tietoa jos joku

voisi antaa

Millaisia oireita keliaakikoilla yleensä on?

itsellä ollut vatsakipuja reilun kuukauden ja turvotusta ja täyden olon tunnetta vatsassa mutta ei muita oireita. Lääkärit ei tunnu tietävän mistä ne vaivat voisivat johtua ja olen niin väsynyt ramppaamaan lääkärissä kun jouduin ramppaamaan siellä jo ennen tätä vaivaa erään toisen vaivan vuoksi.

Kiitos jos joku viitsii vastailla.

5

636

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • huifikka

   Oireita voi olla hyvin monenlaisia. Turvotus on yksi aika yleinen ainakin. Voisit kysyä voisitko päästä verikokeeseen josta otettaan keliakian vasta-aineet. Se antaa ainakin suuntaa ja jos on aihetta jatkaa tutkimuksia menet biopsiaan.

   Jaksamista oireiden selvittelyyn ja pysy kovana niiden lääkäreiden kanssa.

  • gluteeniton täti

   Kai sinulta nyt jotain testattu on?? Eiköhän laktoosi-intoleranssi ja keliakia ole niitä ensimmäisiä jotka testataan. Voithan itse kokeilla, ruoka-aine kerrallaan jätät pois ja huomaat että mistä oireet johtuvat. Mutta! Jos huomaat oireiden tulevan viljoista, hanki diagnoosi ennen kuin siirryt pysyvästi gluteenittomalle ruokavaliolle!!
   Vatsakipusi voi johtua käytännössä melkein mistä tahansa, keliaakikkojen oireet myös vaihtelevat paljon.

   • Toinen Täti

    Kysyisin, että kuinkahan kauan gluteenipitoisen tuotteen nauttimisesta tulee ensimmäiset oireet? Ja missä järjestyksessä? Tuleeko turvotus esim eka jonka jälkeen ilmavaivat vai miten?
    Itsellä alkaa turvottaa noin kolme tuntia ruokailun jälkeen mutta ilmavaivoille en vielä ole havainnut "aikarajaa". Olisi helpompi testailla jos tietäisi suurin piirtein, että millon mikin vaiva pitäisi ilmestyä.


   • yksilöllisiä
    Toinen Täti kirjoitti:

    Kysyisin, että kuinkahan kauan gluteenipitoisen tuotteen nauttimisesta tulee ensimmäiset oireet? Ja missä järjestyksessä? Tuleeko turvotus esim eka jonka jälkeen ilmavaivat vai miten?
    Itsellä alkaa turvottaa noin kolme tuntia ruokailun jälkeen mutta ilmavaivoille en vielä ole havainnut "aikarajaa". Olisi helpompi testailla jos tietäisi suurin piirtein, että millon mikin vaiva pitäisi ilmestyä.

    Eipä ole selkeää oirelistaa eikä järjestystä, mitä kenellekin tulee koskakin mistäkin ruoasta. Ehkä siksikin keliakiankin diagnostosointi vie aikaa ja monesti monta muuta asiaakin tutkitaan ennen sitä.


  • laiheliini

   Hyvin monenlaiset oireet ovat mahdollisia: väsymys, ilmavaivat, eriasteiset vatsakivut, ripuli, ummetus mm. Itse olin oireeton ja keliakiani löytyi ramahtaneen hb:n aiheuttajana.

   Neuvoni on, että älä ala kokeilla mitään viljojen poisjättämista ennenkuin olet käynyt verikokeissa (myös laktoosi ja maitoproteiini) ja mahdollisesti myös tähystyksessä. Muuten oikeaan vastaukseen on mahdoton päästä, koska veriarvot ja suolinukka alkaa korjaantua oikean ruokavalion myötä ja siksi mahdollinen keliakia ei enää näy sen kummemmin verikokeessa kuin tähystyksessäkään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Syöksit minut syvälle masennukseen

   Olit se suurin syy suruuni, jos olen rehellinen. Mutta ethän voinut tietää. Et voinut tietää, että poljit rikkimennyttä. Mielestäni et ollut rehelline
   Ikävä
   229
   1759
  2. Entä jos me törmätään mies

   Sattumalta joskus?
   Ikävä
   46
   1049
  3. Horoskooppi: Skorpionilla maltti on valttia, rapu kohtaa muutoksia, leijonalle apua epävarmuuteen...

   Uskotko horoskooppeihin? Lue tästä päivän horoskooppi ja katso, pitääkö se paikkaansa... Klikkaa: https://www.suomi24.fi/viihde/horoskooppi-skorpion
   Viihde ja kulttuuri
   14
   964
  4. Ökymenoa Monacossa! Valtteri Bottas esittelee harvoin julkisuudessa nähdyn Tiffany-rakkaansa tv:ssä

   No nyt on ökyä… F1-kuski Valtteri Bottas kutsui Maria Veitolan yökylään luksuskohteena ja rikkaiden asuinpaikkana tunnettuun Monacoon. Tiedossa mm.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   929
  5. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   235
   877
  6. PERUSSUOMALAISET HALPA-HALLILLA

   On varmaa tietoa, että huomenna lauantaina on Haapaveden Halpa-Hallin edessä klo 10 alkaen tavattavissa perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaita läh
   Haapavesi
   164
   782
  7. Neljä lasta! Minttu Murphy-Kaulanen rehellisenä uusperheestä Sampon kanssa: "Me ei olla pidetty..."

   Lapset on lahja. Tsemppiä suurperhe-elämään Minttu ja Sampo! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/nelja-lasta-minttu-murphy-kaulanen-rehellisena-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   752
  8. Muistatko kun sähläsin

   Edessäsi nainen? Hienomotoriikkakin sakkasi katseestasi ♥️
   Ikävä
   47
   723
  9. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   259
   691
  10. Mitä jos...

   Lähdetään autoajelulle joskus. Puhutaan aamuyöhön ja katsotaan voisimmeko olla joskus "me". Sopisiko tämä miehelle? PS. Minä ajan, koska sinä ajaisit
   Ikävä
   52
   641
  Aihe