Apteekin keliakiatesti?

Tiina Testaaja

Kuinka luotettava pidätte reseptivapaana ostettavissa olevaa keliakiatestiä? Onko kokemuksia, pitikö tulos paikkaansa?
Onkohan missään julkaistu testituloksia kyseisen testin luotettavuudesta?

Itse tein testin. Negatiivista näytti. Oireet kylläkin juuri keliakian oireita vastaavat. Toivottavasti on kuitenkin jotain muuta kun keliakiaa, rajoittaa niin paljon syömistä. Tässä nyt pähkäilen, että onko testiin luottamista? Tein testin itselleni "helpotukseksi" ennen lääkärille menoa. :)

10

10651

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • testattu on

   Keliakiaa ei todettu lääkärillä verikokeesta
   ja tuo apteekin testi antoi saman tuloksen ja
   silti epäilen keliakiaa olevan juuri ruokavalion
   perusteella. Tähystyksessä en ole käynyt....

   • dfaga

    Et voi sanoa testin olevan epäluotettava, jos antoi kerran saman tuloksen kuin lääkärin verikoetesti.
    Mutu-tuntumat on ihan eri asia.
    Sitäpaitsi, jos nyt olet gluteenittomalla ruokavaliolla etkä ole käynyt vatsatähystyksessä, et tule ikinä saamaankaan todellista tulosta keliakiastasi (jos sinulla sellainen on)
    Muistelen, että apteekin testi oli yli 90% luotettava keliakian toteamiseksi!


   • asdfasdfasdf2

    Hei,

    Kyseessä voi olla hiivasyndroomakin, joka aiheuttaa yliherkkyyttä em. viljoille. Itse en enää ole saanut gluteiinista vatsakramppeja, kun aloin juoda ionisoitua vettä minimi 3 litraa päivässä ja 1 tl:n käsittelemätöntä merisuolaa päivittäin veteen. Suola poistaa tunnetusti hiivaa. Tein juuri apteekista ostetun testin ja se näytti negatiivista. Suvussamme on ollut paljon vatsaoireita. Jos on hiivasyndrooma esim. psyllium on hyvä lisä myös, samoin maitohappobakteerit.


  • kyseisen testin

   Tein siis tuon apteekin keliakiatestin, negatiivista näytti. Nyt on kuitenkin alkanut epäilyttämään tuon testin luotettavuus uusien oireiden ilmaannuttua. Minun oireita ovat:
   - kamalat ilmavaivat, yök sitä hajua
   - ripuli, yleensä aamuisin
   - turvotus
   - hampaiden kiilteen häviäminen
   - suussa afta
   - ärtyneisyys
   - väsymys

   Nuohan on aika yleensä keliakian oireita, eikö niin? Pakko kai se on tilata aika lääkärille, vai mitä sanotte, onko aiheellista? Testi näytti kuitenkin negatiivista, eli onkohan tuo lääkärille meno sitten ihan turhaa..

   • Makaka

    Kuulostaa Crohnin taudin oireilta..


  • mailu

   Olen epäillyt itselläni keliakiaa jo jonkun aikaa. Ostin apteekista testin ja näytti negatiivista tulosta. Menin kuitenkin lääkäriin, ja verikokeiden olikin yllätyksekseni positiivinen, eli vasta-aineita löytyy. Nyt siis odotellaan gastroskopiaa, missä lopullinen tulos varmistuu. En siis voi pitää apteekin testiä täysin luotettavana.

   • mailu

    siis verikokeiden tulos..


  • 30+

   Moi,
   mulla kanssa negatiivista näyttää, mutta oireet on samat ja niin epämiellyttävät, ollut jo monta vuotta, että meen testituloksesta riippumatta lääkäriin, eka verikokeisiin. Lopetin tyhmyyksissäni, luonnollisesti, viljat, kun niistä tuli huono oli noin kuukausi sitten kun ymmärsin, että täähän mua vaivaa, ja olotila parani heti kahdessa viikossa. Nyt sitten pitää saada ohutsuolen nukka takisin kurakuntoon testiä varten. Oh, että harmittaa tällainen rääkkäys.

  • luotan testiin

   Meillä on tehty neljä testiä neljälle eri ihmiselle. Sen jälkeen kaikki on testattu myös terveyskeskuksen verikokeella. Tulokset ovat samat (yksi positiivinen) joten luotettavana pidän apteekin testiä.

   Minun (ei keliakiaa) mahavaivani helpottuvat kun vähennän leivän ja sokerin syöntiä. Vaivat katoavat (!) kun karppaan, mutta en jaksa sitä ruokavaliota kovin pitkään :). Mahavaivaa on monenlaista.

   • asdfasdfasda2

    Karppauskin auttaa hiivasyndroomaan...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   170
   2393
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1796
  3. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   5
   1423
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   126
   1135
  5. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   975
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   369
   954
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   321
   919
  8. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   80
   857
  9. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   51
   838
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   698
  Aihe