Kysymyksiä Soulista

saara

Suunnittelemme Etelä-Korean/Soulin matkaa. Osaisikohan joku vastata seuraaviin kysymyksiin tai edes joihinkin näistä:
- miten Soulissa pärjää ilman Korean kielen taitoa eli englannin kielellä? Esim. kaupoissa ja ravintoloissa asiointi? Entä taksikuskit, jos annamme lentökentällä hotellin nimen ja osoitteen länsimaisin kirjaimin kirjoitettuna, pääsemmekö helposti perille?
- minä kuukausina hirmumyrskyjä ja taifuuneja yleensä esiintyy, onko jo kesäkuussa tyypillistä?
- millainen on hintataso ostosten, ruoan ym. suhteen?

Kiitos neuvoista!

7

6402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rennosti

      Katukyltit ovat korean lintuhäkeillä sekä meidän kirjaimilla.

      Yleistarpeeseen; Kannattaa ostaa sieltä englanti-korea-englanti sanakirja. Englantia kannattaa käyttää yksinkertaistettuna, mutta ottamalla mielikuvitus mukaan; Hyvin pärjää

      Taxi löytänee perille loistavasti ko kirjoituksella-joskus jopa hieman englantia haastavat. Soulissa ei taifuuneja/hirmumyrskyjä juurikaan-vettä saattaa syksyllä sataa rankastikin. Kesäkuussa saattaa olla perätiu 35C ja kuivaa.

      Mukavaa matkaa!

    • Sini-Lintu

      Korealaisten englannin kielen taito on kyllä maailman huonoin. Oikeasti! Silti Koreassa pärjää ja miksei pärjäisi. Ei kielitaitoa tarvita ostosten ostamiseen tai ruokalajien tilaamiseen.

      Lentokentällä on hyvin ystävällinen turisti-infomaatio (jossa puhutaan englantia). He varmaan pystyvät kääntämään hotellin osoitteen korean kielelle. Ja todennäköisesti korean kielisen osoitteen saa myös hotellien sivuilta. Keskustaan pääsee myös hyvin helposti ja yksinkertaisesti bussilla.

      Hintatasoltaan Korea on kukkarolle sopiva ja hinta-laatusuhde kauttaaltaan on hyvä maassa. Ateriat maksavat alkaen kolme euroa paikallisissa pikkuravintoloissa. Korealainen ruoka on taivaallista! (Usein myös tulista.)

      Seoul on ollut minun maailmanreissuillani yksi positiivisimpia yllättäjiä!

      • matka suunnitteilla

        Tietääkö kukaan hinta/laatu-suhteeltaan hyvää keskiluokan hotellia Soulista? Hotellin tulisi olla mielellään keskustan alueella tai ainakin läheisyydessä. Kolme tähteä ja alle ok. Hinta ei mielellään yli 60 €/yö yhden hengen huoneessa.

        Joidenkin hotellivälitysfirmojen kautta olen katellut hotelleja, mutta kovin tuntuvat olevan kalliita... Ja toki hienoja!


      • Jumppajamppa

        Tarkennuksena mainittakoot, että lentokentältä Soulin keskustaan on aika pitkä matka ja jonkinlainen bussi on ainoa järkevä kulkine - ei siis vaihtoehto minusta. Bussit tosin voi olla jotain "limusiini" tyyppisiä, eli pienehköjä pikkubussintapaisia isoilla ja mukavilla penkeillä.

        Kielitaidossa totta on tuo - luultavasti maailman huonoin englannin kielitaito, heti kiinalaisten jälkeen.

        Soul on minustakin yksi iloisimmin yllättäneistä paikoista missä olen käynyt. Ihmiset on ihan oikeasti ystävällisiä ja hommat hoituu hymyssä suin vaikka kieli ei yhteinen olekaan :)
        Onneksi Finnair alkaa suorat lennot sinne kesäkuussa.


      • hontô
        Jumppajamppa kirjoitti:

        Tarkennuksena mainittakoot, että lentokentältä Soulin keskustaan on aika pitkä matka ja jonkinlainen bussi on ainoa järkevä kulkine - ei siis vaihtoehto minusta. Bussit tosin voi olla jotain "limusiini" tyyppisiä, eli pienehköjä pikkubussintapaisia isoilla ja mukavilla penkeillä.

        Kielitaidossa totta on tuo - luultavasti maailman huonoin englannin kielitaito, heti kiinalaisten jälkeen.

        Soul on minustakin yksi iloisimmin yllättäneistä paikoista missä olen käynyt. Ihmiset on ihan oikeasti ystävällisiä ja hommat hoituu hymyssä suin vaikka kieli ei yhteinen olekaan :)
        Onneksi Finnair alkaa suorat lennot sinne kesäkuussa.

        Onko englannin kielitaito todella huono? huonompi kuin saksassa? ymmärtäminen oli vaikeaa kun ei saksaa osannut että miten sitten koreassa?


      • calapuicco
        hontô kirjoitti:

        Onko englannin kielitaito todella huono? huonompi kuin saksassa? ymmärtäminen oli vaikeaa kun ei saksaa osannut että miten sitten koreassa?

        @hontô: Saksassako huono englannin kielitaito. Eikait. :D


    • LILbab

      Kohta taas Etelä-Koreaan matkaamaassa, ja tämä nyt neljäs kerta joten luulisin että voisin vastata muutamaan kysymykseesi.

      Ensinnäkin, vaihda Korean Woneja kotimaassa. Näin Incheonin lentokentällä voit kätevästi ostaa bussilipun, bussilipun myyntipisteestä ja päästä heti kohti Soulia.Lippu Muistaakseni 7,500 Wonia, matka aika n. 45 min -1½ h. Bussilinjoissa kuulutukset, joten ota selvää hotellin sivulta, mikä Limusiini bussin pysäkki on lähin. Taksia en kentältä suosittele, kallis n (50000-70000 ruuhkasta riippuen), kielitaidottomia. Bussit siistejä,ilmastoituja,tv:t jne. Muutenkin kannattaa muistaa että Koreassa on kaksi taksiluokkaa, tavallinen ja deluxe (mustat taksit). Deluxet luonnollisesti kalliimpia.

      Itse en enää yövy hotelleissa Sooulissa, vaan motelleissa. Hinnat n. 30 €/yö ja oma makkuhuone ja olohuone, 42 tuuman telkkari, kylpyamme, suihku, lämmitetty sänky, keskustasijainti, ilmainen minibaari jne. Tosin, saatavuus vain paikan päällä. Yleensä varaan 1 yöksi netistä hotellin, etsin lähistältä parhaan motellin ja vaihda siihen!

      Kielitaito on yleisesti todella huono, mutta metrot, kuulutukset,kyltit, yms. opasteet ovat englanniksi joten kulkeminen helppoa. Ihmiset ystävällisiä ja yrittävät auttaa vaikka eivät kieltä osaisikaan. Kieilitaidon suhteen paljon alueellisia eroja, ja nyt puhun siis vain Soulista. esim. Meyng-Dong, Gangnam, Mapo, yms. trendi/rikkaat alueet, on paljon kielitaidollisia, mutta muualla saattaa olla vaikeampaa. Ongelma on siinä, että koulussa opsikelevat kieltä paljonkin, lähinnä kielioppia, mutta eivät puhumista ja ovat sen suhteen erittäin ujoja.

      Hintataso yleisesti edullinen, ja jos haluat päästä kaikista edullisemmilla mutta laadukkaalla tasolla,varaudu runsaaseen käteisen määrään. Parhaat shoppailupaikat mielestäni ovat undrground shopping centereitä, joissa aina ei käy kortti vaan käteinen -mutta hinnat ovat edullisia. Kanttaa myös katsoa missä shoppaa, sama tavara Gangnamissa voi muualla olla -20% halvempaa, sama pätee ruuan suhteen. Muuten kortit käyvät yleisesti esim. ravintoloissa.

      Ruoka tosiaan hyvää, ja halvalla pääsee mutta niin kalliillakin, kaikki korealainen yleisesti halpaa - mutta jos menet esim. fiinimpään italialiseen, maksat enemmän kuin suomessa. Pullo sojua ravintolassa n. 2,5 €, pullo viiniä (euroopplaiasta) n. 50 €. Siis hintataso vaihtelee - mutta yleensä edullinen.

      Olin elokuussa, pahimpaan taifuuni aikaan, ja ei ainakaan sillä kertaa ollut hätää. Ainoastaan tuntui lentokoneessa välillä Busan-Fukuoka kovana turbulenssina. Luulisinkin että juuri Busanissa taifuunit ovat pahempoia kun esim. Soulissa ja varsinkaan kesäkuussa ei pitäisi olla hätää.

      Jos kesäkuussa Souliin menette ja aikaa on, suosittelen ottamaan KTX junan Busaniin (2. suurin kaupunki). Saatte myös rantalomaa samalla.. Busanissa useita upeita rantoja! Oikeen hauskaa matkaa. Itse lähden kohta kirsikkapuita ihmettlemään ja ystäviä tapaamaan, neljäs kerta vuoden sisään, Koreasta ei saa tarpeeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe