Kuinka paljon slp

tarttee liikuntaa?

Ollaan harkittemassa suomenlapinkoiraa, mutta liikunta mietityttää. Riittääkö noin 2h lenkitys päivittäin? (aamuisin ja iltaisin 15-30 min) ja päivän pitkälenkki 1h:sta eteen päin? Tietysti viikonloppuisin yms paljon pidempiä lenkkejä.

Tarvitseeko vielä jonkin harrastuksen? Ollaan ajateltu kokeilla koiranäyttelyitä, tokoa ja agilityä :) Ensimmäinen koira nääs, niin pitäähän kokeila että millaisia ne koiraharrastukset on.

2

342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • slk

      Moi!
      Meillä on nyt reilu 10kk ikäinen lapparipoitsu,joka on aikamoinen elohopea. Lenkille on lähdettävä,satoi tai paistoi! Jos ei edes pientä lenkkiä tehdä,niin sitten ollaan levottomia ja energiaa purkautuu herjuutena... Aamulla tehdään pieni rauhallinen n.20 min kävelylenkki. Maalla kun asutaan niin päivällä saa olla irti pihalla ja juoksennella oman mielen mukaan. Illalla sit tahtoo virtaa vielä löytyä,silloin tehdään reilun puolentunnin reipas kävelylenkki. Koirasta kyllä näkee milloin se on väsynyt ja milloin kannattaa huilia. Alussa toki ihan vaan lyhyitä kävelyitä. Opettelua on meilläkin kun on ensimmäinen koira.
      Nyt ollaan menossa ekaa kertaa näyttelyyn ja hieman jänskättää! Katotaan nyt miten menee ja tuleeko käytyä enemmänkin näyttelyissä. Koirakoulun penturyhmässä oltiin jonkin aikaa.Se oli ihan mukavaa,mutta sit se jäi. Tottelee kuitenkin melko hyvin ja on melko helppo kouluttaa. Mutta kun joku asia tuntuu olevan kiinnostavampi kuin minä,niin ihan sama mitä teet. Tottelen kun huvittaa ;) !
      Onnea pennun hankintaan!

    • Lappalaiskoiriensa ihminen

      Kyllä se 2 h lenkitys on ihan oikein hyvä määrä lenkkiä jos sen vaan "elävässä elämässä" saa aikaiseksi. Hirveän moni koirareppana joutuu tyytymään nurkalle pissatuksiin ja minilenkkeihin.


      Suomenlapinkoira menee erittäin hyvin ns kotikoirana useimmiten, mutta ota huomioon että pennusta ei koskaan voi vannoa minkäluonteinen siitä tulee. Joku koira voi tarvita enempi jotain aktiviteettejä, kun taas monet on kovin tyytyväisiä sohvakoirina ihmistensä keskellä jos saavat oleskellä ja saavat kunnon lenkit.
      Asiasta voi vähän saada viitettä siitä millaisia pentueen vanhempien kerrotaan olevan. Jos ne on rauhallisia tasaisia mietiskelijöitä tai jos ne on kovin eläväisiä ja vilkkaita ja toimeliaita.


      Mieti ennemmin omia halujanne mitä koiran kanssa tahdotte, ja kerrot sitten sen kasvattajalle/kasvattajille, kyselet onko pentueessa soveltuvaa pentua. Etsi sellainen kuin teidän perheeseen sopii, äläkä yritä esim. sopeutua itse siihen mitä jollain nettipalstoilla esitetään joku rotu olevan. Ja kasvattajia on paljon: varmasti löytyy teille sopiva pentu, jollei pidä hirveätä kiirettä ja malttaa kysellä ja odotella sitä juuri oikeaa.


      Ihminen voi ajatella rehellisesti viitsivänsä niin ja niin kun innostuu vaikkapa jostain harrastuksesta, mutta niin se vaan on, että niitä käydään joku kerta ja sitten tulee flunssa tai joku kiire, ja siihen se jää. Tai jos koira ei heti ala superäkkiä oppia tms. .

      Harrastaa voi jos koirasta sitten siihen on ja taipumuksia ja sellaista mikä molemmista kivaa, mutta se ei ole mikään pakko.


      Eli kannattaa miettiä miten paljon itse todella on innostunut jostain ns aktiivi-koiraharrastuksista vaiko eikö niinkään.

      Meillä ei ole ollut lappalaisissa sellaisia itsellä, jotka olisivat "tarvinneet" "harrastusta". Niiden harrastus on ihmistensä kanssa olo. Muunkinlaisia kuuluu olevan ja kun juttelee kasvattajan kanssa, kyllä se sillä selviää !

      Ja kokeile ihmeessä niitä harrastuksia kaikin mokomin sen verran kuin kivalta tuntuu itsestä - ja koirasta !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      426
      2981
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      101
      2324
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      351
      2036
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1913
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1777
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1217
    7. 158
      1212
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      96
      1144
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      937
    Aihe