Matkailuautolla Eurooppaan

ajah

Hei!

Tarkoituksenamme olisi lähteä perheen kanssa kesälllä matkailuautolla Keski-Eurooppaan. Määränpäätä ei vielä tiedetä, kuitenkin menemme joko Via Balticaa tai sitten Ruotsin kautta.

Mitä ensikertalaisen kannattaa huomioida matkailuautolla reissatessa? Miten helposti leirintäpaikat löytyy? Entä millaisella budjetilla noin viikon reissu edullisimmillaan taittuisi?

23

8572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reittejä on niin monta!

      Me menemme kesäkuussa Naantali-Kapellskär yövuorolla joka maksaa 7,4m autolla 2 henk edestakaisin 400 euroa.
      Vähän halvempi päivällä.
      Sieltä ajetaan Malmö ja siitä sillalla yli Tanskaan josta suunta Röby/Puttgard. Silloin ollaan Saksassa.
      Tanskan silta maksaa suurinpiirtein sama kun laivalla yli eli noin 800 SKR.
      Varaa rahaa mukaan ainakin 2000 euroa, riippuu tietysti siitä missä käyt. Jos käytte Legolandissa ym huvipuistossa fyrkkaa palaa.
      Leirintäalueet löydät netistä ja hinta on noin 15 euro/yö.
      Älä mene ilman kartta jossa löytyy leirintäalueet sillä ne ei juuri ole merkattu isojen teiden varsilla. Leirintäkirjanen saat ainakin suurimmista kirjakaupoista ja Autoliitosta.
      Viikossa kerkii nähdä paljon jos nousee aamulla ja ajaa joka päivä jonkinverran.

      Me ollaan nähty Ruotsia niin paljon että ajamme suoraan Kapellskär Puttgard ja siitä Lubeck leirintäalueelle eka päivä, Eli noin 990km.

      • B.B.Virtanen

        Tässä oli hyvä selostus ja kustannuspuolikin tuli aika tarkkaan esiin. Olen itse löytänyt yhden ainoan campingin, johon riittää 15e, yleensä rahaa menee 20-30e. Joku viiden tähden alue saattaa pyytää sesonkina 40e.

        Jos aikaa on käytettävissä todellakin vain viikko, unohtaisin Via Baltian ja losottaisin edellisen kirjoittajan tapaan Pohjois-Saksaan ja ajelisin sitten sitä sinne tänne. Pohjoinen Saksa on erittäin tiheään asuttua meikäläisittäin katsoen ja viehättäviä pikkukaupunkeja ja kyliä riittää muutaman kilometrin välein. Hyvä vinkki on pysyä alueelle (siis Saksaan) saapumisen jälkeen kokonaan pois moottoriteiltä eli autobahneilta. Maanteitä ajaessa tulevat nämä asutuspaikat tutuiksi, autobahnit kulkevat kaukaa ohi.

        Saapuessasi Saksaan aloita heti Fehmarnin saarelta, jonne Tanskan Rödbystä saapunut laiva rantautuu Puttgardeniin. Hetikohta sataman jälkeen suunta kohti Burgin pikkukaupunkia ja loma voi alkaa! Saksan pohjoisosassa katsotte vaikka Lyypekin, Hampurin ja ristikkokaupunki Cellen Hampurista etelään ja matkan varrella muutaman pienemmän kohteen niin eiköhän siinä ala olla.

        Mutta että oikeastiko vain viikko? Jos laivamatkoihin ja siirtymiin lasketaan vuorokausi Suomesta Saksaan, jää perille noin viisi päivää. Kannattaa miettiä, kannattaako. Jo 10-12 päivän lomasta saa aika paljon enemmän irti (lue: on tuplaten aikaa olla perillä jos on 12 pv reissussa).

        Ryanair lentää Pirkkalasta Bremeniin alk. 10e/hlö/sivu eikä siellä voi hotellihuone 5 pv:ksi ihan kauheita maksaa. Ja jos Bremenistä vuokraisi auton niin ehtisi siinäkin Pohjois-Saksaa näkemään. Luultavasti olisi paljon halvempaa ja ennen kaikkea, helpompaa, kuin asuntoautolla vastaavan mittaisen reissun teko.

        Hyvää matkaa kuitenkin, miten reissunne toteutattekin.



        -B.B.Virtanen


    • reissulla en kyllä lähtis Tanskaa kauemmas, mitä iloa on istua autossa ja katsoa ohi kiitäviä kaupunkeja ja nähtävyyksiä. Tai jos menet via balticaa niin vain itämeren kierros, pohjois-saksa ja ruotsin kautta kotiin. Lue vaikka tuo
      http://www.gigantti.fi/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/El_DisplayProductInformation-Start;pgid=D6ez6oZKCVlSR0EjF5FBwx1q0000W6wN94ZZ;sid=JM547HMiRI147DRNm9Cx6pLh0QxNuYbgEZs=?ProductID=pJ7D4QFHaREAAAEOOzVCGhka&CatalogCategoryID=9lfD4QFHysIAAAEOhVg03xil


    • leirintäalue tiedot
    • autolla

      unohda baltica, tosi hullu liikenne, ainakin puolan rajojen sisäpuolella, pieni huono tie, rekkoja tulee kurveissa 2rinnan vastaan ja busseja, jos ajat kolarin 100 varmasti olet väärässä, huoltoasemat perseestä jos ei ole sloteja taskussa niin mikään ei toimi, varsovan ympäristössä paljoin tietöitä jne.... tämä on koettua faktaa ja kaikille hölmöille jotka riipii tähän älyttömiä vastauksiaan, niin menkää ajamaan reitti läpi!!!!!!

      • Arska

        -94 ensimmäisen kerran keskieurooppaan Via Balticaa, tiellä ei ollut tuota nimeä vielä. Olemme kulkeneet Via Balticaa pitkin kymmenkunta kertaa vuosien aikana, alussa oli "ongelma" kun tienviitat eivät näkyneet eikä heijastaneet pimeässä. Meillä ei ole ollut ongelmia liikenteessä Puolassakaan, kun muistaa että maassa maan tavalla. Puolassa ajellaan yleensä ylinopeutta parikymmentä kilometriä tunnissa yli rajoituksen, elikkä nilkka suorassa!!!!


    • defrost74

      Olet(te)ko aikaisemmin liikkuneet matkailuautolla? Jos se ei ole entuudestaan tuttua, olisi varmaan parempi harjoitella sitä ensin kotimaassa. Jos matkailuautoilu on tuttua, niin ei siinä ole mitään, samat säännöt toimii Euroopassakin. Halvin tapa viettää autoloma Saksassa on varmasti tuo ehdotettu halpalento Saksaan ja sitten vuokra-autolla. Viikko ei kokemuksen mukaan riitä haluamaasi Saksan matkaan.

      Mukavaa reissua!

    • joku

      jääkää Ruotsiin. Sielläkin on nähtävää ja koettavaa sekä suomalaiseen tapaan paljon järviä joissa polskutella.

    • ei kiinnosta

      jos viihtyy pari viikkoa pienessä tilassa koko perheen kanssa ja ajaa autolla ihan kipeäksi itsensä sillä helposti 5000 km tulee siinä ajassa. Se on 2 viikon matkalla 500 km joka päivä pakettiautolla? Ja että lauttamaksut ja siltamaksut ovat tosi kalliita ja Viron kautta on turvallisuus siinä ja siinä. En lähtisi itse mutta kuka menee millläkin mutta minua ei kiinnosta enää.

      • sorry but wour

        but you bonjour inter. what hare bankal restal himmee unzc koht tulre. wiksi sinull olla no intersatte we koht. zas casj tilka goofd land.

        WELCOME!


    • Jos haluaa lomailla eikä kilpa-ajaa niin viikossa ei juurikaan minnekään kerkiä. Omalla ensimmäisellä karavaanarireissullani Eurooppaan olin asettanut päämääräksi Venetsian joka sitten toteutuikin. Aikaa oli 3 viikkoa ja huomasin sen olevan aika lyhyt aika ainakin omalla tyylilläni. En mitenkään pystynyt ajamaan sinne suoraan ja takaisin. Poikettua tuli hyvin moniin paikkoihin, uutta kun oli paljon, ja siinä se aika vierähti.

      Eli varaa aikaa, varsinkin perheen kanssa. Homma on erilaista kuin lentämällä Kanarialle ja takaisin, siinä kun ei juurikaan voi poiketa välillä mihinkään.

      Budjetti riippuu aivan tavoistasi, suurimmat pakolliset kulut ovat polttoaine, leirintä ja laiva- ja siltamaksut. Jos käytät ravintoloita ruokailuun maksaa se enemmän kuin jos kokkailet itse. Myös nähtävyyksien pääsymaksuihin tulee varata valuuttaa. Voit kuitenkin olla varma siitä, että rahaa kuluu eikä kannata lähteä ilman vararahastoa liikkeelle lainkaan. Polttoaineet saa yleensä luottokortilla mutta jotkut leirintäalueet ja halpakauppaketjut vaativat käteistä joten molempia pitää olla.

      Lauttojen ja leirintäalueiden hintoja voit etukäteen selvittää netistä. Jos menet ruuhka-aikaan heinäkuussa voi etukäteisvarauksista olla hyötyä.

    • Teemuna

      Kierrelkää virossa, siellä on nähtävää ja koettavaa vaikka kuinka paljon. Laita kuukkeliin haku, sieltä löytyy mitä vaan.

      Näin kävi meillekkin kun aikataulu tökki ja tulimme seuraavana kesänä koko kuukaudeksi. Suosittelen.

      • euromaa?

        Tule lomalle Viroon - autosi on jo täällä!


    • oletko tosissasi?

      Asuntoautolla viroon? Unohda koko juttu. Menimme viime kesänä ensimmäistä kertaa viroon ja autoon murtauduttiin heti ensimmäisessä paikassa johon parkkeerasin. Tulimme seuraavana päivänä pois paskan maku suussa. Lahjotut poliisitkaan (siis kaikki) eivät hakeneet varastettu läppäriä punaisen ristin asuntolasta vaikka toimitin tarkan osoitteen jäljitettyäni sen netistä. Jätä ryssät ryssille.

      • Viro ei ole turvalli

        Asuntoautolla Viroon lähtevä perhe tai eläkeläispari on niin helppo saalis ammattimaisille jengeille tai satunnaiselle narkille että on enemmänkin uskomaton tuuri jos ei tapahdu mitään. Jokainen tietää että mukana on jotain rahaksi/aineiksi muutettavissa olevaa ja kiinnijäämisen riski/seuraukset ovat olemattomat. Narkki saattaa päätyä johonkin laitokseen vähäksi aikaa henkilökunnan pahoinpideltäväksi tai yhtä hyvin olla hetken päästä kadulla. Liigat eivät koskaan päädy vastuuseen. Kenttätason pikkutekijät saattavat joutua em. narkkien tapaan hetkeksi lusimaan, johtoporras ei koskaan. Viron poliisivoimat ovat läpikorruptoituneet. Suosittelen lämpimästi välttämään Baltian kautta kulkemista.


    • SFC-96xx

      Mieti tätä!

      1 vuorokausi Suomi-Tukholma
      2 vuorokausi Tukholma-Malmö
      3 vuorokausi Malmö-Saksa
      4
      5 vuorokausi Saksa-Malmö
      6 vuorokausi Malmö-Tukholma
      7 vuorokausi Tukholma-Suomi

      Siinä jää yksi kokonainen päivä Saksassa josta voi nauttia muut päivät ovat ajopäiviä enemmän tai vähemmän.

      Me varamme kolmea viikko kun käymme Euroopassa ja se riittää hyvin.

      Toki voi vetää tuhatta ja sataa välillä Tukholma Saksa mutta onko se sen arvoista lomalla?

      • Ei toimi suunnitelma

        Onkohan aloittajalle tullut kirjoitusvirhe kun sanoo tekevänsä viikon matkan. Onkohan siitä pudonnut se numero osa edestä pois, eli pitäisi olla kolmen viikon matka. Ei edes Suomessa saa viikon reissusta esimerkiksi Turusta jonnekin Oulun korkeudelle tai ylemmäksi mitään muuta kuin ajamista. Olisko tuollainen keskinopeus 70 km/h realistinen. Eli koko päivä ratissa taukoneen niin ehtii 400-500 km päähän. Puolessa välissä viikkoa jo takaisin päin. Kyllä voi tuollaiset viikot unohtaa heti.


    • Ervi

      Onpa lämmittävää nähdä, että olette ensikertalaisina lähdössä Keski-Eurooppaan asuntoautolla, niin mekin lähdimme kymmenkunta vuotta sitten ilman minkäänlaista kokemusta ja nyt sitä jo alkaa olla. Meidän neuvomme on tämä, Autoliiton tekemän listan kun silmäilette niin siinä ne tärkeimmät huomioitavat ovat, karavaanariliiton kortti ja CCI-kortti mukaan, niistä on hyötyä. Nuo Via Baltican kauhukuvien maalailijat eivät ole edes hyvä vitsi, sen huomaatte pian. Toivottavasti kävitte matkailumessuilla, siellä mekin päivitimme campingmapvarastomme vaikka tuttuja paikkoja on jo riittämiin. Liikumme pääasiassa PL/CZ/HU-akselilla ja meillä kuuden viikon matkakulut ovat jääneet alle kahden tonnin, penninvenyttäjiä emme ole. Tervetuloa Hermannin nuorisoseuraan.

      • Pippuripihvi.

        Aika tiukka budjetti. Laivaliput Helsinki-Tallina-Helsinki. Menovettä matkalle varmaan joku 12 litraa/100km ? Yöpymiset, ruuat, pääsylippuja ym ym.

        Uskon kyllä tuohon alle 2000€ mutta kyllä uskoisin että eläätte aika niukalla. Jo matka Eestiin 2 henk. asuntoauto maksaa 168€ / suunta.


      • Ervi
        Pippuripihvi. kirjoitti:

        Aika tiukka budjetti. Laivaliput Helsinki-Tallina-Helsinki. Menovettä matkalle varmaan joku 12 litraa/100km ? Yöpymiset, ruuat, pääsylippuja ym ym.

        Uskon kyllä tuohon alle 2000€ mutta kyllä uskoisin että eläätte aika niukalla. Jo matka Eestiin 2 henk. asuntoauto maksaa 168€ / suunta.

        Tehdään siis pientä tarkennusta edelliseen. Laskelmassa on mukana matkakulut ja yöpymiset. Ruokailukuluja ei kai yleensä tämmöisissä tapauksissa huomioida, tosin teemme paljon itse, syömme hyvin mutta leirintämatkoilla emme harrasta viiden tähden paikkoja. Niistä matkoista. Eckerön hinta on 115 - 125 euroa per sivu karavaanarikortilla. Yöpymiskulujen keskihinnaksi on tullut n. 18 euroa ja siinä on mukana CCI-kortin alennus. Kymmenen vuoden ikäinen Adria kulkee kahdestaan karvan verran alle 10 l/ 100 km ja sen kympin mukaan laskin kulut. Pippuripihviäkin siis mahtuu siihen laskelmaan.

        Sitten on kyllä vielä yksi periaatteellinen kysymys. Käymmehän me konserteissa, tosin niissäkin kulut ovat ehkä viidenneksen kotimaan hinnoista, vierailemme aquaparkeissa, ostelemme joskus pieniä kodinkoneitakin ja sen semmoista. Mutta ovatko nämä matkakuluja vai normaaleja elantokuluja? Mielestäni jälkimmäisiä.


      • Pippuripihvi.
        Ervi kirjoitti:

        Tehdään siis pientä tarkennusta edelliseen. Laskelmassa on mukana matkakulut ja yöpymiset. Ruokailukuluja ei kai yleensä tämmöisissä tapauksissa huomioida, tosin teemme paljon itse, syömme hyvin mutta leirintämatkoilla emme harrasta viiden tähden paikkoja. Niistä matkoista. Eckerön hinta on 115 - 125 euroa per sivu karavaanarikortilla. Yöpymiskulujen keskihinnaksi on tullut n. 18 euroa ja siinä on mukana CCI-kortin alennus. Kymmenen vuoden ikäinen Adria kulkee kahdestaan karvan verran alle 10 l/ 100 km ja sen kympin mukaan laskin kulut. Pippuripihviäkin siis mahtuu siihen laskelmaan.

        Sitten on kyllä vielä yksi periaatteellinen kysymys. Käymmehän me konserteissa, tosin niissäkin kulut ovat ehkä viidenneksen kotimaan hinnoista, vierailemme aquaparkeissa, ostelemme joskus pieniä kodinkoneitakin ja sen semmoista. Mutta ovatko nämä matkakuluja vai normaaleja elantokuluja? Mielestäni jälkimmäisiä.

        Aivan! Nyt minä hokasin ! Tarkoitat että lomamatka maksaa 2000€ enemmän kuin muuten oleminen kotona?
        Hitto tuota en ole ennen miettinyt että noinkin voi ajatella. Meillä on ollut aina iso budjetti kun ollaan matkusteltu Euroopassa mutta tänä vuonna riittää vähemmän.
        Me lasketaan että kolme viikkoa ulkomailla asuntoautolla maksaa noin 4000€ mutta tänävuonna riittää kun taskussa on 1000€.
        Ruuat juomat liput ostokset ym olisi mennyt kotonakin joten ei tarvii kun bensarahat mukaan koska laivaliput on maksettu jo kotona.


      • Ervi
        Pippuripihvi. kirjoitti:

        Aivan! Nyt minä hokasin ! Tarkoitat että lomamatka maksaa 2000€ enemmän kuin muuten oleminen kotona?
        Hitto tuota en ole ennen miettinyt että noinkin voi ajatella. Meillä on ollut aina iso budjetti kun ollaan matkusteltu Euroopassa mutta tänä vuonna riittää vähemmän.
        Me lasketaan että kolme viikkoa ulkomailla asuntoautolla maksaa noin 4000€ mutta tänävuonna riittää kun taskussa on 1000€.
        Ruuat juomat liput ostokset ym olisi mennyt kotonakin joten ei tarvii kun bensarahat mukaan koska laivaliput on maksettu jo kotona.

        No joo, emme me tästä asiasta riitaa saa aikaiseksi millään. Sillä tavalla ajattelin, että kyllä ne bensakulut, laivaliput ja yöpymiskulut ovat matkakuluja, vaikka ne kotikoneeltakin maksaisi ja kai ne syömisetkin ovat sitä monen mielestä vaikkei siltä kotonakaan säästy. En silti suosittelisi uskomaan minua liikaa, se kun on niin etteivät ne meidän, kahden vanhan variksen elantokulut kaksisia ole missään vaikka kyllä me matkoilla irrotellakin osataan, hinnat vaan ovat kokonaan toiset kuin Hesan keskustakortteleissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe