juostessa ei huomaa ongelmaa

      • Anonyymi

        Lääkäriin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2803
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      73
      2576
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2121
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1489
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1449
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1413
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe